50. schôdza

13.9.2019 - 17.9.2019
 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

13.9.2019 o 18:12 hod.

JUDr. PhDr. PhD.

Ján Podmanický

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Vystúpenia

Zobraziť vystúpenia predsedajúceho
 
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 17:49

Eduard Heger
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Kolega Budaj, povedal si, že legitimita, alebo hovoril si o legitimite Petra Pellegriniho a pýtal si sa, že či teda, alebo hovoril si o tom, že po jeho nástupe bola otázka, či nebude bábkový premiér. Ja si spomínam na slová Roberta Fica, ktorý povedal, keď sme zvolali túto schôdzu, že teda bude sa zastávať a biť za svojho premiéra, ale ešte ani raz sa tu neukázal, a mne z toho len vyplýva, že naozaj veľmi neúctivo vystupuje k svojmu premiérovi a akoby dával najavo, že si svoju hračku vôbec neváži.
Spomenul si aj vraždu a naozaj tá vražda, ako to tu už bolo spomenuté, bola bodom, ktorý tu nikto nechcel, okrem tých ľudí, ktorí si tú vraždu objednali. A hovoril si o tom, že mala zastrašiť, ale videli sme, že neskôr vyplávali informácie o pavúkoch či už na novinárov, alebo prokurátorov a verejne činné osoby, v ktorých pomáhali naozaj ľudia, ktorí sú dnes v štátnej správe a vynášali tieto informácie. A toto je alarmujúce a dnes vieme, že to je naozaj iba špička ľadovca. A prirovnal si to práve k tej mentalite normalizácie a to vidíme, že sa tu presne deje. Vidíme to v reakciách vládnej koalície, vidíme to reakciách vlády a vidíme to aj dnes tu v pléne. Práve tá stranícka nomenklatúra, ktorá tu razí tú cestu, kde budú rovní alebo sú rovnejší. A toto je presne svet, ktorý reprezentuje SMER - SD. Ľudia spojení so SMER-om sa cítili nedotknuteľní, mnohí sa ešte nedotknuteľní cítia, príkladom toho bol napríklad pán Bašternák, ktorého chránili tak dlho, ako mohli, a potom ho odrezali. A takto postupne odrezávajú ďalej, len aby sa mohli udržať pri moci a tváriť sa, že niečo pre spoločnosť robia.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

13.9.2019 o 17:49 hod.

Ing.

Eduard Heger

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 17:51

Ľuboš Blaha
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem. Pán poslanec Budaj, váš prejav počúvalo z opozície, len aby ste si toho boli vedomý, traja poslanci OĽANO, vašej strany, a štyria poslanci SaS. Takže ešte raz, tej schôdze, ktorej ste sa tak veľmi týždne domáhali, dokopy sedem poslancov z týchto dvoch klubov a potom ešte traja poslanci zo SME RODINA. To je absurdné, prepáčte. To je výsmech demokracii.
Ale nechcem vás veľmi kritizovať, lebo ja vás mám úprimne rád. Na úvod svojho prejavu ste spomínali komunizmus a mne až dojatím slzy vyhŕkli a chcel by som sa vám v mene všetkých poctivých komunistov teraz poďakovať za to, že ste v utajení bránili komunistický režim, donášali na imperialistov, keby takýchto domovníkov mal bývalý režim viac, verím tomu, že by nás kapitalisti nepremohli. Česť vašej statočnej práci, súdruh!
Druhá vec, ktorú by som chcel zdôrazniť, a to bolo obdobie už po revolúcii, keď ste s nami spolupracovali so SMER-om v rámci komunálnej politiky. Vďaka nám sa zmenil zákon, aby ste sa vy mohli stať viceprimátorom. Určite si spomínate na tie naše priateľské časy, takže naozaj nerozumiem tej nenávisti, ktorú teraz šírite.
Hlavne ju šírite veľmi patetickým spôsobom, keď dokonca aj tú rozprávku o tom, ako za vraždu Jána a Martiny môže nejaký, nejaké prepojenie na vládu a podobne. Vy poviete, Janko a Marienka, vy naozaj žijete v rozprávke, vy ani neviete, že tá pani, ktorá bola zavraždená, sa volá Martina a nie Marienka. Proste je to len celé senilná rozprávka a obávam sa, že už ste posledný, ktorý sa nejakým spôsobom stále drží Igora Matoviča, a je to nedôstojné. Ste už posledný mohykán tohto poloblázna a pre vašu dôstojnosť čím skôr nasledujte príklad Remišovej a odíďte.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

13.9.2019 o 17:51 hod.

Mgr. PhDr. PhD.

Ľuboš Blaha

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 17:53

Ján Marosz
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Pán kolega, napriek tomu, že vás tento človek uráža, ja si vážim váš príspevok aj to, čo ste povedali. Mňa osobne zaujali tie slová, ktoré hovoria o komplexnom prepojení mafie na vládu ako takú. Zoberme si len jeden príklad, ktorý zásadným spôsobom do dnešného dňa ovplyvňuje životy tisíciek ľudí.
V čase, keď bol Peter Pellegrini štátnym tajomníkom na ministerstve financií, tak sa udiala zásadná vec, kvôli ktorej trpia doslova státisíce ľudí každý deň. Tunel Višňové, tender na tunel Višňové, keby v tom čase Strabag a Skanska dostali do rúk tento tunel, renomované firmy, ktoré chodia do tých tendrov čisto, tak by jednoducho dnešný deň vodiči cez tunel Višňové chodili. Ale tzv. kufríkový kráľ, najskôr Počiatek nechcel ani počuť, dať mu do rúk zákazku, ktorú nedokáže dokončiť, ale moc peňazí a mafia napojená na vládu jednoducho rozhodla, stal sa ich človek, bol to ich človek, a napriek tomu, že nemal žiadne skúsenosti s takouto stavbou, túto zákazku vyhral a tieto renomované firmy prišli o tú zákazku len na základe nejakých nezáväzných dokumentácií, ktoré na základe nejakých únikových chodieb, čosi sa im tam v NDS-ke nepozdávalo, vaši nominanti tieto renomované firmy odstavili, dostal to kufríkový kráľ a situácia je taká, aká je. Státisíce ľudí na základe toho, že mafia riadila aj vtedy vládu, dnešný deň trpia tým, že tunel Višňové nie je dokončený.
Je to naozaj pravda, všetko, čo ste vo svojom príspevku povedali, a je dôležité, aby táto mafiánska vláda čím skôr skončila.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

13.9.2019 o 17:53 hod.

Mgr.

Ján Marosz

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 17:55

Ján Podmanický
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Pán poslanec, zhodneme sa v tom, že každý, kto vo svojej funkcii pácha trestnú činnosť, musí byť vyšetrený a potrestaný, a to je jedno, že či je to z vládnej strany, alebo z opozičnej strany. Jednoducho preto, aby ľudia naozaj mali dôveru v štátne inštitúcie, tak je dôležité, aby táto elementárna spravodlivosť fungovala. V tom sa zhodneme.
Musíte uznať, že, a Peter Pellegrini to niekoľkokrát povedal, že čo sa týka tohto prípadu vraždy Martiny a Jána, majú policajti absolútne rozviazané ruky, aj v prípade inej trestnej činnosti majú rozviazané ruky, majú si vykonávať svoju prácu a musíte uznať, že naozaj aj polícia, aj prokuratúra v tomto prípade postupujú bez akýchkoľvek pochybností, a sám ste to aj napokon niekoľkokrát vo svojom príhovore v podstate priznali a potvrdili.
Mne čo prekážalo vo vašom vystúpení, je určitá neúprimnosť, pretože ak sa jedná o vášho predsedu a vysvetľovania jeho stretnutia s Marianom Kočnerom, tak to ste vysvetľovali ako, že bol vylákaný, že ešte nemal politické skúsenosti, a našli ste si ďalších dvadsať dôvodov, ako to nejakým spôsobom pekne zaobaliť, vysvetliť a nejako tak podať, aby to aj vaše svedomie mohlo akceptovať. Ale keď sa jedná o niekoho od nás zo SMER-u alebo z vládnej koalície, tam nepripustíte ani milimeter, že by tiež mohlo ísť o stretnutie, ktoré sa nemuselo tak udiať, ako hovoríte, ktoré mohlo byť úprimné, kde nemusel, kde mohol byť len omyl, kde mohla byť chyba. Mne toto prekáža, že keď sa jedná o vašich, tak vylepšujete im fasádu za každú cenu, keď sa jedná o tých druhých, tak nahádžete na nich blato, v podstate... (Prerušenie vystúpenia časomerom.)
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

13.9.2019 o 17:55 hod.

JUDr. PhDr. PhD.

Ján Podmanický

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 17:57

Ján Kvorka
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Pán poslanec, vy ste vo svojom príhovore vyjadrili určitú obavu ohľadom pána premiéra, no môžem vám povedať, nemajte žiadnu obavu, pán premiér je absolútne v poriadku. To si myslím, že by ste mali zistiť aj sám, pretože je tu prítomný v tejto miestnosti.
Viete, skôr iné je problém, a to je vytváranie tlaku tak ako na pána premiéra, aj na politickú stranu SMER bez dôvodov, kvôli dohadom. A to ja sa pýtam, už čo to znamená, čo to je? Však to je anarchia. Veď to neni na ničom postavené ani podložené.
Vy ste vytvorili atmosféru, že chcete diskvalifikovať a odvolať premiéra. Vy ste zvolávali túto schôdzu a vy sa v takom počte, v akom ste, zúčastňujete tohto sedenia a robíte to na základe nedokázaných, žiadnych konkrétnych argumentov, čo už tuná bolo aj viackrát spomenuté.
Potom sa ja musím opýtať, čo robia ešte v politike páni, ktorí to boli, bolo o nich tu hovorené, ktorí sa s pána Kočnerom, nieže len esemeskovali, ale ktorí sa s pána Kočnerom aj osobne stretávali, rokovali a ktožviečo dohadovali. Toto si myslím, že títo páni už by mali byť dávno na politickom smetisku, ale oni si dovolia ešte organizovať mimoriadnu schôdzu, no to je už veľký nonsens.
Tak potom sa pýtam, že čo to je? No čo to je? Politický cirkus, ktorý vytvára tu opozícia, robí ho preto, pretože nič iné ani robiť poriadne nevie.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

13.9.2019 o 17:57 hod.

Ján Kvorka

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 17:59

Ján Budaj
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem pekne. Dámy a páni, Slovensko sa naozaj, a táto schôdza je toho ilustráciou, blíži k takému dnu, dnu politickej kultúry, lebo zmarenie schôdze po dvakrát sa nestalo ani v časoch Mečiara. Vidíme to na znakoch tejto doby, červení a hnedí extrémisti vlastne sa zbližujú a zbližujú sa, zbližuje ich nenávisť k demokratom. Nenávisť k tým, ktorí chcú vidieť úspešné Slovensko, rovnocenné v rodine európskych národov. Títo extrémisti by nás najradšej videli pod Putinovou čižmou. Veď čo si tu budeme zastierať. Hra ľudí, ako je Kočner a ako boli ďalší podobní ľudia, smeruje k tomu, že chcú využívať tieto siete a dnes táto tichá, temná aliancia červených a hnedých extrémistov je hrozbou pre Slovensko.
Ja prajem SMER-u, aby sa zastavil, a ak to je možné, aby si spomenul, že chcel byť sociálnou demokraciou, že nemôže podporovať rasizmus, že nemôže spolupracovať s fašizmom. No a, samozrejme, prajem celej tejto našej krajine, aby toto už naozaj boli posledné okamihy, aby sme sa odrazili odo dna a nasmerovali Slovensko tam, kde sme dúfali pred tridsiatimi rokmi, že už onedlho bude.
Žiaľ, práve kvôli postkomunistom, ale aj pohrobkom ľudáckeho režimu ideme tak, že padneme do každej diery a vstúpime do každej mláky. Verme, že o to bude naša skúsenosť pevnejšia a že aj vy, ktorí to myslíte vážne, že ste ľavičiari a že ste sociálni demokrati, tak si za tým budete stáť a nepripustíte spojenectvo, ako som už povedal, aby si... (Prerušenie vystúpenia časomerom.)
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

13.9.2019 o 17:59 hod.

Ján Budaj

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie v rozprave 18:02

Boris Kollár
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem, pán predsedajúci. Prichádzam sem trochu zhrbený, padajú mi plecia, ohnutý chrbát preto, lebo cítim strašnú ťarchu, ťarchu zodpovednosti a výnimočnosti, že na jednej osobe, teda na mne, na jednej osobe stojí a padá otvorenie Národnej rady a vôbec fungovanie celej Národnej rady a mimoriadnej schôdzi ("schôdze", pozn. red.). Cítim sa veľmi výnimočne.
A teraz vážne. Uvedomte si, že ja som sa ospravedlnil dlhodobo, riadne som sa ospravedlnil kvôli riadnej, plánovanej ceste do Spojených štátov. Ja som nechcel o tom veľmi hovoriť, ale predbehol ma pán predseda Národnej rady Danko, ktorý začal hovoriť, že som si tam išiel dovolenkovať. Potom to poopravil, že som si išiel robiť PR. Ja som tam išiel kvôli tomu, čo robím v podstate celý svoj dospelý život, v nejakej forme pokúsiť sa pomôcť tým, ktorí to najviac potrebujú.
A to najdôležitejšie teraz. Ja chápem, že pán predseda Danko to nevie, či nie je schopný pochopiť, možno jeho mentálna výbava na to nemá, že niekto sa snaží pomáhať ľuďom, pokiaľ môže. Pretože on celý svoj život miesto toho, aby ľuďom pomáhal, tak tých ľudí okrádal, prípadne v tom lepšom prípade na nich parazitoval či na nich kašľal. Samozrejme, že s tým súvisí, že nebol ochotný ospravedlniť moju neúčasť a toto chcem veľmi zdôrazniť... (Prerušenie vystúpenia predsedajúcim.

Danko, Andrej, predseda NR SR
Držte sa témy, pán poslanec, nie som odvolávaný ja, takže.

Kollár, Boris, poslanec NR SR
... pre takéhoto človeka je absolútne neospravedlniteľné, ak niekto sa snaží pomáhať ľuďom, a pritom tento človek, ktorý neakceptuje a neospravedlňuje pomoc iným, bez problémov vlastných poslancov SNS, absolútne bez problémov ospravedlní, ako za dôvod súkromná zahraničná cesta alebo dlhodobo plánovaná súkromná zahraničná cesta do Švajčiarska, alebo vo veľa prípadoch plánované stretnutia v regiónoch.
Viete, ukončím to tým, čím som začal, pre takéhoto človeka je absolútne neospravedlniteľné, ak sa niekto snaží pomáhať ľuďom.
Ďakujem. Som rád, že konečne tá schôdza bola otvorená.
Skryt prepis

Vystúpenie v rozprave

13.9.2019 o 18:02 hod.

Mgr.

Boris Kollár

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie v rozprave 18:04

Jana Kiššová
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem veľmi pekne. Vážené dámy, vážení páni, žijeme v krajine, kde sa stalo normálne, že ľudia tušia, že najvyššie politické kruhy nekonajú v záujme občana, ale pre svoj zištný záujem, že funkcie sú udeľované za zásluhy, že právny systém je pokrivený privilégiami pre našich ľudí, kde ľudia vedia, že mnohí z tých najbohatších prišli k majetku podvodne, a kde slovo mafia vyslovujeme úplne bežne, vecne, privyknuto a, bohužiaľ, aj akosi zmierene.
Dnes sme sa stretli preto, že sa opäť stalo niečo, čo sa už, na čo sa už nedalo pozerať. A voláme na zodpovednosť muža, do ktorého občania vkladali veľké nádeje po tom, ako nastúpil na premiérsku stoličku po občanmi zosadenom bývalom premiérovi Ficovi. Voláme na zodpovednosť muža, ktorý by mal konať viac než ktokoľvek iný, premiéra Petra Pellegriniho. Mal konať, ale neurobil to. Aj na to si už spoločnosť tak pomaly zvyká, no rozhodne to nie je v poriadku. Vešia záclony, stavia skrine, jazdí na traktore či s konským povozom. A to všetko v časoch, keď sa valí jedna kauza za druhou na jeho materskú stranu. Je príznačné, že najvýraznejší a najodvážnejší prejav mal, keď - zdalo sa síce, že pod vplyvom - vo videu rozprával, že on by aj veci zmenil, ale on je pre predsa len tým premiérom, a nie predsedom strany. Tej strany, ktorej predseda pravidelne nadáva novinárom, selektuje svoje odpovede verejnosti a v túžbe skryť sa pred spravodlivosťou na Ústavnom súde chcel dokonca pokriviť ústavu.
Ruka v ruke sa títo dvaja správajú pohŕdavo voči ľuďom, voči svojim kolegom a aj voči zákonu. Títo pokrivení politici sa spoliehajú na to, že im prejde úplne všetko, že vždy všetko ututlajú, založia do spisov, do najspodnejších suterénov súdnych archívov, aby sa na verejnosť dostal len výsledok, buď sa ľudia dozvedia, že skutok sa nestal, alebo pre zalepenie očí dostane zločinec symbolický trest, ak sa, samozrejme, nestane popritom celom nejaká procesná chyba.
Kontakty pochybného podnikateľa siahali do najvyšších miest rezortu spravodlivosti, s bývalým premiérom Ficom si dokonca vraj tyká. O koho iného by sa mali skorumpovaní politici dobre postarať než o svojho človeka, o parťáka do koča aj do voza, spoločníka na nejednej párty či spoločnej dovolenke. Títo politici však nerátali s tým, že svet sa pomaly mení a že sa ozvú vyšetrovatelia a čestní prokurátori, ktorí tiež už toho majú dosť, a že pomôžu zverejniť tú špinu a nebudú sa báť nahlas hovoriť o prehnitosti tohto systému. Nebudú mať úctu pred naoko dámou v činčilovom kožuchu, ktorá mala udržiavať čulé kontakty s mužom, ktorý sa do očí smial médiám, systému a všetkým slušným ľuďom. Táto dáma sa teraz zo sudcovského talára arogantne pozerá do kamier a tvrdí, že je čistá. Akoby ani nebola pravda, že pred pár dňami verejnosti popierala svojich tisíc správ, ktoré si s Marianom Kočnerom vraj vymenila za dva roky. Tisíc správ za dva roky. To je v priemere jedna až dve správy denne. Ja neviem ako vy, s kým si vy vymeníte tisíc správ za dva roky. To sú tí najbližší z najbližších.
Ako blízko mal druhý človek rezortu spravodlivosti k Marianovi Kočnerovi? Čo mali spoločné, čo spolu robili a plánovali robiť? Na čo v prípade štátnej tajomníčky Jankovskej premiér čakal? Nestačí, že človek na tak vysokej pozícii klame a zavádza o mimoriadne podozrivých a veľmi aktívnych kontaktoch s človekom podozrivým z vraždy novinára?
Premiérové tvrdenia, že súvisiace podozrenia sa musia najprv potvrdiť, ako keby bolo potrebné preukázať vinu v trestnom procese, neboli ničím iným ako prekrývaním reality na získavanie času pre benefit jeho straníckej kolegyne.
Je vrcholom pohŕdania spravodlivosťou, že si pani Jankovská môže dnes po tomto všetkom obliecť súdny, sudcovský talár. Človek, ktorý je spomínaný s tými najšpinavšími kšeftami a ešte horšími zločinmi, opakovane bola navrhovaná do najvyšších súdnych funkcií a patrí k obľúbencom smerákov aj predsedníčky Súdnej rady. Takíto ľudia nepatria v slovenskej politike ani verejnom živote na vrcholné poschodia, ale presne na opačný koniec. Ak nie sú sami schopní vyvodenia politickej zodpovednosti, musí to spraviť niekto za nich. V tomto prípade mal konať minister Gál. Ale ani ten tak nekonal. A keď on nekonal, mal konať premiér.
Už tu na úvod odznelo, že premiér konal. No ak pichnutie hlavy do piesku považujeme za konanie, tak potom naozaj konal. Toto považujem za jeho obrovské zlyhanie a prejav nielen svojej slabosti, ale aj neschopnosti rozpoznať, kedy má ten najvyšší človek v krajine konať. Iba tak ľudia uveria v silu spravodlivosti, vo vymožiteľnosť práva a v to, že zákony platia pre každého, a keď sa im stane krivda, tak zlo bude naozaj potrestané.
Dámy a páni, my v SaS-ke nedáme pokoj. Budeme dobiedzať, budeme sa pýtať, pretože nechceme žiť v krajine, kde slovo mafia vyslovujeme ako niečo, čo k nej patrí, čo patrí k politike a čo patrí k dennému bežnému verejnému životu. Slovensko takého nesmie byť.
Na záver len zopakujem. Premiér Pellegrini je mužom zmeškaných šancí. Ľudia doňho vkladali obrovské nádeje. Tentoraz mohol krajine ukázať, že slovo spravodlivosť nie je preňho len prázdny pojem, že peniaze a vplyv nie sú viac ako zákon. Ale on to neurobil. Nemá na svojom mieste čo hľadať. Reťaz je vždy tak silná, aká slabá je jeho najslabšia časť. Reťaz tejto vlády, súdiac podľa toho, aký silný a rozhodný je jej šéf, by roztrhlo aj malé dieťa. A to je hanba.
Túto vládu čaká posledného polroka vládnutia. Pre Petra Pellegriniho je to presne o pol roka viac, než si zaslúži. A je to presne o pol roka viac, než si zaslúži celé Slovensko.
Ďakujem. (Potlesk.)
Skryt prepis

Vystúpenie v rozprave

13.9.2019 o 18:04 hod.

Ing.

Jana Kiššová

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 18:12

Ján Podmanický
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
20. 10. 2010, 7.49 h
Kočner: "Dobré ráno, pošli SMS, keď môžem volať. Dík."
Sulík - ak by ste nevedeli, kto to je, je to predseda strany SaS a vtedajší predseda parlamentu - odpovedá: "Teraz."
Kočner: "Haló, haló, tak ako to vyzerá? Sú nejakí ďalší kandidáti? Myslím podaní? Dík vopred za info."
Sulík: "Ja viem o Trnkovi, Mišíkovej, Hrivna. Zajtra ti dám vedieť presne."
Kočner: "OK, dík. A prečo podporujete Mišíkovú?"
Sulík: "To je veľmi komplikované. Dnes sa to celé vymklo z rúk."
Kočner: "To je divná odpoveď."
21. 10. 2010
Kočner: "Zdravím ťa, pane. Ešte to je vymknuté?"
Sulík: "Asi pôjdem v sobotu ráno behať."
Kočner: "Čakám ťa."
Sulík: "Evidujem, že si ma požiadal o stretnutie, prídem v sobotu o deviatej."
Kočner: "Ďakujem pekne."
Kočner: "P. S. Myslím, že vás všetkých hranol dobehol."
Takže koho bol kamarát Kočner a koho zosmiešňoval? (Reakcie z pléna a smiech v sále.)
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

13.9.2019 o 18:12 hod.

JUDr. PhDr. PhD.

Ján Podmanický

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 18:13

Martin Klus
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Janka, veľmi dobre si vypichla jednu dôležitú vec, ktorú máme v našom politickom systéme, poviem to tak diplomaticky, nie celkom doriešenú, resp. vyriešenú veľmi zle, a to je práve to, že za trest, kedy niekto so štátnotajomníckeho miesta, ale hoc´ aj ministerského, sa stáva sudcom alebo poslancom, tak to jednoducho nedáva logiku. Obzvlášť, keď žijeme v takzvanej parlamentnej demokracii. A v takejto demokracii za trest nielenže sa vracajú niektorí štátni tajomníci do sudcovského talára alebo ministri do poslaneckých lavíc, ale dokonca niektorí poslanci, ktorí sú odsúdenými rasistami, dostávajú ešte aj odstupné a vo februári sa nám tu môžu vyškierať opäť všetkým do tváre. A toto je niečo, čo bude tiež nevyhnuté už po najbližších voľbách meniť.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

13.9.2019 o 18:13 hod.

doc. PhDr. PhD. MBA

Martin Klus

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video