38. schôdza

27.11.2018 - 7.12.2018
 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

27.11.2018 o 18:20 hod.

MUDr.

Natália Grausová

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Vystúpenia

Zobraziť vystúpenia predsedajúceho
 
 

Vystúpenie v rozprave 17:53

Stanislav Drobný
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Vážený pán predsedajúci, vážené panie poslankyne, vážení páni poslanci, vážení prítomní, navrhované uznesenie predsedu Národnej rady pána Andreja Danka ohľadom definície antisemitizmu považujem za kontraproduktívny a úplne zbytočný krok, nakoľko v našom právnom systéme už máme platný zákon, ktorý rôzne formy antisemitizmu považuje za trestný čin.
V časti C uznesenie odporúča vláde Slovenskej republiky meniť legislatívu, čo pravdepodobne prinesie ďalšiu novelizáciu Trestného zákona. Bude to ďalšie legislatívne opatrenie na obmedzenie slobody slova a na takzvané zavretie úst ľuďom, ktorí by len náznakom kritiky spomenuli slová Žid, Izrael, nedajbože, holokaust. Vynucovanie politickej korektnosti u širokej verejnosti prostredníctvom paragrafu Trestného zákona je neúčinné a kontraproduktívne.
Reálne, komu pomôže definícia antisemitizmu? Slovensku? Izraelu? Občanom Slovenska alebo občanom Izraela? Alebo komu? Mne táto osobná aktivita pána Andreja Danka pripadá ako určitá nadpráca na štátnej návšteve Izraela, kde zistil, že, citujem: "Slovensko je historickým dlžníkom Izraela. Slovensko musí byť príkladom v legislatívnych postupoch pri prijímaní danej normy." Tu na tomto mieste chcem upozorniť, že ja ako osoba sa necítim ani nie som historickým dlžníkom žiadneho štátu na svete, teda ani Izraela nie. Pozitívnemu pohľadu Slovákov na štát Izrael naozaj nepomôže, ak bude zákonom zadefinované, že o štáte Izrael a jeho obyvateľoch sa môže rozprávať len v superlatívoch, bez náznaku kritiky. Tobôž, keď samotní občania Izraela s uvedenou definíciou, prevzatou od aliancie IHRA, nesúhlasia.
Kamil Kandalaft napísal na portáli POLE, kultúrno-spoločenský blog, zaujímavý článok, ktorý si vám dovoľujem odcitovať: "Sme skupina izraelských občanov aktívne vystupujúcich proti politike našej vlády, ktorá zahŕňa okupáciu, kolonizáciu a apartheid proti Palestínčanom a Palestínčankam. Niektorí z nás sú potomkami preživších holokaust. Neoblomne zastávame univerzálne zásady rovnosti v ľudských právach a stojíme proti všetkým formám rasizmu vrátane antisemitizmu.
V rámci našich aktivít podporujeme výzvu palestínskej občianskej spoločnosti na demokratickú nenásilnú kampaň za bojkot, stiahnutie investícií a sankcie voči izraelskej vláde a voči izraelským a medzinárodným inštitúciám a spoločnostiam, ktoré sa podieľajú na vážnom porušovaní medzinárodného práva a ľudských práv Palestínčanov a Palestínčaniek Izraelu. Vzhľadom na uvedené vyzývame všetkých členov a členky Národnej rady Slovenskej republiky, ktorí podporujú demokraciu, ľudské práva a slobodu slova, aby zamietli definíciu antisemitizmu vypracovanú alianciou IHRA spolu s takzvanými príkladmi, ktoré zahŕňa súčasný návrh uznesenia.
Dovoľujeme si upozorniť na to, že táto definícia nikdy nezískala jednohlasnú podporu všetkých Židov. Naopak, právny posudok vypracovaný pre židovskými organizáciami vedené konzorcium vo Veľkej Británii varuje, že dokument aliancie IHRA je navrhnutý zle a môže pri snahe o definovanie antisemitizmu zavádzať, čo prináša riziko "nezákonného obmedzovania legitímnych vyjadrení politických názorov". V posudku sa píše, že obhajcov ľudských práv Palestínčanov, "ktorí napríklad opisujú Izrael ako osadnícko-kolonialistický štát, ktorý uplatňuje politiku apartheidu, alebo tých, čo vyzývajú na opatrenia v rámci bojkotu stiahnutia investícií alebo sankcií voči Izraelu, nie je správne označovať ako antisemitov. Je známe, že definícia od aliancie IHRA umlčiava kritiku Izraela.
Upozorňujeme tiež na to, že v máji tohto roka, prestížna britská mimovládna organizácia Liberty, zaoberajúca sa občianskymi slobodami, varovala, že "definícia od aliancie IHRA zahmlievaním chápania podstaty antisemitizmu, ktoré bolo dovtedy jasné, môže oslabiť obranu pred antisemitizmom". Podľa nej zamieňaním antisemitizmu a kritiky Izraela či legitímnej obrany práv Palestínčanov "ohrozuje slobodu prejavu".
V júni 2018 verejne vyjadrilo 27 britských židovských osobností svoje znepokojenie z nebezpečenstva takéhoto spájania vyhlásením, v ktorom píšu: "Kritika Izraela nie je antisemitská, pokiaľ k nej nevedú protižidovské predsudky" a "kritizovanie zákonov a opatrení štátu Izrael ako rasistických spadajúcich pod definíciu apartheidu nepredstavuje antisemitizmus." Toto vyhlásenie podporili významné osobnosti rozličných profesií a politických príslušností.
V júli 2018 30 židovských organizácií z viac ako desiatky krajín zverejnilo svoje spoločné stanovisko, v ktorom vyzývajú "naše vlády, miestne zastupiteľstvá, univerzity a ostatné inštitúcie, aby odmietli definíciu od aliancie IHRA". Podľa nich je definícia zámerne sformulovaná tak, aby legitímna kritika Izraela a obhajoba práv Palestínčanov mohli byť stotožňované s antisemitizmom a definícia mohla slúžiť "ako nástroj na potláčanie prvých uvedených". Píšu, že takéto ich hádzanie do jedného vreca "oslabuje tak palestínsky zápas za slobodu, spravodlivosť a rovnoprávnosť, ako aj globálny zápas proti antisemitizmu".
História nebude k rasizmu veľkorysá. Časom sa bude ako rasizmus odsudzovať aj ilegálna politika našej vlády proti Palestínčanom a Palestínčankam. Sme presvedčení, že Národná rada Slovenskej republiky by nemala byť spoluzodpovedná za ilegálne izraelské opatrenia tým, že bude umlčovať kritiku porušovania ľudských práv. Vyzývame vás, aby ste odmietli tento pokus o zmätenie verejnosti zamieňaním oprávnenej kritiky Izraela s antisemitizmom." Koniec citátu.
Ďakujem za pozornosť.
Skryt prepis

Vystúpenie v rozprave

27.11.2018 o 17:53 hod.

Bc.

Stanislav Drobný

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 18:01

Marian Kotleba
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Stano, ja mám pocit, že ty si teraz vo svojom naozaj kultivovanom a relatívne krátkom príspevku trafil klinec po hlavičke. A síce, že za tému ochrany Židov na Slovensku sa v skutočnosti stáva alebo skrýva ochrana Izraela pred akoukoľvek kritikou. Vlastne si úplne jasne aj na príkladoch, ktoré si ty sám nevytvoril, ktoré jednoducho vytvorili samotní Židia, si ukázal, že tu nejde, naozaj ani v tomto uznesení nejde o nejakú ochranu Židov žijúcich na Slovensku, lebo tí žiadnu ochranu nepotrebujú, keďže im nikto neubližuje ani nijakým spôsobom ich nejako nediskriminuje. Ale cieľom tejto, tohto uznesenia, tohto návrhu je pod pláštikom ochrany Židov na Slovensku zabrániť akejkoľvek aj vecnej a konštruktívnej kritike štátu Izrael. Ja si myslím, že nič viac, ako prečítať stanovisko samotných Židov, si urobiť nemohol. Ak napriek tomu jednoducho, ak Národná rada tento paškvil odobrí, tak potom na tej ceste do pekla už asi nás nič nezastaví.
Ďakujem, Stano.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

27.11.2018 o 18:01 hod.

Ing. Mgr.

Marian Kotleba

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie v rozprave 18:02

Stanislav Mizík
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Vážené kolegyne a kolegovia, Andrej Danko sa vyjadril "Slovensko je historickým dlžníkom Izraela". Slovo dlžník označuje niečo alebo niekoho, kto je niečo dlžný. Danko označil za dlžníka celé Slovensko. Keď to zoberiem úzko osobne, aj ja som Slovensko, som občan Slovenskej republiky, mám svoju rodinu, svojich priateľov a nepamätám si, že by mi stará mať, ani jedna, ani druhá, ani prastará mať, že by mi hovorili o nejakom dlhu voči Izraelu ako štátu. Prastará mať mi len spomínala, že bola dlžná miestnemu obchodníkovi určitej národnosti, ktorý jej pripisoval nekresťanské úroky, keď jej muž, môj pradedo, narukoval do prvej svetovej vojny a tam ho pre vzburu zastrelili. Samozrejme, že syn toho obchodníka Áron na vojnu nešiel.
Z histórie však viem, že Československo, ktorého súčasťou bolo aj Slovensko, poskytlo Izraelu pred aj po roku 1948 desaťtisíce pušiek a guľometov. Tiež im poskytlo lietadlá a výcvik pilotov a takto vo veľkej miere pomohlo Izraelu vybojovať si nezávislosť. Podotýkam, že Československo pašovalo zbrane do Izraela leteckým mostom, lebo bolo vyhlásené embargo OSN. K príčinám embarga sa nebudem radšej vyjadrovať. Čiže takto sme my pomáhali Izraelu, ilegálne, porušovali sa zákony.
A teraz prejdem k návrhu na uznesenie. V prvom rade chcem zo svojho pohľadu charakterizovať návrh ako celok. A tu sa hodí len prirovnanie ku obušku alebo ku plastelíne. Mnohé z bodov návrhu sa dajú formulovať hocijako. Z gule plastelíny môžme vytvoriť myšku, hlavu človeka, autíčko, hadíka a tých 11 bodov sa tiež dá ohýbať a tvarovať tak, ako sa to bude hodiť pánovi Andrejovi Dankovi pri jeho politických cieľoch či častých možných intrigách.
Z tých 11 bodov bližšie rozoberiem len jeden. Už bolo to spomínané, to mi nedá, už som to raz aj vravel. Je to bod 9, takzvané používanie takzvaných symbolov a obrazov spájaných s klasickým antisemitizmom. Tu majster Danko zaradil aj tvrdenie, ktoré sa už asi nebude môcť používať. Tento majster svojím gumovým uznesením popiera aj Bibliu. Podľa tohto uznesenia bude trestné aj vyslovenie vety: Židia zabili Ježiša. No teda veľa farárov pôjde do väzenia. Tak teda kto ho dal zabiť? Pontský Pilát si umyl ruky, keď ho prinútil dav krikom, ktorý poslal Ježiša na kríž. Kto bol v dave? Aký národ? A veľká časť z neho kričala "Ukrižuj ho!"
Keďže pán Danko má veľmi rád židovský národ a židovské zákony, pripomeniem mu významného židovského autora Benjamína Freedmana, ktorý píše, že slovo "antisemitizmus" by malo byť vylúčené z anglického jazyka, pretože dnes slúži len jednému účelu. Slovo "antisemitizmus" je podľa Benjamína Freedmana používané ako pošpiňujúce slovo.
Tento židovský autor presne trafil do čierneho a v súčasnosti je to charakteristika činnosti Andreja Danka. S uzneseniami a zákonmi je to tak, hlavne pri tých nezmyselných. Pozrieme sa trošku do minulosti. Ministerka Žitňanská odišla, ale jej náhubkový zákon tu smrdí stále. Aj pán Danko odíde, ale toto uznesenie tu bude smrdieť ďalej a na základe neho budú súdení ľudia.
Ďakujem za slovo.
Skryt prepis

Vystúpenie v rozprave

27.11.2018 o 18:02 hod.

Mgr.

Stanislav Mizík

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie v rozprave 18:07

Ondrej Dostál
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Pán predseda, neviem celkom, čo bolo vaším úmyslom pri predkladaní návrhu tohto uznesenia, ale teda pokiaľ ste mali skrytý úmysel pretrhnúť hrádzu a spustiť orgie antisemitizmu na pôde Národnej rady Slovenskej republiky, tak evidentne vám tento zámer vyšiel. Pretože trafené husi gágajú, ako vidím zo zoznamu prihlásených, budú gágať ešte ďalej.
Normálny človek by možno sa zaoberal tým, či je alebo nie je potrebné takéto uznesenie schvaľovať vo forme uznesenia Národnej rady. Možno by rozoberal jednotlivé formulácie, či by nemohli byť naformulované inak, ale fašistickí poslanci majú potrebu dať priechod svojmu vlastnému antisemitizmu, ja neviem, či priamo alebo nepriamo tak potvrdiť, že antisemitizmus na Slovensku naďalej je problémom. Pretože to, čo tu predvádzate, nie je ničím iným ako antisemitizmom.
Vy ste predložili nejaký návrh uznesenia, ktorý mal byť uznesením proti antislovakizmu. No, ale kto tu vyzýva na to, aby boli zabíjaní Slováci alebo aby bolo Slovákom ubližované v mene nejakej radikálnej ideológie alebo extrémistického náboženského pohľadu? Kto tu vytvára klamlivé, dehumanizujúce, démonizujúce a stereotypné tvrdenia a predstavy o Slovákoch, o ich moci, o slovenskom sprisahaní, o tom, že Slováci to tu všetko ovládajú, nielen na Slovensku, ale na celom svete? Kto pripisuje Slovákom ako národu zodpovednosť za činy jednotlivcov? A teraz nehovorím o tom, keď niekto, kto je sám Slovákom, hovorí o zodpovednosti vlastného národa za to, čo sme v minulosti napáchali. Ale kto cudzí, rozumný bude tvrdiť, že dnes žijúci Slováci sú zodpovední za holokaust napríklad? Všetci tu jednotlivci? To vážne?
Kto tvrdí, že Slováci nemajú právo na vlastný štát? Kto tvrdí, že existencia Slovenskej republiky je prejavom rasistického úsilia? Kto prirovnáva politiku súčasnej slovenskej vlády k nacistom, ak neberiem do úvahy nejaké občasné excesy?
Ale toto sa deje vo vzťahu k Židom bežne a vy to tu predvádzate. Vy ste to tu v reakcii na návrh uznesenia o antisemitizme, ako by ste chceli potvrdiť, že áno, máme na Slovensku antisemitizmus, predviedli. Chcete vyzývať na zabíjanie Židov, na ubližovanie Židom? Vadí vám, keď toto bude definované ako antisemitizmus?
Máte takú strašnú potrebu hovoriť, že Židia zavraždili Krista? Mimochodom, možno o to neviete, ale aj Ježiš Kristus bol Žid. To vám zrejme uniklo.
A samozrejme, o každom návrhu možno polemizovať, ku každému návrhu možno mať výhrady. Určite aj tuto sa je možné sa baviť o jednotlivých formuláciách, je možné sa baviť aj o osobe predkladateľa, keď tu nevystupujem, aby som obhajoval osobu pána Danka, ku ktorému mám v tejto chvíli ešte väčšie výhrady, ako som mal na rokovaní ústavnoprávneho výboru o tomto dokumente pred pár týždňami, kde som ho za to pochválil a zastal sa ho. V tejto chvíli nebudem hovoriť o predkladateľovi, lebo je to teda ešte horšie, ako to bolo pred tými pár týždňami. A nebudem hovoriť ani o konkrétnych jednotlivých formuláciách. Budem hovoriť o tom, že toto hlasovanie bude hlasovaním o tom, ako vnímame antisemitizmus. Či sa k nemu hlásime, ako to robia fašisti, ako to robia fašisti otvorene aj v tomto parlamente, lebo im jediným stálo za to, aby sa do rozpravy k tomuto návrhu uznesenia prihlásili, zapojili. Mimo to som zaregistroval jednu faktickú poznámku zo strany pána poslanca Pčolinského. Teraz tu vystupujem ja a trvale ma aj trochu mrzí, že pán predseda Danko v tom ostal sám, že jeho stranícki kolegovia alebo jeho koaliční kolegovia nemajú potrebu zastať sa ho, keď sa na pôde parlamentu dejú antisemitské orgie z úst fašistických poslancov.
Ďakujem za pozornosť.
Skryt prepis

Vystúpenie v rozprave

27.11.2018 o 18:07 hod.

Mgr.

Ondrej Dostál

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 18:14

Ján Mora
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Pán Dostál, mám taký pocit, že už ste evidentne veľmi unavený dnes, keďže ste sa už ako expert na všetko vyjadrili úplne k všetkému, čo sa tu odohrávalo na pôde Národnej rady. Každopádne my sme vo svojich príspevkoch ako jednotliví poslanci rozoberali body tohto Dankovho uznesenia. Vy ste nepovedali absolútne nič. Zasa len znôška nezmyslov na našu stranu.
Poslanec Dostál, kto tu kedy koho vyzýval na vraždenie? Vážne ste už tak mimo, že trpíte preludmi a v hlave počujete cudzie hlasy, ktoré vám toto našepkávajú a hovoria? Veď nič také sa tu nedeje. Nám ide len o to, aby si ľudia boli rovní, a nieže bude niekto nadradený, ako to presadzuje poslanec Danko.
Ďakujem.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

27.11.2018 o 18:14 hod.

Ján Mora

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 18:14

Milan Mazurek
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Pán poslanec Dostál, tiež som sa začínal báť, lebo som videl, že ste neboli prihlásený k návrhu zákona a bol som jednoducho vydesený, že čo sa s vami stalo? Lebo vy vystupujete ku všetkému vždy a všade, jednoducho vy ste najväčšia kapacita, akú tu kedy sme mali, to je jednoducho fakt, ale fakticky k vášmu vystúpeniu.
Zase orgie antisemitizmu, nadávky, rasizmus, fašizmus, blá-blá-blá. Jeden jediný fakt ste nepovedali, nič, absolútne nič. To znamená, ja som tam prišiel, pripravil sa, povedal som bod po bode toto a toto nie je pravda, toto a toto síce pravda je, ale toto uznesenie nám to zakazuje hovoriť. Vy ste prišli – antisemitizmus. Veď keď nemám argumenty, tak dávam nálepky. To je presne vaša zbraň, zbraň liberálov. Jednoducho, jednoduchá vec ako zrušiť akúkoľvek diskusiu. To Dankove uznesenie hovorí o tom, že ak ľudia chcú prisudzovať židovskému národu ako celku zodpovednosť za nejaké činy jednotlivcov v minulosti, tak je to jednoducho antisemitizmus. A vy ste sa tak pýtali, že kto napríklad také niečo prisudzuje Slovákom. Bol to váš kamarát Miroslav Havran, ktorý, či Michal Havran, neviem presne už, ako sa volá, ktorý povedal, vaši starí otcovia, vaše staré mamy sú zodpovedné za vyvraždenie Židov. Nie jeho, vaše. To znamená, myslel tým nás, tým pádom sa jasne dištancoval od slovenského národa a všetko je v poriadku. On nie je žiadny antislovakista. Tu Danko neskáče meter dvadsať, aby ho mohol poslať do väzenia za to, čo urobil. Vy ste tak isto ticho. Všetko je v poriadku. Ale vy ste známy selektívny kritik, že na jednej strane dokážete kritizovať Rusov a vyhosťovať diplomatov a keď to robia Saudi, rozrežú novinára, tak ste ticho. Vy vnímate veci úplne selektívne, vy jednoducho nie ste zástanca spravodlivosti, ale určitej jasnej politickej línie bez ohľadu na to, čo ktorí konkrétni ľudia robia. Ak je to v nejakom súlade s vašou ideológiou, vtedy je to vždy v poriadku, ale ak ide o vraždenie alebo celej genocídy.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

27.11.2018 o 18:14 hod.

Milan Mazurek

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 18:16

Stanislav Mizík
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Hej, hej, už je. Ďakujem za slovo aj za zapnutý mikrofón. Aj keď som si vedomý rizika, pán Dostál, že ma opäť oblejete vedrom špinavých nadávkových slín, musím vám povedať niečo. Vážený chrobák Truhlík, čo tu hovoríte, kto tu šíri antisemitizmus? Fakty, to sú antisemitské orgie? To, že nositeľ Nobelovej ceny povedal, černoch, ešte raz to hovorím, Nelson Mandela, že v Izraeli je apartheid, to sú antisemitské orgie? To chcete obviniť nositeľa Nobelovej ceny z antisemitizmu a k tomu ešte aj černocha? No fuj!
Myslím si však, že nie som jediný v sále, čo si myslí, že z vašej reči by sa nevyznala ani, s prepáčením, divá sviňa. Čo sa dá čakať od človeka, ktorý skombinuje islam, je ochranca islamu súčasne aj Židov a samozrejme ide proti slovenskému národu? Čo sa dá čakať?
Ďakujem.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

27.11.2018 o 18:16 hod.

Mgr.

Stanislav Mizík

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 18:18

Marian Kotleba
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Pán kolega Dostál, ja, asi ako aj vy, som pozorne počúval aj všetkých kolegov mojich, ktorí sa zapojili do debaty na túto tému – uznesenie predsedu Národnej rady o antisemitizme. A ja musím povedať, že naozaj okrem tých faktov z histórie alebo citátov iných ľudí moji kolegovia nepovedali nič iné, nič nové. Tu nikto neútočí na Židov ako celok, na Židov ako obyvateľov Slovenskej republiky. Tu ak niekto niečo hovorí pravými názvami a menami, tak iba zločineckú, izraelskú politiku a zločiny, ktoré k založeniu štátu Izrael viedli. A dnes tu kritizujeme uznesenie práve preto, pán poslanec, asi vám to ušlo, ja vám to chcem naozaj kľudným tónom pripomenúť, že toto uznesenie vo veľkej miere, veľmi významnej, spája obyčajných obyvateľov Slovenskej republiky židovského pôvodu so štátom Izrael do nejakého jedného celku a jednoducho spája ich nielen v tom pozitívnom, ale aj v tom negatívnom, aj v tom negatívnom. A vy nemôžte jednoducho povedať, že ak niekto bude kritizovať Izrael za to, čo reálne spraví a čo sa prieči napríklad medzinárodnému právu, základným ľudským právam, tak je antisemita. Len, žiaľ, týmto uznesením do toho istého vreca hádžete všetkých obyvateľov aj slušných obyvateľov Slovenskej republiky, aj židovského pôvodu. A práve naopak, nie sme to my, kto tu dnes šíri antisemitizmus. Je to samotné toto uznesenie, ktoré je nadprácou, je úplne zbytočné a je kontraproduktívne, lebo podľa mňa, podľa mňa v konečnom dôsledku aj tí mnohí Židia, ktorí to dnes počúvajú alebo sledujú, tak im to ubližuje. A im to ubližuje kvôli tomu, lebo sami by to nechceli, aby takéto niečo tu bolo predložené. Však okrem iného Stano Drobný citoval židovských predstaviteľov... (Prerušenie vystúpenia časomerom.)
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

27.11.2018 o 18:18 hod.

Ing. Mgr.

Marian Kotleba

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 18:20

Natália Grausová
Skontrolovaný text
Ďakujem za slovo. Neomarxista a liberálny fašista Dostál, rada by som videla a vedela, čo by s vami urobili v Izraeli, keby ste boli v izraelskom parlamente a bojovali by ste proti štátu, proti Izraelu, v ktorom by ste boli poslancom, a bojovali by ste proti nemu tak, ako bojujete proti Slovensku a Slovákom v slovenskom parlamente. Neviem si predstaviť, čo by v tom Izraeli s vami urobili.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

27.11.2018 o 18:20 hod.

MUDr.

Natália Grausová

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 18:20

Martin Poliačik
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Tak, Ondrej, keď už si sa do toho pustil, na začiatok súhlasím s tým, že napriek možno dobrému zámeru to, čo z toho vzniklo v parlamente, nie je ideálnym spôsobom boja proti antisemitizmu. Ale druhá vec, ktorá s tým súvisí, je, že sa musíme pozrieť na tú formu, lebo naozaj tie vystúpenia, mnohé formálne by mohli byť, keby sme nevedeli kontext a o koho ide, považované za faktické. No, keď tie videá vyjdú von do sveta, tak tie reálne orgie antisemitizmu si budeme čítať v komentároch pod nimi. Lebo tam sa to deje, tam vonku, kde už ich nikto nevidí, tam vonku, kde si medzi svojimi môžu povedať svoje, kde hajlovať sa môže, kde s hákovým krížom fotiť sa môže, kde Ortel je najobľúbenejšia kapela, tak tam tieto videá z parlamentu z dnešnej diskusie budú tie hviezdne. To je reálny antisemitizmus tam vonku medzi ľuďmi, kvôli ktorému Národná rada musí prijať toto uznesenie.
Lebo títo polosofistikovaní chlapci a dámy za mnou, oni vedia, že sa musia krotiť vo svojich vyjadreniach. Pán Mizík sa naučil, že už ani na tej Facebook a na internet nemôže dávať všetko, lebo môžu preňho do parlamentu prísť kvôli tomu policajti, takže oni sa učia. Tu si dávajú pozor na slová, to, čo sa reálne ale deje voči Židom, voči menšinám, voči ľuďom s iným názorom, voči ľuďom, ktorí jednoducho nezapadajú do tej ideálnej schémy ideálneho Slováka, tak to sa deje mimo tejto sály. Ale to sú ľudia, ktorí týmto vystúpeniam budú potom na internete a v krčmách tlieskať.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

27.11.2018 o 18:20 hod.

Mgr.

Martin Poliačik

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video