40. schôdza

16.9.2021 - 7.10.2021
 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

30.9.2021 o 15:43 hod.

Mgr. et Mgr.

Martin Čepček

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Vystúpenia

Zobraziť vystúpenia predsedajúceho
 
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 15:19

Milan Mazurek
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Miro, tieto neuveriteľné náreky vládnych poslancov nad niečím tak elementárnym a samozrejmým, ako je správa generálneho prokurátora za minulý rok, skrátka ukazujú na to, že oni nemajú záujem o právny štát. Vadí im, keď niekto rozhodne tak, ako ich politická vôľa, skrátka, ako si to ich politická vôľa neželá. Vidíš, rozprávaš tu, niektorí slaboduchí ako Jožko Pročko sa tu z toho psychicky rúcajú a snažia sa narúšať tvoj prejav. Ale tak to je už, taký ten náš údel, že nie každý dokáže zniesť racionálnu kritiku a zmôže sa len na tieto svoje klasické prejavy, ktoré by sme čakali skôr niekde v dažďovom pralese ako tu medzi nami.
Ale fakt je taký, že oni radi hovoria o spravodlivosti, o očiste Slovenska od mafie, ale im je úplne jedno, či generálny prokurátor svoje rozhodnutia zdôvodní zákonom, Trestným poriadkom, konkrétnymi citáciami a podoprie to doslova o neotrasiteľné fakty, oni sa aj tak postavia na tlačovú konferenciu a povedia niečo úplne iné, niečo úplne iné a odignorujú všetko to, čo povedal. Videli sme to práve na pánovi Šeligovi. Ten bol účastník branno-bezpečnostného výboru, keď pán Žilinka vysvetľoval, ako to bolo s tou kauzou Vietnamca a ďalších vecí, a zdôvodnil to tam tak, že to bolo skrátka neotrasiteľnou skutočnosťou.
No a pán Šeliga sa následne postavil na tlačovku a povedal niečo úplne iné. A nielen on, ale aj ďalší poslanci tejto Národnej rady. Im bolo jedno, či má generálny prokurátor pravdu, alebo nie. Im záležalo na tom, aby ich politické stanoviská, hoci klamlivé, hoci propagandistické, boli vyslané do verejnosti a vytvárali tu nejaký fiktívny dojem.
A je predsa pochopiteľné, že generálnemu prokurátorovi ide len a len o to, aby bol dodržaný zákon. Nemôže od neho nikto príčetný očakávať nejaké politické stanoviská alebo zasahovanie do týchto politických prekáračiek.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

30.9.2021 o 15:19 hod.

Bc.

Milan Mazurek

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 15:21

Eduard Kočiš
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem pekne za slovo, pán predsedajúci. Pán kolega Suja sa vo svojej rozprave, ktorú naozaj poňal iba spôsobom, že chce obhajovať kroky a počínania pána generálneho prokurátora, tak ako by tomu malo byť, pretože každý jeden poslanec Národnej rady Slovenskej republiky, ktorý si vypočul správu generálneho prokurátora o činnosti Generálnej prokuratúry za minulý kalendárny rok, len v nejakom ťažkom slaboduchom stave by mohol tvrdiť alebo možno neustále polemizovať o tom, že kroky Generálnej prokuratúry, na ktorej, na ktorej čele stojí pán generálny prokurátor Žilinka, sú nejaké zavádzajúce alebo sú nejakým spôsobom okomentovania hodné. Čiže ja tento názor naozaj nemôžem ani zdieľať, a v žiadnom prípade nemôžem tento názor považovať za správny, pretože Generálna prokuratúra nie je sluhom nejakých politikov, nie je nejakým dlžníkom politických strán. Jednoducho generálny prokurátor, ktorý túto svoju funkciu momentálne zastáva a dostal v pléne Národnej rady Slovenskej republiky tak masovú podporu, že každý jeden poslanec, ktorý mu ten hlas odovzdal, v ňom videl asi najschopnejšieho kandidáta. Ak časť pléna poslancov Národnej rady Slovenskej republiky tento názor momentálne nezdieľa a utvrdzujú sa, že nejakým spôsobom pochybili, tak majú na to síce právo, ale v prvom rade by mali myslieť na to, že Generálna prokuratúra naozaj je nezávislá, je apolitická a nekoná na príkaz žiadnej politickej moci.
A v tejto svojej činnosti má naozaj pán generálny prokurátor moju podporu a ja mu budem držať palce, aby mu to naďalej vydržalo.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

30.9.2021 o 15:21 hod.

Mgr.

Eduard Kočiš

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 15:23

Alojz Baránik
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem pekne. Pán kolega Suja, odhliadnem od tých osobných útokov na taxikárov. Ja si myslím, že robiť taxikára je čestné povolanie, nič na tom nie je.
Ja si myslím, že keď je niekto taxikár a je šikovný, inteligentný, tak môže, kľudne môže byť aj v parlamente. Máme tu všelijakých ľudí. A to všetko hovorím s vedomím toho, že ja som taxikár nikdy nebol. Ale a to, že som bol taxikár, povedal Štefan Harabin, ktorý, samozrejme, pre niektorých je modla, ale on s pravdou sa nezosobášil.
Ale pokiaľ ide o vaše vyjadrenie toho, že akú dôležitosť pripisujete skutočnosti, že veľa poslancov volilo pána generálneho prokurátora vo voľbe v tomto parlamente, chcem vám pripomenúť, že iný volený prokurátor, prokurátor volený v Národnej rade dostal opakovane ústavnú väčšinu hlasov a momentálne je v ťažkej situácii, pretože je súdený za ťažké trestné činy. Čiže nechcem sa tým dotknúť, samozrejme, pána Žilinku, že by tam bola nejaká paralela, ale chcem len tým povedať, že to, že niekto dostal vo voľbe v Národnej rade veľa hlasov, nie je indikáciou ničoho, a preto vám radím, aby ste opustili túto argumentáciu, pretože pán Žilinka určite bude súhlasiť s tým, že on svoju legitimitu chce odvíjať nie od počtu hlasov, ktoré dostal v Národnej rade, ale od toho, ako kvalitne vykonával svoju funkciu.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

30.9.2021 o 15:23 hod.

JUDr.

Alojz Baránik

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 15:25

Miroslav Suja
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo, pán podpredseda. Tak, pán poslanec Baránik, ja som neútočil na taxikárov, ja si povolanie vážim, ja som útočil na taxikára, a či ste robil oficiálne, alebo načierno, je mi úplne jedno. Ja budem rád, ak vystúpite normálne v rozprave, a nie v záverečnom slove, aby sa no va... na vás dalo normálne reagovať, že to nezneužijete, tak to budem rád.
A ja som podotkol aj druhú vec. Nielenže dostal podporu naprieč politickým spektrom, ale pán generálny prokurátor má... viac ako asi 600 prokurátorov ho podporilo, ďalšia odborná verejnosť a laická verejnosť, má vysokú popularitu. Ja len verím v to, že bude naďalej dodržiavať zákon, aj keď niektorým z vás to veľmi vadí, veľmi vadí. Viete, aj vaše vyjadrenie, že vy ste ho volil - nevolil, a že nemá vašu dôveru, no, samozrejme, lebo vašu dôveru má právoplatne odsúdený Lipšic, a, samozrejme, najradšej by ste tu videli Klimenta, ktorý sa vyjadril, že radšej , že keď mu poviete, zavrie aj vlastnú matku, ale potom by sme už boli naozaj banánová republika.
A to, čo som povedal, že všetci slušní ľudia vidia pomyselné svetielko nádeje v generálnom prokurátorovi ako poslednú odporu proti tejto vládnej junte, ako človeka, ktorý si ctí zákon, ako sám povedal, sa nedá zastrašiť a vidíme, že vám to niektorým nevadí, to za tým si stojím. Takže asi toľko.
A ešte jednu vec by som podotkol. V živote som s pánom generálnym prokurátorom nebol. Nikdy som sa s ním nestretol ani nerozprával, ak ho začne teraz niekto napádať alebo mňa. Nikdy. Ani som mu len ruku nepodal. Stretol som ho najbližšie, tak ako keď som teraz bol pri pulte, a to bolo všetko.
Takže keď začnete zasa nejaké zbesilé útoky pre... na vašich tlačovkách, tak si na to spomeňte, na tieto slová.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

30.9.2021 o 15:25 hod.

PaedDr. Mgr.

Miroslav Suja

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie v rozprave 15:27

Jozef Pročko
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Vážený pán generálny prokurátor, milé kolegyne, milí kolegovia, v úvode chcem hneď povedať, že pán generálny prokurátor...
Práve vchádza, môžte mu povedať, aby si dal rúško, práve vchádza jeden z dvoch tuná vpredu sediacich klamárov, pretože zase Mazurek klamal. Pán Šeliga nebol na tom výbore, ale on klame. Títo chlapci majú poslaneckú imunitu, obvinia napríklad Lipšica z nejakých vecí, ktoré keby povedali mimo túto miestnosť, tak sú hneď v base. Ale oni vedia, že tu si to môžu dovoliť, tak títo extrémisti, extrémisti, títo naozaj ľudia, ktorí šíria nenávisť a zlobu, tak títo ľudia si to môžu tu dovoliť, pretože majú poslaneckú imunitu. Ale keď sú takí chlapi, nech to rozprávajú mimo túto sálu, a potom aj steroidní siláci Suja, Mazurek budú veľmi v mojich očiach hore, keď budú takí frajeri aj mimo. To bolo k tým dvom, lebo naozaj to, čo oni tu predvádzajú, tak to je čistý... čistá zloba.
Ja vám nezávidím, ale tým, že ste sa stali generálny prokurátor, tak naozaj aj vy musíte počítať s tým, že ľudia vás budú mať radi a nebudú vás mať radi, pretože či rozhodnete tak alebo tak, tak, tak tá druhá strana nebude spokojná. A vám tlieskali po vašom prejave fašisti, extrémisti so smerohlasáckymi zlodejami. A chcem povedať, jedine, koho som, komu, komu som rozumel, komu som naozaj ľudsky rozumel, tak to bol pán... pán Pčolinský a pani Pčolinská, pretože aj mne pri prepustení pána Pčolinského, tiež som tam mal veľké nezrovnalosti. Žiaľbohu, sa už nebude môcť dať vyšetriť, či to bolo, alebo nebolo, ale pri ňom som mal pochybnosti, či naozaj mal tak dlho sedieť a čo sa tam udialo, a ja by som bol veľmi rád, keby sa vyšetrilo to, čo tvrdia niektorí ľudia, že to bola smerácka hra, aj aj to, čo sa stalo. Celé jeho, jeho obvinenie.
Napríklad teraz ste nepočul, ale pán Mazurek povedal, že: „Toto je debil.“ Takže toto je to správanie aj pána Mazureka. Ono, viete, ľudskosť týmto ľuďom chýba, ale to tak je.
Ja som tu, pán generálny prokurátor, preto, lebo ja som nechcel sem ísť, ale poslali mi, a určite ste aj vy videli nahrávku Počiatek... Počiatek - Trnka. Videli ste? Nie Počiatek, áno, Počiatek - Trnka, videli ste to, to video? Videl. Generálny prokurátor, skorumpovaný generálny prokurátor sa s zlodejom, so zlodejom Počiatkom bavili o tom, ako Fico so Slotom ukradli 2 mld., dohodli sa pol na pol, ako ho Fico odr... a aký je ten Fico... a teda, aký ho, ako ho Slota, Fica, odr... a aký je to super človek.
Ja som bol na vašom vypočúvaní. Pozorne som si vás vypočul, dával som aj otázky, a tak ako musím povedať, že ja som nechcel, aby bol špeciálny prokurátor pán Lipšic, tak ani vy ste neboli môj kandidát. Presvedčili ma ľudia, presvedčilo ma aj vaše okolie, blízke okolie a to, ako ste sa rozhodli, tak to sú vaše rozhodnutia a ja tiež s niektorými s tými rozhodnutiami nieže nesúhlasím, ale sú mi veľmi, veľmi ťažko prijateľné, pretože vy ste prepustili ľudí, ktorí sú blízki SMER-u, veľmi blízki SMER-u, preto vám tá smerohla... smerohlasácka fašisticko-nacistická skupinka tlieskala, lebo ste im prepustili ľudí, ktorí boli obviňovaní, nie im, prepáčte, no, Haščák a tak ďalej. Dobre. Ste im preto tlieskali. (Ruch v sále.)
Môžem, prepáčte, hovoriť, môžem hovoriť? (Zaznievanie gongu a prerušenie vystúpenia predsedajúcim.)

Blanár, Juraj, podpredseda NR SR
Nechajte pána poslanca, aby mohol voľne vystupovať, nech sa páči.

Pročko, Jozef, poslanec NR SR
75.
Viete, ešte jednu vec vám musím povedať. Stále tu zaznieva, že som behal holý po námestiach. Pred 25 rokmi som prebehol v relácii, ale keď títo fašistickí extrémisti nemajú nič iné, pretože nekradol som ako Suja s Kotlebom na župe, nekradol som ako tamto banda zlodejská, tak nemajú nič iné, tak vás budú dehone... dehonestovať len týmto spôsobom. Ale je to dobré, lebo môj kamarát mi povedal, Jožo, pokiaľ toto budú robiť, tak to robíš veľmi dobre. (Smiech v sále.)
Pred chvíľou, pred chvíľou, pamätáte sa, pred chvíľou ako rozprávali (povedané so smiechom), že som, že sa smejem a prerušujem ich svojím hlasným, že som debil, lebo ich prerušujem hlasným smiechom? Tak pre debila je každý debil. Poznáte to? Idem ďalej.
Ale k vám. Ja som na tom vypočúvaní vám položil, teda nie na vypočúvaní, ale keď sme boli na mediálnom výbore, tak som sa, vy ste tam neboli, ale bol tam pán K... K..., áno, a ja som sa ho spýtal, či teda budú vyš... budú, budú môcť byť ich skutky aj ďalej vyšet... či budú môcť byť vyšetrovaní. Bolo tam povedané, že teoreticky áno, ale prakticky vôbec nie. A to ma, a to ma veľmi zarazilo, veľmi.
Vo vašom vystúpení, vaše vystúpenie bolo naozaj v úvode plné štatistiky, ale keď som bol na vašom vypočúvaní, tak ste ostro, ostro vystúpili proti extrémizmu. Ostro. Proti tomu, že chcete bojovať proti tomu, čo sa tu deje na Slovensku a ako aj fašistická Kotlebova strana robí naozaj nekalé záležitosti. A ja som tam bol a vy ste sa k 363 vyjadrili, že je to, že to je, ja to mám napísané, že to robí šarapatu, ste povedali. Áno, dobre, dobre... jasné, že to robí šarapatu. A to ste povedali. Áno, dobre, dobre.
A posledná vec, čo chcem povedať, teda jedna z posledných vecí, čo chcem povedať, nemecké súdy povedali a to je pre mňa také zaujímavé, povedali, že v slovenskom lietadle sa nachádzal Vietnamec. Vy ste to, môžem to... Ja viem, že chcete reagovať (povedané so smiechom), ale ja chcem dopovedať a potom kľudne reagujte. Nemecké súdy povedali, že v slovenskom lietadle sa nachádza Vietnamec. Naše vyšetrovanie bolo zastavené, lebo sa to nepreukázalo, a ja mám veľmi vážne informácie o tom, že dvaja policajti chceli vypovedať a neboli pripustení na vypovedanie.
To znamená, že toto je ďalšia vec, ktorá mňa ako človeka, prepáčte, ja teraz proti vám neútočím. Fakt, počúvajte ma pozorne, lebo ja som bol jeden z tých, čo vás volili. (Reakcia z pléna.) Jasné. (Povedané so smiechom.) No ja... ja hovorím, prepáčte, ja hovorím to, čo som, to, čo, to, čo som, to sú moje informácie.
No a posledná vec, k tomu sa chcem vyjadriť, je, dnes, dnes tu zaznelo, dnes tu zaznelo, že vás podporilo 600 prokurátorov a nejakých 50 alebo bolo z inej. No ja som dostal, mne poslali kolegovia, mne poslali jeden e-mail, ktorý posiela Generálna prokuratúra:

Vážené kolegyne, vážení kolegovia, na základe pokynu pána krajského prokurátora vám v prílohe e-mailu preposielam vyhlásenie prokurátorov, ktorým mieni Generálna prokuratúra SR reagovať. Uvedené vyhlásenie mieni Generálna prokuratúra SR podať nielen v mene prokurátorov Generálnej prokuratúry SR, ale v mene všetkých prokurátorov za rezort prokuratúry. V prípade vášho nesúhlasu s uvedeným vyhlásením prokurátorov vás žiadam o podanie informácie prostredníctvom okresných prokurátorov. Vaše stanovisko k uvedenému vyhláseniu prokurátorov predložte tunajšej krajskej prokuratúre do zajtra, t. j. 23. 9.
Ja musím povedať, že, že aj ja keby som dostal takýto e-mail, tak vyjadrím podporu a nebudem sa vyjadrovať negatívne a chcem vám povedať, že mne sa strašne páčil váš výrok, a nie páči, ale ja si vás vážim za to, že ste povedali, že si chcete zachovať česť pred svojimi deťmi. To bolo niečo úžasné a chcem povedať, ja viem, o čom hovoríte, pretože ja keď zajtra stadiaľto odídem, tak odídem s tým, že nechcem kšeftovať so smerákmi, nechcem kšeftovať s bandou zlodejskou, ktorá tu roky kradla, ale prišiel som sem preto, aby, aby moje deti sa nemuseli za mňa hanbiť, a je to niečo, čo česť a, a, a... a morálku v srdci vám nikto nezoberie. Tak to je to, že ja vám naozaj držím palce, aby ste, aby ste to, aby ste to dotiahli do dobrého konca, a neberte moje slová ako útok.
Ďakujem.
Skryt prepis

Vystúpenie v rozprave

30.9.2021 o 15:27 hod.

Mgr.

Jozef Pročko

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 15:37

Miroslav Suja
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Padli nejaké osobné útoky. Pán poslanec Pročko, čo vy musíte mať v hlave a aké pochody, to ja si neviem predstaviť. Ten, kto počúval toto vaše vystúpenie, ja som myslel, že počúva nejaké vystúpenie z nejakej psychiatrie. Skúste si to spätne prehrať, lebo to nemalo hlavu, pätu, vy ste miešali všetko. Vy neviete, čo je česť, veď na také slovo ani nemáte v slovníku, ani neviete význam slova česť, a že vaše deti sa za vás nehanbia. No dobre, keď si toto myslíte, ako myslíte. Ja neviem, ako sa tvária medzi kamarátmi, keď počúvajú slovo pročkovci, ako je zaužívané. Mrzí ma, že tie deti na to doplácajú.
Vy tu poviete, že vám prekáža imunita výroková. Ale keby nebola tá imunita výroková, tak vy už dávno ste odsúdený niekoľkokrát za tie vaše nepodložené zlodejiny, čo ohovárate všetkých do zlodejov, do extrémistov, do fašistov, steroidových silákov a podobne, ale beriem to, že alkohol s liekmi by sa nemal miešať, a, nedajbože, ešte s drogami ako u vás, a kašlem na to. Takže kto tu zneužíva tú právomoc? Koho mne prepustil generálny prokurátor z väzby, keď ste povedal, že generálny prokurátor prepustil nám niekoho z väzby? Vy, ja neviem, či vám dačo hrká v tej hlave, alebo je tam úplne prázdno. Pardon, že sa už musím takto vyjadrovať, ale to sa nedá. Takže Lipšic nezabil človeka, klamem, nie je právoplatne odsúdený, klamem. Nemenili ste kvôli nemu zákon, tak to som tiež klamal. Účelovo ste mu dali bezpečnostnú previerku, to som tiež klamal a potom vás ešte ten Lipčic pohrýzol.
Krásne, tak za toto ja by som nemal mať imunitu, čo som teraz povedal na Lipšica, hrkálka v tej hlave.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

30.9.2021 o 15:37 hod.

PaedDr. Mgr.

Miroslav Suja

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 15:39

Milan Mazurek
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Pán Pročko, vy ste legenda, navždy legendou budete a ja som rád, že ešte aj v debate o generálnom prokurátorovi ste sa museli pochváliť, že ste holý behal po námestiach. V poriadku, je to vaša vec, ale stále to tu vyťahovať je podľa môjho názoru nevhodné aj voči malým deťom, ktoré sa na to museli už aj v tej dobe pozerať, a ja som inak potom videl aj nejaké ďalšie video, kde ste zas niekoho naháňal holý, ale to už bolo v nejakej budove. Ale ja už do týchto vašich scén nejdem, lebo ja som rád, že aspoň tu vystupujete oblečený a že sa nemusíme na vás pozerať v nejakých iných scénach.
Pán Pročko, s vami je veľké množstvo problémov, a keď už idete vystúpiť, vždy to stojí za to. Vždy sa človek zasmeje, vždy človek nechápe, ide to hore, potom to ide dole. A ja si myslím, že keď niekto utrúsi na vašu, na vaše, na vás poznámku, že ste debil, tak to nemyslí v zlom, ale myslí to ako diagnózu, a že vám treba pomôcť, pretože tu všetci vidíme, že vy voláte o pomoc každým jedným vystúpením, faktickou poznámkou, tým správaním pomimo vystúpenia, veď vy doslova kričíte, pomôžte mi. A ja sa divím, naozaj sa divím vašim kolegom poslancom Národnej rady, že ešte nejakým spôsobom nezakročili, že proste neprišli a neposkytli vám niekoho, kto by vám poradil, porozprával sa s vami a vysvetlil vám, že dospelý chlap by sa už dávno nemal správať tak, ako sa správate vy, a netárať tu tieto nezmysly.
A že my sa, ešte to, to by som chcel vedieť, pán Pročko, že aký to je zákon, že keď poviete o Lipšicovi, že s Matovičom riadia organizovanú zločineckú skupinu, že zato pôjdete do basy, lebo vy ste povedali, že keby som toto povedal vonku, čo hovorím úplne všade, že by som za to išiel do basy. Ja neviem, aký zákon, na základe toho chce posielať človeka do basy, ale vy by ste možno taký zákon chceli.
Veď, pán Pročko, veď počúvajte sa, veď vy ste extrémista, vy ste fašista, nacista, veď vy sa musíte hanbiť. A o zlodejoch tu hovoriť, keď váš kamarát Igorko proste, proste kšeftuje s trnavskými firmičkami za nákup testov, a potom tu klame, že nepozná majiteľa. Kde vy ešte beriete tú odvahu?
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

30.9.2021 o 15:39 hod.

Bc.

Milan Mazurek

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 15:41

Eduard Kočiš
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Vďaka za slovo, pán predsedajúci. Pán kolega Pročko, ďakujem za kultúrnu vložku, za teatrálne vystúpenie (reakcia z pléna), kde so vo svojich desiatich minútach mal predovšetkým zhodnotiť nejakým stavom predkladanú správu generálneho prokurátora, ale napriek tejto vašej možno na začiatku dobrej snahe ste skĺzol do takých invektív, že to naozaj nie je vhodné poslanca Národnej rady Slovenskej republiky. Každému ste tu nadával do zlodejov, do mafiánov, do fašistov, do nacistov, len vy ste Boeing lietadlo, proste hrôza. Ak vám niekto povie počas rozpravy, pretože už to nemôže ani vidieť, ani počúvať, že ste debil, naozaj nepove... nemyslí to v zlom. Jednoducho debil, imbecil, idiot, tu sú také výrazy, ktoré sú jednoducho zaknihované, a sú to ľudia, ktorí naozaj nie sú dehonestovaní týmto pomenovaním, ale vo vašom prípade by sa o tom dalo polemizovať.
Proste vy ste tu spu... spustil na generálneho prokurátora nejaké, nejaké fatamorgány, boli ste na kultúrnom výbore a neboli ste a povedali a nepovedali, a videli ste Počiatkove video, a aký je to chlap, a prečo ste nezakročili, a koho ste poprepúšťali z väzby. Jednoducho vy ste splietal piate cez deviate, proste IQ šumiacej vŕby a teplého vánku. Proste žiadnym spôsobom, žiadnym normálnym kultivovaným spôsobom ste neokomentoval správu generálneho prokurátora, ktorá je bodom tohto programu.
Čiže ja naozaj ľutujem kolegov, ktorí sú príčetní a normálni a správajú sa naozaj slušne, z klubu OĽANO, že takéhoto človeka musia medzi sebou trpieť a musia medzi sebou znášať. Čiže ja sa za pána kolegu Pročka chcem pánovi generálnemu prokurátorovi naozaj ospravedlniť. Pán generálny prokurátor, odpustite mu.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

30.9.2021 o 15:41 hod.

Mgr.

Eduard Kočiš

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 15:43

Martin Čepček
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem veľmi pekne. Jozef, to, čo malo byť?! Pourážal si polovicu parlamentu, ja neviem, dobre, že som aj ja neschytal, aj tuto pán predsedajúci, aj ostatní poslanci, ktorí sedia v sále, ale z tých, čo tu sedíme, takmer každý, ktorý sa ozval čo i len slovíčkom, dostal nejakú urážku alebo invektívu na seba.
No ja som z toho, čo si ty povedal, ja som z toho nerozumel nič. A to tu sedím a počúvam a snažím sa písať, čo si vlastne chcel povedať. A nepochopil som, čo si chcel povedať. Takže ja dúfam, že mi to na chodbe niekde vysvetlíš.
Ďakujem.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

30.9.2021 o 15:43 hod.

Mgr. et Mgr.

Martin Čepček

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 15:44

Ján Benčík
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem pekne za slovo. A ďakujem za ten, aj za ten príspevok v rozprave, pán kolega Pročko. Oslovila ma tam najmä jedna tá pasáž, v ktorej, ktorá vlastne aj mne tak trochu vŕta hlavou.
Ja som pána Žilinku za generálneho prokurátora ani nevolil, to teda nebudem tajiť a niektoré jeho rozhodnutia vzbudzujú možno rozpaky a možno aj niečo horšie, ale napriek tomu pána Žilinku považujem nepochybne za slušného človeka. A preto sa zamýšľam, ako sa slušný človek cíti, keď vlastne na jeho podporu vystupujú ľudia takého razenia, akí tu teda vystupujú, právoplatne odsúdený extrémista za rasistické výroky, ďalší, ktorý cvičil Černákovu ochranku, ochranku človeka, ktorý bol hlavou mafie a mnohonásobným vrahom, alebo ďalší ľudia, ktorých nominanti či priatelia momentálne sedia v kolúznej väzbe.
Hlavne si... Alebo ako sa cíti teda človek, bez toho, aby som sa chcel dotknúť, samozrejme, keď pod okná jeho úradu príde skupina ľudí, ktorí inokedy masívne narušujú verejný poriadok, urážajú kadekoho, či dokonca chodia urážať a ohrozovať priam ľudí, ktorí bojovali s pandémiou, lekárov a tak podobne.
Toto, toto mi vŕta hlavou.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

30.9.2021 o 15:44 hod.

Ján Benčík

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video