58. schôdza

10.11.2015 - 15.12.2015
 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

25.11.2015 o 10:36 hod.

Mgr.

Marián Kéry

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Vystúpenia

Zobraziť vystúpenia predsedajúceho
 
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 10:36

Martin Fronc

Vystúpenie s faktickou poznámkou 10:36

Marián Kéry
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem pekne za slovo.
Vážený pán predseda, viacero rokov počúvam od bývalých politikov, súčasných politikov o tom, aké je potrebné prijať zákon o športe. Mne sa na zákone o športe páčia najmä tri veci: prvá, že sa navyšujú financie do oblasti športu, dokonca sme povedali, že máme smelú ambíciu, aby sme za štyri-päť rokov zdvojnásobili tieto financie. Po druhé, keď už ich navýšime, tak rovnako je dôležité, aby boli transparentne použité, tak to znamená, že transparentnosť je tu veľmi dôležitá. Po tretie, výnosy z lotérií by mali smerovať len a len do oblasti športu.
Na druhej strane ma trošku mrzí, že zákon ešte nie je prijatý a mnohí politici alebo aj politické strany podrobili tento zákon dosť tvrdej kritike podľa môjho názoru. Prijmeme zákon, verím, že vysokým počtom hlasov naprieč celým politickým spektrom, a nechajme čas, aby sme zhodnotili to, čo na tomto zákone je dobré, a čo nie je dobré, tak sa budeme musieť snažiť v budúcnosti vylepšiť.
Pán predseda, a vám ďakujem za to, že ste sa vy osobne zasadili o to, a veľmi veľkou váhou, aby tento zákon bol prijatý, za čo vám ďakujem.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

25.11.2015 o 10:36 hod.

Mgr.

Marián Kéry

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 10:38

Jana Kiššová
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem pekne za slovo.
Rovnako chcem reagovať, pán predseda, na dobrovoľníctvo, považujem podporu dobrovoľníctva za dobrú a za prospešnú pre spoločnosť. Čo sa mi ale celkom nepáči, je, že má byť len pre oblasť športu, teda len v tejto oblasti, ale rozumiem tomu, že keď hovoríme o zákone o športe, tak asi doňho nejdeme implementovať dobrovoľníctvo pre iné oblasti.
Chcem ale v tejto súvislosti povedať, že prídu z našej strany určite v budúcnosti také návrhy, aby dobrovoľníctvo bolo takýmto spôsobom podporované aj v iných oblastiach, pretože si myslím, že dobrovoľník v oblasti zdravotníctva alebo nejaký dobrovoľník v hospici alebo v kultúre, alebo v iných oblastiach má rovnaké miesto v spoločnosti a mal by byť rovnakým spôsobom podporený. A preto teda chcem veriť, že keď z našej strany takéto návrhy prídu, že budete v podpore dobrovoľníctva konzistentní a podporíte nás v tom.
Ďakujem pekne.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

25.11.2015 o 10:38 hod.

Ing.

Jana Kiššová

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 10:39

Anton Martvoň
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem pekne.
Pán predseda, v prvom rade chcem poznamenať, že vďaka vám a ministerstvu školstva, ale aj celému tímu ľudí, ktorí vám pri tom pomáhali, sa právna úprava športu posunie z 80. rokov minulého, teda 20. storočia konečne do 21. storočia. (Potlesk z pléna.) Zavedie sa transparentnosť, samozrejme, zamedzí sa strácanie veľa peňazí; asi pán Hlina o tom veľa vie, keď tak tlieska; v športe ako takom, no a, samozrejme, cez darcovský systém konečne sa bude môcť podporovať aj regionálny a miestny šport a, samozrejme, rôzne neatraktívne športy, kde bol problém zohnať sponzorstvo práve kvôli tomu, že si to firmy nemohli dať do nákladov, ako boli napríklad boby alebo ako bol armwrestling. Čiže na základe tohto a tejto vašej úpravy aj pozmeňováku, myslím si, že to veľmi napomôže aj práve tým neatraktívnym športom, ktoré majú problémy s peniazmi, ale aj športom na miestnej a regionálnej úrovni. Teda ja váš pozmeňovák a tento návrh plne podporujem.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

25.11.2015 o 10:39 hod.

Mgr. PhD.

Anton Martvoň

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 10:40

Štefan Kuffa
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo.
Vážený pán predseda, ono ten návrh zákona aj ten váš pozmeňovák ja ho podporím v hlasovaní, dúfam, že bude naozaj väčšina, lebo myslím si, že u nás na Slovensku tá podpora športu nejak zaostávala a, jak ste to spomínali, skákalo to po tej sínusoide, nech to teda má ten nárast a minimálne aspoň nech neklesajú tie finančné prostriedky do športu.
A čo sa týka tých dobrovoľníkov, áno, tak s tým sa nedá nesúhlasiť, lebo veľmi veľa administratívnej záťaže pri drobných peniazoch, keď treba platiť dane, odvody, prihlasovať a odhlasovať týchto dobrovoľníkov. Ale chcel som aj ja tuná trošku pri tých dobrovoľníkoch, ale kolegyňa ma už predbehla. Presne tá oblasť zdravotníctva, ktorá tuná je, a fungujú tuná dobrovoľníci, aby aj tí mohli byť aspoň čiastočne nejak takto kompenzovaní trebárs, keď by dostali ako takúto odmenu, aby tiež bola nejaká hranica stanovená, aby sa nemuseli tieto odvody platiť.
Jeden rozmer, ktorý ste tuná tak spomenuli, ja som bol tiež aktívnym športovcom a myslím si, že športovci docenia aj tú skutočnosť, aby mohli byť členmi tých výborov a podieľať sa aktívne na organizovaní svojich klubov. Aby to neboli len funkcionári, ktorí rozhodujú o tých športovcoch, tak ako sú školské samosprávy, fungujú a sú tam aj zástupcovia študentov, rovnako aj tuná si zaslúžia športovci, aby boli zastúpení v týchto funkciách, v týchto pozíciách. Myslím si, že ten šport aj taký, by som povedal, rekreačný a pasívny na Slovensku, my sme kedysi naozaj od rána do večera okrem toho, čo sme si pripravovali domáce úlohy, tak sme športovali. Dneska tých mladých ľudí nevidno vonku. Skôr sedia možno pri televízoroch, pri počítačoch a v tých horších prípadoch tak dokonca sedávajú v krčmách a naozaj tá nečinnosť plodí len zlo. Tak podpora športu v každom... (Prerušenie vystúpenia časomerom.)
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

25.11.2015 o 10:40 hod.

PhDr.

Štefan Kuffa

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 10:42

Peter Pellegrini
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem veľmi pekne. Kolegyne, kolegovia, ja chcem veľmi pekne poďakovať za komentáre, ktoré ste k tomu dali, a vyjadrenie podpory, veľmi si to vážim.
K tým dobrovoľníkom, pani poslankyňa Kiššová, tam by som sa presne odrazil od toho, čo povedal pán poslanec Mihál, že máme vlastne k dispozícii prvýkrát informačný systém, a preto sme si trúfli takú tú úľavu pri dobrovoľníkoch navrhnúť práve kvôli tomu, že budú evidovaní v tomto špeciálnom informačnom systéme a budeme mať relatívne dobrý prehľad o tých ich príjmoch a aj kontrolu nad možným zneužitím, aby to neslúžilo na nejaké iné veci. Preto si myslím, že presne, ako povedal aj pán poslanec Mihál, akonáhle budú aj iné rezorty vedieť mať k dispozícii relatívne slušnú evidenciu a transparentnú, tak si myslím, že to otvára dvere potom v rámci dobrovoľníctva ako takého aj naprieč inými okruhmi spoločnosti.
Chcem povedať ešte jednu vec, že ten zákon, určite netvrdím, že hneď na prvýkrát musí byť úplne dokonalý a tip-top a možnože ešte v roku 2016 nám prax postupne, ako budú jednotlivé ustanovenia nabiehať do platnosti a účinnosti, možno si budú vyžadovať určité opravy a vyladenia. Ale chcem aj z tohto miesta ešte raz oznámiť všetkým, že už na základe tohto zákona rozpočet verejnej správy, ktorý bol schválený, garantuje budúci rok všetkým zväzom, ktoré sú prijímateľmi zdrojov z rozpočtu, že všetky zväzy na Slovensku budúci rok budú mať svoje rozpočty vyššie o 20 až 40 % oproti roku 2015. Takže to je dobrá správa pre naše športové zväzy.
A vás, pán minister Fronc, chcem uistiť, že tak ako sme teraz hovorili o financovaní športu, tak vám garantujem, že určite budeme ďalej pokračovať aj v riešení spôsobu a objemu financovania vzdelávania, regionálneho školstva na Slovensku. Takže určite to je jedna ruka v ruke a šport nie je teraz považovaný za niečo viacej ako samotné vzdelávanie a myslím si, že budeme pokračovať aj v tejto oblasti veľmi razantne v nasledujúcich rokoch.
Ešte raz ďakujem za podporu.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

25.11.2015 o 10:42 hod.

Ing.

Peter Pellegrini

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie v rozprave 10:45

Ján Figeľ
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem pekne. Vážený pán predseda, pán minister, dámy a páni, dovoľte mi pripojiť niekoľko poznámok a aj návrhov k vylepšeniu zákona, o ktorom je už dlhšie diskusia a verejná a myslím si, že veľmi potrebná a aktuálna.
Šport je jednou z funkcií kultúry, tak ako je ňou umenie, politika, a má svoje nezastupiteľné, nenahraditeľné miesto aj v osobnom, aj v spoločenskom živote. Ja som veľmi rád, že tento návrh zákona je na stole a je pred finále, pretože je čas. Vyrástla jedna generácia v slobode a práve oblasť športu na jednej strane tak nezastupiteľná a nenahraditeľná, ako zdôrazňujem, a na druhej deformovaná alebo manipulovaná, ako sme často svedkami, šport je atakovaný komerciou, dopingom, násilím, rasizmom a mnohými prejavmi, ktoré nemajú s jeho ideálmi nič spoločné, skôr naopak. Na druhej strane generuje tie hodnoty, na ktorých stojí slobodná a zrelá spoločnosť. Férovosť, tímovosť, zmysel pre pravidlá, pre súťaživosť, pre zodpovednosť, ale aj pre ľudskú solidaritu. A ak sa darí tomuto generovaniu, tomuto formovaniu hodnôt od mladosti celý život, tak máme vyspelé spoločnosti, ktoré mnohí závidia, respektíve ktoré riešia problémy a nie generujú problémy našej doby. Kresťanskodemokratické hnutie preto podporuje prijatie tohto zákona.
My sme už za našej vlády a konkrétne aj za ministra školstva, ktorý je v tomto pléne, Eugena Jurzycu pripravovali prvé kroky cez komisiu k tomu, aby sa zlepšilo financovanie aj z hľadiska zdrojov, aj z hľadiska transparentnosti a, samozrejme, efektívnosti podpory. Som presvedčený, že to nadväzuje aj na európske trendy. Dovolím si len povedať, že za obdobie prvého, po rozšírení Európskej únie, teda nášho členstva 2004 – 2009 sa veľa zmenilo v prospech športu v spoločnej Európe. Dovtedy termín šport a ani kompetencia športu neexistovala v európskych zmluvách. Od roku 2009 je to podporná komplementárna funkcia Európskej únie vo vzťahu k členským štátom, aby napomáhala významu športu, hlavne teda športu pre všetkých, toho základného, ale aj jasným transparentným férovým vzťahom v profesionálnej oblasti športu, pretože je veľmi rozvinutá na kontinente, na starom kontinente a veľmi často končí na súdoch, v sporoch a v zložitých situáciách. Preto môžem o tom veľa hovoriť, ale nechcem.
Pripravili sme v tých piatich rokoch po prvýkrát komplexný prehľad, ale aj náčrt, ako by to mohlo fungovať. V roku 2007 bola prijatá Biela kniha o športe a za dva roky sa to prenieslo nielen do aktivít rôznych, ale aj do novej zmluvy, ktorá dnes existuje a je platná pod názvom Lisabonská zmluva, kde šport je už konkrétna kompetencia, podporná kompetencia Európskej únie vo vzťahu k štátom. Umožňuje to lepšie financovať, pripravovať programy, projekty čiste pre oblasť športu alebo edukácie prostredníctvom športu. Tento zákon, ak zoberiem tú slovenskú dimenziu v rámci väčšej Európy, je veľmi potrebný a my ho vítame aj preto, lebo veľmi veľa konkrétnych vecí rieši, či z hľadiska definície alebo vzťahov a regulácie, tak, aby sa zdravému športu darilo.
Zároveň chcem dopovedať, že v niektorých oblastiach si vyžaduje vylepšenie, už či teraz z hľadiska aj pozmeňujúcich návrhov, ktoré už boli prednesené a ešte budú, alebo možno v budúcnosti, čo skôr hovorím preto, lebo nie všetko asi je tam už zachytené, skôr dnešný, súčasný stav. Ale existujú aj témy, ktoré zatiaľ v zákone nie sú riešené, aj keď realita si už žiada isté kroky, napríklad oblasť takzvaného výchovného a sú aj ďalšie, ale ja nechcem hovoriť príliš dlho, len predniesť to, čo považujem za dôležité pre vylepšenie návrhu.
Ide o dve záležitosti. Jedna sa dotýka kritérií definovaných pre udeľovanie titulov v športe, tak aby to bolo viac zachytené aj z hľadiska kompetencií, aby sa tým aj ten etický rozmer udeľovania titulov – či majster športu, zaslúžilý majster športu alebo odborník, pracovník v športe – nestalo predmetom nejakej benevolencie alebo voluntarizmu, ale stanovených kritérií pre takéto oceňovanie. A druhá oblasť sa dotýka; to je § 56.
Druhá oblasť sa dotýka § 75, ktorý hovorí o podpore pre národné projekty zo strany vlády. Máme obavu, že ak tam nebudú stanovené precíznejšie kritériá, môže dôjsť, dochádzať k zneužívaniu verejných zdrojov pre neverejné ciele alebo pre súkromné subjekty, preto navrhujem v konkrétnom znení vymedzenie štátnej podpory pre len športovú časť projektu a len pre menšinový podiel, teda do úrovne 49 % nákladov. Myslím, že to je jasné. Verejné financie majú byť, ak dávané do neverejných inštitúcií alebo subjektov, tak s kritériom verejného záujmu a v podiele, ktorý je primeraný.
Dovoľte mi teda predniesť pozmeňujúci návrh k tomuto návrhu zákona v plnom znení tak, aby mohol byť súčasťou hlasovania.
Pozmeňujúci návrh, ktorým sa mení a dopĺňa zákon o športe a o zmene a doplnení niektorých zákonov (tlač 1723) sa mení a dopĺňa takto:
1. V § 56 odsek 1 znie:
"(1) Minister školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky (ďalej len "minister školstva") na základe kritérií definovanými príslušným športovým zväzom udelí za mimoriadne športové výkony a šírenie dobrého mena Slovenskej republiky v oblasti športu v zahraničí alebo za mimoriadne zásluhy o rozvoj v oblasti športu čestné štátne tituly:
a) majster športu,
b) zaslúžilý majster športu,
c) zaslúžilý odborník v športe a
d) zaslúžilý pracovník v športe."
Ako odôvodnenie chcem dodať, že je možné predpokladať, že bez stanovených kritérií bude udeľovanie titulov netransparentné. Tu ide o definovanie, že tieto kritériá stanovuje príslušný športový zväz a na ich základe môže byť rozhodnutie. Takéto kritériá sú, samozrejme, zároveň aj motivačným nástrojom.
2. V § 56 sa dopĺňa nový odsek 6, ktorý znie:
"(6) Príslušný športový zväz v súčinnosti s ministerstvom školstva určí pravidlá a kritériá, za ktorých je možné získať čestný titul v športe."
3. V § 57 odsek 3 znie:
"(3) Povinnosť predložiť návrh na udelenie čestného titulu má príslušný športový zväz."
Odôvodnenie: Návrh na udelenie čestného titulu v zmysle kritérií má povinnosť strešná organizácia a nie nižšie subjekty.
4. V § 75 odsek 1 znie:
"(1) Vláda môže rozhodnúť o poskytnutí príspevku prostredníctvom príslušnej kapitoly štátneho rozpočtu príslušnej samospráve, teda vyššiemu územnému celku, mestu, obci, prípadne ich spoločnej právnickej osobe na národný športový projekt, ktorým je:
a) výstavba a rekonštrukcia športovej infraštruktúry národného významu,
b) podpora národného projektu športu pre všetkých so zameraním na mládež a
c) organizovanie významnej súťaže podľa § 55 ods. 1 písm. b."
A odôvodnenie: Výstavba a rekonštrukcia športovej infraštruktúry národného významu realizovaná z verejných zdrojov má byť vo verejnom vlastníctve.
Piaty, posledný bod. V § 75 sa za odsek 1 vkladá nový odsek 2, ktorý znie:
"(2) Vláda môže rozhodnúť o poskytnutí príspevku prostredníctvom príslušnej kapitoly štátneho rozpočtu športovej organizácii zapísanej v registri právnických osôb na národný športový projekt, ktorým je výstavba a rekonštrukcia športovej infraštruktúry národného významu, a to najviac 49 % nákladov a to výlučne na športovú časť projektu."
Ďalšie odseky 2 až 7 sa označujú ako odseky 3 až 8.
Sme presvedčení, že nie je dôvod na to, aby bol vlastníkom národného projektu súkromný subjekt v prípade, že väčšinu nákladov na výstavbu a rekonštrukciu športovej infraštruktúry znáša štát.
Dámy a páni, ešte raz na záver, tento zákon je potrebný, je pripravený na prijatie, predmetné návrhy, ktoré týmto odovzdávam aj spravodajcovi, a žiadam, aby sa o bodoch 1 až 3 hlasovalo samostatne a 4, 5 tiež samostatne, lebo sú logicky oddelené; nech sa páči (rečník podal podklady spravodajcovi); ho jednoznačne vylepšujú. V tomto prípade kresťanskí demokrati môžu takýto návrh podporiť a som presvedčený, že prinesie dobré zmeny, dobré posuny pre všetkých – aj pre celú spoločnosť, aj zúčastnené subjekty, aj jednotlivcov – a budúcnosť ukáže, čo a ako ešte vylepšovať, ale základ je to dobrý.
Ďakujem pekne.
Skryt prepis

Vystúpenie v rozprave

25.11.2015 o 10:45 hod.

Dr. h. c. Ing. PhD.

Ján Figeľ

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie 10:55

Jozef Mihál
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem pekne. Pán predseda, vážené kolegyne, kolegovia, vážený pán minister, vážení prítomní, chcem podporiť znova a znova predložený zákon o športe, chcem poprosiť, aby ste ho podporili aj vy, či ste z vládnej strany, či ste z opozície, pretože ten zákon je dobrý, samozrejme, diskusia prebieha, ako vidno, pozmeňovacích návrhov je skutočne dosť, veľmi bohatá spoločná správa, pokiaľ ide o množstvo bodov. Samozrejme, je to výsledok toho, že sa veľmi zodpovedne o tejto téme diskutuje a zohľadňujú sa mnohé ešte pripomienky, niekedy možno na poslednú chvíľu, ale lepšie na poslednú chvíľu ako nijako.
Pokiaľ ide o pozmeňovacie návrhy, ktoré tu už zazneli, pán predseda parlamentu, zopakujem ešte raz, je dobré, že bude garancia v zákone, pokiaľ ide o štátny rozpočet, aby sa nemohlo stať, že by štátny rozpočet bol znižovaný, pokiaľ ide o kapitolu športu, to nebezpečenstvo tu totižto hrozilo, pretože z lotériových hier, lepšie povedané z Tiposu, každoročne bude pribúdať objem prostriedkov do športu a možno by nejaký šikovný minister financií v budúcnosti mal chuť oznámiť športovcom, veď máte prostriedky z Tiposu, tak vám znížim prostriedky zo samotnej kapitoly. To sa teda podľa takéhoto zákona, respektíve pozmeňovacieho návrhu stať nemôže, a preto je ten pozmeňovací návrh namieste, treba ho podporiť.
Pokiaľ ide o dobrovoľníkov, tak už som to povedal, množstvo ľudí sa pohybuje okolo športu, hlavne v menších kluboch pri organizácii rôznych súťaží, či už sú to kolektívne, individuálne športy, to je úplne jedno. A dnes, ak má ten dobrovoľník dostať vôbec nejakú odmenu, tak obvykle je to skutočne skromný peniaz. (Prerušenie vystúpenia predsedajúcim.)

Pellegrini Peter, predseda NR SR
Kolegovia, poprosím vás o kľud...

Mihál, Jozef, poslanec NR SR
A ak aj je, tak pre ten malý klub je to v každom prípade záťaž, je rád ten klub, že niečo vôbec zoženie, a keď z toho má ešte platiť odvody alebo daň, tak o to horšie. Čiže tým, že sa cez zákon o dobrovoľníctve umožní takáto úprava, tak mnohí, mnohí organizátori športových súťaží, funkcionári športových klubov a množstvo ľudí to privíta. Dôležité je aj to si uvedomiť, že je to definované ako náhrada za stratu času, je to obmedzené výškou minimálnej hodinovej mzdy, čiže skutočne nemôže ísť o nejaké premrštené čiastky alebo nejaké úniky a celkovo za rok je to obmedzené sumou 500 eur, čo skutočne nie je veľa. Ten prínos z hľadiska administratívy – či klubov, zväzov, ale aj štátu pri kontrole a podobne – je tam tak isto vysoký a treba si to skrátka uvedomiť a podporiť to.
A ak tu teda zaznelo, že prečo takéto výhody by nemali mať dobrovoľníci alebo sponzori, keď prejdeme k téme sponzori aj v iných odvetviach, napríklad v zdravotníctve, v školstve, v kultúre a neviem kde ešte všade inde. Ja som za to, aby takéto výhody boli aj v iných oblastiach spoločenského života a podobne, ale vtip je v tom, že podľa zákona o športe či sponzorské príspevky, či tieto náhrady pre dobrovoľníkov budú všetky do posledného centu zverejnené v informačnom systéme, bude zverejnené, kto to dostal, prečo to dostal, čo robil a v prípade sponzorského, akým spôsobom ten klub alebo ten športovec tie peniaze použil. A pri sponzorskom nemôže byť ten sponzorský príspevok použitý na odmenu alebo plat športovca, odborníka, ale na to, na tú infraštruktúru, ktorú on k tomu športu potrebuje, či športovec, alebo klub. Čiže to nie sú len tak poskytnuté finančné prostriedky, bude to transparentné, bude to výsostne účelové.
Takže nech sa páči, nech toto funguje aj v kultúre, ale nech najskôr sa zavedie v kultúre takýto informačný systém. Nech je to v zdravotníctve, ale nech sa v zdravotníctve najskôr zavedie takýto informačný systém. Nech je to v školstve, ale nech si tam zavedú školy, respektíve ministerstvo školstva takýto informačný systém.
Ja vysoko oceňujem, že zákon o športe okrem toho, že prináša výhody a poriadok do športu ako takého, že prináša takýto významný filozofický prvok, ktorý nech je príkladom pre tých všetkých ostatných, ktorí by to tiež radi využili. Treba to aj v iných sférach tak zorganizovať, pripraviť, legislatívne upraviť, ako to upravuje pre šport zákon o športe. (Hluk v sále.)
Pokiaľ ide o sponzorské..., no neviem, pán predseda, asi to predsa len prerušíme.
Skryt prepis

Vystúpenie

25.11.2015 o 10:55 hod.

RNDr.

Jozef Mihál

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 11:02

Ľudovít Kaník
Skontrolovaný text
Ďakujem, pán predseda, ja by som sa chcel spýtať, včera pri rozprave zaznela možnosť zachrániť zle nastavenú valorizáciu a opraviť ju, pokiaľ sa otvorí zákon o sociálnom poistení pri hlasovaní, rozprava, tak sa chcem spýtať, či pán minister sa rozhodol alebo nie, či využije túto možnosť, ako jednoducho zachrániť valorizáciu a nedať dôchodcom tých ponižujúcich 1,9 eura.
Skryt prepis

Vystúpenie s procedurálnym návrhom

25.11.2015 o 11:02 hod.

Ing.

Ľudovít Kaník

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 11:27

Daniel Lipšic
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ja len pre záznam. Ja opravujem svoje hlasovanie pri tlači 1707. Chcel som hlasovať za novelu zákona o sociálnom poistení. Nejdem hovoriť, že ma zle vykázalo zariadenie, proste som chcel hlasovať za, takže som sa pomýlil.
A druhá vec, len otázka, pán predseda, že či predsedovia výborov obvykle oznamujú členom výborov mimoriadne rokovania počas prestávky alebo len niekedy. My máme o 13.30 hod. mimoriadne rokovanie k pánovi Výbohovi a tak sa len chcem opýtať, či je to štandardný úzus alebo, ale hovorím to aj kvôli tomu, aby si poslanci za SMER vo výbore mohli dopredu premyslieť dôvod ospravedlnenia.
Skryt prepis

Vystúpenie s procedurálnym návrhom

25.11.2015 o 11:27 hod.

JUDr. LL.M.

Daniel Lipšic

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video