14. schôdza

21.3.2017 - 7.4.2017
 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

5.4.2017 o 14:43 hod.

Mgr. MBA M.A.

Juraj Droba

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Vystúpenia

Zobraziť vystúpenia predsedajúceho
 
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 14:30

Marian Kotleba

Vystúpenie s faktickou poznámkou 14:32

Milan Mazurek
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem. Viete, cirkusant Matovič má častokrát tendenciu premieňať toto plénum Národnej rady na cirkusovú manéž a dnes to zase raz dotiahol do extrému. Pán Matovič, vy by ste kľudne, kľudne by ste sa mohli zamestnať ako taký orientalista alebo arabista, byť taký vykladač Koránu, a keby sa tu aj tá mešita postavila, tak ja som si istý, že vy by ste boli perfektný adept na prvého slovenského imáma, pretože tak ako vy poznáte Korán, tak ako vy ste študovali výroky proroka Mohameda, to jednoducho na Slovensku, na univerzitách, v zahraničí, jednoducho nikde to nemá konkurenciu.
O čom ale veľa neviete, sú križiacke výpravy do Svätej zeme, ktoré ste spomínali a ktoré neboli ničím iným, než reakciou kresťanskej Európy na neustále útoky, dobývanie, napádanie a obsadzovanie bývalých kresťanských území zo strany agresívnych Saracénov. Nič iné to nebolo, len obrana kresťanstva, obrana Svätej zeme, obrana Božieho hrobu pred útokmi moslimských Saracénov. No ale, keď už hovoríme o tom pravom islame, ktorý podľa vás títo útočníci nepochopili, tak by som vám chcel dať do pozornosti meno šéfa islamského štátu Al-Bagdádího, ktorý, viete, čo robil vo svojom živote? Bol na univerzite ako profesor islamských štúdií. Ak tento človek podľa vás nerozumie Koránu, ak nerozumie islamu, ak si ho zle vyložil, tak mu to choďte povedať, vysvetlite mu, že vy Igor Matovič, cirkusant z pléna Národnej rady Slovenskej republiky, porozumel Koránu lepšie, lepšie sa oboznámil s výrokmi proroka Mohameda. Nech to pochopí aj on a konečne si uvedomí, že to, čo robí, robí zle.
Ja sa nechcem zastávať zákona, ktorý tu predložil pán predkladateľ, pretože ho tiež považujem za bezzubý a zbytočný a neriešiaci tematiku, ktorej sa venuje, no vy, pán Matovič, o islame neviete nič. Islam je vraždenie, znásilňovanie, rezanie hláv, bičovanie žien, kameňovanie žien, sekanie končatín, lynčovanie nevinných.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

5.4.2017 o 14:32 hod.

Milan Mazurek

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 14:34

Natália Grausová
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem. Extrémista a fašista Matovič práve prejavil neuveriteľne hlboké nedostatky vo vzdelaní, pretože ani v Starom zákone starozákonný Jahve ani Pán Ježiš Kristus nikdy nekázali šíriť pohanstvo. Práve naopak, mali by ste si toto doplniť, keď sa za kresťana tuná vydávate a keď tu hráte toto divadielko, takže naozaj, máte hlboké nedostatky. Doplňte si, prosím, vaše vzdelanie.
Ak, ak niekto šíri nenávisť v tomto parlamente, ste to vy. Takmer od začiatku tohoto volebného obdobia. Ak sa nejakí moslimovia budú chcieť pomstiť Slovensku, tak len zato, že posielame našich žoldnierov do, na Blízky východ, kde sa, medzi nich, kde sa bojuje, tak len zato, že sme členmi zločineckej organizácie NATO, ktorá má na svedomí a vyvoláva nepokoje a rozbroje a vojny na Blízkom východe.
A ešte by som vám chcela dať dobrú radu, zmeňte, prosím, psychiatra.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

5.4.2017 o 14:34 hod.

MUDr.

Natália Grausová

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 14:35

Stanislav Mizík
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Pán Matovič, tu v parlamente ste už veľa-preveľa divotvorných vecí povystrájal. Dnes ste to zaklincoval. Za takúto obhajobu wahábistov vám dá hociktorý hlavný imám ako medailu celé stádo tiav. V Nemecku, Španielsku, Anglicku majú mešity a aj tak je im to málo. Robia atentáty. Korán ich totižto učí expandovať, to je šíriť vieru ohňom a mečom. Na internete už dávno tvrdili, že ste blázon. Ja som si to vtedy dávno nemyslel, dokonca som sa vás aj neraz pred známymi zastal, že to môže byť tak, že to môže byť tak. Teraz si to už myslím. A nie je to invektívum, teraz to je diagnóza. Ja Korán poznám dobre. Tu v parlamente som ho čítal, čítal som všetky tie nenávistné výroky, vy ste však na vlastnú škodu v parlamente vtedy nesedel, bol ste dakde preč.
Ďakujem za slovo.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

5.4.2017 o 14:35 hod.

Mgr.

Stanislav Mizík

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 14:36

Eduard Heger
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem pekne. Ja by som najprv chcel zareagovať k tomu návrhu zákona. Myslím si, že je nevhodné, nesprávne, alebo nie je to dobré, ak spájame vieru a bezpečnosť, a mám pocit, že kolega Krajniak chce vlastne skrze tento zákon poukázať viacej na bezpečnosť. Ale ak spájame vieru s bezpečnosťou a chceme vlastne riešiť bezpečnosť skrze riešenie viery, tak si myslím, že sa nám ľahko môže stať, že ten problém nevyriešime.
A ty, Igor, si, chcel by som ešte len doplniť, čo si vo svojom vystúpení povedal, spomenul si, Boh nie je nenávisťou, si tu už párkrát spomenul, a teda a prosí sa aj o šírenie lásky voči iným ľuďom, a z pohľadu kresťanského, v prvopočiatkoch sme videli, že to bolo hlavne teda voči neveriacim pohanom. A ja by som chcel opäť potvrdiť tieto tu, tieto tvoje slová aj Bibliou. Tak ako som už aj minule hovoril práve z Jánovej kapitoly tretej, v šestnástom verši sa hovorí, sa píše, že "Boh tak miloval svet". A práve toto je dôležité povedať, že, že Boh miluje všetkých, čiže celý svet. Nielen, nepíše sa tam, že by miloval veriacich alebo miloval kresťanov, ale miloval svet, že dal svojho jednorodeného syna. A toto sa práve potvrdzuje aj v Rimanom, v liste Rimanom, piatom, piatej kapitoly ôsmom verši, kde sa píše, že ale Boh dokazuje svoju lásku k nám tým, že Kristus zomrel za nás, keď sme boli ešte hriešnici. A toto je veľmi dôležité si uvedomiť, že aký postoj má Boh v srdci, aký chce, aby sme mali aj my, aby sme pristupovali, nieže vyberáme si medzi spravodlivými a hriešnikmi, lebo sám Boh prišiel k nám a poslal svojho Syna, keď sme boli ešte hriešnici, a ponúkol nám spásu. A to je to, čo nám ponúka, a toto je celá taká tá hlavná myšlienka kresťanstva, ktorú potrebujeme mať v srdci, a myslím, že ty si aj sa ju tu snažil vykresliť, takže to len na také doplnenie.
Ďakujem.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

5.4.2017 o 14:36 hod.

Ing.

Eduard Heger

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 14:38

Ján Budaj
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem pekne. A ďakujem najmä Igorovi Matovičovi, pretože to bola jedna reč kresťana, ktorý obhajuje Kristove učenie. A v politike je to zriedkavé počuť, úprimnú, improvizovanú, a pritom presvedčivú reč naozaj kresťana. Kresťana, ktorému záleží na svojej republike, ale zároveň mu záleží aj na spoločenstve veriacich.
Islam na Slovensku je bezvýznamný, Slovensko je neislamská krajina, ale nie je dôvod vytvárať nenávisť a vytvárať antiislamskú politiku, pretože jednoducho nie je dôvod okrem nenávisti a vášne na seba upozorniť niektorých politikov. Vyhlásiť vojnu miliardovej mase, čiže zhruba 1,65 mld. veriacich ľudí, to chce iba blázna. Títo ľudia nie sú, samozrejme, žiadni, žiadni vrahovia a nie sú to ani teroristi a vy, ktorí tú nenávisť chcete podnecovať, to napokon viete. Ľudstvo je odsúdené na spoluprácu, spolužitie a dnes je to viac, než kedykoľvek inokedy.
Tri Abrahámove náboženstvá boli prvým spoločenstvom, ktoré predznačilo globalizovaný stav, kedy ľudstvo žije popri sebe v rôznosti, a tých, ktorí to chcú narušiť, v tomto prípade napríklad islamských teroristov, ja napríklad núkam pánovi Krajniakovi kedykoľvek všetku podporu moju a verím, že rovnako by to povedal Igor Matovič a ostatní ľudia z OĽANA, na potieranie fanatického, nenávistného, de facto fašistického islamu, ktorý vraždí. Iné je stať sa podobným im a snažiť sa búrať chrámy alebo likvidovať... (Prerušenie vystúpenia časomerom.)
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

5.4.2017 o 14:38 hod.

Ján Budaj

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 14:40

Ondrej Dostál
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Pán poslanec Matovič, veľmi dobré vystúpenie, vďaka zaň. A aj tie fašistické reakcie dokazujú, že si zaťal do živého a že si to povedal veľmi dobre.
V tomto v parlamente sa občas stáva, že niektorí poslanci sa prihlásia s faktickou poznámkou iba preto, aby predrečníka, väčšinou z vlastnej strany, potľapkali po pleci a povedali, že to bolo dobré, poďakovali sa mu, a špeciálni experti sú na to kolegovia zo SMER-u. A ja sa niekedy tak pousmievam až pochechtávam, keď, keď to počujem, ale musím sa priznať, že v tomto prípade som sa aj ja prihlásil len preto, aby som povedal, že to vystúpenie bolo veľmi dobré.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

5.4.2017 o 14:40 hod.

Mgr.

Ondrej Dostál

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 14:41

Ján Marosz
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem, Igor. Tvoje slová potvrdzuje aj pápež František, po smrti 86-ročného kňaza, ktorý bol zabitý priamo na svätej omši vo Francúzsku v mene islamu, francúzska redaktorka dala pápežovi Františkovi otázku: "Prečo, keď hovoríte o týchto násilných činoch, hovoríte vždy o teroristoch, ale nikdy o islame, nikdy nepoužívate slovo islam?" Pápež jej odpovedá:
"Nerád hovorím o islamskom násilí, lebo každý deň, keď listujem novinami, vidím násilie tu v Taliansku - ten, čo zabije snúbenicu, ďalší, čo zavraždí svokru. A toto sú násilní pokrstení katolíci." Niektorí hádžu aj dlažobné kocky, ale tu na Slovensku. "Sú násilnými katolíkmi. Keby som hovoril o islamskom násilí, musel by som hovoriť aj o katolíckom násilí. Nie všetci moslimovia sú násilníci. Nie všetci katolíci sú násilníci. Je to ako ovocný šalát, je tam všetko, sú tam násilníci týchto náboženstiev. Jedna vec je pravdou, myslím, že takmer vo všetkých náboženstvách je vždy malá skupinka fundamentalistov. Aj my ich máme. A keď fundamentalizmus privádza k zabíjaniu, nuž dá sa zabíjať jazykom - a to hovorí apoštol Jakub, nie ja - a aj nožom. Myslím, že nie je správne stotožniť islam s násilím. Toto nie je správne a nie je to pravdivé."
Takže takto sa vyjadruje sám hlavný šéf katolíckej cirkvi pápež František. V iných citátoch hovorí, že Korán je knihou mieru, alebo hovorí o tom, že všetci islamskí moslimovia by mali spolu odsúdiť džihádistický terorizmus, a hľadať s nimi dialóg a zmierenie.
Takže ďakujem za tvoj nádherný príhovor a verím, že padne na úrodnú pôdu u všetkých kresťanov aj nekresťanov na Slovensku, u všetkých ľudí dobrej vôle. A to je podstatné.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

5.4.2017 o 14:41 hod.

Mgr.

Ján Marosz

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 14:43

Juraj Droba
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Igor, keď som videl na tabuli svietiť tvoje meno, tak som vedel, že ideš povedať niečo zásadné. Akurát som sa s takými miernymi obavami trochu obával, že či náhodou nepôjdeš smerom, akým idú predkladatelia tohto nezmyselného návrhu zákona. No a ty namiesto toho, aby si šíril ďalšiu nenávisť a budil strach v ľuďoch, tak si ukázal tú najkrajšiu tvár kresťanstva, ktorá je o láske a o mieri. Takže ti ďakujem a dovolím si povedať, že v téme viery si možno prvý – ale o to silnejší – raz hovoril aj v mojom mene.
Ďakujem.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

5.4.2017 o 14:43 hod.

Mgr. MBA M.A.

Juraj Droba

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 14:44

Martin Klus
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Igor, za všetkých slušných ľudí v tejto krajine ti chcem poďakovať a hovorím to v plnej viere s tým, že si ukázal, ako sa má kresťan na Slovensku správať. Na rozdiel od tých kolegov, ktorí sa tu oháňajú kresťanstvom a nosia kríže na svojich sakách.
Rád by som povedal, že presne to, čo si spomínal vo svojom príhovore, ako má vlastne kresťan reagovať vo svojej láske k blížnemu, bolo najlepšie popísané slovami pastora Martina Niemöllera, ktoré si dovolím odcitovať: "Najprv prišli pre čiernych, ale ja nie som čierny, a preto som neurobil nič, aby som im pomohol. Potom prišli pre Židov, ale ja nie som Žid, a preto som neurobil nič, aby som im pomohol. Potom prišli pre antifašistov a ja som neurobil nič, aby som im pomohol, ale nakoniec prišli pre mňa. Nezostal tu nik, kto by pomohol mne."
Tieto silné slová si treba pamätať, keď odsudzujeme ľudí na základe kolektívnej viny, ako sa to stalo v tomto návrhu zákona a ako sme na to, bohužiaľ, zvyknutí od štrnástich poslancov Kotlebovej Ľudovej strany Naše Slovensko.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

5.4.2017 o 14:44 hod.

doc. PhDr. PhD. MBA

Martin Klus

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video