50. schôdza

13.9.2019 - 17.9.2019
 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

13.9.2019 o 18:50 hod.

Ing. CSc.

Ľubomír Petrák

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Vystúpenia

Zobraziť vystúpenia predsedajúceho
 
 

18:50

Eduard Heger
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Áno, áno, ďakujem, pán predseda, ďakujem, pán predseda. (Smiech v sále.) Postupne sa to tu nabieha, rokovací poriadok začne jedného dňa platiť a možno ešte dnes večer.
Ale áno, pri výsledkoch Slovenskej republiky pod taktovkou SMER-u je nám, je vám do smiechu a nám do plaču.
Takže aby som dokončil a rád by som dokončil, mám tri minúty a rád by som dokončil v takej, takej celistvosti. Alebo viete čo, kolegovia, povedal som všetko, čo som potreboval.
Ďakujem vám, prajem vám pekný večer. Pán premiér, prosím odstúpte. (Potlesk.)
Skryt prepis

13.9.2019 o 18:50 hod.

Ing.

Eduard Heger

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

18:50

Ľubomír Petrák
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Pán kolega, na vašom vystúpení najviac oceňujem ten záver, keď ste ho skrátili, takže, ale vrátim sa aj k nejakým vecným otázkam, ktoré zazneli.
Prvú tézu, ktorú ste použili vo svojom vystúpení, bola téza rovný a rovnejší. A ja sa pýtam, predstaviteľ akej strany hovorí o rovných a rovnejších? Nehovoríte náhodou o strane OĽANO, ktorá má štyroch členov a odchádzajú členovia poslaneckého klubu strany OĽANO z tohto poslaneckého klubu preto, lebo nemajú miesto v strane, v ktorej chceli byť? O čom vy hovoríte? Jako ja si osobne myslím, že ste trošku zblúdilý.
Ďalej ste hovorili o tom, o otázkach súkromných škôl a službách súkromných škôl, ktoré vraj využívajú predovšetkým možno podľa vašich slov predstavitelia SMER-u. A nie je to práve strana OĽANO a predstavitelia opozície, ktorí preferujú predovšetkým financovanie súkromných škôl na úkor verejných škôl, ktoré zabezpečujú vzdelávanie pre väčšinu detí na Slovensku? Nie je to náhodou strana OĽANO, ktorá zaujíma takéto pozície?
A poslednú otázku, ktorú chcem otvoriť, je, je otázka, Slovensko je viac ako stranícke preferencie. Plne s vami súhlasím a bol by som veľmi rád, keby ste sa tohto výroku, tohto svojho výroku držali nielen vy, ale aj predseda vašej strany alebo hnutia Igor Matovič, lebo Slovensko nie sú len stranícke preferencie, ktoré musíte sanovať takýmito nezmyselnými obvineniami a takýmito nezmyselnými schôdzami. Prestaňte preto, prosím, láskavo s hádzaním špiny na všetkých naokolo, bez rozdielu, či sú to predstavitelia vládnej koalície, alebo opozície, lebo vám nie je sväté nič. Hovoríte o tom, že ľudia majú plné... (Prerušenie vystúpenia časomerom.)
Skryt prepis

13.9.2019 o 18:50 hod.

Ing. CSc.

Ľubomír Petrák

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

18:50

Ján Podmanický

18:50

Jana Vaľová
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem veľmi pekne. Pán poslanec, povedali ste, že premiér sa nezaujíma o ľudí. Ja si myslím, že pán premiér sa stretne za týždeň s ľuďmi možno s toľkými ako vy za rok. Ak by dneska tu teda nemusel sedieť, pretože on vôbec nebol spomínaný v Threeme, myslím, že ani Fico nebol spomínaný v Threeme, tak sa takisto dneska určite stretli s ľuďmi a počúva ľudí, čo ľudia potrebujú.
Vy ste boli spomenutý, váš predseda bol spomenutý v Threeme, pán Matovič bol spomenutý v Threeme, ja sa spýtam, lebo mne to pripadá, že Monika Tódová, Denník N, Bán, Matovič, Kern, Lipšic, že to je taká vyšetrovacia jednotka zvláštna. Ak nie je to vyšetrovacia jednotka, že nemá za úlohu vyšetrovať, tak potom je to organizovaná skupina, ktorá rozvracia túto republiku. V Humennom vydala 12-tisíc Denníkov N, ktoré si kúpil súkromný podnikateľ, pomáha súkromným podnikateľom a biznismenom a tiež sa to dá nazvať mafia. Tiež by som povedala, taká organizovaná jednotka sa tiež môže nazývať mafia, ktorá zasahuje do volieb, v regiónoch vydáva denníky a podobne.
Ja sa spýtam na pána Šufliarskeho. Ste tu vyšetrovatelia, ktorí tu sedíte, vyšetrovacích tých tímov, o ktorých hovorím, s Denníkom N. Pán Šufliarsky si písal s pánom Kočnerom. Rýchlo, okamžite, prečo, odvolať zo stoličky, musel odísť. A o týždeň vyjde, že pána Šufliarskeho idú zavraždiť ľudia tí istí, ktorí chceli zavraždiť Kuciaka, a ponúkali za to 100-tisíc. Tak je ten Šufliarsky vinný alebo neni vinný? Ale prišiel človek, ste mu zničili jeho profesionálnu kariéru, pošpinili ste ho pred celým Slovenskom a na konci zistíme, že ho chceli zavraždiť. No tak vyšetrovací tím pod vedením pána Matoviča, Denníka N, kto chcel zavraždiť Šufliarskeho?
Prosím vás pekne, čo to tu vystrájate, chcete, aby premiér na to, kedykoľvek vy vyskočíte aj váš Denník N, aj všetci, aby odvolával ako na páse ľudí len preto, že vy tu robíte, doslova si poviem, organizujete to, aby ste sa dostali ku vláde?
A potom ešte porozprávam, čo všetko sa deje dole, čo robia vaši nominanti, aké sú petície, čo sa deje v mestách a to sa bude diať aj hore a už to ľudia vidia.
Skryt prepis

13.9.2019 o 18:50 hod.

PhDr.

Jana Vaľová

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

18:50

Marián Kéry
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Pán poslanec Heger, vaše vystúpenie v rozprave beriem ako povinnú jazdu tieňového ministra. Navyše vo vašom vystúpení zaznelo viacero nepresností a klamstiev.
Po prvé, Monika Jankovská nie je členom politickej strany SMER - sociálna demokracia.
Po druhé, vy aj vaši kolegovia hovoríte o tom, že jej bol zabavený telefón. Ja tu vidím pána poslanca Matoviča, ktorému orgány činné v trestnom konaní zobrali daňové priznania a nie je odsúdený. Prečo dávate hneď zato, že niekomu zoberú telefón, automaticky, že bude odsúdený? Nechajte pracovať, prosím vás, orgány činné v trestnom konaní a súdy.
Po tretie a to bolo absolútne neférové z vašej strany, čo vy máte čo obviňovať predsedu vlády Slovenskej republiky Petra Pellegriniho za to, že tu je na rokovaní parlamentu návrh skupiny poslancov, ktorý hovorí o tom, že sa bude prerokovávať zvýšenie rodičovského príspevku? Pre ženy matky, ktoré pracovali, o 150 eur a pre tie ostatné o 50 eur. Čo on akú zodpovednosť za to nesie? A to ste vy aj celá opozícia, že pozitívne veci, s ktorými prichádza SMER - sociálna demokracia aj celá vládna koalícia, tak ich idete dehonestovať. Môžete sa za to hanbiť!
Skryt prepis

13.9.2019 o 18:50 hod.

Mgr.

Marián Kéry

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

18:50

Ján Budaj
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem. Ja myslím, že pán Heger veľmi trefne pripomenul, že omylom premiéra bolo, že aj v takejto kríze dôvery v štát uprednostnil to, že zostal premiérom strany, nie republiky. Je naďalej, chvíľu nad tým aj váhal, ale zostal premiérom Roberta Fica. Nie je ani premiérom voličov SMER-u, ale vyslovene predsedu strany, s ktorým vytvoril tandem.
Ale v republike strana SMER nemá väčšinu, akokoľvek by mohla mať premiéra. A dôsledok takéhoto, takéhoto straníckeho pohľadu na rolu premiéra, ale aj rolu parlamentu je, že voliči utekajú k extrémizmu. Áno, aj vaši voliči. Alebo utekajú rovno z republiky, najmä tí mladí.
Toto všetko sa deje najmä pre nedôveru, že sa dočkajú naplnenia výziev právneho štátu. A to, že pán Pellegrini otáľaním a uprednostnením straníckej agendy pred touto krízou, krízou dôvery, že takto zaotáľal a takto, zdá sa, ani dnes nevie povedať, že urobil som chybu, pardon, toto je dôvod, pre ktorý sa zdá, že už sa rozhodol, že nebude premiérom pre republiku, nebude premiérom pre všetkých, ostane teda premiérom pre Roberta Fica, resp. pre stranu SMER.
Skryt prepis

13.9.2019 o 18:50 hod.

Ján Budaj

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 19:05

Ondrej Dostál
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Pán poslanec Heger, dobré vystúpenie. Trochu ma však vyrušovalo, ako ti doňho neustále vstupovali a teraz nielen kolegovia poslanci Národnej rady z vládnej koalície, ale aj priamo pán premiér a pán podpredseda vlády, a teda stáva sa, že poslanci navzájom si vykrikujú počas, počas vystúpení a zvykne ich vtedy predsedajúci zahriaknuť. Tebe sa dostalo cti, že, že sám pán premiér potreboval vykrikovať počas tvojho vystúpenia. Bola to síce zaujímavá vložka, ale predsa len by som chcel poprosiť predsedajúceho, aby meral rovným metrom. A aj keď pán premiér vykrikuje počas vystúpenia poslanca, tak aby ho upozornil, že by vykrikovať nemal. Ďakujem.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

13.9.2019 o 19:05 hod.

Mgr.

Ondrej Dostál

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 19:05

Ján Kvorka
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem pekne. Pán poslanec, povinná jazda sa skončila. Boli ste troška nervózny, neviem prečo a z čoho. Možnože z toho, že ste oslovovali hneď v úvode a obracali ste sa na obyčajných ľudí, no ale ja vám poviem, že ja v tejto reakcii na vás sa obrátim na prostých pracovitých ľudí, na robotníkov, na tých, ktorých si vy nevážite a ktorých nemáte za nič. A tu sa treba pozrieť na to, čo dokazujete a aký máte postoj k týmto ľuďom.
Staráte sa do nás, snažíte sa nám predpisovať, hovoriť, ako sa my máme správať, čo má robiť pán premiér a tak ďalej a tak ďalej a tak ďalej.
Tak vám dám ja takisto jednu radu, hoci to nerád robím. Začnite sa starať o seba, pozrite sa na seba, pozrite sa, ako vyzeráte. SaS rozbitá na cimpr-campr. Vznikla tu voľákasi demokratická platforma alebo čo to má byť, nevieme ani sami. OĽANO, no, viac ľudí už ani nemôže odísť, lebo má štyroch členov, a potom kto, kde, ako zostane. Veď to je katastrofa! (Smiech v sále.) Však to je hrúza, takéto veci.
Tak sa zamyslite nad sebou raz konečne a začnite sa už správať tak, ako sa patrí na poslancov Národnej rady, a nevytvárajte tuná bordel a nerobte cirkus z parlamentu. (Smiech v sále a potlesk.)
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

13.9.2019 o 19:05 hod.

Ján Kvorka

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 19:05

Dušan Jarjabek
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Pán poslanec Heger, celkom vážne. Stále máte pocit, že ste mali vystúpiť? Stále máte pocit, že ste čosi povedali, čo ste chceli povedať, mali povedať alebo opačne?
Ja som mal z toho vašeho vystúpenia pocit jedného nešťastného osemdesiatpätníka, ktorý tuná mentoroval, táral, hovoril hlúposti, o ktorých nevie vôbec nič, lebo ich nezažil. Koľko ste mali rokov v tom ´89. roku, len tak? O čom ste to rozprávali? Na čo ste vôbec vystúpili? A máte pocit, že ste niečo povedali? Lebo podľa toho, čo ste povedali, mal som pocit, že ste tu vôbec neboli.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

13.9.2019 o 19:05 hod.

doc. Mgr. art.

Dušan Jarjabek

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 19:05

Eduard Heger
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem pekne. Len kratučko.
Pán Podmanický, blato? Tam ste hore. Žiadne blato som na premiéra nehádzal, ale asi ste nepočúvali. Chcem by som sa opýtať, myslel som, že lídrom vašej strany je pán Fico a budeme sa baviť o jeho popularite.
Pán Kéry, daňové priznania zobral Robert Fico, a protiprávne. Na to si veľmi dobre pamätám. (Reakcia z pléna a smiech v sále.) Pán Fico na tlačovej besede mával daňovými priznaniami Igora Matoviča. Kde bol? To sa ho opýtajte vy ako jeho straník, ale nie je do smiechu, že niekto máva cudzími daňovými priznaniami, hoci k ním nemá prístup. Toto je vaša politika! Takto to presne robíte! Urobí skutok, ktorý by nemal. Smejete sa a nie je za to ani potrestaný.
Pán Kvorka, predviedli ste krásne stranícke myslenie. To je to, čo mi radíte. Všetko riešiť iba, starajte sa o vlastnú stranu, to ste mi odkázali. Ja hovorím, že poslanci sú tu pre ľudí.
Pán Jarjabek, vaše pocity riešiť nebudem.
Ďakujem.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

13.9.2019 o 19:05 hod.

Ing.

Eduard Heger

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video