31. schôdza

15.6.2021 - 16.6.2021
 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

15.6.2021 o 11:25 hod.

Ing.

Maroš Kondrót

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Vystúpenia

Zobraziť vystúpenia predsedajúceho
 
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 11:21

Marian Kotleba
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Pán minister Mikulec, Ľudová strana Naše Slovensko nemá nič spoločné ani s Ficom, ani s Matovičom, nikdy sme s vami ani s nimi nerobili žiadne kšefty. Neboli sme zapojení do žiadneho biznisu. Sme úplne nad vecou z toho, čo sa tu dnes deje a do akého bordelu oni aj vy ste zatiahli štát.
Ale z toho titulu, pán minister, musím povedať, že ja ako človek, ktorý si so SMER-om a jeho praktikami zažil ako málokto na Slovensku a neverím slepo tým argumentom, ktoré tu boli povedané, sa vás ale musím spýtať jednu vec.
Pýtam sa vás, pán minister, prečo ste absolútne žiadnym spôsobom vo svojom vystúpení nezareagovali na obvinenia zo strany Roberta Fica, ktoré odprezentoval vo svojom vystúpení?
Pýtam sa vás pán minister, prečo ste ani len neodmietli tieto obvinenia z rodinkárstva a korupcie?
Pán minister, pýtam sa vás, či sú tieto obvinenia pravdivé. Pretože ak nie sú, čakali sme vašu reakciu. A naozaj úprimne nechápem, prečo ste mlčali. Ak nemáte argumenty, povedzte, že nemáte argumenty. Ak je to, čo hovoril Robert Fico k vašej osobe, pravdivé, buďte chlap a priznajte, že je to pravda. Ale Slovensko, všetci občania na Slovensku jednoducho si zaslúžia vašu reakciu, pretože to, čo bolo povedané, ak nevyvrátite jednoznačne, tak dnes by ste nemali byť odvolaný, ale by ste mali sám od seba odstúpiť.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

15.6.2021 o 11:21 hod.

Ing. Mgr.

Marian Kotleba

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 11:23

Rastislav Schlosár
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Pán minister Mikulec, vy ste v podstate taký jeden obyčajný profesionálny agent. Stačí sa pozreť, stačí sa pozreť na váš životopis. Dlhé roky ste pôsobili ako agent Vojenskej spravodajskej služby, dotiahli ste to až na riaditeľa tejto služby. V 2003. roku ste sa zúčastnili nejakého orientačného kurzu NATO v Nemecku, potom ste pôsobili ako styčný dôstojník na leteckej základni v americkom MacDill na Floride. Pôsobili ste ako analytik Vojenského štábu Rady Európskej únie v Bruseli. No a naozaj toto keď si pozreme všetko vo vašom životopise, tak človek nadobudne taký pocit, že ste v podstate agent z povolania.
No aj mňa by naozaj zaujímalo, pre akú službu pracujete teraz. Pre koho robíte teraz styčného dôstojníka, pre koho robíte teraz analytika, koho agent ste teraz? Pretože potom naozaj všetko, čo tu hovoríte, všetko, čo robíte ako minister, tak otázka znie, či to nie je len nejaká spravodajská hra. Spravodajská hra niekoho, komu vy ako minister, ale vôbec aj vy ako vaša vláda slúžite. A určite to nie sú ľudia zo Slovenska, určite to nie sú, nie sú Slováci.
A pozrime sa teraz len tak v skratke na to vaše ministrovanie. Vám nerobilo problém posielať vodné delo na ľudí, ktorí protestovali proti tým vašim totalitným opatreniam. Nerobilo vám problém vytvárať vyslovene zo Slovenska policajný štát pod zámienkou COVID-u-19. A neviem si predstaviť, čo príde teraz na jeseň, keď príde nejaký štvrtá, piata, šiesta vlna, čo si vymyslíte, aké opatrenia potom. Takisto vám nerobilo problém pokračovať v praktikách svojich predchodcov prenasledovaním ľudí len za verejné vyjadrovanie svojich názorov na jednej strane, ale na druhej strane nie ste schopný ochrániť, opäť tak ako vaši predchodcovia, slušných ľudí pred výčinmi neprispôsobivých asociálov, pred neprispôsobivých osadníkov.
Toľko teda vaše ministrovanie a tá vaša, to vaše pomáhať a chráni.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

15.6.2021 o 11:23 hod.

Mgr.

Rastislav Schlosár

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 11:25

Maroš Kondrót
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem pekne, pán predsedajúci. Pán minister, keď vás riešila premiérka Radičová, keď vám premiérka Radičová dala kárne opatrenie, robila to z osobnej zášti alebo omylom? Nemáte veľa prešľapov na rováši z minulosti? Dosť sa tu o nich hovorilo. Vy ste sa už nemali objaviť vo verejnej funkcii.
A chcete nám snáď tvrdiť k tomu, ako to dneska beží a to, čo vy máte pod svojou kontrolou a za čo ste zodpovedný, chcete nám tvrdiť, že existuje ešte jeden ďalší štát na svete, demokratický, v ktorom by do sídla kriminálnej agentúry, ktorej šéf sedí vo väzbe, vtrhla polícia, ktorej prezident sedí vo väzbe na pokyn inšpekcie ministerstva vnútra, ktorý šéf sedí vo väzbe, aby si vypýtala alebo zhabala spis šéfa tajnej služby, ktorý sedí vo väzbe? Za toto ste zodpovedný a všetko je v poriadku? Takýto štát neexistuje ani demokratický, ani nedemokratický.
Nielenže nezvládate svoju funkciu a zodpovednosť, ale s pravdepodobnosťou hraničiacou s istotou podporujete a možno sám spoluorganizujete toto znásilňovanie a hrubé zneužívanie trestného práva. Nemáte čo robiť vo vláde Slovenskej republiky. Vyzývam vás, aby ste odstúpili.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

15.6.2021 o 11:25 hod.

Ing.

Maroš Kondrót

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 11:26

Ladislav Kamenický
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Pán Mizík bol predo mnou.

Grendel, Gábor, podpredseda NR SR
Neviem z akého dôvodu.

Kamenický, Ladislav, poslanec NR SR
Sa to prehodilo? No dobre, tak idem na to.

Grendel, Gábor, podpredseda NR SR
Nech sa páči.

Kamenický, Ladislav, poslanec NR SR
Ďakujem pekne. Pán minister Mikulec, vy ste hovorili, že ľudia potrebujú cítiť zmenu. Tak ja sa pýtam, či tá zmena je to, že odteraz sa môže robiť biznis so svojimi rodinnými príslušníkmi.
Však odpovedajte jednoducho na tie otázky. Vy ste tu rozprávali, rozprávali, ale nedozvedeli sme sa teda, či potvrdzujete to, že váš otec, keď ste robili riaditeľa šéfovi, kancelárie šéfa VSS, zarábal na štáte - a milióny eur.
Ďalej sme sa nedozvedeli, vy ste povedali, že je klamstvo, že váš brat robil pre firmu Aegis. Však povedzte to ešte raz v pléne Národnej rady, či to je teda klamstvo, alebo nie. Vyvráťte to! Keď to nevyvrátite, nemáte čo robiť na ministerstvom poste.
Hovorili ste, sa tvárite, ako keby SMER, napríklad tá správa z SIS, ktorá sa tu prečítala, ako keby SMER tu správu nejak vygeneroval alebo niečo. O tom, že sa tu manipulujú vyšetrovania, že sa manipulujú vôbec tie dôkazy, ktoré sú proti týmto ľuďom, tak to vyvráťte. Však to je, hádam to bola vaša úloha. Nie tu rozprávať o tom, jak vy ste trpeli za bývalej vlády.
Tak jak povedal kolega, neboli ste v kolúznej väzbe. Neodsedeli ste si nič. Ribár sedel dva roky v base. Potom ste ho pustili. Potom ste Ribára zase zatkli a zas ste ho pustili. A vy poviete, že toto je normálny systém, ktorý je funkčný? Toto je funkčný systém?! To je chaos, pán minister.
Nebudem hovoriť o tom, o pánu Zurianovi, Kaľavskom a ostatných, ktorých tu pomaly musíte púšťať, lebo najprv im vyrazíte dvere a potom sa tvárite, že vynikajúci funkčný systém, lebo sme ich nezavreli. Takto funguje dnes spravodlivosť na... (Prerušenie vystúpenia časomerom.)
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

15.6.2021 o 11:26 hod.

Ing.

Ladislav Kamenický

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 11:28

Stanislav Mizík
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Pán minister, to bol teda úžas, čo ste predviedli. Na konkrétne veci, čo uviedol pán Fico, ste nepovedali skoro nič, zvlášť o tých svedkoch na objednávku a o kšeftoch. Kšeftoch vašich. Vaša reč bola v štýle malého chlapčeka, ktorý sa bráni štýlom, ja som nechcel ukradnúť autíčko, to Jožko mi kázal a on zobral tri, bú.
Celkovo ste chcel vyliať špinu na Fica. Vy ste ale vylial iba vedierko. On to dal na pána. On na vás vylial celú cisternu fekál vozu a vaše očistenie nebolo skoro žiadne, len ste sa trošku poutieral vreckovkou. Nepomohlo.
Zažil som prenasledovanie za Ficovej vlády a už som aj za vašej. Som nad vecou. Vaša vláda zaviedla policajný štát.
Ďakujem za slovo.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

15.6.2021 o 11:28 hod.

Mgr.

Stanislav Mizík

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 11:29

Eduard Kočiš
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo, pán predsedajúci. Nepokoj v spoločnosti ste zaviedli vy, pán minister Mikulec, praktikami, ktoré naozaj nemajú v demokratickej spoločnosti obdobu. Vyšetrovanie orgánov činných v trestnom konaní nemá nič spoločné s vedením ministerstva vnútra, ale aj napriek tomu si vy idete ako býk s krvavými očami na červené súkno a snažíte sa z vašej pozície zastrašovať, vydierať či dokonca navádzať na krivé výpovede. Toto je vizitka ministra vnútra.
V pléne Národnej rady Slovenskej republiky zazneli veľmi závažné obvinenia, dôkazy a obrovské pochybnosti po vyšetrovaní prípadov, ktoré nemôžem nazvať nijako inak ako politické čistky jedného pomstychtivého človeka, tým myslím vás. Obviňovať vrcholných predstaviteľov Slovenskej informačnej služby, Vojenského spravodajstva, Inšpekčnej služby ministerstva vnútra, vyšetrovateľov, sudcov či prokurátorov a následne ich trestne stíhať a zatvárať do kolúznej väzby bez dôkazov len na základe výpovedí kriminálnikov, kajúcnikov a profesionálnych svedkov je maximálne neprofesionálne a takéto konanie rázne odmietam.
Toto, čo vy, pán Mikulec, nazývate ozdravovaním v justícii, prokuratúre, vo vojenských a tajných službách, je nielen podľa môjho názoru čistou vašou politickou pomstou a ide iba o napĺňanie si svojich nenaplnených ambícií. Ide jednoducho o sen jedného veľkého dieťaťa, ktoré sa rozhodlo, že pieskovisko už bude patriť iba jemu.
Pán Mikulec, obvinenia, ktoré tu na vás sršal právom pán poslanec Fico, jednoducho ste ani na jedno nezareagoval. Nedokázal ste sa obhájiť z jednoduchého dôvodu, pretože sa obhájiť neviete. To, že ste kšeftoval so štátom, že do firiem zapojených cez vášho brata, cez vášho otca boli jednoducho obrovské peniaze naliate, toto je dôvod, prečo ste odvolávaný a toho sa musíte obhajovať.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

15.6.2021 o 11:29 hod.

Mgr.

Eduard Kočiš

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 11:31

Dušan Jarjabek
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo, pán predsedajúci. Pán minister, to, čo ste, to, čo ste predviedli, to, čo ste povedali, to nebola reakcia na to, čo je vám vytýkané. To nie je o tom, či vaše ministerstvo funguje alebo nefunguje. To je o tom, aspoň pre mňa, ktorý teda, chvalabohu, má k tomu vašemu ministerstvu veľmi ďaleko a dúfam, že to tak dlho zostane, pre mňa je táto schôdza o tom, či minister vnútra klame, alebo či minister vnútra neklame. Či je minister vnútra klamár, alebo či minister vnútra nie je klamár. Ja ako veľmi poctivo pozerám tie všetky vaše vyjadrenia, pán minister, ale vy ani tie vaše poondiate hodinky, čo nosíte na ruke, neviete zdôvodniť. Aj tam sa zamotávate. Existujú minimálne tri verzie, veď to je normálna sranda.
Ako vám človek potom môže veriť v tých dôležitých veciach? Veď vy skutočne tuná prečítate to, čo ste si napísali alebo čo vám niekto napísal, nejaký podklad, a absolútne nereagujete na to, o čom táto schôdza je a čo vám bola, teda z čoho ste obviňovaný. Tak sa alebo vyviňte, alebo nevyviňte, ale už niečo k tomu konečne povedzte.
Potom veľmi zaujímavé bolo v tom vašom príhovore, keď ste hovorili o, s veľkou istotou ste hovorili o tých budúcich verejných pojednávaniach. Tak ako keby ste vy poznali výsledok. Tak, pán minister vnútra, ako je to s tými pojednávaniami? Tak poznáte ich výsledok alebo nepoznáte ich výsledok? Vy ste tu hovorili presne v tom štýle a v tej atmosfére, že je vám jasné, ako to všetko dopadne. Tak teda ako to dopadne, pán minister vnútra? Na toto mi odpovedzte, lebo toto je veľmi dôležité, aby sme vedeli, ako je to všetko pripravované aj z tej vašej strany, pán minister vnútra, pekne prepytujem.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

15.6.2021 o 11:31 hod.

doc. Mgr. art.

Dušan Jarjabek

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 11:33

Marián Saloň
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem pekne, pán predsedajúci. Pán minister, veľká škoda, že na vlastnú obhajobu ste nevyužil práve ten priestor, že ste mohli vyvrátiť všetky tie veci, ktoré tu boli prezentované a boli prezentované aj v papierovej forme. Čiže nebolo to, že jedna babka povedala alebo že niekto si to vymyslel, lebo na jednej strane, keď my dáme fakty na stôl a dôkazy, tak stále je to spochybňované a stále lebo SMER, lebo SMER, lebo SMER. Na druhej strane voči nám stačí nejaké podozrenie alebo náznak podozrenia, sme všetci odsúdení, vinní a máme krvavé paprče a neviem čo.
Pán minister, asi sa niečo deje na tom ministerstve, keď ste spomínali aj tie svoje kompetencie a predo mnou ako hovoril pán poslanec Jarjabek, že na jednej strane hovoríte, že minister nemá právo zasahovať a má byť informovaný len o veciach, ktoré môžu spôsobiť zlé meno ministerstvu vnútra, tak zjednodušene to poviem. A na druhej strane tu hovoríte o tom, že ku komu až ťahajú tie nitky a že počkáme si na tie verejné, verejné zasadnutia, resp. pojednávania. A, takže asi, asi tak celkom nebude pravda o tom, čo hovoríte, že minister o ničom nevie, lebo minimálne by mal vedieť o tom, že keď 17. mája riaditeľ inšpekcie sedí aj s vami, aj s pani prezidentkou a ostatnými členmi vlády za jedným stolom a o tri týždne na to už je vo väzbe, tak asi je niekde chyba v systéme. Lebo taký človek, ak o ňom boli informácie už vtedy, čo museli byť, lebo neverím, že za tri týždne tieto informácie, čo sa týka riaditeľa inšpekcie, vyšli vonku, tak ten človek za tým stolom s pani prezidentkou nemal ani čo hľadať, lebo už tam bola dehonestácia toho stretnutia. A následne ten vzájomný, výmeny medzitým, že NAKA zoberie šéfa inšpekcie, následne inšpekcia nabehne na NAKU, tak myslím si, že, pán minister, toto je nezvládnutie rezortu a nad tým sa treba trošku zamyslieť.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

15.6.2021 o 11:33 hod.

Ing. PhD.

Marián Saloň

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 11:35

Jana Bittó Cigániková
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Toto nebola len reč ministra, ale svedectvo očitého svedka zverstiev, ktoré napáchali smerácke vlády. Nezastavili sa pred ničím. Stiahli do svojho bahna nevinných ľudí aj ich rodiny, prenasledovanie, cela predbežného zadržania, výsluchy, správanie sa ako k zločincom, nielen k tebe, pán minister, ale aj k tvojim blízkym len za to, že si našiel vytunelované Vojenské spravodajstvo. A ty si to nakoniec nielenže ustál a dnes máš v rukách dôkaz, rozsudok o tom, že bol na teba a tvojich blízkych páchaný nechutný hon, pretože si poukazoval na zlodejiny Ficových ľudí.
Ty dnes ako minister vo svojom poslaní pokračuješ, aj keď už vieš, čo to znamená pichnúť do osieho hniezda. A znova zažívaš útoky od tých istých ľudí, od ľudí, ktorým neprekážal zločin, úplatky, úniky DPH, nakoniec aj vražda za ich vlády. Vtedy mlčali, ale teraz, keď ich ľudia končia v base, tak teraz útočia a vykrikujú. Aj by som bola znepokojená z toho, čo počúvam, ale ty, pán minister, osobne si dôkazom toho, že máme dávať pozor na to, kto to hovorí a čoho je schopný.
Aj keď nie som spokojná so všetkým v našej koalícii, musela by som byť blázon, aby som po tom všetkom verila práve Ficovi. Prajem ti veľa síl, pán minister, máš podporu SaS, aj moju osobne.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

15.6.2021 o 11:35 hod.

Mgr. MBA

Jana Bittó Cigániková

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 11:35

Gábor Grendel
Skontrolovaný text
Pán poslanec Ondrej Ďurica.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

15.6.2021 o 11:35 hod.

Mgr.

Gábor Grendel

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video