43. schôdza

26.3.2019 - 4.4.2019
 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

27.3.2019 o 12:00 hod.

Ing.

Jaroslav Baška

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Vystúpenia

Zobraziť vystúpenia predsedajúceho
 
 

Vystúpenie v rozprave 11:47

Eduard Heger
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem veľmi pekne. Takže ja by som pokračoval a teda s tou výzvou na predkladateľov, aby teda povedali, že či sa to týka, táto zmena, ktoré som hovoril v tom prechodnom ustanovení, že teda tie stavebné konania, ktoré boli začaté a neboli dokončené do 28. 2. 2019, prejdú pod správu teda ministerstva vnútra, či takéto, či pod toto spadá aj samotný kaštieľ v Rusovciach, pretože, ako som hovoril, tento kaštieľ v Rusovciach bude stáť, jeho obnova bude stáť vyše 70 miliónov eur. Sedemdesiat miliónov eur. Ak si dobre pamätáte, tak obedy zadarmo mali pôvodne stáť okolo 100 miliónov, tým, že sa to teda posunulo, bude to neskôr, ale to je čiastka dvojtretinová z ročného rozpočtu obedov zadarmo. A o takúto rekonštrukciu sa teda má diať, jednať pri kaštieli v Rusovciach, a teda moja otázka je, či tento zákon sa dotkne aj rekonštrukcie tohto kaštieľa.
Je to veľmi dôležité, pretože ak by to tak bolo, tak naozaj je to veľmi podozrivé, prečo si ministerstvo vnútra chce takýto kaštieľ zobrať pod seba a vlastne celú tú správu toho stavebného konania pod seba a prečo to prichádza práve v tomto momente. Takže toto ma tam veľmi vyrušuje, a teda by som bol rád, aby to predkladatelia vysvetlili. A či existujú teda ešte nejaké iné stavby, ktoré by sme mali mať na zreteli, ktoré budú dotknuté týmto prechodným ustanovením, na ktoré sa tiež môže vzťahovať nejaké veľmi zaujímavé verejné obstarávanie v rádovo miliónoch, desiatok miliónov, lebo tu, hovorím, jedná sa tu o 70, vyše 70, číslo boli aj 75 miliónov, verejné obstarávanie v takejto hodnote má spadať teda pod stavebné konanie, by malo spadať po novom pod ministerstvo vnútra. Čo je podľa mňa určite veľký výkričník o to viac, keď sa to snaží zakryť pod rúško nejakej, nejakej bezpečnosti.
No a to tretie je, že samotné, ako hovorím, to, čo sme sa rozprávali aj na výbore ohľadom tej bezpečnosti, nebolo to nijako vysvetlené, kvalifikovane vysvetlené, že prečo by teda táto bezpečnosť mala byť ohrozená, ak to ide v riadnom stavebnom konaní na stavebných úradoch. Či tým chceme povedať, že nedôverujeme teda úradníkom na stavebných úradoch, alebo či máme pocit, že potrebujeme naozaj teda zaviesť taký papalašizmus, že budeme si to robiť u seba doma, keď to tak poviem. No a toto teda mi tam tiež nesedí.
Ale to najdôležitejšie, čo ma zaujíma, je práve tie prechodné ustanovenia, a teda zopakujem, teda či sa to bude týkať kaštieľa v Rusovciach, ktorého rekonštrukcia má stáť 75 miliónov alebo rádovo 70 miliónov eur a ako sa to dotkne tejto stavby alebo nejakých iných stavieb. Lebo to je podľa mňa tá najkľúčovejšia časť, ktorá môže pôsobiť ako nejaká skrytá časť, pretože je to, sú to len prechodné ustanovenia, ale ako vieme, diabol je skrytý v detailoch. Takže toľko k môjmu vystúpeniu a budem čakať teda na reakcie pána predkladateľa.
Ďakujem veľmi pekne, skončil som.
Skryt prepis

Vystúpenie v rozprave

27.3.2019 o 11:47 hod.

Ing.

Eduard Heger

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 11:51

Jaroslav Baška
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem veľmi pekne za slovo.
Vážený pán poslanec Heger, hovorili ste tu o dvoch veciach, rozdielnych veciach. Jedno je verejné obstarávanie, z ktorého vyjde cena, a druhou, ktorú rieši aj tento, táto novela stavebného zákona, je konanie podľa stavebného zákona.
Čo má táto novela spoločné s tým, že rekonštrukcia kaštieľa Rusovce bude stáť 70 alebo 75 miliónov, tak ako hovoríte vy? To s tým nemá nič spoločné, pretože tento zákon rieši iba to, že pri stavbách, ktoré má na starosti alebo sú v správe Kancelárie Národnej rady Slovenskej republiky, Kancelárie prezidenta a Kancelárie Úradu vlády alebo, resp. Úradu vlády Slovenskej republiky všetky tieto stavebné povolenia, konania, ešte raz opakujem, stavebné povolenia podľa stavebného zákona, nie podľa zákona o verejnom obstarávaní, bude riešiť stavebný úrad ministerstva vnútra. Podobné stavebné úrady, a nie jeden, má aj samotné ministerstvo obrany kvôli svojim stavbám, ktoré má vo vlastníctve, resp. v správe ako štátny majetok v rámci celého Slovenska a nie je na tom, nie je na tom nič zlé.
Čiže nič za tým, je to technická novela, nič za tým, to, čo ste hovorili aj vy v rozprave, nehľadajte, nemá to nič spoločné s cenami rekonštrukcie stavieb, ktoré ste vy spomínali vrátane kaštieľa v Rusovciach. Takže je to technická novela, ktorá pomôže niektoré, pomôže niektoré stavby, stavebné povolenia zrýchliť cez stavebný úrad ministerstva vnútra, ktorý sa tiež musí držať litery zákona, ktorá, o ktorom hovorí stavebný zákon č. 50/1976. A tá bezpečnosť je tiež veľmi dôležitá. Aspekty riešenia bezpečnosti na týchto... (Prerušenie vystúpenia časomerom.)
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

27.3.2019 o 11:51 hod.

Ing.

Jaroslav Baška

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 11:53

Dušan Bublavý
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Pán kolega Heger, ja som hneď v úvodnom slove povedal, že rekonštrukcia národnej kultúrnej pamiatky v Rusovciach a konanie stavebné spadá pod ministerstvo vnútra, ak bude schválená táto novela, takže ja som sa už vyjadril hneď v úvode, asi ste nebol tak pozorný.
A je potrebné, aby bezpečnostné previerky a utajované skutočnosti, ktoré sú, tak preto to ministerstvo vnútra chceme, aby bolo stavebným úradom, aby ľudia, ktorí budú vidieť z projektovej dokumentácie, kde sú, kde sú utajované skutočnosti, tak nemôže to hocikto. A v územnom rozhodnutí osadenie stavieb, to všetko budú mať na starosti stále obce a mestá. Ale samotné stavebné povolenie bude už pod naozaj gesciou ministerstva vnútra, aby utajované skutočnosti projektovej dokumentácie nemohol vidieť hocikto. A samosprávy nemajú takých ľudí, ktorí majú takéto previerky. Tak to je na ozrejmenie.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

27.3.2019 o 11:53 hod.

Mgr.

Dušan Bublavý

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 11:54

Eduard Heger
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem pekne. Áno, prišiel som trošku neskôr a sa mi zdalo, že som to počul, ale pre istotu som chcel si byť istý, lebo zachytil som len, že kaštieľ, ale už som nezachytil, lebo som prichádzal do sály trošku neskôr v úvodnom slove. Takže ďakujem za doplnenie. Toto sa vyjasnilo.
Ale teda tá otázka je, že prečo by, otázka nie je teraz to verejné obstarávanie, ja som tam chcel ukázať tú sumu len preto, že jedná sa o naozaj veľmi závažnú a veľkú rekonštrukciu, a teda to stavebné konanie s tým súvisiace. Teraz otázka je, že prečo je potrebné, aby bolo na ministerstvo vnútra presunuté. Teraz kolega Bublavý vlastne argumentuje tým, že bezpečnosť, o tom sme sa bavili aj na výbore, kolega Baška hovorí tým, že aby sme mohli zrýchliť niektoré konania. A to je práve, to "zrýchliť" mi trošku nahráva tomu papalašizmu v zmysle, že tak potrebujeme si to tu urobiť pod jednou strechou, tak si to tu nejako rýchle urobíme. Ale veď keď tie stavebné úrady fungujú správne, a ja som sa teda dopytoval aj na stavebnom úrade v Rusovciach, tak som tam nepostrehol, pani mi povedala, že, práve naopak, stavebné povolenie na tie časti, ktoré už boli schválené, je vydané, čaká sa teraz na nejaké zmeny, ktoré majú prísť, čiže momentálne je karta na strane Úradu vlády. Ale ja nevidím dôvod, načo sú potrebné tie previerky. Toto nebolo dostatočne vysvetlené, že prečo potrebujú ľudia s previerkami nazerať do nejakého stavebného konania, čo by v tom stavebnom konaní mohlo byť také utajované, aby tam potrebovali mať ľudia na to previerky.
Takže toto, toto nie je vysvetlené, toto by, ak môžte, páni predkladatelia, tak poďme si to rozobrať práve napríklad, na príklade tohto kaštieľa, ak tu máme konkrétny plastický príklad, že čo konkrétne teda by mohlo byť v tom stavebnom konaní také závažné, že bežný úradník by toto nemohol sprocesovať, a že musí byť k tomu úradník. Však čo konkrétne? Ja sa pýtam, aby aj kolegovia z pléna vedeli, že čo konkrétne teda by mohlo také byť, aby sme vedeli. Však to je len otázka, hovorím, budeme radi, keď to vysvetlíte.
Ďakujem.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

27.3.2019 o 11:54 hod.

Ing.

Eduard Heger

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie v rozprave 11:56

Miroslav Ivan
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Vážené dámy, vážení páni, takto. Nie. Teraz vážne. Máme, mám štyri krátke otázky, na ktoré som, bohužiaľ, nedostal na výbore, kde sme tento bod prerokovávali, odpovede, a preto ich teda zopakujem tu v pléne.
Pán kolega predkladateľ, pýtal som sa na výbore, že pohnútky, aké boli pohnútky predložiť takýto návrh, aby zo štandardného stavebného úradu boli tieto konania preložené na ministerstvo vnútra. Teda naozaj podnet od verejnosti, odbornej verejnosti alebo niekoho, kto, kto; lebo my keď predkladáme novely, vždycky sú založené na nejakom dopyte po novele, to znamená, niečo sa zistí, niekto sa na nás obráti a podobne.
Druhá vec, či ste preverovali, ako toto funguje v iných krajinách, či skutočne takéto objekty v rámci stavebného konania robia ministerstvá vnútra, či ste sa obrátili na Parlamentný inštitút alebo na iné organizácie, ktoré by vám k tomu vedeli povedať.
Štvrtá otázka bola, ako môže byť stavebné konanie tajné alebo ako viete v rámci stavebného konania niečo utajiť, keď, keď aj v rámci stavebného konania sa stavebný úrad obracia na dotknuté orgány, na firmy poskytujúce rôzne siete, internet a ďalšie, vodárne, kanalizácie. Všetky tieto sa musia vyjadrovať k danému projektu v rámci stavebného konania. To je jedna vec. Druhá vec. Ťažko to utajíte, keď už presne o objekte, o dispozícii vedia projektanti, navrhovatelia a na záver o celom, o celej tej stavbe vedia potom všetci tí robotníci na tej stavbe, ktorí tam budú robiť.
My sme sa pýtali, dozvedeli sme sa, že vlastne účelom je, účelom je, aby sa zamedzilo, že niekto bude vedieť o nejakom tajnom východe z objektu a podobné veci, bezpečnostnom. No toto budú vedieť všetci títo, ktorých som menoval. A bezpečnosť sa zabezpečuje potom ďalšími náväznými prácami, zabezpečovacími kamerami a tak ďalej. Tam už, dobre, môže nastať iný režim, ale ten neni v rámci stavebného konania.
No a potom posledná vec, že aj keď budeme toto robiť v rámci, v rámci stavebného konania v takomto režime, aj keby to celé takto bolo a podarilo by sa, čo som teda ako v predchádzajúcej vete vyvrátil, že nie, tak, tak predsa sú prípady, že títo ústavní činitelia sa z jedného objektu presťahujú do už postaveného objektu. Tam ako zabezpečíme tú bezpečnosť týchto ústavných činiteľov, keď má toto platiť? Pretože ten objekt je známy, všetci o ňom vedia a bol postavený v režime klasickom cez stavebný úrad, ktorý, ktorý bežne tu máme. Čiže na toto ja som potom žartovne na záver aj výboru povedal, keby sme naozaj chceli toto všetko utajiť, tak, tak musíme postupovať podľa starých egyptských zákonov, kde faraóni vyvraždili všetkých od architekta, navrhovateľa až po robotníkov, ktorí stavali pyramídy, len tak sa to dá utajiť. Čiže nerobme si predstavy o tom, že niečo tu utajíme, keď, keď akokoľvek to dáme cez nejaký úrad. To je všetko.
Ďakujem.
Skryt prepis

Vystúpenie v rozprave

27.3.2019 o 11:56 hod.

Ing.

Miroslav Ivan

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 12:00

Jaroslav Baška
 
43. schôdza NR SR - 2.deň - B. popoludní
 

Uvádzajúci uvádza bod 14:01

Richard Raši
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem pekne, pán predsedajúci. Veľa šťastia aj Veľkej Británii, pretože stále nevie, čo nakoniec urobí, a práve preto sme tu s týmto návrhom zákona, ktorý bude prerokovávaný v skrátenom legislatívnom konaní, o ktorom sme hovorili dvakrát včera.
Teda dovoľte mi, aby som veľmi krátko povedal, že bez dohody o vystúpení a bez prijatia tejto legislatívy, ktorú predkladám, by boli ohrozené práva občanov Európskej únie, ktorí by okamžite po vystúpení Spojeného kráľovstva z Európskej únie bez dohody boli vnímaní ako občania tretej krajiny, a preto práve predkladáme túto legislatívu, lebo jej schválenie a prijatie zaručí občanom Veľkej Británie také práva, aké chceme, aby mali občania Slovenskej republiky vo Veľkej Británii. Čiže je to recipročný legislatívny akt.
V záujme ochrany piatich miliónov občanov Európskej únie bola zo strany britských orgánov, ako aj členských štátov vyvinutá maximálna snaha o to, aby bola prijatá právna úprava na recipročnej báze, ktorá počas prechodného obdobia do konca roku 2020 garantuje všetkým, ktorí využili právo voľného pohybu v Európskej únii, rovnaké práva, aké mali doposiaľ. Ide o novely 19 zákonov v gescii ministerstva vnútra, práce, zdravotníctva, školstva, financií, dopravy a pôdohospodárstva aj spravodlivosti a týkajú sa pobytových práv, nárokov sociálneho, zdravotného zabezpečenia, kvalifikačných dokladov o vzdelávaní či dokladov v cestnej doprave alebo vykonávania vybraných povolaní či pokračovaní vo vybraných povolaniach.
No a chcem podotknúť, že ide o zmeny, ktoré nevytvárajú kvalitatívne nové práva alebo pravidlá, len akosi zrkadlovo mrazia súčasný stav alebo existujúce status quo pre britských občanov žijúcich v Slovenskej republike. No a robíme to aj preto, aby takéto práva a status quo bolo zabezpečené aj pre zhruba stotisícovú komunitu našich občanov, ktorí žijú v Spojenom kráľovstve.
No a táto reciprocita pre britských občanov má byť dosiahnutá práve prostredníctvom tohto zákona, ktorý sme nazvali lex brexit, a účinnosť tohto zákona bude jedine v prípade, ak Spojené kráľovstvo vystúpi z Európskej únie bez dohody. Ak britskí poslanci dohodu schvália, v tom prípade nám začne plynúť tzv. prechodné obdobie do konca roku 2020, keď už Spojené kráľovstvo nebude súčasťou rozhodovacieho procesu v EÚ. Odíde od rokovacieho stola, ale bude naďalej participovať na vnútornom trhu a platiť do rozpočtu Európskej únie a počas tohto obdobia by prebiehali negociácie, to jest v istej forme asociačnej dohody, v ktorej sa stanovia parametre spolupráce v rôznych oblastiach. Je to obchod, mobilita občanov, doprava, spolupráca, bezpečnosť, obrana, justičná spolupráca aj policajná spolupráca.
Takže, vážený pán predsedajúci, vážené dámy poslankyne, ctení páni poslanci, žiadam vás teda, aby ste tento návrh zákona svojím hlasovaním podporili, a ďakujem pekne za pozornosť.
Skryt prepis

Uvádzajúci uvádza bod

27.3.2019 o 14:01 hod.

MUDr. PhD. MPH

Richard Raši

 
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie spoločného spravodajcu 14:04

Ladislav Andreánsky
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem pekne za slovo. Vážený pán predsedajúci, kolegyne, kolegovia, dovoľte, aby som vás informoval o prerokovaní vládneho návrhu zákona vo výboroch Národnej rady.
Národná rada uznesením z 26. marca 2019 rozhodla, že prerokuje návrh zákona v skrátenom legislatívnom konaní. Národná rada tiež 26. marca 2019 pridelila návrh zákona na prerokovanie v druhom čítaní ústavnoprávnemu výboru, výboru pre financie a rozpočet, výboru pre hospodárske záležitosti, výboru pre pôdohospodárstvo a životné prostredie, výboru pre verejnú správu a regionálny rozvoj, výboru pre sociálne veci, výboru pre zdravotníctvo, výboru pre obranu a bezpečnosť, výboru pre vzdelávanie, vedu, mládež a šport a výboru pre európske záležitosti, ktorý zároveň určila ako gestorský výbor s tým, aby výbory prerokovali vládny návrh zákona do 27. 3. 2019 do 14. hodiny.
Poslanci Národnej rady, ktorí nie sú členmi výborov, ktorým bol návrh ústavného zákona pridelený, neoznámili v určenej lehote gestorskému výboru žiadne stanovisko.
Výbory, ktorým bol vládny návrh zákona pridelený, ho prerokovali 27. 3. 2019.
Návrh spoločnej správy výborov vrátane stanoviska gestorského výboru prerokoval výbor pre európske záležitosti tiež 27. marca 2019. Vládny návrh zákona 27. marca 2019 prerokovali a odporúčali schváliť všetky výbory, ktorým bol návrh pridelený rozhodnutím Národnej rady.
Z uznesenia Ústavnoprávneho výboru Národnej rady Slovenskej republiky pod bodom III spoločnej správy vyplynulo osem pozmeňujúcich a doplňujúcich návrhov, o ktorých gestorský výbor odporúča hlasovať spoločne a tieto schváliť.
Výbor pre európske záležitosti ako gestorský výbor odporúča Národnej rade vládny návrh zákona schváliť v znení pozmeňujúcich a doplňujúcich návrhov uvedených v spoločnej správe výborov schválenej uznesením výborov č. 177 z 27. marca 2019 ako tlač 1398a. Týmto uznesením ma výbor zároveň poveril, aby som ako spoločný spravodajca na schôdzi Národnej rady informoval o výsledku rokovania výborov.
Poprosím vás, pán predsedajúci, otvorte k obidvom návrhom rozpravu.
Skryt prepis

Vystúpenie spoločného spravodajcu

27.3.2019 o 14:04 hod.

MUDr.

Ladislav Andreánsky

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie v rozprave 14:06

Martin Klus
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem pekne, pán predsedajúci. Vážený pán podpredseda vlády, milé kolegyne, vážení kolegovia, dovoľte mi, aby som vystúpil v rozprave v rámci druhého čítania k tomuto návrhu zákona. Ako som už informoval kolegov na gesčnom výbore pre európske záležitosti, som veľmi rád, že sa v súvislosti s týmto zákonom nepolitizuje, prešiel nám jednomyseľne hlasmi rovnako opozície, ako aj koalície, pretože všetci máme na pamäti dôležitosť recipročného princípu ochrany práv našich občanov žijúcich vo Veľkej Británii. Ako správne povedal pán podpredseda vlády, hovoríme o takmer 100-tisíc občanoch, ktorí túto našu pomoc potrebujú.
Takisto sme boli informovaní, že na ústavnoprávnom výbore pán spravodajca predložil pozmeňujúci návrh z ministerstva zdravotníctva, ktorý do istej miery vyriešil drobný technický problém so zdravotníckymi pomôckami, pokiaľ si dobre pamätám.
A podobný drobný technický problém by som rád ešte v rámci tohto druhého čítania vyriešil aj ja. Jedná sa o problematiku uznávania dokladov o vzdelaní a neskončeného konania o uznaní odbornej kvalifikácie. V zásade sa jedná o dve záležitosti, jedna súvisí s tým, že Slovenská republika by zabezpečila plnú reciprocitu, tak je nevyhnutné, aby uznávala kvalifikácie tak ako doposiaľ. V návrhu, ktorý máme k dispozícii, sa spomína sedem kvalifikácií.
A potom je tu ešte jedna dôležitá vec, keďže navrhujeme zachovanie toho status quo, a teda ísť nad rámec tých siedmich kvalifikácií, aby sme toto konanie mohli riešiť až do 31. 12. 2020, čiže aj po tom, ako by teoreticky Veľká Británia mala z Európskej únie odísť bez dohody, hoci na tomto mieste rád zdôrazním že asi nikto z nás si také niečo nepraje.
Dovolím si teda prečítať pozmeňujúci návrh k vládnemu návrhu zákona, ktorým sa menia a dopĺňajú niektoré zákony v súvislosti s vystúpením Spojeného kráľovstva Veľkej Británie a Severského Írska z Európskej únie bez dohody, to jest tlač 1398.
A teda konkrétne: V čl. XVII bod 2 § 64b odsek 1 znie:
"(1) Na účely konania o uznaní dokladu o vzdelaní a neskončeného konania o uznaní odbornej kvalifikácie sa doklad o vzdelaní a odborná kvalifikácia získané v uznanej vzdelávacej inštitúcii so sídlom na území Veľkej Británie a Severného Írska (ďalej len "Spojené kráľovstvo") považuje za doklad o vzdelaní a odbornú kvalifikáciu získanú v uznanej vzdelávacej inštitúcii so sídlom na území členského štátu. Konanie podľa prvej vety, ktoré sa začalo pred vystúpením Spojeného kráľovstva z Európskej únie, možno od účinnosti tohto zákona skončiť alebo, ak sa toto konanie nezačalo, možno ho začať a skončiť podľa právnej úpravy účinnej pred vystúpením Spojeného kráľovstva z Európskej únie a to do 31. decembra 2020."
Dovolím si zdôrazniť ešte raz aj to odôvodnenie. Navrhujeme zachovať súčasné status quo, čo je veľmi dôležité pre budúce priateľské a spojenecké vzťahy a väzby s Veľkou Britániou. Takisto je to veľmi dôležité preto, že ak nám Veľká Británia garantuje práva našich občanov aj v súvislosti s uznávaním kvalifikácií, aby sme v rovnakom pomere túto garanciu Veľkej Británii a jej občanom zabezpečili aj my. A zároveň aj po vystúpení Spojeného kráľovstva z Európskej únie, to znamená až do 31. 12. 2020, navrhuje tento môj pozmeňovací návrh zachovanie status quo, a to v záujme zachovania niekoľkokrát spomínanej reciprocity.
Keďže sa jedná o takúto technickú záležitosť, ktorú sme si prekonzultovali aj s legislatívnym odborom, aktuálne čakáme na vyjadrenie ministerstva školstva v tejto súvislosti, tak verím, že bude široko plénom podporená, rovnako tak koalíciou, ako aj opozíciou.
Jeden návrh dávam k dispozícii aj pánovi podpredsedovi vlády, jeden spravodajcovi, jeden si dovolím nechať a vopred vám ďakujem za vašu podporu.
Skryt prepis

Vystúpenie v rozprave

27.3.2019 o 14:06 hod.

doc. PhDr. PhD. MBA

Martin Klus

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Uvádzajúci uvádza bod 14:11

Richard Raši
Skontrolovaný text
Ďakujem pekne, pán poslanec, čiže aj my čakáme na vyjadrenie ministerstva školstva a pravdepodobne s tým nebude problém. Čiže určite, pokiaľ to vyjadrenie bude kladné, tak to každý rád podporí a myslím si, že sa vyrieši zas nejaká drobnosť v prospech našich občanov aj v prospech občanov Veľkej Británie.
Ďakujem pekne.
Skryt prepis

Uvádzajúci uvádza bod

27.3.2019 o 14:11 hod.

MUDr. PhD. MPH

Richard Raši

 
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video