53. schôdza

10.6.2010 - 10.6.2010
 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

10.6.2010 o 15:15 hod.

MUDr.

Viliam Novotný

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Vystúpenia

Zobraziť vystúpenia predsedajúceho
 
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 14:55

Miroslav Jureňa
Text neporovnaný so zvukovým záznamom, bez jazykovej kontroly
Zobrazit prepis
Vypočul som si vystúpenie pána Mikuša a mám k tomu takú poznámku, že nebolo to pravdepodobne predvolebné vystúpenie. Bolo to asi úprimné, úprimná snaha riešenia veci, ale zároveň by som bol teda rád, že môžme prijať jeho návrh, ale bolo by dobré, keby on potom teda, okrem toho poslaneckého platu pridal aj ten županský plat, lebo by, myslím, že keď sedí na dvoch stoličkách, že by to bolo dobre. Lebo podľa toho poslaneckého ten výkon sa aj tak odvíjal. Ďakujem.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

10.6.2010 o 14:55 hod.

Ing.

Miroslav Jureňa

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 14:56

Katarína Tóthová
Text neporovnaný so zvukovým záznamom, bez jazykovej kontroly
Zobrazit prepis
Ďakujem. Ja som si vypočula vystúpenie. Áno, malo v sebe reálne jadro. Vypočula som si aj ďalšie vystúpenia, ale ja vám poviem, ja som z tohto akosi veľmi znechutená. Potrebujú sa peniaze? Potrebujú. Je tu návrh? Je tu návrh. Diskutuje sa spôsob. Vláda navrhuje jeden spôsob. Tu sú priamo ľuďom a podobne. To je krásne heslo, ale boli navrhnuté systémy spätnej kontroly? Veď predsa to, čo navrhuje vláda, má v sebe zakódovanú už bežnú zaužívanú cestu systému spätnej kontroly užitia peňazí.
Ale to, čo tu bolo navrhované priamo ľuďom, no nehovorte pán poslanec Pado. Veď nebolo povedané, ako sa bude naspäť kontrolovať to, akým systémom. Teraz tu začnime rozprávať o systéme, veď sa môžeme aj zajtra stretnúť, alebo zajtra už nebudeme uznášaniaschopní, keď niekto na toto hrá.  Aby sa nič neprijalo, áno. Hráte na toto?
Ja si myslím, každý, kto chce pomôcť, je tu návrh, rýchlo treba prerokovať, rýchlo treba odsúhlasiť a hotovo. Kto rýchlo dáva, dvakrát dáva. (Potlesk.) Tak to je ďalšie stanovisko. Tak o čom tu vlastne rozprávame? Chceme odsúhlasiť z peňazí politických strán? Chceme. Chceme prijať ďalšie. Veď rokujeme o prvom legislatívnom návrhu týmto tempom zajtra a zajtra je neuznášaniaschopný parlament. Vy to chcete tam dohnať opozícia? Tak. (Potlesk.)
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

10.6.2010 o 14:56 hod.

prof. JUDr. DrSc.

Katarína Tóthová

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 14:58

Tibor Mikuš
Text neporovnaný so zvukovým záznamom, bez jazykovej kontroly
Zobrazit prepis
Ďakujem pekne za slovo. Pán poslanec Jarjabek Dušan, vieš, v podstate nezáleží ani na tom, čo sa objaví v médiách. Tu záleží na tom, čo bude prenesené do budúcnosti tými, ktorí budú ďalej vykonávať verejné mandáty. To je dôležité. Ďalšia vec, ja si myslím, že netreba robiť z médií nepriateľov a apriori ich stavať do nejakej polohy proti nám. Skôr si myslím, že ich treba zaujať a dať priestor na to, aby sa veci diskutovali. A skôr či neskôr, bez ohľadu na to, aký bude postoj konkrétneho média ku konkrétnej téme alebo človeku, ale skôr či neskôr pochopí aj ten, kto je negatívne zameraný, že v diskusii bolo nejaké racionálne jadro a oplatí sa o tom hovoriť.
Viete, ak niekto hovorí, že založí fond. No dobre, tak iste, nie je to predvolebné vystúpenie, ten fond v trnavskom kraji funguje dva roky a pomáha ľuďom. A je tam združených viacej ako 50 % všetkých miest a obcí kraja. Nebolo to jednoduché. Ani dať návrh, ani dať návrh stanov tohto fondu, ani presvedčiť ľudí, aby tam vstúpili. Ale znovu hovorím, súdružnosť a spolupatričnosť, to musí byť životný princíp a nielen politické heslo. A ak ľudia pochopia, že to má byť životný princíp, tak časom tam bude 100-percentná  účasť.
K rečníkovi č. 2. Mňa neprekvapuje to, čo poviem teraz, zopakujem. Závisť je naozaj silný ľudský cit. Presviedčam sa o tom denno denne. Tu bol podaný dôkaz. Ďalšia vec, viete, ešte možno. Viktor Hugo napísal román, jeden román s názvom rozmýšľajte.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

10.6.2010 o 14:58 hod.

Ing.

Tibor Mikuš

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie v rozprave 15:00

Tibor Mikuš
Text neporovnaný so zvukovým záznamom, bez jazykovej kontroly
...Hugo napísal román, jeden  román s názvom, rozmýšľajte...
Skryt prepis

Vystúpenie v rozprave

10.6.2010 o 15:00 hod.

Ing.

Tibor Mikuš

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vstup predsedajúceho 15:00

Martin Pado
Text neporovnaný so zvukovým záznamom, bez jazykovej kontroly
Zobrazit prepis
Ďakujem pekne za slovo, pán predsedajúci.  Vážené pani poslankyne, páni poslanci, v prvom čítaní sme počuli aj názor , že toto rokovanie by už ani nemalo byť dva dni pred voľbami. Že je to už vlastne zbytočné a už ani nie je na mieste. Ja som presvedčený, že je absolútne na mieste. Je absolútne na mieste, pretože rokujeme na konci štvorročného volebného obdobia a rokujeme o problematike, ktorá súvisí s odstraňovaním škôd, s poukázaním peňazí. Že je to súčasťou predvolebnej kampane, to je absolútne jasné, či sa to niekomu páči alebo nepáči. Treba si zobrať vystúpenia politikov z jednej aj z druhej strany. Každý jeden bez ohľadu či je odtiaľ alebo odtiaľ. Program tejto schôdze hovorí o tom, že rokojeme v skrátenom legislatívnom konaní o zákone, ktorý, ľudovo povedané, berie peniaze, časť peňazí politickým stranám a tieto presúva na zmiernenie škôd po záplavách. No nehovorí úplne všetko. My dnes rokujeme aj o tom, ako vláda posledný rok gazdovala s peniazmi, ako gazdovala s peniazmi, ako je pripravená na likvidáciu takýchto situácií ako môžu vzniknúť.
Pán Petrák, nesedí, aha tam ste. Vy ste hovorili o pokrytectve opozície. Dovolím si citovať článok z denníka SME. Až budem žiadať vás o zostavenie môjho príspevku, ozvem sa. Dobre? Kým si ho píšem ja, nechajte to na mňa čo tam napíšem. Ďakujem.
Zosuvom pôdy sa dalo predísť. Vládou prešiel návrh na geologický prieskum nebezpečných svahov . Až po zosuvoch pôdy v Nižnej Myšli, v Kapušanoch, vo Vysokých Tatrách a na mnohých iných miestach nemuseli byť škody také ničivé. Vláda a poslanci pri minuloročnej zmene stavebného zákona odignorovali návrhy na povinný geologický prieskum. Vládou táto povinnosť čiastočne prešla až včera. Nuž čo, zodpovednosť nado všetko, však pán Petrák? A potom rozmýšľajte nad tým, kto na túto pôdu nepatrí.
Ja sa chcem pýtať úplne otvorene, ako vláda rieši problém škôd spôsobených touto povodňou. Vláda schválila na pomoc 25 miliónov eur. Pán minister financií prezentoval niekoľkokrát ako sa podarilo zhromaždiť, realokovať 25 miliónov eur. Je to dobré, pán minister. Chvalabohu, že sa to podarilo. Ale predsa len sa mi vidí, že 25 miliónov eur z rozpočtu 14 807 767 803 eur až také veľké umenie to nie je, lebo nemalo by byť. Je to 0,17% rozpočtu. Dnes máme 10. júna 2010, ešte ani pol rok nie je. Takže fajn. Ale ani 10 % z toho, ako ministerstvo životného prostredia vyčíslilo škody. Odhadlo škody na 267,8 mil. eur. Ani 10 %. Takže neviem prečo tak málo, pán minister, prečo tak málo. Máte pocit, že týmito 4 mil. eur, ktoré zoberieme týmto zákonom politickým stranám, ktoré prejdú vo voľbách v sobotu do parlamentu, zakryje to, že ste pripravili tak málo zdrojov?
Vy ste povedali, pán minister, že možno bude treba nejaké ďalšie. Pán minister, určite bude treba ďalšie, nie možno. Určite bude treba a nie malé peniaze, nie malé prostriedky. A tak sa pýtam, prečo tým, ktorým povodeň zobrala strechu nad hlavou, ste dnes povedali, že dostanú 100 000 korún, 3 000 eur plus mínus dajaké drobné. Prečo nie, je to prvá časť pomoci týmto ľuďom, druhá časť bude následne nasledovať po presnom zmapovaní kde, čo a ako. Máte pocit, že tým ľuďom, ktorým voda zobrala strechu nad hlavou vaša informácia o 3300 eurách ako pomoci nejako spríjemnila? Nejako zmenšila bolesť zo straty majetku? O čom inom je tento zákon ako o politike, o politike pred voľbami? Zakryť 4 miliónmi eur z nenávidených politických strán neschopnosť veľmi rýchlo povedať ľuďom takým a takým spôsobom vás odškodníme. Kedy im tie peniaze dáme? Až príde október? Kde budú bývať dovtedy? Tak často z úst vašej kolegyne, pani ministerky Tomanovej, sme tu počúvali o tom ako vláda háji záujmy ľudí práce. Toto  je hájenie záujmov ľudí práce? V televízii sme niekoľkokrát videli rodinný dom, ktorý mladá rodina postavila, všetko im zobralo. To nie je človek práce? A my mu dáme istotu, že dostane 100 000 korún na ruku. Bác. Skvelé.
Pán predseda vlády, včera na tlačovke povedal, že niekedy my, snažím sa citovať, ale nemám to tu presne, že niekedy mám pocit, že toto uje vláda katastrof, mimoriadnych udalostí a problémov. Dámy a páni, ja mám iný pocit. Toto nie je vláda katastrof, táto vláda je katastrofou. (Potlesk.) Veď len si zoberte kauzu "teplý vzduch". Strata 400 miliónov eur. 400 miliónov eur straty. To je 16 násobok čiastky, ktorú vláda schválila na odškodnenie v tomto čase. Ja vám môžem hovoriť o ďalších kauzách. Keby sme tie peniaze, ktoré boli darebne prehajdákané, mali dnes tu, za rok nie že odstránime všetky škody, ale ešte aj vybudujeme polovičku potrebných protipovodňových opatrení.
Na záver, aby som nehovoril, pretože ako kolega Mikuš povedal, zbytočne rozprávame, mali by sme to schváliť hneď , neprezentovať nijaké vlastné názory a jeho vystúpenie tu o prezentovaní jeho vlastných názorov. Pán predseda vlády sa zdá, vôbec radšej dáva peniaze tým, čo ich nepotrebujú a opačne tým, čo ich potrebujú, na núdznych mu už potom nezostáva. Dôkazom toho nie je len prípad fitnesky známej z tlače a príspevku pre postihnutých občanov povodňami, ale aj informácia uvedená v inom denníku, keď postihnutých súrodencov bratov Kelembergovcov  z Diviackej Novej Vsi, ktorí sa na neho obrátili, nijakým spôsobom nekontaktovali a ani sa pomoci nedočkali. Ja som presvedčený o tom, že pán predseda vlády sa cíti lepšie pri fotografovaní s fitneskou ako s dvomi postihnutými chlapcami.
A dovoľte tak na záver, len tak mimochodom, za posledný mesiac sme tu mali dve veci, ktoré jasne ukázali ako to je s čistotou financovania a ja dnes môžem povedať, že vôbec sa nečudujem, ak Smer hovorí o tom, že nie je nijaký problém 25 % z príspevku, ja som presvedčený, že keby ste dali 100 % z príspevku, nič by sa vám nestalo. V tlači prebehli dve informácie, ktoré zľahčujete veľmi vážne. Fico sa pochválil, že tie peniaze zohnal vlastnou hlavou. Koľko to bolo? Veľmi veľa. Dnešný prepis na stránke SME hlas pripomínajúci pána Fica hovorí, ja len môžem povedať, že som zabezpečil, a toto môžem povedať, dúfam, že to nikto nepočúva, zabezpečil som na tento rok 35, na budúci rok asi 40 plus teda ďalšie veci. Zabezpečil som ich, ako tie peniaze,  vlastnou hlavou. Čo k tomu dodať, dámy a páni?  Po zverejnení tejto informácie by dnes na pôde parlamentu mala byť iná mimoriadna schôdza, ktorá by hovorila o ohrození ústavných princípov tohto štátu. Či sa nám to páči alebo nepáči. A dovoľte mi, aby som úplne v závere, keďže tu niekoľkokrát odzneli invektívy, tak alebo narážky, pán poslanec Jarjabek, ak hovoríte o niečom, že je trestný čin, tak konajte. Vy ako poslanec Národnej rady viete čo treba robiť, netreba rozprávať do mikrofónu, ale treba konať. A pani poslankyni Vaľovej, ja už som jej to povedal viackrát, aby radšej trikrát rozmýšľala nad tým, čo hovorí, pani poslankyňa, niekoľkokrát z úst opozičných poslancov odznelo, že tento návrh podporíme aj keď neprejde náš pozmeňovací návrh. My nemáme problém s peniazmi, ktoré majú ísť na podporu občanom postihnutých povodňami. My máme problém s tým, kto má tie peniaze rozdeľovať. To, čo bolo za 4 roky a posledné informácie z médií nám dajú jasne za pravdu, že tento človek nie je zodpovedným na to, aby mohol úplne transparentne a čisto prostriedky rozdeľovať. Ďakujem pekne. (Potlesk.)
Skryt prepis

Vstup predsedajúceho

10.6.2010 o 15:00 hod.

Ing.

Martin Pado

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 15:12

Milada Belásová
Text neporovnaný so zvukovým záznamom, bez jazykovej kontroly
Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Pán poslanec, vy ste spomenuli pána poslanca Mikuša, no mne sa jeho vystúpenie viac páčilo ako vaše, pretože tam bolo viacej pragmatizmu, ale nie na to som chcela reagovať. Chcela som reagovať na tú vašu časť vystúpenia, kde ste hovorili o geologických výskumoch. Nuž pán poslanec, čo vám bránilo v tom, aby ste za celých 8 rokov, poťažne ešte aj počas týchto 4 rokov, ktoré uplynuli, predložili návrh zákona v tom zmysle, že súčasťou územného plánu musia byť aj geologické prieskumy. A tým pádom v podstate sa mohlo často predísť určitým katastrofám. Nehovorím, že samozrejme v plnom rozsahu, ale naštartovať tento systém, však ste to mohli 8 rokov urobiť a ďalšie 4  roky ste tak isto mohli dať. To ste čakali na to, kým vám to povedia vaši stranícki kolegovia, redaktori zo SMEčka? Až vtedy ste to pochopili? Ďakujem.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

10.6.2010 o 15:12 hod.

Bc.

Milada Belásová

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 15:13

Ľubomír Petrák
Text neporovnaný so zvukovým záznamom, bez jazykovej kontroly
Zobrazit prepis
Pán poslanec Pado, dneska ste sa svojím vystúpením v mojich očiach a dúfam, že nielen v mojich očiach opätovne diskvalifikovali. Je to systém vášho vystupovania, ja by som povedal vo väzbe na povodne a situáciu, ktorú dneska riešime. V roku 2007, keď Ivan Mikloš vystupoval s tým, ako treba ubrať peniaze na protipovodňové opatrenia ste tak tlieskali, že ste si skoro ruky dolámali a dneska idete moralizovať. Ja osobne si myslím, že by ste sa mali pozrieť do zrkadla a dúfam, že sa nezľaknete sám svojho tieňa.
Druhá poznámka. Kde sú príčiny toho stavu, ktorý je? Jednak v klimatických zmenách, druhá, vážnejšia vec je zanedbávanie systematickej práce na úpravách povodí od roku 1989. Vy a vaša vláda bola predstaviteľom toho, ktorá tvrdila, že trh vyrieši všetko. Trh sa správal aj pri úprave povodí tak, že sa tie povodia reálne neupravovali. Je to obrovské ignorantstvo aj Dzurindových vlád pri realizácii protipovodňových opatrení v predchádzajúcich rokoch. Ak si spomeniem na slová bývalého ministra životného prostredia za vašich vlád Lászlóa Miklósa, ten sa opätovane každoročne sťažoval, že prostriedky, ktoré idú na protipovodňové opatrenia sú hlboko, hlboko nedostačujúce a vtedy ste sa neozývali a nehľadali prostriedky na to, aby sa tieto peniaze navýšili. Ak ste už neodložili peniaze z privatizácie na dôchodkovú reformu, mohli ste ich úplne kľudne dať na protipovodňové opatrenia, aby ste ochraňovali majetky a životy slovenských obyvateľov. Na toto ste vtedy nemali odvahu a dnes...  prostriedky, ktoré idú na protipovodňové opatrenia sú hlboko, hlboko nedostačujúce a vtedy ste sa neozývali a nehľadali prostriedky na to, aby sa tieto peniaze navýšili. Ak ste už neodložili peniaze z privatizácie na dôchodkovú reformu, mohli ste ich úplne kľudne dať na protipovodňové opatrenia, aby ste ochraňovali majetky a životy slovenských obyvateľov. Na toto ste vtedy nemali odvahu a dneska idete opätovne  moralizovať, čo sa vám čudujem. Ak by dneska nepracovala samospráva, armáda a polícia, dôsledky povodní by boli ďaleko horšie, tak ja neviem, kde beriete odvahu spochybňovať prácu v samospráve a starostov pri prerozdeľovaní prostriedkov. (Potlesk.)
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

10.6.2010 o 15:13 hod.

Ing. CSc.

Ľubomír Petrák

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 15:15

Viliam Novotný
Text neporovnaný so zvukovým záznamom, bez jazykovej kontroly
Zobrazit prepis
Ďakujem pekne. Pán poslanec Pado, citovali ste niekoľko článkov z médií, dovoľte, aby som aj ja ponúkol čítanie z jedného média. V samotných Bystranoch voda poškodila majetok 157 domácností. Cez víkend, keď ľudia v obci upratovali a rátali škody po záplavách, obyvatelia rómskej osady pomáhali pri výstavbe ihriska. V sobotu popoludní tu bolo len blato a špina. O 24 hodín neskôr pracovníci dokončujú práce na novom multifunkčnom ihrisku. Obecné zastupiteľstvo rozhodlo, že ihrisko postaví bratislavská firma, jej názov nepoviem. 39 tisíc eur uvoľnil na tento účel úrad splnomocnenca vlády pre šport a mládež. V pondelok alebo v utorok nakoniec sa to posunulo na stredu, má prísť nové ihrisko do Bystrian slávnostne otvárať  niektorí z vládnych politikov. Domáci jeho expresnú výstavbu s blížiacimi sa voľbami nespájajú. Neriešia ani problémy záchranných prác po povodniach. Viac sa zaoberajú tým, ako ihrisko uchránia v rómskej osade.
Faktom je, že otváranie ste síce presunuli na 20. júna, ale na veci to nič nemení, že ak vy hovoríte o pokrytectve a cynizme v podaní opozície, pozrite sa najprv na seba. Domácnostiam, ktoré sú vyplavené ponúkate 800 eur a na multifunkčné ihrisko v rómskej osade v čase záplav dáte 39 tisíc eur. Toto je narábanie s verejnými peniazmi v podaní strany Smer. Môžete sa hanbiť! V Bystranoch v rómskej kolónii asi voľby vyhráte, ale sympatie Spišiakov, ktorých vytopilo týmto nezískate. Keby žil pán Potemkin, bol by na stranu Smer hrdý.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

10.6.2010 o 15:15 hod.

MUDr.

Viliam Novotný

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 15:17

Ján Kvorka
Text neporovnaný so zvukovým záznamom, bez jazykovej kontroly
Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo pán podpredseda. Ja som pôvodne ani nemal v pláne vystúpiť, ale pretože cítim s týmito postihnutými a viem si predstaviť v akej zložitej situácii sa nachádzajú a po dehonestovaní a neúcte k týmto občanom z radov opozície jednoducho mi to nedá a chcel by som povedať zopár slov. Vážení páni z opozície, vy sa spamätajte, spamätajte sa, čo tu vlastne predvádzate a aký si robíte obraz pred spoločnosťou a to ešte teraz krátko pred voľbami. Obviňujete nás zo všetkého čo nemá hlavu a pätu. Obviňujete nás z toho, že 68 hodín pred voľbami si robíme kampaň. Preboha, ale veď povodeň bola teraz. To vyzerá tak, ako keby sme si podľa vás, my ešte na to, aby sme si my zvyšovali preferencie naplánovali aj túto povodeň a tobôž my to tak nepotrebujeme. Toto potrebujete v prvom rade vy. Nuž a páni poslanci a pani poslankyne, žiadna kampaň sa tu nekoná, je to povinnosť pri takýchto živelných pohromách treba hľadať všade, treba hľadať rýchlo a treba pomáhať. O toto sa na rozdiel od vás my snažíme. V tomto je rozdiel medzi nami a medzi vami a v tom ako to chápeme my a ako to chápete vy. S touto pomocou netreba otáľať. Treba konať rýchlo a túto pomoc treba uskutočniť čo najskôr. Ja si myslím, že už konečne sa spamätáte, pochopíte to a že jednoducho za predložené návrhy, ktoré sú tu predložené aj zahlasujete.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

10.6.2010 o 15:17 hod.

Ján Kvorka

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 15:19

Vladimír Mečiar
Text neporovnaný so zvukovým záznamom, bez jazykovej kontroly
Zobrazit prepis
Dámy a páni, ja som si zažil na vlastnej koži povodeň v roku 1965 - 1966 na južnom Slovensku. Žil som medzi tými ľuďmi, precítil a poznal som hĺbku ľudskej tragédie všetkých, ktorých to postihlo. Som prekvapený a zhnusený hyenizmom, ktorý panuje v tejto miestnosti, keď namiesto toho, aby sme pochopili hĺbku ľudskosti postihnutia tých ľudí, kváka jedna strana na druhú, namiesto toho, aby sa tu začali zaoberať vecným riešením, ako im to pomôže? Tuto sa idete hrať na priateľov ľudu a vyprávať "bože súhlasím so všetkým, len kto to bude deliť?" No kto v sobotu vyhrá voľby. Pýtate sa na predsedov VÚC-iek. Boli zvolení. Starostovia obcí? Budú zvolení. Čo politizujete ľudskú tragédiu a ľudské nešťastie? Pomoc, ktorá sa dáva je preventívna a dáva sa na to, aby prišli okamžite peniaze, pretože niečo budú riešiť poisťovne, niečo riešia vlastné zdroje, niečo budú riešiť štátne príspevky, vec je nie skončená, ale veľmi pekne tuto poslanec za KDH hovorí, že kto rýchlo dáva, dvakrát dáva, ale len čo prejdeme k praktickej realizácii, tak je to o kvákaní a strate času. Ak chcete ľuďom pomôcť, pomáhajte! Nespájajte jednu tému s druhou a s treťou a nezneužívajte toto zasadnutie na to, že v sobotu budú voľby. Ak chcete vyliať niektoré splašky zvnútra a druhú stranu takisto vyzývam, vy na to nereagujte! Na čo im dávate zádrapku a tému, aby sa toho chytali. Veď to je niečo, čo v tomto parlamente ide mimo akejkoľvek ľudskosti a humanity a potlačeniu všetkého čo má byť. Pomoc má ísť ľuďom, obciam,  poľnohospodárom - všetko sú to ľudia. Aj po tých cestách chodia ľudia, aj po tých mostoch chodia ľudia, aj tí, ktorí potrebujú zariadenie sú ľudia, takže prosím vás, rozprávajme trošku o ľuďoch. Myslime na tých ľudí! Tuto sa predvádzate spôsobom, ktorý je pre mňa z hľadiska hĺbky tragédie tých ľudí, neprijateľný. Tak pán predsedajúci, keď idú mimo tému, zrušte to!
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

10.6.2010 o 15:19 hod.

dr. h. c. JUDr.

Vladimír Mečiar

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video