58. schôdza

18.2.2020 - 26.2.2020
 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

20.2.2020 o 10:46 hod.

Mgr.

Richard Vašečka

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Vystúpenia

Zobraziť vystúpenia predsedajúceho
 
 

10:39

Igor Matovič
Skontrolovaný text
...pozorného populizmu. (Potlesk.)
Skryt prepis

20.2.2020 o 10:39 hod.

Mgr.

Igor Matovič

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 10:39

Jana Cigániková
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem pekne. No, Igor, z teba normálne štátnik, počúvaj. Radosť sa na to pozerať. (Povedané zo smiechom.) Bude z teba niečo!
A k tomuto, čo si hovoril, by som chcela, hovoril si o tom, že jak v podstate smeráci, koľko peňazí ukradli tým dôchodcom, a teraz im hádžu drobné, ja by som chcela len pripomenúť, čo sa stalo teraz nedávno, je to asi pol roka dozadu, keď Robert Fico predkladal zákon, ktorý v podstate menil pravidlá vyplácania dôchodkov, a zmenil ich takým spôsobom, že dôchodok sa nevyplácal od, od času, kedy ten dôchodca mal naňho nárok, ale začal sa vyplácať až od času, kedy prebehlo to, to konanie a kedy bolo teda právoplatné rozhodnutie úradov. Na tomto stráca každý dôchodca asi 2 mesiace.
Ak sa teda bavíme o tom, že na mesiac je to priemerný dôchodok 460 eur, tak v podstate každý dôchodca prišiel asi pred pol rokom vďaka návrhu Roberta Fica o 920 eur. Ani ste si to nevšimli, lebo však každý to považuje za normálne, že až keď úrad vydá rozhodnutie, ale, opakujem, predtým to bolo tak, že odkedy teda vzniká nárok, tak potom sa spätne vyplácali tie peniaze, teraz to už tak nie je, čiže oni vám ukradli pred pol rokom čerstvo, toť len tu, skoro 1 000 eur a teraz vám hádžu drobné a vy im tam ťapkáte na balkóne a necháte sa tu navoziť autobusmi. No akože ja by som si naozaj rozmyslela, či budem tomuto robiť štafáž.
Ďakujem.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

20.2.2020 o 10:39 hod.

Mgr.

Jana Cigániková

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 10:40

Erik Tomáš
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Pán Matovič, povedali ste, že táto, chcete, aby táto rozprava bola súboj argumentov, faktov, pravdivých tvrdení bez klamstiev, vy sám ste vo svojom vystúpení už uviedli niekoľko klamstiev a zavádzaní a chcem vysloviť presvedčenie, že po faktických poznámkach na tejto schôdzi už nebudete tak, ako je to vaším zvykom, už ste si povedali svoju reč, naložili všetkým a určite nebudete pri racionálnej diskusii o týchto opatreniach.
Klamali ste vo viacerých veciach, resp. nechcete prijať zodpovednosť za niektoré z nich, tvrdíte, že teda SMER sa vraj vykašľal na starodôchodcov, tak chcem vám pripomenúť, pán Matovič, že starodôchodcov a novodôchodcov vyrobil pán Kaník, ktorému asistoval pán Beblavý, teda ľudia, s ktorými ste vy vládli počas vlády Ivety Radičovej a s ktorými chcete vládnuť aj teraz. Prečo ste počas dvoch rokov, keď ste boli v koalícii, nič vy so starodôchodcami neurobili, neurobili ste vôbec nič, pán Matovič, kdežto my sme v tomto volebnom období túto vec vyriešili. 117-tisíc ľudí, 50 mil. im išlo, takže buďte, prosím vás, spravodlivý, tárate tu niečo o tom, že pán Richter má mať dôchodok 1 500 eur, pritom je úplne evidentné, že 13. dôchodok má byť 460 eur pre každého, lebo tu kombinujeme zásluhovosť aj solidaritu. Buďme, prosím vás, aspoň trochu, trochu vecní, ak to môžete, ak už teda máte takéto premiérske vyjadrenia.
Ďalej Gorila, že Fico niečo dohadoval v byte, nejakých 400 mil. eur. To ste kde na to, prosím vás, prišli, vy ste s tými gorilami proste vládli vo vláde, vtedy ste tiež nič nehovorili, boli ste ticho, až keď ten spis vyšiel von.
A teraz vecne. Jedna otázka mi chýba, resp. jedna odpoveď. Ak môžete, keď budete mi nadávať, že čo vy robíte, odpovedzte mi. Podporíte alebo nepodporíte 13. dôchodok a detský prídavok?
Ďakujem za odpoveď už teraz.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

20.2.2020 o 10:40 hod.

Mgr.

Erik Tomáš

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 10:42

Ján Marosz
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Dôchodcovia na Slovensku sa skutočne nemajú dobre. To, že im pribudne ročne na dôchodok pár eur na niekoľko nákupov, im nevynahradí zlyhávajúce služby štátu. Mnohí majú vďaka vládam SMER-u deti v zahraničí a v prípade akéhokoľvek problému sa vo svojich panelákových bytoch a domoch často nemajú o koho oprieť. Nefungujú nám komunitné centrá, ľudia sa cítia osamelí. Namiesto toho dôchodcovia v zahraničí cestujú, užívajú si život, sú plní energie. A keď si napríklad taký dôchodca v panelákovom byte zlomí ruku, tak nedokážu veľakrát samosprávy im ani doviezť obed a postarať sa o nich. Termíny v nemocniciach, o tom už bolo veľa povedané, skoré vstávanie a dlhé mesiace čakania a postupného umierania a majiteľ nemocníc a lekární Haščák sa topí v miliardách a smeje sa im a pohŕdavo o nich hovorí. Štát nestavia domovy pre seniorov.
Skutočne sa tu tlačia do úst slová Karla Kryla: „Když vidím tyhle lidský vraky, třesu se strachem před přízraky, že jednou ze mne bude taky důchodce.“
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

20.2.2020 o 10:42 hod.

Mgr.

Ján Marosz

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 10:44

Miroslav Sopko
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo, pán predsedajúci. Nuž, ja by som to povedal takto a zároveň doplnil Igora Matoviča v tomto vyjadrení, pretože veľmi oceňujem to, že sa tu postavil a dal do súladu sľuby, ktoré tu ľudia počúvali celé tie roky, s činmi, konkrétnymi činmi, ktoré potom nasledovali, pretože toto nám často chýba. Slováci strácajú pamäť, myslia a vidia iba posledné roky, ale mali by sa vždy spätne obzrieť dozadu, aby videli, že aký je ten súlad medzi sľubmi a činmi. Nastavenie zrkadla je jednoducho potrebné. A keď sa tu spomína to, že je ten pomer len nejaká stotina, alebo dokonca 1 %, veď to sú omrvinky, vážení. Toto sú omrvinky, ktoré jednoducho dlžíme týmto ľuďom, ktorí odpracovali, ktorí budovali Slovenskú republiku, na ktorých to celé stálo.
Ešte keď sa pozrieme do návrhu na skrátené legislatívne konanie, čiže je tam napísané, je to kvôli potrebe primeranej doby pre Sociálnu poisťovňu, pre tú Sociálnu poisťovňu, ktorá podľa mojich informácií jednej tretine starodôchodcov nedala nárok na to, aby sa pri tom prepočte konečne zabezpečilo to, že dostanú tie svoje poctivé peniaze. To kde sme sa dostali? Jednoducho toto je ukážka toho, že ak nejaký pán, ktorý pil kolu na Vazovovej, tvrdí, že má rád finančné skupiny ako koza nôž, tak je to jedine tak nôž gumený a takto gumené sú často opatrenia, s ktorými sa tu často robilo, a jednoducho sme dospeli do súčasného stavu. Priznajme si, jednoducho že sme kašľali na týchto ľudí. To znamená, že už konečne zodpovedne sa k tomu postavme, hovorme ľuďom pravdu. Tie opatrenia, ktoré majú prichádzať, majú prichádzať včas a treba sa na nich zhodnúť naprieč celým politickým... (Prerušenie vystúpenia časomerom.)
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

20.2.2020 o 10:44 hod.

Mgr.

Miroslav Sopko

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 10:46

Richard Vašečka
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Pri tvojich slovách, Igor, som si spomenul na jeden, jednu anekdotu z čias konca Vladimíra Mečiara. Keď pred... V predvolebnej kampani, tesne pred voľbami pán Mečiar teda išiel po ulici a jedna pani tam sa potkla a spadla. A on rýchlo priskočil, podvihol ju a ona mu poďakovala a on hovorí, že no tak dúfam, že keď som vám takto pomohol, že mi dáte svoj hlas. A ona povedala, ďakujem, pán Mečiar, ale ja som spadla na zadok, nie na hlavu. A ja pevne dúfam, že takto pred voľbami toto budú mať na pamäti aj ostatní ľudia, že to, že vy sa dávate do pozície, že im budete pomáhať, tak dúfam, že nebudú padnutí na hlavu. Nemusia vás voliť na to, aby sa o nich, aby o nich bolo postarané, na to, aby boli sociálne opatrenia.
Tak ako povedal Igor Matovič, pôjdeme do vlády s tým, že jedna z podmienok, že sa nebudú rušiť sociálne opatrenia, a je tu kvalitná rodinná politika v takom poradí, ako to bolo povedané, myslí sa na rodiny s deťmi, myslí sa na dôchodcov a v tomto slova zmysle súhlasím s myšlienkou, ale nie so spôsobom a načasovaním, čo je jednoznačne volebná korupcia, a dovolil by som si dokonca povedať, že je to až volebná prostitúcia, toto, čo robíte, nie je problém, opakujem znova, obsah toho, ale spôsob a čas. A to nie je v poriadku.
Ďakujem.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

20.2.2020 o 10:46 hod.

Mgr.

Richard Vašečka

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 10:47

Ján Budaj
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem pekne. Naozaj je to rámcované zápasom o to, aby ľudia uverili, že toto je výraz nejakej sociálnodemokratickej politiky, a nie kupovania poslancov. To nemôžme, s tým nemôžme súhlasiť a nemôžme pri tom mlčať, pretože SMER, žiaľ, nie je sociálnou demokraciou. SMER založili boháči, slúžil boháčom, a ak dneska rozdáva, tak nie je na tom nič iné, než strach pred stratou moci. Nič iné a Igor Matovič to vyslovene, urobil toho vyslovene inventúru.
Ja pripomeniem, že ste zlyhali ako symbol, aj ako symbol boja s neofašizmom, tá tzv. bariéra, pretože na konci ste s neofašistami v koalícii a túto schôdzu robíte spolu s nimi v jednej réžii. Je to vlastne ohlásenie budúcej koalície, a tak to, verím, bude vnímať aj verejnosť, prinajmenej tie malé zvyšky, ktoré by vo vás videli nejaký druh ľavice. SMER sa stal utilitárnou stranou a aj vy sami, páni politici, sa predbiehate v ukážke blahobytu, drahé hodinky, luxusné autá, miliardárske vily. Dnes my poukazujeme na to, aká oligarchia sa stala priamo z politikov.
A na konci teda je naozaj cynické z cudzích peňazí - z cudzích, nie z tých vašich - rozhadzovať a nechať zadlženú túto republiku za sebou, spálenú zem a nových politikov pred dilemou, že tak teraz to vy vysvetľujte, že nie je peňazí na nič. A to ste, prosím, hospodárili v tých najlepších časoch, aké Slovenská republika od novembra 89 zažívala. Na... (Prerušenie vystúpenia časomerom.)
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

20.2.2020 o 10:47 hod.

Ján Budaj

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 10:50

Martin Fecko
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem pekne. Ďakujem, Igor, že si spomenul aj ten náš boj za poškodených občanov nebankových subjektov, pretože tam to bola veľká zrada na slovenských občanov, pretože keď pán Fico v roku 2005 ako opozičný poslanec, samozrejme, mal ambíciu ísť do vlády, tak nasľuboval hory-doly a z tých 650-tisíc hlasov, čo vtedy ako Fico dostal v prvej svojej vláde, keď iba vezmeme, že 200-tisíc bolo z tých poškodených občanov, ktorých bolo 300-tisíc, a mu to dali, pretože následne si to dával do svojho programového vyhlásenia vlády, a do dneska z toho nič neurobil, tak zdá sa mi, že to je veľký cynizmus a neschopnosť, by som povedal, splniť svoje sľuby. Áno, my sme tu dávali v tomto parlamente ako opoziční, naplnili sme vlastne vládne, vládny program strany SMER. Ani to neboli v stave podporiť, a pritom tento náš zákon, ktorý sme tu dávali, bol iba čiastočné odškodnenie.
Áno, Igor, stopercentne vláda ráta s tým, že mnoho ľudí vymrie, aby sa daný problém voči týmto ľuďom nemusel riešiť. Vidíme to aj pri reštitúciách, kde čakajú už 30 rokov, aby ich odškodnili, a do dneska títo ľudia nemajú spravodlivé odškodnenie od tohto štátu. Samozrejme, deti a vnúčatá už nebudú pamätať, či si otec alebo babka uplatnila nejaký nárok. Oni s týmto kalkulujú a potom nastúpi nejaká pozemková mafia, ktorá tieto pozemky, ktoré mali mať naši ľudia, ona bude spravovať, ona si bude prevádzať na seba. A takto táto vláda sa snaží odčiniť krivdy, ktoré mala urobiť sama doma, to neberúc ani Štrasburg, my si to musíme, tieto krivdy voči našim občanom, sami doma poriešiť, lebo to je spravodlivé, čestné a poctivé, pretože poctivý neklame, nekradne a dá sa na neho spoľahnúť. Žiaľ, neni to táto vláda.
Ďakujem.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

20.2.2020 o 10:50 hod.

Ing.

Martin Fecko

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 10:52

Igor Matovič
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem za všetky reakcie a budem sa venovať len Erikovi Tomášovi a spochybňovaniu toho, že Robert Fico si dohodol s nejakým Haščákom z Penty vytunelovanie 400 mil. eur. A čo iné si dohodol pán Tomáš? Robert Fico vládol od roku 2006. Pred voľbami 2006 sľúbil, že pôjde finančným skupinám po krku, že zakáže im mať zisky zo zdravotných poisťovní. A čo v skutočnosti spravil, máte nahraté, máte na nahrávke, ktorú neviete spochybniť, kde hovorí o tom, že v pohode, pán Haščák, sa môžete spoľahnúť, vždy sa môžete spoľahnúť na Pali Pašku, ten zabezpečí. A zabezpečil, 400 mil. eur ste dovolili Pente vybrať zo zdravotného poistenia, kde každý jeden zamestnanec alebo jeho zamestnávateľ si odvádza na to, aby keď bude chorý, aby o neho bolo včas a adekvátne zdravotne postarané.
400 mil. eur ste dovolili Pente vy s vašimi pečiatkami vašich ľudí na Úrade pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou, na ministerstve financií, ste dovolili, aby si vybrali a dali do schránok na Cypre! A ešte s čerešničkou navyše, s tým, že nezaplatili z toho ani jedno jediné euro daní. Všetky ostatné firmy na Slovensku, všetci ostatní ľudia museli platiť dane z príjmu, len váš kamarát Haščák z Penty nemusel zaplatiť absolútne nič. Peniaze, ktoré mali byť použité na zdravotnú starostlivosť, áno, od tých, hlavne od tých dôchodcov, ste dovolili jednej firme si vybrať a 400 mil. dať na Cyprus. A tí ľudia zbytočne zomierajú, 5-tisíc ľudí podľa Eurostatu, Európskeho štatistického úradu na Slovensku zomrie viac, ako keď by ste tie peniaze neukradli spolu s Haščákom.
Sa môžete hanbiť za takéto sociálne cítenie!
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

20.2.2020 o 10:52 hod.

Mgr.

Igor Matovič

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vstup predsedajúceho 10:54

Boris Kollár
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem pekne za slovo, pán predsedajúci. Pán Tomáš, keď ste si to vypýtali, ja som chcel normálne zmierlivo, ale museli ste si kopnúť, proste vám to nedá. Tak si kopnem aj ja. (Reakcia z pléna.) Áno, cez dôchodky, presne cez ne.
Pozrite sa, strana SMER sľubovala 13. dôchodok v roku 2010. Už vtedy oblbovala ľudí, v roku 2010. Klamala ich desať rokov. Desať rokov ich klamala a ten 13. dôchodok nedostali. Dostali len takú náhradu, keď im veľmi tieklo do topánky, tak dostali náhradu ako taký vianočný príspevok. Ale to nebol 13. dôchodok. To bol len taký pinac. Taký malý pinac. Ale ten bol veľmi draho zaplatený. Museli sa postaviť dôchodci a byť spokojní a čapkať a voliť. To bolo len taká, také vianočný darček. Budete počúvať, dostanete ten darček. Nebudete počúvať, ten darček vám veľký SMER nedá. Ešte požadovali, mali takú drzosť a požadovali, aby tí ľudia boli vďační za tento darček! Tú drzosť mali. A pritom to nie sú peniaze SMER-u ani tejto vládnej garnitúry, to sú vaše peniaze, ľudia. To sú, dôchodci, vaše peniaze. A vy ste ešte mali byť vďační týchto desať rokov za každý darček od tejto strany? A vykupovať to volením tejto kleptokracie?
Ale aby som bol objektívny. Bolo by veľmi zlé, keby sme túto kleptokraciu vymenili za psychiatriu, čo sme boli tuná svedkami. Ani to nie je správne. Rovnako som proti tomu, aby sme tu robili cirkusy, aby sme tu ukazovali ľuďom, akým spôsobom sa nemá Národná rada správať. Za to sa tiež hanbím. Ale hanbím sa aj za týchto ľudí, ktorí tuná desať rokov oblbovali dôchodcov
Keby tak strašne chceli ten 13. dôchodok zrealizovať, tak ho už dávno urobili. Tak ho urobil Fico pri prvej voľbe, a to v roku 2012. Neurobil to. Neurobil to. A vládol sám. Upozorňujem, vládol sám, mohol to urobiť. Prečo to nespravil? Lebo nechcel, lebo nepotreboval. A dnes, keď mu tečie do topánok a keď zistil, že nemusí zostaviť vládu, tak v panike zvolali dva týždne pred riadnymi parlamentnými voľbami, v panike, v skrátenom konaní. Prečo to neurobili pred rokom? Tak v panike rýchlo došli a nasilu rýchlo, rýchlo, rýchlo poďme, aby nás ešte nejakým spôsobom tí dôchodci zachránili.
Tak ja vám niečo poviem. My sme tento 13. dôchodok predložili. My ho máme v programe. A ja budem zaňho bodova..., bojovať. A je mi úplne jedno, že sa na mňa nasere celá opozícia. Mne je to jedno, lebo keď raz niečo mám v programe, tak za to budem bojovať. A keď tam mám 13. dôchodok, tak zaňho budem aj hlasovať. Áno, tunák vyhlasujem, že budem za túto vašu špinavú korupciu hlasovať. Ale nie preto, aby som podporil vašu špinavú korupciu, ale pretože myslím na tých ľudí srdcom, preto, lebo som dvakrát predložil.
A teraz sa spýtajte, milí dôchodcovia, či to strana SMER podporila?! No nepodporila! Oni, ten váš 13. dôchodok už mohol platiť, keby ho podporili. Ale neurobil to Robert Fico ani pán Tomáš. Neurobil to, nepodporil tento 13. dôchodok a mohol už platiť rok. V roku 2019 som to predložil. Oni na vás kašľú, oni vás len využívajú. A toto je čistá volebná korupcia. Viete, oni o pár mesiacov môžu skončiť v base. A bolo by veľmi dobré, keby sme zriadili jeden veľmi dôležitý úrad, Úrad boja proti korupcii politicky exponovaných osôb. A budeme trvať na tom, aby sme toto zriadili. A bude sa tento úrad hlavne venovať politikom do budúcnosti, ale aj do minulosti. Ale nie len tejto garnitúre, ale kľudne ešte aj tej Dzurindovej, lebo rozkradli tunák verejné financie. A vy na ten 13. dôchodok máte nárok! My to máme v programe a budeme za to bojovať.
A keď sa tak oháňate, pán Tomáš, všetkými tými sociálnymi vecami, tak pred chvíľkou mi písali ženy, ženy, ročník ’58, ’59, ’60. Oklamali ste 110-tisíc žien a vy máte tú drzosť sa tu postaviť a tváriť sa, že vy ste ten sociálny?! Prosili sme vás o to. Dokonca sme museli podať návrh na Ústavný súd, aby to prešetril. Vy kašlete na tých ľudí, vy kašlete na tie ženy, vám ide len o vaše zadky, vaše prdele, aby ste neskončili v base, čo ste tu dorobili! Rozkradli ste tento, tento štát! Tam vaši michelovia si kupujú jachty, kupujú si lietadlá, žerú kaviár. To robíte a oni nemajú čoho jesť?! Tristoeurové dôchodky! Sa nehanbíte?! Ľudia mi píšu: Pán Kollár, ja mám 300 dôchodok, 270 vyplatím všetky povinnosti a z 30 euro sa mám najesť. A rozmýšľam, či si kúpim tie blbé lieky, alebo jedlo! Zatiaľ čo vaši pucipajtáši si kupujú vily na, na riviérach! To je krásna vizitka vašej sociálnej vlády. A máte na hod..., na ruke hodinky za 50-60-tisíc. Vy máte tú drzosť sa zaštiťovať dôchodcami?! Sa máte hanbiť! Už desať rokov to malo platiť! Budem rád, keď vás konečne už vystriedame, takúto hnusnú kleptokraciu.
Tunák vyhlasujem, že za ten 13. dôchodok hlasovať budem, aj keby čo bolo. Tí dôchodci si to zaslúžia. A tie ročníky ’58, ’59, ’60 taktiež, ktoré ste podviedli. Tečie vám do topánok. To je jediné, prečo ste tu! Keby ste to chceli riadne urobiť aj s pánom ministrom, ste to mohli pripraviť v prvom roku vašej vlády. Áno, nie sú na to peniaze, ja to všetko, všetko tomu rozumiem. Ale keď to nespravíme, tak na ne nikdy nenájdeme tie peniaze! A preto aj vyzývam celú opozíciu, celú koalíciu, všetkých, aby ste tento návrh zákona, aj keď je to korupciou, aj keď je sprosté kupovanie si hlasov, aby sme to podporili, lebo tu teraz kašlime na to, kto, čo, aké má záujmy, ale pozrime sa na tých ľudí. Pozrime sa na tých dôchodcov, pozrime, ako živoria. Teraz je jediná, jedinečná príležitosť, lebo ste falošní farizeji. Takisto ako ste hlasovali za, za zrušenie tých Mečiarových amnestií. Držali ste, kryli ste toho Mečiara. Celý čas ste kryli. Až keď vám tieklo do topánok, až vtedy ste to pomohli zrušiť! A toto isté robíte teraz! Sa môžete hanbiť!
Ja za tých dôchodcov hlasovať budem nie preto, že mi horí riť, že ma zavrú po týchto voľbách alebo že idem vypadnúť z parlamentu, ja idem za nich hlasovať, lebo to tak cítim! A preto to tak spravím.
Ďakujem. (Potlesk.)
Skryt prepis

Vstup predsedajúceho

20.2.2020 o 10:54 hod.

Mgr.

Boris Kollár

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video