40. schôdza

16.9.2021 - 7.10.2021
 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

6.10.2021 o 9:50 hod.

Mgr.

Ondrej Dostál

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Vystúpenia

Zobraziť vystúpenia predsedajúceho
 
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 9:28

Monika Kozelová
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
No značnú časť mi teraz Marek zobral, ale hlavne chcem poďakovať Ondrovi Dostálovi za jeho rozpravu.
Skutočne Progresívne Slovensko sa samo prezentuje ako mimoparlamentná opozičná strana, čiže to len pripomínam. Jeho návrh, bohužiaľ, naozaj neprešiel koaličnou radou, tak ako ste hovorili. V podstate ja sa obávam len jedného, že my sme mali prediskutované dva body, ktoré by boli, za ktoré by boli ochotní zahlasovať aj naši konzervatívni kolegovia, a to je jednak dedenie a jednak nahliadanie do zdravotnej dokumentácie. Ja sa teraz bojím, aby sme nezmarili šance aspoň na tieto dva body, pretože tieto dva body naozaj boli vykomunikované, to vám potvrdia aj moji kolegovia z klubu, ktorí sú z opačnej strany brehu.
Takže obávam sa, aby sme nešľapli trochu vedľa. Je mi ľúto, pán poslanec, vy ste nás počúvali aj na tlačovke, takže viete o čom hovorím, my sme tieto dva body už komunikovali a hovorili sme o tom, že sú predjednané. Tak len toľko k veci.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

6.10.2021 o 9:28 hod.

Mgr.

Monika Kozelová

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 9:30

Marek Kotleba
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Pán Dostál, pán poslanec Dostál, vraveli ste tu o tom, že nejaký poslanec z Progresívneho Slovenska, v tomto by sme podľa mňa mali mať jasno, pretože ja tu žiadneho poslanca z Progresívneho Slovenska nevidím, pretože taká strana nebola zvolená do parlamentu a je to napísané aj v dôvodovej správe. Čiže v tomto by sme podľa mňa mohli mať úplne jasno, aby sa to aj v budúcnosti nestávalo v tých dôvodových správach, aby tam uvádzal nejaké strany alebo nejaké hnutia, ktoré v Národnej rade ani nie sú.
Druhá vec, vy chcete bojovať pre ľudí, nechcete, aby štát ľudí obmedzoval, aby im vlastne pomohol vo všetkom, ale veď sa pozrite na seba, čo robíte. Vy ste cez tieto vaše covid opatrenia ľudí pozatvárali, pripravili o živobytie, študentom ste zobrali možnosť štúdia, vzdelávania sa a vy chcete takto nejako pomáhať? Veď sa teda, prosím vás, nad sebou zamyslite a už naozaj stačilo týchto vašich nezmyslov, čo tu tárate dookola.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

6.10.2021 o 9:30 hod.

Mgr.

Marek Kotleba

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 9:31

Ondrej Dostál
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem za faktické poznámky dnes a všetkým, na schizofréniu pána poslanca Mizíka a jeho sodomu-gomoru reagovať nebudem.
Keď sa pán poslanec Schlosár pýta, že prečo sa tvárim ako konzervatívec, keď som liberál. No ja by mohol tváriť, že prečo sa tvári ako konzervatívec, keď je fašista.
A, kolegovia z koalície, pán poslanec Šefčík a pani poslankyňa Kozelová, máme dodržiavať pravidlá, na ktorých sme sa dohodli, ale to sa týka nás koaličných poslancov, lebo sú to pravidlá zadefinované v koaličnej zmluve, tie sa nevzťahujú na opozičných poslancov.
Samozrejme, že keď opozičný poslanec chce, aby jeho návrh mal nejakú šancu, taktiež sa musí snažiť získať si podporu parlamentnej väčšiny, ale teda nemôžeme opozičnému poslancovi vyčítať, že nedodržuje pravidlá pre koalíciu.
A to, že hovoril o tom, že to predkladá v mene PS, no je členom Progresívneho Slovenska, predpokladám, že aj na príprave toho návrhu alebo tých návrhov, ktoré predkladá, sa podieľali jeho kolegovia, takže je korektné z môjho pohľadu to povedať, ako myslím, tam Lucia Plaváková sa venuje tej téme, téme dlhodobo a ďalší ľudia, ktorí sú, sú aj v PS, je to úplne normálne, že sa niečo také povie, som zvedavý, že teda či budú kolegovia z ĽSNS takí, takí, takto vždy pripomínať, keď ich kolegovia z Republiky povedia, že v mene Republiky niečo predkladajú.
A áno, ja sa považujem za konzervatívca, som členom Občianskej konzervatívnej strany, ale ten typ konzervativizmu, ktorý mi je blízky, nemá nič spoločné s tým konzervativizmom, ktorý vyznáva pán poslanec Taraba, Čepček a pán Daniška, a už nehovoriac o tom, čo vyznávajú fašisti tváriaci sa ako konzervatívci.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

6.10.2021 o 9:31 hod.

Mgr.

Ondrej Dostál

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie v rozprave 9:33

Rastislav Schlosár
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Vážené panie poslankyne, vážení páni poslanci, hneď na úvod chcem povedať, že som skutočne hrdý na to, že Slovenská republika je jedným z posledných štátov Európy, jedným zo šiestich štátov Európskej únie, ktoré dodnes nemajú uzákonené tzv. registrované partnerstvá homosexuálov a tobôž nie tzv. manželstvá týchto sexuálnych deviantov.
Som hrdý na to, že slovenský národ má ešte vždy toľko rozumu, že si nenechal po vzore degenerovaného Západu prevrátiť normálny, prirodzený a zdravý pohľad na spoločnosť, na muža, na ženu, na manželstvo a na rodinu. A som hrdý aj na to, že tradičné hodnoty, na ktorých stojí naša spoločnosť prakticky už po stáročia, sú ešte vždy na Slovensku živé a verím, že to tak aj navždy zostane.
Ale ako vidíme na vašom návrhu zákona, pán poslanec Valášek, tak zdá sa, že diabol nikdy nespí a vždy si nájde svojich ľudí, bohužiaľ, aj tu v tomto parlamente, ktorí budú ochotne presadzovať jeho agendu. A ešte si k tomu budú aj namýšľať, že vlastne robia niečo revolučné, niečo pokrokové, progresívne, pre spoločnosť prospešné. Ale v skutočnosti nerobia nič iné, ako to, že kopú tejto civilizácii, tejto spoločnosti, Slovenskej republike, Slovákom jeden veľký hrob.
Nuž ak sa pozrieme do histórie, tak zistíme, že mnohé veľké civilizácie pred nami v Európe, ale aj inde vo svete, padli hlavne preto, že sa nechali mravne a morálne rozložiť. V prvom rade ale, pán Valášek, nalejme si čistého vína. V tomto vašom návrhu zákona nejde o nejaké životné partnerstvá všetkých, ktorí, ako píšete, nechcú alebo nemôžu uzavrieť manželstvo. S týmto vaším návrhom ste prišli preto, aby ste na Slovensku uzákonili to, čo sa bežne nazýva registrované partnerstvá homosexuálov. Vám nejde o nič iné ako o presadenie tejto dlhoročnej agendy homosexuálnej loby, pričom tých ostatných normálnych heterosexuálov ste do svojho návrhu zahrnuli len preto, aby to bolo menej nápadné alebo preto, aby to bolo v Národnej rade o niečo viacej priechodnejšie. Napokon je to zrejme z toho, čo už máte napísané v dôvodovej správe v tých prvých riadkoch, že celé sa to točí hlavne o tej agende homosexuálov.
No a čo vlastne chcete? Vy chcete, aby bol zväzok párov rovnakého pohlavia, teda sexuálnych deviantov, právne uznaný a právne chránený. Aby partnerstvo, ak sa to dá tak vôbec nazvať, dvoch chorých osôb, dvoch deviantov, ktoré si z nejakého dôvodu namýšľajú, že sú celkom zdraví a celkom normálni, aby malo v zásade rovnaké výhody a rovnaké postavenie v Slovenskej republike ako manželstvo medzi mužom a ženou. Aj keď to, samozrejme, nenazývate manželstvom, ale nazývate to životným partnerstvom.
A teraz sa pýtam, prečo by tomu tak malo byť? Viete vôbec, aký zmysel má inštitút manželstva? Prečo jedine tento partnerský zväzok medzi mužom a ženou požíva v našom národnom právnom poriadku počnúc ústavou a končiac zákonom o rodine osobitnú ochranu a podporu? Napokon tak, ako to bolo vždy v minulosti? Dokonca ešte aj za minulého režimu? Na rozdiel od všetkých ostatných tzv. životných partnerstiev? Stačí si prečítať čl. II zákona o rodine, kde je to uvedené celkom jasne. Rodina založená manželstvom je základnou bunkou spoločnosti. To hovorí zákon o rodine. A prečo je rodina založená manželstvom základnou bunkou spoločnosti? No jednoducho preto, opäť to máte napísané v zákone o rodine, tentoraz v čl. I, lebo hlavným účelom manželstva je založenie rodiny a riadna výchova detí.
A teraz ďalšia otázka. Aká je to „rodina“, ktorú tvoria dvaja homosexuáli? A aký úžitok bude mať táto tzv. rodina pre spoločnosť? Veď len čisto hypoteticky, ak by si všetci ľudia na tejto planéte zakladali takéto rodiny, ak by všetci ľudia na tejto planéte sa rozhodli žiť v životných partnerstvách homosexuálov, tak v priebehu jednej generácie celé ľudstvo vyhynie. Vymrie. Životné partnerstvo dvoch osôb rovnakého pohlavia preto nebude nikdy skutočnou rodinou, nebude nikdy zväzkom, ktorý by bol osožný pre spoločnosť, ale, naopak, tento zvrhlý zväzok bude pre spoločnosť a pre civilizáciu vždy predstavovať ohrozenie jej samotnej existencie.
A je tu aj ďalšia otázka. Môžu dvaja homosexuáli riadne vychovávať deti? No nemôžu. Dvaja chorí ľudia jednoducho nemôžu vychovávať zdravé deti. Povedzte mi, čo môže vyrásť z detí, ktoré majú denno-denne pred očami pokrivený a perverzný obraz buď dvoch žien, alebo dvoch mužov, ktorí sa tvária ako ich rodičia? Deti, ktorých títo tzv. rodičia už odmalička vychovávajú tak, že to, čo je nenormálne, to, čo je neprirodzené, zvrhlé, vydávajú za niečo zdravé, za správne, za niečo, čo je úplne v poriadku. Takéto deti zákonite stratia zmysel pre realitu, zmysel pre zdravé partnerské vzťahy, pre skutočnú rodinu a skutočné hodnoty. A nehovorím to len ja, dokazujú to aj niektoré štúdie, podľa ktorých deti vychovávané homosexuálnymi pármi trpia omnoho častejšie depresiami a agresivitou ako ostatné deti. Nehovoriac už o obrovskom riziku sexuálneho zneužívania takýchto detí v týchto tzv. rodinách. Napokon ruku na srdce všetci, čo sme tu, tí z vás, ktorí ste tu normálne sexuálne orientovaní, kto z vás by chcel vyrastať a cítil by sa dobre v domácnosti, kde by vás vychovávali dve lesby alebo dvaja homosexuáli? Veď to môže chcieť len úplný blázon alebo naozaj úchyl. Naozaj len blázon alebo úchyl by sa cítil v takomto, v takejto rodine, v takejto domácnosti komfortne a šťastne.
Pán poslanec Valášek, ešte pred niekoľkými desaťročiami by vás s takýmito zákonmi poslali ľudia naozaj kadeľahšie. Ešte v nedávnej minulosti by sa nenašiel človek, ktorý by bol ochotný prísť s niečím tak nehoráznym, tak nechutným, tak zvrhlým, ako ste prišli dnes do tohto parlamentu vy, a to bez toho, aby sa prepadol od hanby alebo bez toho, aby bol právom umiestnený do nejakého psychiatrického ústavu.
Ešte pred 33 rokmi neexistoval ani jeden štát na svete, v ktorom by existovali registrované partnerstvá homosexuálov, ani jeden. Ešte pred 30 rokmi dokonca aj Svetová zdravotnícka organizácia uznávala homosexualitu za duševnú sexuálnu poruchu, kým, samozrejme, nepodľahla obrovskému tlaku liberálov a homosexuálnej loby.
Žiaľ, časy sa menia a deštrukcia spoločnosti, ktorú začali liberáli, ako ste aj vy, pán poslanec, neustále napreduje. Postupnou salámovou metódou liberáli po celom svete presadzujú čoraz zvrhlejšiu a odpornejšiu agendu. Začínalo to vždy práve registrovanými partnerstvami homosexuálov. Na začiatku všetci liberáli vykrikovali, že oni nechcú nič iné len to, aby páry rovnakého pohlavia neboli diskriminovaní, aby mali právnu ochranu a podobne. Vždy po pár rokoch pritvrdili a chceli čoraz viac a viac. Už im nestačí len registrované partnerstvá, už chceli rovno manželstvá, a to najlepšie v kostoloch a následne aj spoločné adopcie detí.
Zoberme si príklad takého Dánska, ktoré je prvým štátom na svete, kde boli zavedené tzv. registrované partnerstvá homosexuálov. V roku 1933 tu legislovali, legalizovali homosexuálne sexuálne styky. Dovtedy bol sex medzi homosexuálmi trestný rovnako, ako je dnes napríklad trestný incest alebo sexuálne zneužitie detí. Už v roku 1977 tu z hľadiska veku zrovnoprávnili tieto homosexuálne, sexuálne styky s heterosexuálnymi. V roku 1989 tu zaviedli už tie spomínané registrované partnerstvá homosexuálov ako prvý štát na svete. V roku 2010 tu homosexuálom umožnili adoptovať si spoločne deti, no a napokon v roku 2012 to dovŕšili tým, že tu slávnostne zaviedli homosexuálne manželstvá.
Teda necelých osemdesiat rokov, čo je prakticky jeden ľudský život, stačilo na to, aby sa postupnou salámovou metódou z úchylky, ktorá bola po stáročia považovaná za trestný čin, spravilo niečo celkom normálne a dokonca uznávané a postavené na roveň manželstva medzi mužom a ženou. A v niektorých ďalších západných krajinách pritom šiel tento proces ešte rýchlejšie.
A to nie je všetko. Dnes homosexuáli, zajtra pedofili. Dnes totiž už nechcú mať právnu ochranu a podporu len homosexuáli, ktorých sa tu dnes zastávate. V západnej Európe sa o to isté dnes snažia už dokonca aj pedofili, dobre počujete – pe-do-fi-li. V Holandsku existuje politická strana s typickým takým slniečkárskym názvom, ktorý navonok pôsobí úplne neškodne. Volá sa Strana pre lásku k blížnemu, slobodu a rozmanitosť. Za týmto nevinne znejúcim názvom sa skrýva v podstate strana pedofilov, ktorá v Holandsku spoločne s mnohými ďalšími združeniami bojuje, budem citovať: „za zníženie veku pre legálny pohlavný styk medzi osobami rovnakého pohlavia,“ inými slovami za to, aby bol sex s deťmi legálny. Ak by ste čakali, že takáto politická strana a združenie s takýmto programom nemôže predsa legálne existovať a vyvíjať svoju činnosť a propagáciu, tak ste, bohužiaľ, na omyle. Pretože v Holandsku sú tieto strany alebo teda táto strana, občianske združenia, nielenže legálne, v Holandsku dokonca tamojšie štátne orgány uznali túto stranu pedofilov, podľa ktorej pedofília je sexuálna orientácia ako každá iná, za legitímnu z hľadiska ústavy.
Inými slovami to, čo dnes vy tvrdíte, pán Valášek, o homosexualite, že je to normálna sexuálna orientácia, že to nie je žiadna deviácia, tak to si dnes v Holandsku, to sa dnes v Holandsku oficiálne tvrdí aj o pedofílii.
Až tak ďaleko zašlo to, čo kedysi začalo navonok byť bezvýznamnými, registrovanými partnerstvami homosexuálov a čo len za tri roky na to pokračovalo už aj manželstvami homosexuálov. Postupnosť a stratégia tejto liberálnej politiky je úplne jasná a priehľadná. Dnes chcete vy, liberáli, homosexuálne registrované partnerstvá, zajtra, keď si na to ľudia zvyknú, budete požadovať už aj homosexuálne manželstvá a napokon, keď si ľudia zvyknú aj na ne, tak zakončíte svoje požiadavky umožnením adopcie detí homosexuálmi.
Dnes chcete právnu ochranu a pomoc pre homosexuálov, zajtra budete v pozore tzv. vyspelých západných demokracií, ako už spomínané Holandsko, požadovať rovnako ochranu a pomoc aj pre pedofilov.
Ako som povedal, naozaj platí, že dnes homosexuáli, zajtra pedofili. To je vaša politika, pán poslanec Valášek, alebo to, kam vaša politika môže viesť, keď vám liberálom, hoci len v tejto jednej otázke, teda v otázke registrovaných partnerstiev homosexuálov ustúpime.
Ale ja vám garantujem, že my vám v tomto rozhodne ustupovať nebudeme, lebo ak by sme v tomto ustúpili, hoci len o krok, tak by to bol začiatok konca nášho slovenského a začiatok konca nášho národa, a to rozhodneme nedopustíme.
Skryt prepis

Vystúpenie v rozprave

6.10.2021 o 9:33 hod.

Mgr.

Rastislav Schlosár

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 9:46

Stanislav Mizík
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo.
Rasťo, áno, presne takéto elementy ako pán Valášek kopú civilizácii, v akej sme vyrástli, hrob. Ľudia ako pán Valášek rozvrátili západnú Európu, teraz podnikajú zúrivý útok na strednú Európu, postupne nás varia ako žabu. Takéto návrhy posúvajú prach citlivosti stále nižšie a nižšie. Či tento nenormálny návrh zákona prejde, alebo nie, práve toto je jeho zmysel, znižovať prah citlivosti. Toto je presne ten satanský, ten odporný, slizký čin, ktorým je tento návrh.
V Amerike bol pán Valášek s Drobom a Hegerom. Droba sa už prejavil na gay paráde so zlomenou nohou, teraz pán Valášek sa krásne prejavil, už len čakám na pána Hegera v kožených gaťkách na zraze týchto letničiarov.
Ďakujem.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

6.10.2021 o 9:46 hod.

Mgr.

Stanislav Mizík

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 9:47

Martin Beluský
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo, pán podpredseda.
Bolo by naozaj toho veľmi veľa, na čo by sa dalo reagovať, pretože pán kolega Schlosár to naozaj poňal z takého veľmi širokého pohľadu, za čo mu chcem vyjadriť poďakovanie, ale to, čo chcem ja povedať, je to, že máme dnes na Slovensku základné práva, ktoré garantuje Ústava Slovenskej republiky, garantujú to rôzne medzinárodné dohovory, ktoré majú všetci občania a obyvatelia Slovenskej republiky naozaj bez ohľadu na to, či sú takí, alebo onakí.
Ale potom máme proste určité práva, ktoré človek môže získať len v prípade, že splní určité podmienky a proste, keď si podmienky nesplní nemôže očakávať ani od spoločnosti vyžadovať, že tie práva automaticky dostane. Čiže nemôžem očakávať, že budem mať práva, ako majú manželia, keď proste do toho manželského zväzku nevstúpim alebo nemôžem očakávať, že budem dediť po niekom, s kým nie som v žiadnom rodinnom vzťahu. Takisto ako nemôžem očakávať, že budem mať práva ako poslanec Národnej rady a budem mať plat ako poslanec, keď som nikdy nekandidoval a nebol som za poslanca zvolený. Nemôžem očakávať, že budem mať právo vstúpiť do nejakého štátu, keď som nedostal víza. Nemôžem očakávať, že budem mať právo jazdiť po diaľnici, keď proste nemám napríklad auto a tak ďalej a tak ďalej. Proste určité práva dostaneme len po splnení určitých podmienok a keď tie podmienky nesplníme, tak proste tie práva mať nebudeme. A to isté platí aj pri týchto právach týkajúcich sa manželského zväzku, dedenia a podobne.
Ak budeme naozaj postupne presadzovať takéto postupné krivenia práv, ktoré budú viesť jednoznačne iba k jednej jedinej veci, a to k deštrukcii spoločnosti. Pretože spoločnosť je postavená na určitých hodnotách a tie hodnoty proste nemôžeme zničiť.
Ďakujem pekne ešte raz kolegovi za jeho príspevok.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

6.10.2021 o 9:47 hod.

Ing. PhD.

Martin Beluský

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 9:48

Magdaléna Sulanová
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem pekne za slovo. Ja by som chcela poukázať na právnu stránku tohoto problému, a síce upozorniť, že pokiaľ sa ako na poistku spoliehame na čl. 41 ods. 1 ústavy, ktorý definuje manželstvo ako jedinečný zväzok medzi mužom a ženou, tak treba poukázať na to, že, a spoliehame sa na to, že osoby v registrovanom partnerstve nebudú mať všetky práva patriace manželom, osobitne adopcie detí, tak tí, my všetci, ktorí si to myslíme, kolegovia, sa veľmi mýlime. Táto predstava je, bohužiaľ, falošná.
Dozvedela som sa o tom v článku, ktorý publikoval doc. Dr. Ľalík, ktorý študoval niektoré súdne rozsudky európskych súdov, a to síce Európskeho súdu pre ľudské práva a Súdneho dvoru. Tieto hovoria o tom, že sú nad ústavou, bez ohľadu na to teda, čo je uzákonené v ústave, ich rozhodnutia platia nad ústavou. A v týchto rozsudkoch – jednoducho registrovaným partnerstvám boli im priznané všetky práva ako manželom heterosexuálneho páru. Preto treba upozorniť, že buď teda schválime buď všetko, alebo nič. To znamená, keď nechceme, aby registrované partnerstvá mali tie isté práva ako manželstvá heterosexuálov, nesmieme povoliť ani registrované partnerstvá.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

6.10.2021 o 9:48 hod.

Ing.

Magdaléna Sulanová

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 9:50

Ondrej Dostál
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Pán poslanec Schlosár, ja si nemyslím, že všetci ľudia, ktorí sú proti registrovaným partnerstvám, nutne sú homofóbi. Je úplne legitímny názor, ak si niekto myslí, že takýto inštitút sa nemá zaviesť.
Ale teda vo vašom prípade to neplatí, vy nepochybne homofógom ste. Spôsob, akým ste sa tu vyjadrovali o gayoch a lesbách, je nechutný a ja sa voči nemu ohradzujem. To s tými štúdiami, jednak už dávno nie je pravda, boli iné štúdie, ktoré toto vyvrátili, že by deti vyrastajúce v rodinách s pármi rovnakého pohlavia mali psychické problémy, ale boli by na tom horšie, ako deti vyrastajúce v manželstvách, ale teda s pármi rôzneho pohlavia. Ale predovšetkým ak tie deti majú nejaké psychické problémy, tak ich nemajú kvôli ľuďom, ktorí ich vychovávajú, ale kvôli takým ľuďom, ako ste vy, ktorí sa správajú s nenávisťou k iným ľuďom.
Morálny rozklad nespôsobujú dvaja milujúci sa ľudia rovnakého pohlavia, ktorí žijú spolu, spolu sa o seba starajú, majú sa radi. Morálny rozklad spôsobujú ľudia, ktorí šíria nenávisť, ľudia ako vy. Hrozbu pre západnú civilizáciu nepredstavujú gayovia a lesby a neprestavuje ani možné inštitucionalizovanie ich vzťahu v právnom systéme. Hrozbu pre západnú civilizáciu predstavujú fašisti a extrémisti.
Takže ešte raz sa pýtam, prečo sa tvárite ako konzervatívec, keď ste fašista.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

6.10.2021 o 9:50 hod.

Mgr.

Ondrej Dostál

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 9:52

Miroslav Žiak
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem veľmi pekne za slovo. Pán poslanec Schlosár, ja sa pokúsim chronologicky, ako ste rozprával, vašu rozpravu.
Vy ste naznačil, že homosexualita je nejaká choroba, resp. že homosexuáli, že sú chorí ľudia. Tak to by sa dalo označiť aj škúľaví ľudia, že sú chorí a možnože by nemali mať volebné právo podľa vašej logiky. Pravdepodobne ste nečítal ani návrh, lebo o adopciách detí párom rovnakého pohlavia v tomto návrhu neni ani zmienka.
Spomínali ste tiež, že sexuálne zneužívanie detí párov rovnakého pohlavia, no ja by som skôr povedal, že je to dominanciou duchovných, lebo aj teraz vyšiel článok, ako vo Francúzsku za posledných štyridsať rokov zneužívali 316-tisíc detí a hlavne chlapcov, čiže otázka je, že koho vy zastupujete.
Obracali ste sa na minulosť a áno, v minulosti sa tiež aj upaľovali čarodejnice, resp. ľudia s iným názorom na vedu alebo pokrokovým názorom na vedu, nebodaj na to, ako sa Zem a Slnko točí a keď sa oháňate históriou, tak v roku 1964 bol v Afganistane liberálny režim, kde ženy chodili aj v minisukniach a vieme, ako to tam dopadlo, keď sa dostali k moci Taliban, resp. náboženskí fanatici. Vy pre mňa predstavujete presne takýto prípad človeka.
Tiež ste sa oháňali Dánskom, o tom, že ako tam prijali registrované partnerstvá a tak ďalej a tak ďalej. No a zabudli ste povedať to, že v Dánsku je najviac milionárov na obyvateľa a aj to, že má najväčšiu mieru životnej alebo najvyššiu životnú úroveň spomedzi členských štátov Európskej únie. A to je tá vaša selektívna slepota, že vidíte á a bé a podľa mňa sú to aj spojené nádoby, že čím viac je vyspelá krajina, tak tým viac dbá aj na ľudské práva.
Ďakujem veľmi pekne.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

6.10.2021 o 9:52 hod.

Ing.

Miroslav Žiak

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 9:54

Tomáš Taraba
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Miroslav Kollár včera povedal, že nevstúpil do Progresívneho Slovenska, lebo pani Bihariová mu povedala, že ona je ľavičiarka, že tá strana je ľavicová. No tieto témy, ktoré tu Progresívne Slovensko sa snaží cez pána Valášeka nadhodnocovať, dokazujú presne, že oni sú marxistická strana, lebo marxisti tvrdili, že vlastný štát má prioritu pred rodinou, a to že oni napríklad včera oznámili, že chcú zaviesť povinné vyučovanie nejakého genderizmu na školách, to je presne dôkaz toho, že nie rodina, ale politická strana a štát by mali formovať deti, čo je úplný úlet marxistický.
No a ja nerozumiem vôbec, že prečo tento typ témy tu vôbec ako riešime, včera pán Korčok sa sťažoval, že Maďari idú skupovať vo veľkom pôdu na Slovensku. Ja som myslel, že dnes prídete s návrhom, ako teda chrániť slovenskú pôdu a nielen marketingovo vyplakávať na tlačovkách. Ja som očakával, že teda zriadite dnes nejaký fond, že budeme my vykupovať pôdu v Maďarsku, veď oni ju majú ešte kvalitnejšiu v oveľa častiach ako my. Takže toto by robili politici, ktorí rozumejú, čo je potrebné na Slovensku.
Lenže namiesto toho vy tu prinášate nejaké stále sexisticko-
-genderistické projekty len preto, lebo to očakávajú vaši kolegovia na Západe. A proste vy ako ich marionetky to tu máte za úlohu prednášať v tomto parlamente.
Ale to, čo je dobré poznanie, že pani poslankyňa z koalície oznámila, že vlastne existuje dohoda v koalícii, že konzervatívci súhlasili, že budú vlastne podporovať legalizáciu, legitimizáciu a legalizáciu týchto homosexuálnych spolužití tým, že podporia dedičstvá, tým že podporia, neviem, ešte tú druhú vec, jáj, nahliadanie do zdravotných dokumentácií. Áno, je to významný prvý krôčik, sme radi za túto informáciu, že sme sa ju dozvedeli, že to tak pokútne už si pripravili za chrbtom konzervatívcov a budeme proti tomu bojovať.
Ďakujem.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

6.10.2021 o 9:54 hod.

Ing. Mgr.

Tomáš Taraba

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video