26. schôdza

24.10.2013 - 24.10.2013
 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie v rozprave

24.10.2013 o 20:21 hod.

JUDr.

Mária Ritomská

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Vystúpenia

Zobraziť vystúpenia predsedajúceho
 
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 19:59

Ľubomír Galko
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem pekne. No, Štefan, ty vieš, že ja si ťa vážim, ale na toto tvoje vystúpenie musím reagovať. Zopakujem len to, čo tu odznelo.
Nikto neodvoláva ministerku Zvolenskú za to, že nejaká žena zomrela, že zomrel nejaký pacient. Jednoducho tri veci:
1. Bolo spackané výberové konanie, bol spackaný tender.
2. Keď sa na to prišlo, tak pani ministerka miesto toho, aby vyvodila konzekvencie voči úradníkom, ktorí to zavinili, tak im to politicky prikryla a kryje ich naďalej.
3. V dôsledku toho, že bol spackaný tender, nedostala ťažko zranená pacientka šancu prevozu na to miesto, kde bolo potrebné. Čiže nedostala šancu, ktorá by jej možno zachránila život.
To sú predsa úplne, už jeden z týchto dôvodov by bol dostatočný na to, aby prebehla táto mimoriadna schôdza. Takže naozaj veľmi pekne by som ťa poprosil, aby si to nezjednodušoval, lebo v tomto prípade to zjednodušovanie naozaj nie je namieste. To zlyhanie, fatálne zlyhanie ministerských úradníkov a pani ministerky Zvolenskej je mimoriadne vážne a nezaslúži si takéto zľahčovanie a zjednodušovanie.
Ďakujem pekne.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

24.10.2013 o 19:59 hod.

Mgr.

Ľubomír Galko

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 20:01

Ivan Mikloš
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem pekne. Vážený pán poslanec Kuffa, ja som vaše vystúpenie aj väčšinu doterajších vystúpení sledoval v kancelárii a viackrát som žasol. Ale vo vašom prípade som žasol až tak, že som prišiel skôr do sály, ako som pôvodne chcel. Pretože to, čo som počul, musím povedať, že som neveril vlastným ušiam.
Pán poslanec, my neodvolávame dnes pani ministerku preto, že zomrela pacientka. My, ani si nemyslím, že by malo byť našou úlohou, aby sme skúmali, či v tú minútu mal, alebo nemal niekto rozhodovať či vrtuľníkom, či inak. Tá prvá zásadná vec, ktorá je absolútne nespochybniteľná a za ktorú už by bolo potrebné vyvodzovať politickú zodpovednosť, aj keby nezomrel žiaden pacient, je tá, že bola znefunkčnená letecká záchranná služba z dvoch sedmín, bola znefunkčnená v priebehu niekoľkých, pokiaľ viem piatich, dní vinou ministerstva zdravotníctva. Už tento samotný fakt, ktorý je nespochybniteľný a ktorý nemôžte vyvrátiť nijako a ničím, už tento samotný fakt by bol dostatočný na vyvodenie politickej zodpovednosti a odvolávanie pani ministerky. Zároveň ale aj človek zomrel.
Chcem vás upozorniť, že napríklad vo vyspelých krajinách preberá politickú zodpovednosť minister, ak sa stane nejaké nešťastie, aj keď nemá absolútne ani on, ani jeho rezort žiadnu príčinnú súvislosť s týmto nešťastím. Keď sa vykoľají vlak, pretože ide príliš rýchlo rušňovodič, a dôjde k stratám, tak v civilizovaných krajinách sa preberá politická zodpovednosť.
Tu hovoríme o úmrtí, v ktorom je veľmi, veľmi závažný predpoklad a podozrenie, že to mohlo súvisieť. Ja neviem, či súviselo, alebo nesúviselo. Ale opakujem vám. Hovoríme o politickej zodpovednosti a aj bez toho nešťastia, ktoré sa stalo, si myslím, že konanie ministerstva a ministerky osobne bolo také, že vyvodenie politickej zodpovednosti je namieste.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

24.10.2013 o 20:01 hod.

Dr. h. c. Ing.

Ivan Mikloš

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 20:03

Štefan Kuffa
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Tak ku všetkým kolegom tak naraz. Vidíte, jedni ste ma obviňovali z toho, že miešam jablká s hruškami, jedni ste to oddeľovali, a zase ste to len spojili. Ja som to práve bol ten, ktorý to oddeľoval. Hej, a v tom je ten problém.
K tým vrtuľníkom a k tým veciam. Pozrite sa, prípad je na Úrade pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou. Uvidíme, aké bude to šetrenie. Ja už teraz, áno, ja som to neposudzoval teraz a konkrétnu tú hodinu, ktorú si, kolega, tu spomínal, či ten vrtuľník bol vtedy tam nevyhnutne potrebný. Či bol, či nebol? Neviem to posúdiť, lebo túto informáciu ja nemám.
Ale jednu skúsenosť mám a ja to tak nazvem, že v zdravotníctve funguje taký zdravotnícky alibizmus. Veľakrát lekári poskytnú liek pacientovi a je už zomierajúci, ťažko chorý a dostane ten liek a je veľakrát veľmi často, je veľmi drahý tento liek a dá sa, poskytne sa mu tento liek. Ja neodsudzujem za toto lekára.
Mňa sa pýtali, že čo si o tom myslím. No ja si o tom myslím to, že jednoducho tá smrť nás vysoko presahuje, a to nie je veľakrát len otázka toho lekára. Koľkokrát tí lekári, sami to môžete posúdiť, sú vystavovaní pod tlakom aj tých rodinných príslušníkov a tých príbuzných. Sám som bol svedkom, kedy sme objednávali špeciálne liek, ktorý stál ešte v korunách 280-tisíc korún. Bola to zomierajúca mladá žena, 47-ročná. Bola to takáto malá ampulka. A našej lekárky sa pýtam: "Ukážte mi ten zázračný liek proti rakovine." A dali sme jej ho. Dali sme jej ho cez to všetko, že sme aj vedeli, že táto pacientka je zomierajúcim pacientom. Ona týždeň alebo 10 dní nato cez to všetko zomrela. A toto je tá skutočná realita a prax, ale to nemám čas povedať.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

24.10.2013 o 20:03 hod.

PhDr.

Štefan Kuffa

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie v rozprave 20:05

Ľubomír Galko
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem pekne. Vážená pani predsedajúca, vážená pani ministerka, vážené kolegyne, poslanci, vážené kolegyne, vážení kolegovia, chcel by som hneď na úvod oceniť to, že pani ministerka Zvolenská tu ešte stále sedí naozaj nepretržite, prakticky len s jednou prestávkou od začiatku, kedy schôdza začala. No, smutné je to, že tu sedí sama, ale k tomu sa ešte dostanem vo svojom vystúpení.
Dnes bolo povedaného toho naozaj veľmi veľa. Padli tu, myslím si, že pomerne vierohodné a relevantné argumenty, takže ja už si dovolím len pár krátkych postrehov a určité zhrnutie. Zopakujem to, čo tu zaznelo už viackrát.
Pani ministerka, najsmutnejšie na celom tomto dnešnom dni, zároveň najsmutnejšie aj vo vašom prejave je to, že u vás absentovala akákoľvek ľútosť. Toto hodnotím ako naozaj stratu súdnosti vládneho úradníka vo vašej pozícii.
Samozrejme, že nielenže chýbala akákoľvek ľútosť, ale či už vo vašom prejave, alebo v prejave vašich kolegov zaznievalo len samotné nejaké odbáčanie, zahmlievanie, odpútavanie pozornosti, dokonca - z toho som bol naozaj veľmi nemilo prekvapený - vychvaľovanie samej seba. Nezazneli žiadne argumenty na vašu obranu.
O to zarážajúcejšie je to, že sa na vás absolútne, ale absolútne vykašlali všetci vaši kolegovia. Jediný, kto vystúpil na vašu takpovediac "obhajobu", bol kolega Raši ako spravodajca a ja som veľmi pozorne počúval jeho vystúpenie. Mimochodom, je to ten váš kolega, o ktorom aj vrabce čvirikajú, že vás v roku 2014 nahradí na vašom ministerskom poste a čaká sa len na to, kedy budú komunálne voľby. Tento váš kolega sa vás vo vašom vystúpení vôbec nezastal. Vôbec. On tu rozprával o exministrovi Uhliarikovi, rozprával tu o všelijakých liekoch a nejakých onkologických ochoreniach, ale on sa vás vôbec nezastal. Ani jeden jediný argument vo váš prospech nepovedal.
Presne takisto sa zachoval aj podpredseda vlády a minister vnútra Robert Kaliňák, ktorého sem nahnali, aby tu obhajoval neobhájiteľné. On ten čas v podstate využil len na to, aby tu vyvolal hádku s nejakými poslancami, aby tu nejakým spôsobom sa snažil niekoho vyprovokovať.
A presne takto isto sa správali aj všetci vaši kolegovia, ktorí reagovali vo faktických poznámkach. Ja som ani v jednej faktickej poznámke nezaznamenal nejaké argumenty, ktoré by vyvracali tie vážne dôvody, kvôli ktorým tu dneska, kvôli ktorým tu dnes sme. Opäť aj v tých faktických poznámkach zaznievali len provokácie, urážky, nadávky, zahmlievania a obviňovania z nejakých kampaní do vyšších územných celkov a tak ďalej atď. Ani jeden jediný argument. Dokonca ešte aj kolega poslanec Jarjabek zdúchol normálne, on sa prihlásil do rozpravy a normálne zdrhol z tejto sály, lebo si uvedomil, že v podstate by nemal na vašu obranu čo povedať.
Jediný, kto ešte teoreticky by mohol nejakým spôsobom vystúpiť a povedať niečo rozumné k veci, je z vašej strany kolega Valocký, ale ja si myslím, že uňho to má, uňho je to v dôsledku nejakého lahodného moku, neviem, jak sa to presne skloňuje, a že on si to ešte rozmyslí alebo že ho kolegovia za tento pult nepustia, lebo utrpí on aj strana SMER hanbu, pokiaľ sa sem postaví. Takže žiaden argument, žiadna obrana zo strany kolegov.
Ja si pamätám, keď ste odvolávali pani Radičovú ako predsedkyňu vlády, my sme tu boli celú noc. Na jej obranu vystúpili prakticky pomaly všetci ministri, ja som bol nejaký siedmy alebo ôsmy v poradí ako minister, ktorý som vystúpil v rozprave a takisto ako aj ona, takisto sme tu aj my všetci boli celú noc, sme sa tu striedali. Bolo nás tu naozaj veľké množstvo.
Pani ministerka, ako sa cítite teraz taká sama? Ako si to vysvetľujete? To je obrovské politické gesto, toto, zo strany vašich kolegov. Obrovské politické gesto. Ani jeden tu nie je. Ani jeden jediný.
Viete, ono mi je vás vlastne tak trochu aj ľúto, lebo si myslím, že sa musíte cítiť veľmi, veľmi, veľmi zle pri takomto silnom politickom geste zo strany vašich kolegov. Oni sa na vás vykašľali. Ministri, spravodajca, kolegovia poslanci, oni vám neveria. Oni vám neveria, že nenesiete politickú vinu, a preto sa na vás vykašľali, preto zdúchli, a tí, čo nezdúchli, tak sú ticho.
Viete, môže mi vás byť na jednej strane ľúto, ale na druhej strane platí také porekadlo. Chcem povedať, že "každý si je strojcom svojho šťastia". Ja vás osobne nejak moc nepoznám, možno ste v podstate aj slušný človek alebo boli ste slušný človek, keď ste išli do politiky, ale to porekadlo znie: "Nemiešaj sa medzi otruby, lebo ťa zožerú svine."
Typickým príkladom, si myslím, že je aj váš kolega pán spravodajca Raši, ktorý sa tiež niekedy, možno s dobrým úmyslom, zamiešal medzi otruby a dnes ho "pomyslene", metaforicky, tie svine zožrali. To môžem konštatovať po tom jeho vystúpení. A zamiešanie sa medzi tieto otruby je fatálna chyba. Pani ministerka, tie svine, ktoré vás zožerú, sú už blízko.
Chcel by som vás na záver vyzvať, vyhláste, že vám je to všetko ľúto. Vyhláste, že kašlete na nejaké vaše pomyslené úspechy, kúpte kvety a choďte za tou rodinou tej mladej pani, ktorá zomrela. Poplačte si spolu s nimi. Dokážete, že ten cynizmus, ten obrovský cynizmus a arogancia, ktorá sálala, doslova sálala z toho vášho vystúpenia, bola len jednorazové zlyhanie.
Ja som presvedčený, že u mnohých ľudí, minimálne u mňa, u mňa určite, dosiahnete to, že si povedia, tá Zuzana Zvolenská je politicky vinná a mala by ísť z ministerstva okamžite preč, ale kus sebareflexie u seba, aj keď oneskorene, predsa len našla. A určite sa vám bude dnes večer a aj v iné dni predsa len lepšie zaspávať.
Ďakujem vám za pozornosť.
Skryt prepis

Vystúpenie v rozprave

24.10.2013 o 20:05 hod.

Mgr.

Ľubomír Galko

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 20:14

Anton Martvoň
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem pekne. Pán poslanec Galko, no, my sme si zvykli, že vy idete vo vašich vystúpeniach tak psychologicky, len toto vystúpenie bolo podľa mňa veľmi zlé. Aj psychologicky. Protirečili ste si vo viacerých veciach, trošku to iba zhrniem.
Vy hovoríte o tom, že údajne my poslanci sme nechali našu pani ministerku v tom. Nie, my sme tu všetci. Tu v parlamente, len nesedíme v sále. Niektorí sedíme aj v sále.
Ale je to paradoxné, keď to hovoríte vy ako zástupca strany SaS, ktorá nechala práve v tom pani Radičovú, keď padla vláda.
Čo sa týka tých otrúb, o ktorých ste hovorili voči pánovi Rašimu, že, a voči pani ministerke, že sa stane ich súčasťou alebo že ju zožerú, alebo teda že tam nejako zanikne medzi tými otrubami. No, je to paradoxné, keď vy o tom hovoríte, keď podľa toho, čo som tu počul pri vašich výstupoch s pánom ministrom Glváčom, sme sa dozvedeli, že údajne vtedy vo Vojenskom spravodajstve boli zamestnávaní Lorencovi ľudia, teda bývalí eštebáci.
Čo sa týka sebareflexie, no, je to paradoxné, keď vy hovoríte ako bývalý minister obrany o sebareflexii, keď prepukla kauza odpočúvania - akú ste vy vyvodili sebareflexiu?
Čiže trošku, i keď mávate dobré vystúpenia, ale v tomto ste si protirečili. A myslím si, že bývate aj lepšie pripravený na vystúpenie.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

24.10.2013 o 20:14 hod.

Mgr. PhD.

Anton Martvoň

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 20:16

Ľuboš Blaha
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Pán kolega Galko, ako je u vás bežné, vzhľadom na vaše dosť slabé politické myslenie, nepochopili ste signál opozície. To nebolo o tom, že by sme nepodporovali pani ministerku. Naopak, zaslúži si našu veľkú podporu a veľkú poklonu za to, že vydržala počúvať tie nezmysly a ten cynizmus a tú nemorálnosť, ktorú tu predvádzate.
Bolo to o tom, že my nechceme počúvať vás. Vy ste sa totižto z tejto diskusie diskvalifikovali vaším e-mailom, ktorý dokazoval, že ste hlboko taktizovali. Dneska tu hovoríte o srdci, slzách, krvi a dramaticky tu opisujete tragédiu človeka, len aby ste ju zneužili na politické ciele. To je naozaj, už som to raz povedal, nemorálne a je to vaše zlyhanie.
A vy ste tým pádom diskvalifikovaný z diskusie. Ja som vám to došiel pripomenúť. Ale naozaj odmietam počúvať reči od človeka, ktorý sa takto politicky, a veľmi vážne, znemožnil.
Vy ste napísali, opakujem, mail, ktorý vás hlboko diskvalifikoval, v ktorom taktizujete s témou ľudskej tragédie. Pán kolega, vy sa musíte naozaj veľmi, veľmi hanbiť.
Ďakujem.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

24.10.2013 o 20:16 hod.

PhDr. PhD.

Ľuboš Blaha

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 20:17

Richard Raši
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem pekne. Pán poslanec Galko, ja v reakcii budem voľne pokračovať a prečítam ten mail ešte raz všetkým a, samozrejme, prečítam ho tak, ako ste poslali, aby si všetci uvedomovali, aký ste cynik a ako vás nič nezaujíma, len prospech a popularita vlastnej strany.
Najprv ste povedali vo svojej reakcii na moje vystúpenie, že "mňa nezaujíma onkológia", to si môžte prehrať a pozrieť.
A potom ste poslali, citujem: "Úplne skvelé otázky, toto chyťme a držme sa toho. Mali by sme dať tlačovú správu s týmito otázkami a informáciu, že sme ich zaslali na MZ, ale len ju pripravme a dajme ju, až keď tento cirkus okolo SPP trocha ochabne, aby nezanikla."
Čiže pre vás je prednejší politický zisk a ste ochotný počkať a zneužiť tragédiu, kým prebehne kauza SPP. Naozaj, vy nemáte čo moralizovať a vy nemáte čo poslancom v Národnej rade hovoriť.
A to sa ešte nevraciam ku rámcovej zmluve na vozidlový park za štyri roky na 9 mil. eur, na dodávke plynu bez súťaže, všetko pod vaším vedením, alebo na lego skladačke. Naozaj, vy nemáte morálne právo sa tu ku komukoľvek ozývať.
Ďakujem pekne.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

24.10.2013 o 20:17 hod.

MUDr. PhD. MPH

Richard Raši

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 20:18

Magda Košútová
Skontrolovaný text
Ďakujem pekne za slovo. Pán poslanec Galko, vaše rétorické cvičenie, ktoré ste tu opäť predviedol, nám skutočne nestojí za to, aby sme na vás reagovali. O podpore pre našu pani ministerku nemajte strach, čoskoro sa o tom presvedčíte.
A ja vám chcem len toľko povedať, že ten chrobák Truhlík, čo všade bol a všetko vie, sa vo vás skutočne našiel.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

24.10.2013 o 20:18 hod.

Ing.

Magda Košútová

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 20:19

Ľubomír Galko
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem pekne. Len krátka reakcia na niektorých predrečníkov.
Pán poslanec Martvoň, ja som hovoril o tom, že ste sa jej nezastali v rozprave a že ministri odtiaľto utiekli. To je obrovské politické gesto. To je obrovské politické gesto, to znamená, že jednoducho kolegovia pani Zvolenskej za ňou nestoja.
Chcel by som vás upozorniť, aby ste si upravili manuál. Minister Glváč dostal výrazne poza uši za to, že tu spomenul toho Lorenca. Ja vám nebudem hovoriť, pre koho teraz ten Lorenc robí a čo robí, ale už ho tu druhýkrát radšej, prosím vás, nespomínajte. Všimnite si, že ani minister Glváč už ho nespomína. Myslím, že ho už tu nespomeniete.
A čo sa týka pána poslanca Rašiho, ospravedlňujem sa vám za tú onkológiu, to som asi z nejakého iného vystúpenia mal zle poznačené. Ale vy ste sa mi zabudli ospravedlniť, pán kolega Raši, že ste v tom prvom vašom vystúpení hrubo zmanipulovali ten môj mail. Lebo vy ste povedali, lebo vy ste tam vložili dve slová, že sú to skvelé otázky ohľadne úmrtia, a tie otázky boli ohľadne verejného obstarávania. Boli zaslané na ministerstvo zdravotníctva ešte ďaleko pred tým, ako vôbec bolo odvolávanie, pred tým, ako bol výbor zdravotnícky, boli to úplne legitímne otázky ohľadne verejného obstarávania a ministerka Zvolenská mi na ne úplne legitímne odpovedala.
Čiže ja naďalej očakávam vaše ospravedlnenie za to, že ste v tom prvom vašom príspevku úmyselne zaviedli vlastných kolegov a vy ste to tu celé spustili, pán poslanec. Hanbite sa.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

24.10.2013 o 20:19 hod.

Mgr.

Ľubomír Galko

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie v rozprave 20:21

Mária Ritomská
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Vážená pani predsedajúca, vážená pani ministerka, vážené kolegyne, vážení kolegovia, ja sa tiež stručne vyjadrím k odvolaniu ministerky zdravotníctva.
Cením si prácu poslancov, ktorí vykonali poslanecký prieskum a detailne informovali o skutočnostiach pred následkami tragédie mladej, 39-ročnej ženy, v závere ktorého je výkričník. Niekto pochybil. Žiadna helikoptéra nebola k dispozícii. Problém vznikol zlým zosúladením licencie a technickej kontroly vrtuľníkov. Zlou organizáciou práce úradníkov a technikov došlo k stavu, že záchranárske vrtuľníky z Bratislavy a Trenčína nelietali od 12. do 16. septembra 2013.
Najdôležitejšia otázka je, prečo nikto z kompetentných nekonal včas? To je podstata problému. Zlyhanie štátnych úradníkov, ktorí sú za zosúladenú činnosť ministerstva zdravotníctva veľmi dobre zaplatení. Vo vyspelých spoločnostiach je vecou ministra zvážiť a posúdiť svoju politickú zodpovednosť, kedy má podať demisiu. U nás také zvyky nepestujeme. Možno raz niekedy v budúcnosti, ale teraz ešte nie. Nútiť niekoho do demisie v našich nemorálnych podmienkach je hlúposť, ale ešte väčšia hlúposť je presadzovať odvolávanie proti jasnej presile vládnej strany. To je folklór, ale trápny.
Je zúfalé, že zlyhaním ľudského faktora, dobre platených štátnych úradníkov, došlo k výpadku leteckej zdravotníckej záchranky. Je desivé, že nikto z nás nevie, kto, ktoré konkrétne osoby sú zodpovedné za toto bezprecedentné zlyhanie.
Demokracia, po ktorej všetci túžime, si žiada, aby ministerka podala premiérovi demisiu. Právo a demokracia, po ktorých všetci túžime, si žiadajú, aby zodpovedné osoby boli príkladne potrestané a tiež odvolané zo svojich lukratívnych miest. A to je úloha pre premiéra. To nie je úloha pre nikoho iného. Sám premiér mal dávno nariadiť vyšetrenie zlyhania a vyvodenie dôsledkov.
Z právneho hľadiska došlo k zlyhaniu zodpovedných štátnych úradníkov. Právo si žiada vyšetrenie, vyvodenie dôsledkov, teda trest, a právo si žiada aj preventívne opatrenia, aby sa daná situácia už nezopakovala.
Vyzývam teda pána premiéra, aby v zmysle práva a demokracie takto aj konal, lebo dokedy, pýtam sa, dokedy budú politici a štátni úradníci nezodpovední?
Ďakujem za pozornosť.
Skryt prepis

Vystúpenie v rozprave

24.10.2013 o 20:21 hod.

JUDr.

Mária Ritomská

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video