29. schôdza

10.5.2021 - 10.5.2021
 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

10.5.2021 o 15:04 hod.

Marek Hattas

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Vystúpenia

Zobraziť vystúpenia predsedajúceho
 
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 14:50

Marián Saloň
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem veľmi pekne. Vážený pán poslanec, ja sa vám chcem úprimne poďakovať za to, ako ste odôvodnili a vlastne vyvrátili všetky tie podozrenia, ktoré boli v úvodnom slove prezentované pánom Kamenickým. Však vlastne dôvody a fakty, ktoré ste dali na stôl, lebo Fico, lebo Pellegrini, lebo Kaliňák, lebo Bašternák alebo neviem kto ešte všetko, viete, to už na ľudí neplatí. Skúste si to naštudovať aspoň tak, že vyvrátite to, čo my tvrdíme, ale smerom k tým veciam, ktoré tvrdíme. A nie, že vy tu zase začnete, lebo Fico, lebo Kaliňák.
Viete, vy budete tvrdiť, že oni strácajú vplyv, no tak na spravodlivosti sú váhy, čiže miska váh. My strácame vplyv a kto ho získava? Vy? Alebo pani ministerka? Alebo kto?
A presne to, čo povedal kolega Taraba, čiže ak vy navrhnete niekoho iného do tejto funkcie, tak ten už nebude garanciou tej najspravodlivejšej spravodlivosti?
Spomínali ste, že Kaliňák odkúpil podiel vo firme Bašternáka a Bašternák sedí v base. Pani ministerka ten podiel v tej firme ani odkupovať nemusela, lebo ho mala. A jej nevlastná sestra tiež bola právoplatne odsúdená, akurát že iným trestom. Takže o čom hovoríte vlastne?
A viete, tu budete zase vyťahovať vraždu dvoch mladých ľudí, novinára Jána Kuciaka, a že my sme zodpovední, vláda je zodpovedná. No ja vám to poviem tak, ja som bol štátnym tajomníkom v tej vláde, kedy sa táto nešťastná udalosť stala. Lenže takou istou štátnou tajomníčkou a tou istou vládou vymenovaná bola aj súčasná ministerka spravodlivosti a tá skončila vo funkcii až v auguste 2018. Takže, pán kolega, keď vám niekto niečo napíše a vám to napíše štýlom, že tá vláda bola zodpovedná, tak potom sa otočte aj smerom k vašej pani ministerke, lebo ona takisto sedela na tej istej stoličke ako ja v tej vláde, ale ja sa zodpovedný za to necítim. Lebo na to je súd, aby to určil, a nie vy, aby ste kárali ľudí za to, že čo sa stalo. (Prerušenie vystúpenia časomerom.)
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

10.5.2021 o 14:50 hod.

Ing. PhD.

Marián Saloň

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 14:52

Miroslav Suja
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo, pán podpredseda. Pán poslanec Lehotský Tomáš, Mária Kolíková je garanciou. Áno? Garanciou. Ale viete, čoho je garanciou? Že váš šéf aj jej šéf bude ležať v Poprade, a nie v base. Toho je garanciou. Toho sa bojíte, že keby prišiel niekto druhý, že pekne Kiska pôjde do basy. Toho je garanciou vaša ministerka.
Presne ste správne povedal, že je vaša. Pekne ste povedal, že stihla toho veľa. Áno! Krásne toho stihla veľa. Okrem toho, že nás tu sústavne klame ako ministerka spravodlivosti, tak stihla rozhádať stovky sudcov, ktorí sú s ňou nespokojní, ale podľa vašej zvrátenej logiky sú títo všetci sudcovia, ktorí majú iný názor ako na... nečestní a dajakí kriminálnici. Takže tu máme niekoľko stoviek sudcov nečestných a kriminálnikov, lebo majú iný názor ako vaša ministerka spravodlivosti. Vaša.
Viete, čo ešte stihla? Uspokojiť samú seba cez všetkých svojich rodinných príslušníkov. To stihla tá vaša ministerka. A môžte potom hovoriť, že niečo stihla, keď siahne na majetok Kisku a ten sa vráti okradnutým ľuďom, potom môžte hovoriť a Kiska, Kisku dosiahne spravodlivý trest. Ale dovtedy vy etalón čistoty a celá vaša strana, skúste si aspoň nabudúce aspoň vybrať niekoho spomedzi vás, čo vie aspoň trochu normálne rozprávať, inteligentne, ja neviem, pána Šeligu alebo Marcinkovú, lebo ostatní, to je tam odpad. Aj keď majú, má úplne iný názor ako oni, ale aspoň tu vedia sa vyjadriť.
Viete, prečo jediný dôvod, prečo ju tak hájite, aby získala tých sudcov, aby mala, ovládala tých sudcov, že keď sa po referende zmení táto vláda, aby nie že desiatky z vás, aby stovky z vás neskončili v base. Preto hu všetci vy tak hájite, aby dokázala ovládať tých sudcov a zabezpečila vám po referende beztrestnosť. Toto je váš jediný dôvod.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

10.5.2021 o 14:52 hod.

PaedDr. Mgr.

Miroslav Suja

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 14:54

Stanislav Mizík
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Pán Lehotský, opäť, ale opäť ste uleteli ako raketa Space X. Vraveli ste o nejakom mafiánskom štáte. Nuž, zarúbali ste si sekerou do kolena. Však váš zakladateľ americký agent, podporovateľ fašizmu na Ukrajine, turecký ostrov stability Andrej Kiska z Popradu a súčasne slovenský lietajúci Cyprián popíjal kapučínko s bosom Reichelom. S tým Reichelom, v ktorého hoteli sa rezali hlavy v Géčku, v hoteli Gerlach, Géčko to volajú v Poprade.
Zefektívnenie súdov v rámci súdnej mafie, čo ste spomínali. Už som to vravel, ste hluchý, to je zbytočné vám dačo hovoriť. Je to sťaženie prístupu občanov ku spravodlivosti.
No a teraz prejdeme na tú hlavnú vašu agendu, moralizovanie Fica. No vy zo strany Andreja z Popradu, úžerníka, podvodníka s pozemkami, hovoríte o morálke? Tam vedľa vás, kde ste rozprávali, sedel a sedí ďalší etalón morálky, ten zo Slušného Slovenska. Udáva ľudí na kriminálke za porušovanie núdzového stavu a sám ich porušuje pri bašáveli pekných rozmerov.
Hovorili ste o kauzách Fica, no po vašom páde prídu onakvejšie kauzy a budú to iné kalibre káuz. Napríklad vlastizrada a tak ďalej.
Ďakujem.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

10.5.2021 o 14:54 hod.

Mgr.

Stanislav Mizík

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 14:56

Dušan Jarjabek
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo, pán predsedajúci. No, vážený pán poslanec, vy ste v prvom rade spochybnili nezávislosť súdov, keď ste hovorili, že za to, kto sa dostane z basy alebo nedostane, bude zodpovedná tuná pani ministerka spravodlivosti. Ďakujem veľmi pekne, to som doteraz nevedel, že takáto situácia tuná je, ale dobre.
Nenávisť plodí nenávisť, pán kolega. Viete, aký je rozdiel medzi nami a vami? Kým vy nenávidíte, tak nám ste úplne ukradnutí. A viete prečo? Pre toho po budúcich voľbách pôjdete do spoločenskej karantény, a keby náhodou nie, tak vaše preferencie už dnes sú také, že ani ďalekohľadom ich človek nedovidí. Prosím vás pekne, tak sa podľa toho chovajte. Ako dva krát dva sú štyri, to by ste mali aj vy vedieť.
No, viete, viete, vy ste o tých obvinených doteraz hovorili ako o odsúdených, no ale oni sú naozaj iba obvinení. Jediný, kto je odsúdený, aj to v tejto chvíli nie na večné veky vekov preto, lebo sa odvolal, ja už ani neviem, či na Najvyšší súd, alebo kde, je Paľo Rusko. A toho by ste mali poznať. Tomu vaši predchodcovia liezli do zadku, ešte keď bol riaditeľom televízie Markíza, o ktorej teraz vy hovoríte a vy sa tvárite, že s tým Ruskom teda nič. To je jediný, ktorý dnes sedí v base. Spomeňte si, spýtajte sa tých starších vašich predchodcov, hej?
A hovorím, viete, ešte raz, pozrite sa na svoje preferencie. Karanténa, pán kolega, karanténa vás čaká spoločenská. To je to, kam patríte a z toho sa tak ľahko nevymotáte preto, lebo ste sa tak chovali za posledný rok, že nič iného si nezaslúžite aj s vašou pani súčasnou ministerkou spravodlivosti, o ktorej si stále myslím, že je to aj moja ministerka spravodlivosti. Nuž ale ak nie je a ak sa mýlim, tak mi to láskavo vyhovorte.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

10.5.2021 o 14:56 hod.

doc. Mgr. art.

Dušan Jarjabek

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 14:58

Ľuboš Blaha
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Pán kolega, vy ste si zjavne poplietli schôdzu. Dneska sa odvoláva vaša ministerka Kolíková, dneska sa neodvoláva bývalá vláda a vy ste prakticky o pani Kolíkovej nepovedali nič. Vy ste tu len kydali špinu na bývalú vládu.
Ja som, samozrejme, rád, že váš poslanecký klub, a plne vám gratulujem, ZA ĽUDÍ našiel aspoň jedného človeka, posledného mohykána, ktorý tu ešte ostal v strane ZA ĽUDÍ. Lebo stranu ZA ĽUDÍ už húfom opúšťajú všetci, tak ako jej idú strmhlav dole tie preferencie. Ja vždy, keď vidím stranu ZA ĽUDÍ alebo niekoho z nej, tak si spomeniem na pesničku Roba Grigorova „Dvaja“, lebo tam asi skončíte. Budete nakoniec dvaja zabudnutí a izolovaní, ale to je váš sud.
Smutné je na tom to, že vy ste nič nepovedali o Kolíkovej a iba ste dávali dokola lebo Fico. Tá logika je taká, že ak útočíš na SMER, tak môžeš kradnúť. Ak by tu bol na mieste ministerky spravodlivosti aj Mikuláš Černák, tak je v poriadku, pokiaľ by útočil na SMER. Taká je vaša logika. Ale, preboha, my tu v tejto chvíli hovoríme o prešľapoch a zlodejinách Márie Kolíkovej. Tak načo tu vyťahujete nezmysly o stane SMER alebo bývalej vláde?
A, viete, jediná vaša argumentácia, čo som tu zachytil, je, že Mária Kolíková je rovný chlap. To bola jediná vaša argumentácia. Nič iné ste na ňu nevytiahli. Absolútne ste nepovedali nič k veci, k tým jej zlodejinám, k tým jej prešľapom. Toto je obhajoba strany ZA ĽUDÍ. Veď to je neuveriteľne slabé.
A keď ste hovorili o väzbách, prepáčte, ja to musím povedať, tak jediné, čo ste dosiahli vašimi väzbami alebo čo pani Kolíková dosiahla tým, že tu vytvorila zo Slovenska Guantánamo, je, že zomrel hrdina, zomrel Milan Lučanský, zomrel generál, ktorý zatváral mafiánov do basy. A jediný, kto by mal ísť do basy a stále tam nie je, je váš Andrej Kiska, zlodej a mafián.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

10.5.2021 o 14:58 hod.

Mgr. PhDr. PhD.

Ľuboš Blaha

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 15:00

Eduard Kočiš
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo, pán podpredseda. Pán kolega Lehotský, obhajovanie ministerky spravodlivosti ako jednej úžasnej, skvelej, rovnej a čistej ženy, ktorá bojuje proti zlým politikom, nominantom bývalej vlády, a voči oligarchom, ktorí túto vládu obhajovali a finančne dotovali, je úplne schizo... schizoidné, úplne je to chorá predstava. Pretože práve pani ministerka Kolíková bola tejto vlády, bývalej vlády sama súčasťou ako štátna tajomníčka. Obhajoval ste tu naozaj totálne neobhájiteľné veci.
Čo sa týka vašej strany, ktorú už naozaj môžme nazvať familiárne Bez ľudí, kde už dlho prebieha mocenský boj o čelné pozície, a vy tu vyskočíte jednoducho so škandálmi, ktoré mala bývalá vláda. Ale pozrime sa na škandály, ktoré mala strana ZA ĽUDÍ a zakladateľ otec Kiska. Pani Kolíková ho tromfla v tomto. Úplne ho tromfla.
Tvrdíte, že SMER a HLAS sa bojí pani Kolíkovej, pretože ide tvrdo po mafii, po zlodejoch a po korupčníkoch. Ale, pán kolega, my tuná máme na Slovensku stále ešte trojdelenie moci. To znamená, že pani Kolíková nie je ani sudca, nie je ani prokurátor, nie je ani vyšetrovateľ. Ale správa sa tak, ako keby bola ministerkou arogancie až ministerkou vesmíru. Proste ona sama všetko. Aj obviní, aj zatvorí, pomaly že až neodsúdi.
Takže, pán kolega, na záver už len asi toľko. Spomenul ste tu jedno úžasné slovné spojenie, a to rovný človek. Ja vám odporúčam, aj pani ministerke, si naštudovať, čo toto slovné spojenie znamená, pretože toto slovné spojenie sa môže hodiť na hocikoho, ale nie na pani Kolíkovú.
Ďakujem pekne.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

10.5.2021 o 15:00 hod.

Mgr.

Eduard Kočiš

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 15:02

Ján Blcháč
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem pekne za slovo. Pán kolega Lehotský, vy ste si tak pospomínali hlavne na dvoch pánov, ktorého, ktorých mená ste vyslovovali so železnou pravidelnosťou, pán Fico, pán Pellegrini, a stále dookola. A spomínali ste si aj na to, že za smrť Jána a Martiny sú určení jasní zodpovední a hlavne tých, ktorých ste pomenovali. Len keby ste si tak spomenuli na ďalšie veci možno, ktoré ste akoby opomenuli.
Chcem sa spýtať, či si spomínate, kto to vlastne rozviazal ruky tej polícii, ktorá už od roku 2019 začala, ešte možno aj skôr, pripravovať veci, ktoré sa následne stali. Viete, kedy bola zadržaná vami spomínaná pani Janovská? Spomeňte si, to bolo ešte pred tým, než prišla táto vláda k moci. Spomínate si na to, keď po tragickej smrti hrdinu generála Lučanského, ktorý, ako tu bolo povedané, zavieral veľkých mafiánov, ktorí boli hrdlorezi, a keď po jeho smrti sa zavraždil, samovraždil bývalý príslušník SIS pán Böhm, ktorý bol najskôr zavretý, potom bol pustený, zabudli mu zobrať zbrane.
Takže to by som vám len chcel pripomenúť a pripomenúť vám ešte jedno, že či si, či máte v podvedomí tú skutočnosť, že viac než 80 % ľudí vyslovuje nedôveru tejto vláde v prieskumoch, čo je úplne jasné, ale aj z praxe to vieme, keď chodíme po teréne.
No a úplne na záver. Viete, spomínať len dva subjekty, je málo. „A predsa sa točí“ je taká pieseň od Elánu, možno by bolo dobré si ju... (Prerušenie vystúpenia časomerom.)
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

10.5.2021 o 15:02 hod.

Ing. PhD.

Ján Blcháč

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 15:04

Martin Nemky
Skontrolovaný text
Pán predsedajúci, ďakujem pekne za slovo. Ja budem veľmi krátky. Pán kolega, vy aj normálne tomu veríte, čo ste tu hovorili, alebo ste to len prečítali a v kľude ste si sadli ďalej? Za všetko môže Fico, Pellegrini, Kaliňák, nič ste nepovedali na obhajobu pani ministerky. Nabudúce sa skúste nejak trošku aspoň lepšie pripraviť a povedať pár argumentov na jej obhajobu. Teda aspoň ja som osobne nič nezachytil.
Ďakujem pekne.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

10.5.2021 o 15:04 hod.

Ing. MBA

Martin Nemky

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 15:04

Marek Hattas
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem pekne za slovo. Tomáš Lehotský, veľmi dobre si to spomenul a podľa mňa si zabudol povedať len, že naozaj zlodej kričí, chyťte zlodeja. Pokiaľ ľudia chcú počúvať, tak počúvajú a mohli počuť pani ministerku spravodlivosti v jej úvodnej reči, pokiaľ nechcú počúvať, tak počúvať nebudú. Preto je dôležité aj to, čo si spomenul ty, a to je práve ten rešerš ich ľudí, ktorí si chránili a kde používali rôzne nástroje, ktorých sa teraz nechcú vzdať.
Taký rešerš, povedzme si to ešte raz, naozaj, že kto skončil obvinený vo väzbe: Dobroslav Trnka, Monika Jankovská, Denisa Cviková, Ľuboš Sádovský, Richard Molnár, Kajetán Kičura aj so svojimi zlatými tehličkami, ako si veľmi dobre poznamenal, Juraj Kožuch, Martin Kvietik, Norbert Bödör, Pavol Polka, Ľudovít Makó, Dušan Kováčik, Zoroslav Kollár, Jarmila Urbancová, Otília Doláková, David Lindtner, Peter Hraško, Róbert Krajmer, Tibor Gašpar, Bernard Slobodník a mnohí ďalší. A mnohých ďalších to naozaj čaká. Čaká ich spravodlivosť, pretože to je to, čo tu dnes bojujeme. O to, aby sme si boli naozaj rovní, o to, aby bola spravodlivosť pre všetkých a nielen pre vybraných členov našej rodiny.
Ďakujem. (Potlesk.)
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

10.5.2021 o 15:04 hod.

Marek Hattas

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 15:05

Jozef Valocký
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem pekne, pán podpredseda. Pán poslanec, tak som zhodnotil trošku tak psychologicky a lekársky váš prejav. Ak ste si to písal sám, tak nemám k tomu čo dodať. Ak vám to napísala pani ministerka Kolíková, tak je to typický útočný, útočný prejav na, na ktorú ju, na ktorú ju upozorňovali ešte v minulom vstupe.
Ja by som sa len chcel spýtať, keď ste hovorili o tom, že chyťte zlodeja, nespomenuli ste pána Kisku.
Chcel by som sa spýtať ešte, pán kolega. Ja vám aj verím, aj verím reforme, aj verím týmto veciam, ktoré sú nachystané a pripravené na ministerstve spravodlivosti, ale nemôžem veriť tomu, že z tých 100-tisíc alebo 500-tisíc, alebo 50-tisíc právnikov nemôže to robiť nikto iný, len Kolíková. Keby som sa vás spýtal, že či to môže robiť napríklad pán Šeliga, kolega, ale len príkladujem, tak asi mi odpoviete, že nie. Prečo si myslíte, že jeden jediný právnik z 5-miliónového štátu môže len ten robiť alebo byť ministrom tohoto rezortu? Lebo tak mi to pripadalo, presne, čo ste hovoril. Iné mi z tohoto nevychádza.
Však už ste sa rozbili sami. Už ste pichli nôž do chrbta Matovičovi a stále ste len najlepší a najlepší a najlepší, a jedine Kolíková. No prečo to nemôže byť napríklad Šeliga? Prepáčte, pán Šeliga, že vás, že beriem vaše meno, ale mne to tak pripadá.
Ďakujem.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

10.5.2021 o 15:05 hod.

MUDr.

Jozef Valocký

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video