19. schôdza

14.5.2013 - 5.6.2013
 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie spoločného spravodajcu

14.5.2013 o 16:55 hod.

Ing.

Ján Babič

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Vystúpenia

Zobraziť vystúpenia predsedajúceho
 
 

Uvádzajúci uvádza bod 16:53

Peter Žiga
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem pekne, pani predsedajúca.
Účelom vládneho návrhu zákona je zabezpečiť efektívne fungovanie Environmentálneho fondu, sprehľadniť a zefektívniť postup poskytovania podpory prostredníctvom Environmentálneho fondu a umožniť operatívne reagovať na požiadavky zo strany spoločnosti a obcí, ako aj zefektívniť prijímanie potrebných opatrení.
Návrh zákona rozširuje príjmy Environmentálneho fondu, rozširuje spôsoby použitia prostriedkov Environmentálneho fondu, dopĺňa nové náležitosti zmluvy o poskytnutí podpory o podmienky spôsobu vrátenia nepoužitých finančných prostriedkov a o podmienky vrátenia finančných prostriedkov pri nedodržaní podmienok zmluvy. Upravuje postup poskytovania podpory. A v záujme lepšej aplikácie upravuje aj niektoré používané pojmy.
Návrh zákona zohľadňuje viacročné skúsenosti s poskytovaním podpory z Environmentálneho fondu.
Návrhom zákona sa novelizuje aj zákon č. 543/2002 Z. z. o ochrane prírody a krajiny v znení neskorších predpisov. Zo zdrojov Environmentálneho fondu sa vypustilo vstupné do chráneného územia. Vyberanie tohto vstupného bude vykonávať Štátna ochrana prírody a krajiny Slovenskej republiky.
Poprosím o podporu tohto návrhu zákona. Pani predsedajúca, skončil som. Ďakujem.
Skryt prepis

Uvádzajúci uvádza bod

14.5.2013 o 16:53 hod.

Ing. PhD.

Peter Žiga

 
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie spoločného spravodajcu 16:55

Ján Babič
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Vážená pani predsedajúca, vážený pán minister, vážené kolegyne, kolegovia, Výbor Národnej rady Slovenskej republiky pre pôdohospodárstvo a životné prostredie svojím uznesením č. 132 zo 7. mája 2013 ma určil za spravodajcu k vládnemu návrhu zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 587/2004 Z. z. o Environmentálnom fonde a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a ktorým sa mení zákon č. 543/2002 Z. z. o ochrane prírody a krajiny v znení neskorších predpisov. V súlade s § 73 ods. 1 zákona o rokovacom poriadku podávam v prvom čítaní spravodajskú informáciu o predmetnom vládnom návrhu zákona.
Uvedený návrh bol doručený poslancom Národnej rady Slovenskej republiky v stanovenej lehote, čím boli splnené podmienky určené § 72 ods. 1 zákona o rokovacom poriadku.
Predseda Národnej rady Slovenskej republiky posúdil uvedený návrh zákona podľa § 70 ods. 1 zákona Národnej rady Slovenskej republiky o rokovacom poriadku a podľa legislatívnych pravidiel a zaradil ho v súlade s § 72 ods. 2 rokovacieho poriadku na rokovanie dnešnej, 19. schôdze Národnej rady Slovenskej republiky.
Konštatujem, že uvedený návrh spĺňa z formálnoprávnej stránky všetky náležitosti uvedené v § 67 a § 68 zákona Národnej rady Slovenskej republiky č. 350/1996 Z. z. o rokovacom poriadku Národnej rady v znení neskorších predpisov, ako i náležitosti určené v legislatívnych pravidlách. Zo znenia vládneho návrhu zákona je zrejmý účel navrhovanej úpravy.
Všeobecná časť dôvodovej správy obsahuje informáciu o súlade návrhu zákona s Ústavou Slovenskej republiky, o súvislostiach s inými zákonmi a medzinárodnými zmluvami, o zhodnotení súčasného stavu, o dôvode potreby novej právnej úpravy a hospodárskom a finančnom dopade a vplyve na štátny rozpočet.
Osobitná časť dôvodovej správy obsahuje odôvodnenie jednotlivých ustanovení.
Problematika vládneho návrhu zákona nie je upravená v práve Európskej únie a nie je obsiahnutá v judikatúre Súdneho dvora Európskej únie.
Vychádzajúc z oprávnení, ktoré pre mňa ako spravodajcu vyplývajú z § 73 zákona o rokovacom poriadku, odporúčam, aby sa Národná rada Slovenskej republiky uzniesla v zmysle § 73 ods. 3 písm. c) rokovacieho poriadku na tom, že po rozprave odporučí uvedený vládny návrh zákona prerokovať v druhom čítaní.
V súlade s rozhodnutím predsedu Národnej rady Slovenskej republiky z 26. apríla 2013 č. 456 a podľa § 71 rokovacieho poriadku navrhujem, aby vládny návrh zákona prerokovali výbory: Ústavnoprávny výbor Národnej rady Slovenskej republiky a Výbor Národnej rady Slovenskej republiky pre pôdohospodárstvo a životné prostredie. Za gestorský výbor navrhujem Výbor Národnej rady Slovenskej republiky pre pôdohospodárstvo a životné prostredie. Odporúčam, aby určené výbory predmetný vládny návrh zákona prerokovali v termíne do 30 dní a v gestorskom výbore do 32 dní od prerokovania návrhu zákona v Národnej rade Slovenskej republiky prvom čítaní.
Pani predsedajúca, skončil som, otvorte, prosím, rozpravu.
Skryt prepis

Vystúpenie spoločného spravodajcu

14.5.2013 o 16:55 hod.

Ing.

Ján Babič

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

17:28

Dušan Čaplovič
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Vážená pani podpredsedníčka Národnej rady, predsedajúca, vážené dámy, vážení páni, na základe poverenia vlády Slovenskej republiky predkladám vládny návrh zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 524/2010 Z. z. o poskytovaní dotácií v pôsobnosti Úradu vlády Slovenskej republiky, ako iniciatívny materiál.
Účelom tohto návrhu zákona je doplniť do platného dotačného zákona Úradu vlády Slovenskej republiky právomoc poskytovať dotácie v oblasti rozvoja športu, predovšetkým do oblasti mládeže a rôznych regionálnych podujatí, aby sme v tejto veci boli ďaleko výrazne úspešnejší. Dotácie v oblasti rozvoja športu bude možné podľa navrhovanej právnej úpravy poskytnúť na podporu regionálneho športu, mládežníckeho športu alebo akademického športu, niektorých významných športových podujatí, ktoré organizuje mládež v jednotlivých regiónoch, či už v makro-, mikro- alebo mezoregiónoch, samozrejme, podporu športových podujatí nižších skupín, tam, prirodzene, na nákup ďalšej techniky, objektov, projektov, ktoré sú zamerané na výstavbu, údržbu a využívanie ihrísk, štadiónov, ako aj iné športové infraštruktúry, zameraných predovšetkým na deti a mládež, čo je jedna z významných priorít.
Predložený návrh zákona nebude mať dopad na verejné financie, rozpočty obcí a vyšších územných celkov a nemá negatívny vplyv na životné prostredie, na zamestnanosť, podnikateľské prostredie a informatizáciu spoločnosti.
Dotácie na rozvoj športu sa budú poskytovať z rozpočtovej kapitoly Úradu vlády Slovenskej republiky v rámci schválených limitov výdavkov na príslušný rozpočtový rok. Ďakujem vám veľmi pekne.
Skryt prepis

14.5.2013 o 17:28 hod.

doc. PhDr. DrSc.

Dušan Čaplovič

 
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

17:30

Dušan Galis
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem pekne za slovo. Vážená pani predsedajúca, vážení kolegovia, dovoľte mi, aby som podľa § 73 ods. 1 zákona Národnej rady Slovenskej republiky č. 350/1996 Z. z. o rokovacom poriadku Národnej rady Slovenskej republiky v znení neskorších predpisov vystúpil v prvom čítaní k vládnemu návrhu zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 524/2010 Z. z. o poskytovaní dotácií v pôsobnosti Úradu vlády Slovenskej republiky v znení zákona č. 287/2012 Z. z. (tlač 482), ako určený spravodajca Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre vzdelávanie, vedu, mládež a šport uznesením č. 69 zo 7. mája 2013 a podal spravodajskú informáciu k tomuto návrhu zákona.
Návrh zákona bol doručený poslancom Národnej rady Slovenskej republiky v zákonnej lehote pred schôdzou Národnej rady Slovenskej republiky.
Predseda Národnej rady Slovenskej republiky rozhodnutím č. 454 z 26. apríla 2013 navrhol prideliť návrh zákona na jeho prerokovanie výborom a navrhol gestorský výbor a lehoty na jeho prerokovanie.
Konštatoval, že návrh zákona spĺňa všetky náležitosti podľa rokovacieho poriadku Národnej rady Slovenskej republiky a podľa legislatívnych pravidiel na jeho prerokovanie v Národnej rade Slovenskej republiky.
S ohľadom na oprávnenie, ktoré pre mňa ako spravodajcu výboru vyplýva z rokovacieho poriadku Národnej rady Slovenskej republiky, odporúčam, aby Národná rada Slovenskej republiky po rozprave o návrhu zákona sa uzniesla na tom, že podľa § 73 ods. 3 písm. c) rokovacieho poriadku Národnej rady Slovenskej republiky odporučí predmetný návrh zákona prerokovať v druhom čítaní.
V prípade, ak sa Národná rada Slovenskej republiky rozhodne návrh zákona prerokovať v druhom čítaní podľa § 74 ods. 1 zákona o rokovacom poriadku Národnej rady Slovenskej republiky v súlade s návrhom predsedu Národnej rady Slovenskej republiky, odporúčam Národnej rade Slovenskej republiky prideliť návrh zákona v druhom čítaní na prerokovanie Ústavnoprávnemu výboru Národnej rady Slovenskej republiky, Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre financie a rozpočet, Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre vzdelávanie, vedu, mládež a šport. Za gestorský výbor navrhuje predseda Národnej rady Slovenskej republiky určiť Výbor Národnej rady Slovenskej republiky pre vzdelávanie, vedu, mládež a šport s tým, aby výbory, ktorým bol návrh zákona pridelený, ho prerokovali v druhom čítaní vo výboroch do 30 dní a v gestorskom výbore do 32 dní od prerokovania návrhu zákona v Národnej rade Slovenskej republiky v prvom čítaní. Pani predsedajúca, ďakujem pekne.
Skryt prepis

14.5.2013 o 17:30 hod.

Mgr.

Dušan Galis

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie v rozprave 17:34

Jozef Mihál
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem pekne za slovo. Pani predsedajúca, vážený pán minister, vážené kolegyne, kolegovia, je nás tu niekoľko, ktorí máme k športu nielen fanúšikovský vzťah, ale aj trošku väčšie väzby naň. Ja osobne teda dokonca myslím, že sa to patrí aj povedať, som v konflikte záujmov, pokiaľ ide o tento zákon, pretože som prezidentom Občianskeho združenia Inter Bratislava (futbal). Čiže je teda v mojom záujme nielen ako poslanca, ale aj ako prezidenta tohto občianskeho združenia, aby zákony Slovenskej republiky boli zákonmi, ktoré okrem iného podporujú šport detí, mládeže. A tu som naozaj, dúfam, nie v konflikte záujmov v tom de facto, možno de iure. A preto mi naozaj úprimne záleží na tom, aby zmena tohto zákona bola na prospech toho, aby naše deti, naša mládež mala vybudované lepšie športoviská, aby sa deti mali kde vyblázniť, aby sa mali kde vyhrať. A nejde len o to vybláznenie, ale ide aj o to, že šport to je rozmer, ktorý sme teraz zažili pri televízoroch, ale kto aspoň trošku aktívne športoval, tak vie, o čom hovorím. To je jednoducho stav, ktorý vám nahradí mnoho ďalších možno príležitostí, zábavy. A pre naše deti, ktoré dnes vysedávajú pri počítačoch a často v kaviarňach, v krčmách, tak je to nenahraditeľný spôsob trávenia voľného času. Preto verím, že táto zmena bude naozaj na prospech veci. Viem, samozrejme, že pán minister je vášnivý športovec a fanúšik športu. (Reakcia ministra Čaploviča.) Tak, žiaľ, teda už je len fanúšik športu. Verím, že sa tento nový spôsob, resp. rozšírený spôsob dotácií dostane naozaj k tým, ktorí to skutočne potrebujú.
A teraz k tomu konfliktu záujmov. Ako prezident toho spomínaného Interu Bratislava sa vyjadrím len pár vetami k histórii tohto klubu. Klub, ktorý vznikol v šesťdesiatych rokoch a ktorý sa nezmazateľným písmom zapísal do kroniky slovenského športu, futbalu, dokonca svetového futbalu, bol pred troma rokmi odsúdený na zánik, a to preto, pretože vlastne pôsobil v priestoroch, ktoré boli príliš lukratívne na tú dobu, na to, aby tam behali nejaké decká. Čiže tieto pozemky, na ktorých vlastne sídlil, ktoré mal v starostlivosti tento klub, dnes vlastní istá finančná skupina. Bohviečo s tým urobí. Pravdepodobne tam vybuduje nejaké nákupné centrum alebo nejaké luxusné byty. A tieto deti, to je vyše dvesto detí. Dnes sa pohybujeme na rôznych prenájmoch, prenajatých priestoroch, žijeme zo dňa na deň, ale žijeme, nechcem sa sťažovať, to nie je nejaký môj štýl, len chcem upozorniť na to, že v Bratislave dnes ihriská už temer neexistujú a dokonca neexistujú prakticky ani poriadne štadióny. To je, samozrejme, ďalší rozmer.
Ale k tým ihriskám. Dnes skutočne majú deti v Bratislave obrovský problém, kde sa vybrať, kde si ponaháňať loptu. A to nebudem hovoriť o hokeji alebo o nejakých športoch, ktoré potrebujú isté materiálne vybavenie, haly a podobne. Futbal, to je šport, ktorý skutočne je veľmi nenáročný, pokiaľ ide o nejaké materiálne vybavenie, treba mať len nejaký ten plácek, loptu, možno nejakého toho staršieho, tzv. trénera, ktorý sa o tie deti postará. Ale tie pláceky dnes v Bratislave už temer neexistujú, jedno ihrisko padá za druhým.
Ja viem, že to týmto zákonom nevyriešime, ale chcel by som, pán minister, na vás apelovať, aby ste ako minister školstva, športu prispeli, pokiaľ možno, čo najviac k tomu, aby skutočne tie deti dostali to, čo potrebujú, aby sa tie peniaze nestrácali neznámo kde, ale aby sme boli svedkami toho, že za tie zostávajúce tri roky vašej vlády vznikne množstvo dobrých, nenáročných športovísk, ktoré budú určené pre deti, ktoré nebudú nablýskané zlatom, lebo to tie deti nepotrebujú, ony len potrebujú, aby tie ihriská mali. Nepotrebujú miliónové investície, to sú skutočne investície možno rádovo v tisícoch, státisícoch najviac eur, ale aby sa tie ihriská ak už aj nie vybudovali, tak aspoň udržali a skvalitnili tie, ktoré tu máme, lebo, opakujem, vy, čo pôsobíte v Bratislave, čo žijete v Bratislave, asi viete, o čom hovorím. Je to jedna veľká katastrofa, ktorú treba konečne zastaviť. Ďakujem.
Skryt prepis

Vystúpenie v rozprave

14.5.2013 o 17:34 hod.

RNDr.

Jozef Mihál

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 17:39

Martin Fecko
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem pekne. Ja, samozrejme, tiež vítam, že podpora športu ide aj touto formou, ktorú teraz predkladá pán minister. A chcel by som sa opýtať pána Mihála, neviem, Inter ako bol zlikvidovaný, lebo som sa tomu nevenoval, to znamená, tie pozemky boli štátne? Mali ste ich v prenájme alebo ako to bolo? Keby som mohol dostať na to odpoveď, pretože my sme v takom istom, teda v menšom u nás v rodnej obci. Hráme iba štvrtú ligu. Ale myslím, že na takú nejakú prímestskú časť je to dobré. Nemali sme vysporiadaný pozemok. Mesto Prešov nedalo pomocnú ruku. My sme pred dvoma rokmi zrušili našu telovýchovnú jednotu. To znamená, proste vieme, že teraz je to o ničom. Takže ja by som apeloval aj na ministra, aby na majetkovoprávne vysporiadanie ihrísk, športovísk, možnože by bolo jednou z takých nieže, chcem povedať, priorít, ale nejakou úlohou štátu, aby sa pozrel, akým spôsobom by sa to dalo, pretože musím povedať, že veľa obcí hlavne v deväťdesiatych rokoch možnože sme videli, ako tam rozorávajú vlastníci jednotlivé ihriská. Takže myslím si, že aj na to by sme sa mali zamerať. Ďakujem.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

14.5.2013 o 17:39 hod.

Ing.

Martin Fecko

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 17:40

Igor Hraško
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem pekne, pani predsedajúca. Pán kolega Mihál, ja som takisto ako vy zástancom toho, aby decká mali možnosti kde si ísť zašportovať, len, samozrejme, je otázne, či tie peniaze, ktoré sú na to určené, aj na tento účel pôjdu, či nebudú len účelovo presunuté niekam inam. Nedávno ma stretol sused, šéf alebo tréner mladých futbalistov. A chválil sa mi, kde všade povyhrávali zápasy. Ale potom mi povedal: „Vieš, ale ja budem musieť skončiť.“ A ja sa ho pýtam: „Prečo?“ A on odpovedá: „Lebo moje centrum voľného času, pod ktorým som, nedostalo na to peniaze.“ Takže to je jedna vec, že snažíme sa vytvárať pre tie deti priestor, kde by mali športovať. Ale na druhej strane, kto s nimi bude športovať? To je to, čo som už tu vo viacerých príspevkoch aj ja povedal, že zadarmo to nikto robiť nebude. A pokiaľ sa tým deťom nebude mať kto venovať, lebo nebude zaplatený, tak budeme mať figu borovú a tie športoviská nám budú na dve veci: na figu a na nič. Takže ja len dúfam, že tie prostriedky, ktoré pôjdu z Úradu vlády, budú skutočne určené na ten účel, na ktorý majú byť určené, a skutočne sa dostanú na to, aby tým deťom vznikali športoviská na to, aby ich mohli aj využívať, a nie len, povedzme, na to, aby tam mohli hrať tenis nejakí dospeláci na nejakom ihrisku alebo nohejbal, a deti sa tam pomaly ani nedostanú. Takže súhlasím s tým, aby sme takúto podporu mali, ale skutočne aby tie peniaze nešli účelovo niekomu, ale boli účelne využité na ten účel, na ktorý sú určené. Ďakujem.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

14.5.2013 o 17:40 hod.

Ing.

Igor Hraško

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 17:42

Jozef Mihál
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem.
Takže budem reagovať hlavne na kolegu Martina Fecka. V roku 2006 Inter, akciová spoločnosť, ten veľký, mohutný, známy Inter pôsobil na Pasienkoch, ktoré boli majetkom mesta Bratislava ako pozemky, 15 hektárov pozemkov. Inter Bratislava, akciová spoločnosť, ich vtedy odkúpil od mesta Bratislava za sumu približne 15 mil. slovenských korún, na čo si zobral úver od istej banky. Tieto pozemky sa stali predmetom záložného práva v tejto banke. Inter, akciová spoločnosť, túto sumu 15 mil. eur, samozrejme, nebol schopný splatiť, takže tieto pozemky ako predmet záložného práva prepadli v prospech tejto banky, za ktorou stojí istá nemenovaná finančná spoločnosť. Takže tým pádom v konečnom dôsledku o svoje pozemky prišlo mesto Bratislava a Inter Bratislava, akciová spoločnosť, v podstate takisto. Táto akciová spoločnosť bola potom rozpustená, licencia futbalová bola predaná a deti boli v podstate rozprášené, s tým, aby si hľadali miesto, kde len chcú. Vzniklo, resp. rekonštruovalo sa Občianske združenie fanúšikov Interu Bratislava, ktoré vlastne tento klub, túto značku prevzalo, 200 detí má kde hrávať futbal.
A nadviažem na kolegu Hraška. Žijeme zo sponzorských peňazí, samozrejme, hlavne z príspevkov rodičov. Máme okolo desať alebo dvanásť trénerov, ktorí majú za to aj určitú odmenu, ako sa hovorí, na kávu alebo na benzín, ale žijeme. Máme žiakov v prvej lige. Máme dorasty v druhej lige a mužov v štvrtej lige, pre zaujímavosť.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

14.5.2013 o 17:42 hod.

RNDr.

Jozef Mihál

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

17:44

Dušan Galis
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem pekne za slovo. V podstate súhlasím so všetkými, ktorí sa tejto problematike venovali. Je mi jasné, že každý z nás má záujem o to, aby mladí ľudia vyrastali v zdravom prostredí.
V prvom rade ale musíme hovoriť o tom, že nesmieme miešať politiku a šport. Proste dneska sami vidíte, aj keď sú majstrovstvá sveta, že dneska vzory našich mladých detí a mládeže sú hokejisti. Keď sa im darí, tak sa všetci tešia a všetci chcú byť ja neviem ktorým, podľa mena, by som mohol menovať všetkých, a keď sa im nedarí, tak sme všetci smutní. Ale pravda je, že peniaze do tých obcí menších sa nedostávajú. Či už tie zväzy financujú viac-menej len tie prvoligové, druholigové a tie silnejšie kluby, VÚC-ky financujú stredné školy, ale tie obce malé, ktoré majú len, povedzme, 700 – 800 obyvateľov, ja si myslím, treba veľmi podporiť, pretože podľa môjho názoru keďže teraz v poslednej dobe dosť cestujem po Slovensku, môžem povedať, že tá talentovaná mládež sa tam, myslím, skrýva, je veľmi silná. Len im treba dať priestor, dať im možnosť. A verte mi, že z týchto mladých ľudí vyrastú veľmi dobrí športovci. A môžem dať aj príklad. Na Orave postavili hokejovú halu krytú a je to neuveriteľná šanca pre mladých športovcov z hornej Oravy, ktorí tam chodia. A myslím si, že za krátku dobu budeme vidieť výsledky tejto práce.
Takže ja sa prikláňam k tomu, aby sme hľadali možnosť, samozrejme, bez politických nejakých hádok a tak ďalej, cestu, aby tam, kde je záujem o ten-ktorý šport, sa ten šport podporil, aby tie deti mali svoje vzory. Ale, tak ako povedal aj poslanec Hraško, musia mať ľudí, ktorí ich budú vedieť viesť. Čiže bývalých športovcov, ktorí pomaly končia, treba nejako pritiahnuť, dať im možnosť, aby svoje skúsenosti, ktoré majú, prenášali na tieto deti. A myslím si, že, tak ako ste to povedali, budeme mať väčšiu radosť, keď deti budeme naháňať domov, aby išli z ihrísk, ako keď ich budeme hnať od počítačov preč. Takže verím, že všetci, ktorí ste tuná, podporíte túto myšlienku. A ja budem za to veľmi povďačný. Ďakujem pekne.
Skryt prepis

14.5.2013 o 17:44 hod.

Mgr.

Dušan Galis

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 17:47

Alojz Přidal
Skontrolovaný text
Pán kolega Galis, ja som nebol rozhodnutý, ako budem hlasovať, ale toto vaše vystúpenia ma naozaj presvedčilo. Ja si myslím, že naozaj máte pravdu a treba podporovať teda tých mladých športovcov. A oceňujem to. Takže môžem vám sľúbiť, že zahlasujem za tento návrh. Naozaj verím, že podporíte aj mladých futbalistov Spartaka Trnava, ktorí sú vám iste sympatickí a... No ďakujem. (Hlasy z pléna.)
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

14.5.2013 o 17:47 hod.

Mgr.

Alojz Přidal

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video