24. schôdza

5.12.2017 - 6.12.2017
 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

5.12.2017 o 16:56 hod.

Mgr.

Ondrej Dostál

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Vystúpenia

Zobraziť vystúpenia predsedajúceho
 
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 16:34

Ľubomír Želiezka
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem pekne. Pán minister, vôbec neni pochýb o tom, že toto dnešné odvolávanie je len obyčajné divadlo s účelom osočovať, vynášať špinu na vašu osobu. Vôbec našu ctenú opozíciu nezaujímajú výsledky, ktoré ministerstvo vnútra dosahuje pod vaším vedením.
Pán minister, teraz to tak odľahčím, mám alebo mal som na vás jednu otázku. Prečo ste si nerozdelili to vaše vystúpenie aspoň na dve časti? Hovorím to preto, alebo pýtam sa to preto, že pána Rajtára, ako som ho tam sledoval, mi bolo úprimne ľúto, lebo za ten čas, za tú hodinu, ktorú ste vystupovali, si musel na svoju, čo si musel na svoju osobu všetko vypočuť. Snažil sa tváriť sebavedome, ale ten jeho úsmev, niekedy aj smiech bol prejavom zúfalstva a určite už po vašom vystúpení oľutoval tú minútu, že sa dal nahovoriť, podľa mňa, že sa dal nahovoriť na to, že bude dnes predkladateľom návrhu na vaše odvolanie.
Ďakujem pekne.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

5.12.2017 o 16:34 hod.

Ľubomír Želiezka

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

16:34

Robert Kaliňák
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Veľmi pekne ďakujem. Myslím si, že z počtu 20, alebo koľko bolo faktických, nemôžem reagovať na všetky, tak skúsim na dve.
Pani Zemanová, myslím, hovorila o tom obstarávaní a toto je práve, pani poslankyňa, veľký problém. Sú svedkovia, ktorí hovoria o tom, ako otváranie obálok a vyhotovovanie cien prebiehalo a ako vlastne sa na záver tá cena upravovala, o ktorej ste vy hovorili.
Ale čo je faktom, je dôležité, že už o rok na tomto pozemku zarobil 20 mil. v priebehu jedného jediného roka. Tých 20 mil. v priebehu jediného roka mohlo zarobiť mesto a občania mohli mať o 20 mil. viacej. To je fakt, s ktorým sa treba vysporiadať, a to je fakt, ktorý treba vyriešiť.
A, pán poslanec Grendel, chcem vám povedať, že veď to bola práve tá vec, že sme nechali na vašom rozhodnutí, aby ste sa rozhodli, či je niečo dobré alebo zlé. A dôležité je povedať, že 3. 4., teda nie pred voľbami, ale po voľbách, deň pred mojím nástupom, sa podpísal tender na matriku, za ktorú je tiež korekcia, za ktorú je takisto korekcia. Ak chcete niečo hovoriť o korekciách, musíte hovoriť aj smerom k sebe. Ja to robiť nebudem, pretože považujem tie korekcie za to, čo som povedal. A to je proste fakt. Len hovorím, že jednoducho chcete obviňovať z niečoho, čoho máte v tom zozname tých desiatich polovičku, a tak je to pre mňa naozaj mimoriadne zábavné.
A ešte k poslancovi, ktorý hovoril niečo o tom, že po akom chrbte sa dostal do parlamentu pán Robert Fico. Robert Fico aj v roku ´98 vyhral s 330 tisícmi preferenčnými hlasmi kandidátku, bol líder po voľbách. A ako líder sa rozhodol pre nespokojnosť s politikou, ktorá sa začala presadzovať v druhej Dzurindovej vláde, odísť, založil si vlastnú stranu a nabral odvahu s tou stranou potom kandidovať. A vy - a opäť dostal dôveru a dostal sa do parlamentu, to sa v iných stranách naozaj nestalo.
Skryt prepis

5.12.2017 o 16:34 hod.

JUDr.

Robert Kaliňák

 
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Uvádzajúci uvádza bod 16:38

Jozef Rajtár
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem, pán predsedajúci, za slovo. Vážené dámy, vážení páni a tí hostia, ktorí ešte nie sú zmorení úplne únavou. Zdá sa, že aj budúca mimoriadna schôdza Národnej rady bude o mne a mojom odvolaní z postu neviem čoho, poslanca Národnej rady alebo čohokoľvek, čo sa dá vymyslieť.
Robert Kaliňák tu stál asi hodinu a pol a celý tento čas pripomínal, prečo je nedôveryhodnosť polície v očiach verejnosti na úrovni 53 %. Pre tých, kto pochybovali, že je to hlavne kvôli Robertovi Kaliňákovi, tak ich pochybnosti mohli byť vyvrátené.
Pán, ešte stále minister vnútra, keď budete nabudúce vystupovať, skúste zvážiť, akým spôsobom zastupujete tých 51-tisíc ľudí, ktorí spadajú pod váš rezort a ktorých tu spomínal premiér Robert Fico. Či si naozaj zaslúžia takúto reprezentáciu, takéto vystupovanie od človeka, ktorý je číslo jedna na ministerstve, ktorý je samotným ministrom.
Uvidíme teda, či schôdza parlamentu bude nabudúce o mne. Vyjadrím sa veľmi stručne iba k niektorým veciam.
Dozorná rada a tam boli nejaké príjmy alebo niečo také. Ja keď som sa dozvedel, tak som sa vzdal akýchkoľvek príjmov. Riešili to vtedy na ministerstve financií, pretože takú žiadosť dostali prvýkrát a nevedeli, ako to technicky spraviť. Nakoniec sa to nejako vyriešilo. Nemal som teda z toho žiadne príjmy ani len organizácia za mňa neplatila žiadne odvody, absolútne, absolútne nič.
Môj či už titul, alebo čokoľvek vo vzťahu k britskej univerzite, no, každý si môže pozrieť rebríček britskej univerzity, takže nech sa páči. A spomeniem len takú jednu vec, spomeniem len takú jednu vec, táto univerzita sa napríklad podieľa aj na vesmírnych letoch. Nie na teoretizovaní o vesmírnych letoch, ale konkrétne na vesmírnych letoch. To len taký malý, malý príklad.
Ja si uvádzam či už v životopise, alebo kdekoľvek inde presne taký titul, aký mi z toho titulu prináleží, a všetky školy, čo mám, certifikáty, diplomy a tak ďalej a tak ďalej, si uvádzam presne tak, ako som ich vyštudoval a ako som ich dostal, nijako ináč. Nech sa páči, opäť pozývam každého, môj životopis je zverejnený, sú tam všetky školy, povolania a tak ďalej, nech sa páči študovať.
Samozrejme, Robert Kaliňák toto všetko robil a hovoril z jedného jediného dôvodu, aby odviedol pozornosť od samého seba, pretože táto schôdza je o jeho dôveryhodnosti v očiach verejnosti, o dôveryhodnosti voči Národnej rade, aj dôveryhodnosti aj v očiach ľudí, ktorí pracujú v rezorte vnútra a kde ja som presvedčený, že je väčšina statočných a dobrých ľudí, či už sú hasiči, policajti, záchranári a tak ďalej a tak ďalej.
K tomuto odvolávaniu sa medzičasom vyjadril už aj pán prezident Kiska. To, čo tu hovoril Robert Fico, na to povedal, že je to len trápna hra s cieľom prekryť odvolávanie Roberta Kaliňáka, s čím sa ja osobne stotožňujem.
Budem sa vyjadrovať k niektorým, k niektorým ďalším veciam.
Vratky. Áno, Bašternák, Kočner vratky dostávali pred rokmi, dostávali ich za rôznych vlád. Poviem príklad. Za vlády Ivety Radičovej úrad, Daňový úrad Bratislava 5, na jeho čele bol Dušan Pátek, ktorý mal na starosti a na zodpovednosti vypracovanie týchto vratiek. Čo sa stalo s touto osobou, keď nastúpila vláda Roberta Fica a za dnešnej vlády? Tento človek, ktorý mal na zodpovednosti vyplácanie vratiek od roku 2006 ako nominant SMER-u kontinuálne, bol povýšený, bol povýšený za viceprezidenta finančnej správy. Takto odmeňujete ľudí, ktorí vyplácajú vratky, a je to v súlade s tým, čo som hovoril. Robert Kaliňák má zodpovednosť za to všeobecne, keď netrestá, netrestá pochybenia, protizákonnú činnosť a tak ďalej a, naopak, demotivuje tých, čo sa snažia, a čestných ľudí.
Čo sa týka firmy B. A. Haus, prevodom medzi Robertom Kaliňákom a Ladislavom Bašternákom, Robert Kaliňák sa snaží zahmlievať tú, ten podiel v hodnote účtovnej vyše 400-tisíc a v trhovej vyše 600-tisíc, kúpil za 8-tisíc eur, je to v zápisnici, je to v policajnom uznesení, kde si to vieme veľmi presne, a tá druhá transakcia, dám 400-, vyše 420-tisíc a za to dostanem pohľadávku za vyše 420-tisíc. To, keď si spočítame, tak výsledok je nula. Čiže tak zostáva 8-tisíc za majetok v hodnote minimálne 400- až 600-tisíc eur.
Mimochodom, tá schéma tých vyše 400-tisíc, pohľadávka, prevzatie pohľadávky je na tej firme kvôli tomu, aby sa tam dalo vyhnúť potenciálne zdravotným odvodom, ktoré platia na dividendy, a je to zarážajúce, že vláda zavedie nejaké opatrenie a vlastný minister to má zariadené tak, aby sa potenciálne vyhol nejakým odvodom a dáva tak návod všetkým ostatným, ako to, ako to robiť.
Takže ešte raz, realita je taká, že Robert Kaliňák dostal za smiešnu cenu majetok v hodnote 400- až 600-tisíc, navyše technicky sa k tomu zariadilo niečo na vyhnutie sa zdravotným odvodom, čo je ďalšie mínus k tomu všetkému.
A čo sa týka tých pokút od Úradu verejného obstarávania, ešte raz, Robert Fico sám povedal, aby opozícia nevynášala súdy, ale aby to nechala na kompetentné orgány NKÚ, ÚVO, políciu a ďalšie, nech sa páči. Polícia hovorí, Ladislav Bašternák je obvinený, my si myslíme, že to spáchal, tie daňové podvody. NKÚ po ich kontrolách, aj na ministerstve vnútra budeme mať správu, kde budú mnohé pochybenia. ÚVO detto. Tieto veci, tieto tzv. korekcie, jednoducho to prišlo z ÚVO, z Úradu verejného obstarávania. Opozícia iba o tom hovorí, médiá o tom hovoria, ale kompetentný orgán tak rozhodol. Jednoducho cez to nejde vlak, je to tak.
Napríklad ešte poviem ku Klientskemu centru v Bratislave. Robert Kaliňák povedal, že pokiaľ to centrum bude stáť viac ako 12,75 mil., citujem, eur bez DPH, môže verejnosť žiadať moju hlavu. Ešte raz, keď to bude stáť viac ako 12,75 mil., to centrum, verejnosť môže žiadať moju hlavu, povedal Robert Kaliňák. Stálo to viac o mnoho stotisíc, dokonca pravdepodobne o niekoľko miliónov. Robert Kaliňák sa sťažuje, prečo je odvolávaný, napríklad aj za túto vec. Snáď nám to ešte vysvetlí.
Chcem sa vyjadriť aj k termínu korekcia, áno, bolo citované, že to nie je len taký ľachtikársky termín. Keď sa k nemu vyjadríme vo všeobecnosti, ako sa to, čo sa povie ľudovo basa, ako sa to povie oficiálne – nápravnovýchovný ústav. Inak povedané, korekčnovýchovný ústav. To slovo korekcia je dosť závažné a oproti slovu pokuta, čo evokuje iba nejaký priestupok a podobne, je oveľa, oveľa jeho význam závažnejší.
Takže nech sa páči, hovorte ďalej o korekciách, ako som povedal, tiež sme ponúkli tomuto parlamentu jednu korekciu a konkrétne odvolanie vás z postu ministra vnútra.
Chcel by som sa na záver, sľúbil som, že budem stručný, chcel by som na záver sa spýtať pána Roberta Kaliňáka, prečo sa neopýta svojich kolegov vo vláde, konkrétne pani Žitňanskej a pána Maďariča, prečo verejne vyhlásili, že na jeho mieste by odstúpili? To nehovorí opozícia, hovoria to členovia jeho vlády, dokonca to hovorí podpredseda jeho strany, možno je to aj podpredseda vlády, v každom prípade minister kultúry. Takže nech sa páči, pán Kaliňák, keď hovoríme o vašej dôveryhodnosti, povedzte nám, prečo vaši kolegovia vo vláde takisto hovoria, že by na vašom mieste odstúpili?
Moja motivácia pre to, čo robíme, poviem to takto, zaoberal som sa pôvodne ekonomickými vecami a tie som mal v záujme presadzovať pred voľbami, po voľbách, s tým som do toho išiel. Rád by som to robil opäť a to je tým skutočným cieľom, pomôcť Slovensku spraviť to, aby peniaze nešli daňovým podvodníkom, ale aby išli tam, kam majú ísť, kde sú určené: cesty, nemocnice, školstvo, nižšie dane, nižšie odvody. To je práca, ktorú by som ja v skutočnosti chcel veľmi rád v politike robiť. Tá prekážka je to, že ľudia ako Robert Kaliňák zastávajú dôležité miesta a bránia spravodlivosti, bránia opatreniam, ktoré prinesú prosperitu a zabezpečia to, že Slovensko raz bude vyspelá krajina. Mojím cieľom to naďalej zostáva a spravím všetko pre to, aby sa tak stalo.
Ďakujem. (Potlesk.)
Skryt prepis

Uvádzajúci uvádza bod

5.12.2017 o 16:38 hod.

Dip Mgmt

Jozef Rajtár

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 16:48

Erik Tomáš
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Pán poslanec Rajtár, môžem vám garantovať, že žiadna mimoriadna schôdza na vaše odvolanie sa v parlamente konať nebude. Sú na to dva dôvody.
Prvé je, že my na rozdiel od vašej strany SaS rešpektujeme a ctíme si ústavu, ako je váš slobodný mandát.
Ale hlavne preto, že vy ste sa dnešným svojím výkonom vlastne odvolali sám. Váš absolútne nekvalifikovaný podnet na odvolanie ministra, ako aj veci, ktoré odzneli na vašu adresu a ktoré ste nijakým spôsobom nevyvrátili, hovoria za všetko. Svojím spôsobom mi vás je ľúto.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

5.12.2017 o 16:48 hod.

Mgr.

Erik Tomáš

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 16:49

Alojz Baránik
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem. Jozef, keď si hovoril o tom, že tvojím cieľom v politike bolo a je rozvoj ekonomiky, tak ako, tak, aby sme sa všetci mali lepšie, treba povedať, že nutnou podmienkou takého rozvoja je to, že Slovensko je právny štát. Avšak práve preto, že tu máme ľudí, ako je Robert Kaliňák, právny štát nemôžeme mať. Nemôžeme ho mať, dokiaľ Robert Kaliňák je ministrom, dokiaľ všetko riadi tak, aby oni mohli všetko a my nič.
A to, že celé jeho vystúpenie je klamstvo, pretože ja nemám možnosť posúdiť všetky jeho výroky z hľadiska toho, či sú klamlivé alebo nie, ale mám možnosť posúdiť tie, ktoré sa mňa týkali. A týkali sa tie dva, ktoré som spomínal, to znamená časy, kedy ja som bol členom dozorného orgánu Národnej diaľničnej spoločnosti, kde som, kde síce on pripísal to, že sa vyplatilo 20 mil. akosi nám, ale realita bola presne opačná.
A druhý prípad je to, že keď sa rozhodnú všetci sudcovia jedného okresného súdu v Bratislave podať trestné oznámenie, ktoré je zjavne neoprávnené nielen fakticky, ale aj právne, tak z toho urobí Robert Kaliňák môj problém. To znamená, opozičný poslanec je na vine tomu, že sa sudcovia snažia docieliť stav, že jeden súd je pre určitý okruh ľudí jednoducho neprístupný. A to nikomu nevadí. Samozrejme, že nevadí, pretože ľudia ako Robert Kaliňák chcú, aby toto nebol právny štát. Na tom je ich počínanie založené.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

5.12.2017 o 16:49 hod.

JUDr.

Alojz Baránik

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 16:51

Ľuboš Blaha
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Pán Rajtár, vy sa tu naozaj historicky strápňujete a strápňujete aj celú stranu Slobodu a Solidaritu a veľmi dôstojne vám sekunduje pán Baránik, ale ja vám naozaj odporúčam, aby ste s tým prestali.
Pretože povedať o Policajnom zbore, že má dôveru dneska iba 53 %, keď dobre viete, že v roku 2006 mal 36 % a to bolo po vláde Dzurindu, po vláde pravice, kde bol aj Daniel Lipšic a ďalší veľkí spravodliví, tak to je naozaj trápne. No musíte uznať, že minister Kaliňák tú políciu aj dôveryhodnosť zvýšil. A vy to tu dneska ešte hovoríte ako kritiku.
Na druhej strane som veľmi rád, že ste spomenuli Kiskove vyjadrenia, že je mu trápne. No bodaj by mu nebolo trápne. Človek, ktorý zneužil štátnu letku na lety domov a prelietal jeden milión euro, človek, ktorý sa priznal k daňovým podvodom, prezident Slovenskej republiky. Takéto niečo si nedovolil naozaj ani žiaden africký náčelník.
A hovorí sa, že opakovaný vtip už nie je vtipom, keď už používate druhýkrát ten váš žartík, že korekcia na ministra vnútra, že by mal odísť. Viete, ono to nebolo vtipné ani prvýkrát, a keď to zopakujete, nebude to znova vtipné. Takto to nefunguje, pán kolega. Keď nemáte v sebe tú charizmu a humor, tak to jednoducho nemáte v sebe a skúste sa s tým zmieriť.
Posledná vec. Vy sa chcete zaoberať ekonomickými vecami, čo je naozaj dobrý zámer. Tak to konečne urobte a urobte si ekonomickú školu. To vám naozaj odporúčam.
Ďakujem.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

5.12.2017 o 16:51 hod.

Mgr. PhDr. PhD.

Ľuboš Blaha

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 16:52

Jaroslav Baška
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Pán poslanec Rajtár, viackrát ste rozprávali v tomto poslednom vystúpení o dôveryhodnosti. Slovo dôveryhodnosť sa dá použiť rôznymi spôsobmi a dá sa aj zneužiť. To, čo povedal pán minister vnútra dnes aj o vás, akým spôsobom ste sanovali pohľadávky štátu, keď ste boli v dozornej rade konsolidačnej banky, svedčí tiež o určitej dôveryhodnosti. Za dôveryhodnosť treba aj zabojovať a hlavne vtedy, keď sa snažili na výbore pre obranu a bezpečnosť na pána ministra vnútra ukázať sfalšovanú alebo nie úplne pravdivú správu z toho, akým spôsobom bol pán Bašternák prichytený pri dopravnom priestupku. To je tiež vizitka toho, že nejakým spôsobom sa snažíte tú dôveryhodnosť ministra vnútra degradovať.
Na druhej strane minister vnútra za tú dôveryhodnosť u občanov bojoval. Bojoval od začiatku, keď sa stal ministrom vnútra. Boli tu dnes spomínané viaceré projekty, za ktorými stál, ktoré sú naozaj úspešné, či je to Schengen. Vy ste hovorili, že budete sa viac starať o zdravotníctvo, kebyže môžete. Je tu komplet nová Nemocnica svätého Michala, ktorú minister vnútra so svojím vedením postavil. Veľmi veľa dokázal pri podpore dobrovoľných hasičských zborov. Sám som mal osobne veľakrát možnosť nielen s ním, ale aj sám prejsť tieto dobrovoľné hasičské zbory po celom, po celom kraji a tam by ste mali počúvať, čo hovoria aj títo dobrovoľní hasiči o ministrovi vnútra.
To isté a na vlastnej koži sme mali možnosť aj na našom úrade využívať elektronický kontraktačný systém, ktorý bol tiež jeden z tých výsledkov práce ministra... (Prerušenie vystúpenia časomerom.)
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

5.12.2017 o 16:52 hod.

Ing.

Jaroslav Baška

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 16:54

Peter Šuca
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem pekne za slovo, vážený pán predsedajúci. Pán poslanec Rajtár, táto schôdza nie je o dôvere Národnej rady. Táto schôdza je preto, lebo ste zvolali schôdzu v zmysle rokovacieho poriadku, máte právo rozprávať, máte právo argumentovať, chcete odvolať Roberta Kaliňáka, ministra vnútra, podpredsedu vlády.
Nerozumiem, prečo vás tak strašne, opozíciu, rozptýlil diskusný príspevok nášho predsedu strany a predsedu vlády Roberta Fica. Veď on iba dôvodil, prečo má Robert Kaliňák jeho podporu a dôveru. Presne povedal faktograficky od roku 2006, čo Robert Kaliňák na pozícii ministra vnútra urobil. Bolo toho veľmi veľa.
Viete, rozprávali ste o tom ESE, nevedeli ste rozšifrovať tú skratku ESO, čo to znamená. Ja mám taký pocit, že vy ani neviete, čo znamená reforma ESE. Nemáte šajnu, o čom rozprávate.
Dotkli ste sa klientskych centier. Neviete, o čom rozprávate.
Toto nie je o dôvere Národnej rady, táto schôdza sa koná preto, lebo ste ju populisticky a demagogicky zvolali a klamete v priamom prenose.
Skúste, prosím, priznať, že to, čo robil váš pán asistent, bolo v rozpore so zákonom, v slušnej a normálnej spoločnosti sa to nerobí. Takže ste zvolali mimoriadnu schôdzu, skúste argumentovať, skúste oponovať, skúste niečo povedať.
A skúste si, ctení kolegovia, prečítať facebookový príspevok pána Igora Matoviča, aké šialené vyjadrenia tam dáva na margo vystúpenia nášho predsedu strany.
Čiže táto schôdza je preto, že to je ďalšie trápne divadlo, v poradí tretie, rozprávate o tom istom a neberiete žiadne argumenty od nikoho. Keby ste možno pozorne počúvali ten dlhý diskusný príspevok pána ministra vnútra a podpredsedu vlády, keby ste ho počúvali s porozumením, tak by ste dostali množstvo odpovedí na vaše otázky.
Ďakujem pekne.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

5.12.2017 o 16:54 hod.

PaedDr.

Peter Šuca

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 16:56

Ondrej Dostál
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Pán poslanec Rajtár, napriek všetkým výhradám, ktoré môžeme mať k SMER-u, jedno sa mu musí uznať, PR mašinéria z Úradu vlády funguje naozaj geniálne, schôdza, ktorá je venovaná odvolaniu alebo vysloveniu nedôvery ministrovi vnútra Robertovi Kaliňákovi, v podstate prebieha, akoby to bola schôdza o vyslovení nedôvery poslancovi Rajtárovi, lebo sa tu hovorí o hriechoch všetkých predstaviteľov opozície. Až je človeku miestami ľúto, že v SMER-e sú takí strašní milovníci ústavy, že im to znemožňuje podať návrh na vyslovenie nedôvery poslancovi, lebo to by bolo vecne rozhodne primeranejšie, aj keď protiústavné.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

5.12.2017 o 16:56 hod.

Mgr.

Ondrej Dostál

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 16:57

Jozef Rajtár
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo.
Čo sa týka príjmu a majetku Roberta Kaliňáka, myslím si, že by mal byť posudzovaný rovnako ako každý iný verejný činiteľ. Preto vyzývam koaličných poslancov, aj napríklad pána Kresáka, aby nechali priechod dožiadaniu výboru pre nezlučiteľnosť funkcií, nech teda Robert Kaliňák vysvetlí svoje príjmy, vysvetlí, odkiaľ ich má, vysvetlí, koľko ich má, nech vysvetlí, aký má majetok. Ak má všetko úplne v poriadku a každý sme, osobitne opoziční poslanci, podrobovaní takémuto skúmaniu, ak má všetko v poriadku, tak sa nemáte naozaj čoho báť. Neblokujte výbor pre nezlučiteľnosť funkcií, nerobte z neho výlučne výbor na šikanovanie opozičných poslancov, ale ho spriechodnite a nechajte objektívne preskúmať príjmy a majetok aj Roberta Kaliňáka. Ďakujem za to.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

5.12.2017 o 16:57 hod.

Dip Mgmt

Jozef Rajtár

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video