60. schôdza

21.12.2015 - 21.12.2015
 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

21.12.2015 o 17:22 hod.

Alojz Hlina

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Vystúpenia

Zobraziť vystúpenia predsedajúceho
 
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 17:18

Daniel Lipšic
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
No mne sa tuná predrečník, keď rozpráva, zdá, že nejdú Vianoce, ale Silvester. Celé Slovensko vie, na aký účel poslanec, ktorý za vami... (Prerušenie vystúpenia predsedajúcim.)

Pellegrini, Peter, predseda NR SR
Reagujte na vystúpenie pána Hlinu.

Lipšic, Daniel, poslanec NR SR
... poslanca Hlinu, ktorý tam sedel vedľa za vami, do čoho balil hotovosť. To znamená, že len na asi preukázanie nejakej takej, takej, takej, takého happeningu, ten alobal neskrýval pravdepodobne, nikto pri rozumných zmysloch sa nemohol domnievať niečo nebezpečné. Takisto ako zrejme nič nebezpečné neskrýva tamtá aktovka voľne pohodená vedľa anjelika, ktorú priniesla, ktorých priniesla pani Vaľová predstaviteľom SMER-u. Inak by tu už muselo byť protiteroristické komando, ktoré by zrejme riešilo aktovku, ktorá už tam nejakú dobu je voľne pohodená, ale zrejme pre poslancov SMER-u asi aj to by bolo celkom rozumné a racionálne.
Takže naozaj, naozaj sa mi, sa mi, sa mi zdá, že to, aká bola prepiata reakcia na aj možné reálne hrozby, je pravdou to, čo hovorí pán poslanec Hlina. Proste ten balíček zákonov, pri ktorom nevystupoval nikto zo SMER-u, je úplne evidentným marketingovým nástrojom predvolebnej kampane. Potrebujete obsahovo naplniť váš slogan na billboardoch a kvôli tomu to robíte.
Ja nepodceňujem, že sa zmenilo bezpečnostné riziko. Dokonca aj na Slovensku. A spomínal som vo svojom vystúpení, že k čomu by to malo smerovať. Nie k marketingovým balíčkom, nie k posilňovaniu polície o tisíce nových príslušníkov, ale k zlepšovaniu výcviku polície, ktorá môže byť a bude prvá na mieste potenciálneho útoku. Ale to nerobíte. Tam nie je kšeft, tam nie sú kamaráti, tak to robiť nebudete.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

21.12.2015 o 17:18 hod.

JUDr. LL.M.

Daniel Lipšic

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 17:20

Miroslav Kadúc
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem. Alojz, väčšinu svojho vystúpenia si opisoval súčasný stav zneužívania polície a prokuratúry. Ten súčasný stav je zlý. Bude ešte horší. Nech nám je mementom naozaj kauza Gorila, kde je celkom zrejmé, že sa zneužívali spravodajské informácie na politický boj. Po tomto, ak prejde tento návrh zákona, bude situácia ešte ďaleko, ďaleko horšia. Dnes o kauze Gorila nevie ani prezident Slovenskej republiky nič, nič, čo nebolo v médiách. Veď ten stav kontroly spravodajských služieb a zneužívania je už dnes otrasný.
A keď už tu bolo povedané niektorými kolegami, že aby si ho, aby si ich nenavliekal, aby si SMER nenavliekal do niečoho, s čím nemá nič spoločné, je to presne to isté, ako s tou kauzou Gorila, keď pán premiér Fico hovorí, že neťahajte ma do kauzy Dzurindovej vlády. Lenže pán premiér a vládna strana SMER už dávno v tej kauze je.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

21.12.2015 o 17:20 hod.

JUDr. Ing.

Miroslav Kadúc

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 17:22

Alojz Hlina
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem veľmi pekne. Ja som pri tom výpočte toho, čo sa udialo, zabudol na jednu dosť dôležitú vec. Oni ten kontajner kontrolovali policajti niekoľkokrát zvnútra. My sme v stredu, proste si vyžiadali, že chcú sa ísť pozrieť, čo je v ňom, ráno tiež my sme museli ukázať, čo je v ňom. Ale dobre, tak to sme strpeli. To sa mi javilo, akože dajme tomu. Ale to, čo robili potom s tým živnostníkom, ktorý chudák prišiel len odviesť jeden kontajner? To je teror, vážení, to je zneužitie, to je šikana. V každej slušnej demokratickej krajine by sa niekto tým zaoberal. Lebo mňa tu riešte, koľko chcete, ale čo s tým mal ten živnostník? Čo s tým mal ten živnostník, prosím vás? Prečo ste jeho terorizovali? Prečo ste jeho obťažovali? Prečo? Vy chránite systém, ktorý ste vytvorili. Vy nechránite ľudí. Vy chránite systém, ktorý ste vytvorili.
Vytvorili ste systém, ktorý z desať tisícov ľudí urobil na Slovensku finančných otrokov. Desaťtisíce ľudí trpia pod úžerníckou exekútorskou mafiou, ktorú ste vy pomohli vytvoriť, vaši poslanci, päťdesiat sedmička alebo koľkátka je pán Burian? Áno, a kandiduje opäť. Terorizovaní sú. Živnostníci sú terorizovaní. Široký si vyberal kameň do jeho vily na Bahamách a tu živnostníci nemali čo jesť, za čo natankovať a vy ste sa na to pozerali, prosím vás. Teraz to púšťate. Teraz to púšťate, teraz ste terorizovali jedného chlapa, ktorý sa živí rukami, vozí sa na aute, má deti a išiel odviesť jeden kontajner. A nasadili ste na neho desať policajtov, tri policajné autá a pozerali mu pomaly plomby. Prosím vás, to ste vytvorili. Vytvorili ste systém. Teraz viete, že ste v poslednom štádiu, v terminálnom štádiu a viete, že potrebujete využiť ozbrojené zložky a presne to robíte.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

21.12.2015 o 17:22 hod.

Alojz Hlina

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video