43. schôdza

28.9.2021 - 29.9.2021
 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

28.9.2021 o 17:06 hod.

doc. Mgr. art.

Dušan Jarjabek

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Vystúpenia

Zobraziť vystúpenia predsedajúceho
 
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 16:44

Marian Kotleba
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Pán predseda Fico, ja sa len (ruch v sále), ja som len chcel povedať, že podľa mňa bola tiež chyba nedať ministrovi Sulíkovi slovo, pretože sme ako opozícia mohli využiť ten čas na to, aby sme ho tu doslova vyťažili, to je dneska také moderné slovo používané, alebo ugrilovali, aby jednoducho priznal farbu a povedal, že všetko iné je prednejšie tejto vláde ako podpora ľudí, ktorí ledva vyžijú po tom, ako im teraz radikálnym spôsobom zvýšia ceny energií. Naopak, dali sme do ruky zbraň a bude teraz útočiť na opozíciu, bude hovoriť, že on bol pripravený to v parlamente vysvetliť, ale arogantná opozícia mu nedala slovo.
Takže len toto, pán predseda, že možno nabudúce by sme mu mohli dať slovo a využiť to v prospech ľudí a v neprospech tejto vlády.
Ďakujem pekne.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

28.9.2021 o 16:44 hod.

Ing. Mgr.

Marian Kotleba

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 16:45

Ľuboš Blaha
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Pán predseda, Richard Sulík mal priestor taký istý, ako mal predseda strany SMER, 20 minút a využil ich na to, aby tu hovoril dokola – lebo Fico, lebo Fico, lebo Fico. A ďalších 20 minút by hovoril – lebo Fico, lebo Fico, hovoril by iba tieto politické nezmysly pre to, že nemá riešenie. Nemajú riešenie, pretože ľudia prídu o stovky eur na energiách, všetci to vieme, že nemá riešenie a jediné, čo ponúkli ako riešenie, je absurdná neoliberálna deregulácia, ktorou ešte viac zvýšia ceny energií a rozdajú národný majetok nadnárodným korporáciám, lebo tým v skutočnosti Richard Sulík slúži.
A on sa tu teraz postaví ako nejaké urazené decko a odpochoduje rovno no Manchestru, lebo sme mu nedali akože slovo. Ale, preboha, on to slovo mal a mohol znova hovoriť a mohol aj prostredníctvom faktických poznámok reagovať alebo prostredníctvom svojich kolegov z poslaneckého klubu SaS.
Nerozumiem, kam už chceme degradovať parlamentnú kultúru. Tak my sme tá slúžka tej vlády, my môžme teraz dúfať a čakať a veľkoryso pozerať blahosklonne na pána Sulíka, že sa uráčil vôbec prísť medzi nás do Národnej rady? Veď to má presne naopak fungovať. On sa tu má postaviť a nemá tu hovoriť – lebo Fico, lebo Fico, ale má ponúknuť riešenia, tým mal začať. O to mal hovoriť od prvej až po dvadsiatu minútu, mal na to priestor.
Čiže nerobme z toho cirkus. Pán minister absolútne zlyhal a teraz sa darmo hádže o zem a puká tu od zlosti ako Mechúrik Koščúrik, darmo, on sem mal prísť a hovoriť k veci. Namiesto toho tu robil len čistú, odpornú protismerácku politiku a zneužil, zneužil parlament.
To, že nedokáže absolútnym spôsobom reagovať na to, čo chystajú pre hornú Nitru, že tam chcú len vyhladovať robotníkov a baníkov, absolútne nemá riešenie na rast cien, nemá riešenie na nič a jediné, čo ponúka, sú neoliberálne floskuly alebo Fico. To je tragédia tejto vlády, tragédia slovenského liberalizmu.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

28.9.2021 o 16:45 hod.

Mgr. PhDr. PhD.

Ľuboš Blaha

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 16:47

Robert Fico
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
66
Ďakujem pekne. Ja zhrniem tie faktické poznámky a pripomeniem kolegom, zrazu sme nejakí takí útlocitní, ale keď vládna koalícia, ktorá má väčšinu, zvolá parlament na sobotu a na nedeľu, tak sem všetci prídeme a všetci šúchame nohami a rokujeme.
Páni, ktorí tu teraz sedíme, a dámy, ktoré tu sedíme, uvedomme si jednu vec, že platia rovnaké pravidlá tak pre opozíciu, ako aj pre vládnu koalíciu.
Aká útlocitnosť je voči nám vedená v tomto parlamente? A odkedy, pán Kotleba, menšina v parlamente určuje procesy v Národnej rade? My sme zabránili pánovi Sulíkovi vystúpiť? Ja som ho volal, odmietol, lebo nemá čo povedať.
Ale, prosím, tu sa hlasovalo. Bol procedurálny návrh, bolo prítomných 53 poslancov. Čo to znamená? Že Národná rada nebola uznášaniaschopná. Kto robí uznášaniaschopnosť Národnej rady? Opozícia alebo vládna koalícia? Veď tu nikto z nich nie je, sa pozrite. My tu sedíme.
Takže to, že pán Sulík nevystúpil v Národnej rade, nech si poďakujú poslanci vládnej koalície, lebo tu jednoducho nesedia. Nie sú tu. (Potlesk.)
A prosím, ešte raz, ešte raz to chcem pripomenúť, veď si uvedomte (ruch v sále), aké príkoria s nami všelijaké tu robili v Národnej rade Slovenskej republiky, ako sa zneužíva rokovací poriadok proti nám, ako sa Ústava Slovenskej republiky zneužíva vrátane obštrukcií mimoriadnych schôdzí Národnej rady.
Sulík mal dvadsať minút, nemal tárať o Ficovi, o SMER-e a o blbostiach, ale Sulík mal hovoriť o tom, čo idú urobiť pre tento národ. Ale on nevie, čo má urobiť (potlesk), tak zutekal a teší sa z toho, že mohol zutekať. (Doznievanie potlesku.)
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

28.9.2021 o 16:47 hod.

doc. JUDr. CSc.

Robert Fico

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie v rozprave 16:49

Juraj Blanár
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem, pán podpredseda. Ctená snemovňa, vážené panie poslankyne, páni poslanci, ja sa nevenujem rovnako energetike, ale predsa len je potrebné zaujať stanovisko k tomu, čo sa udialo.
Celé to vyzerá tak – a skúste ma opraviť vo faktickej poznámke –, že prišiel sem pán podpredseda a minister hospodárstva, ktorý bol absolútne neprepravený a vôbec nevedel, že nemá 20 minút, on si myslel, že tu môže rečniť. Vy ste, samozrejme, takisto nevedeli, že on len 20 minút môže rečniť, a preto ste tu ani neboli, aby ste mu mohli predĺžiť, že môže rozprávať aj dlhšie.
To hádam nemyslíte vážne? Však mnohí od vás, ktorí sú tu a ktorí sedia vo vláde ako pán Budaj, tu boli voľakedy, keď sa robil, robila zmena rokovacieho poriadku a kričali ste, že keď prídete do vlády, tento náhubkový zákon o rokovacom poriadku zmeníte. Doteraz ste to neurobili. Prečo ste, prečo ste pánovi Sulíkovi nepovedali, keď on nevie alebo jeho ľudia v kancelárii, že má iba 20 minút, a prečo ste, keď ste o tom vedeli, že chcete, aby rozprával dlhšie, aby ste tu mohli byť? Lebo vy ste si povedali, však nech sa opozícia vyrozpráva, my aj tak, viete, nás vôbec nezaujímajú.
Dámy a páni, toto celé pripadá mi len tak, že to bolo zinscenované, aby mohol pán minister ujsť, lebo ja nebudem súhlasiť a nesúhlasím s tým a pri všetkej úcte ku kolegovi Podmanickému to musím povedať, on povedal vo svojej faktickej poznámke, že pán Sulík hovoril vecne. No nehovoril vecne. A čudujem sa, pretože si bol predstaviteľom tiež tej vlády, ktorú si, ktorú si podporoval, pretože on celý čas v podstate napádal len stranu SMER – sociálna demokracia. Ak vedel, že má 20 minút, mal prísť, dámy a páni, nesúhlasím s tým, čo hovorí opozícia, máme tu pripravené takéto a takéto opatrenia. Všetky ich vymenujem a potom ostal mi čas, tak vám niečo ešte pripomeniem.
Ale ako to celé prebehlo? Prebehlo to tak, že on najskôr ponapádal všetko to, čo bolo predtým, všetko, čo sa len dalo, ale nespomenul všetko, ja sa k tomu vrátim, pretože to mu nevyhovovalo. No a potom, keď už mu skončil čas, povedal, no a teraz by som rád povedal, že čo sme vlastne podnikli. Tak ste sa mali zmobilizovať, povedať, požiadali sme o prestávku, prísť sem, odhlasovať a môže pán Sulík rozprávať ďalej. Lebo ste mohli priznať, áno, nevyužil dostatočne svoj čas a my mu chceme ho predĺžiť.
Dámy a páni, ten príbeh, ktorý sa snažil naznačiť pán Sulík, že všetko, čo sa tu udialo v súvislosti s nárastom cien, je zodpovednosťou bývalej vlády, nie je úplný a ja doplním, on už čiastočne bol doplnený, ale ja ho doplním úplne.
Viete, kto bol predsedom Asociácie fotovoltaických alternatív alternatívnych elektrární v čase 2010 a 2012? Manželka pána štátneho tajomníka Galeka. Viete, koľko stúpol výkon počas ich vládnutia, kde aj pán Sulík pôsobil za tieto dva roky? O 60 % oproti tomu, čo bolo predtým.
Toto ale zámerne pán Sulík nespomenul, lebo toto mu nehrá do karát, lebo dokonca pán Galek bol ešte predtým aktívny v tých fotovoltaických článkoch, tak keď teda odsudzuješ, že tie TPS-ky boli takéto vysoké, lebo všetci sme sa a Slovenská republika sa prihlásila k zelenej energii, k obnoviteľnej energii, tak mali možnosť urobiť množstvo opatrení. Minimálne to, že pán súčasný štátny tajomník mal zamedziť, aby, keď je to také nehospodárne, aby o tých 60 % nestúpol výkon, kým sa nenastavia iné pravidlá, keď to bolo tak katastrofálne zle nastavené.
Ale to pán Sulík nechcel povedať, lebo mu to nevyhovuje v tej jeho, v tej jeho rozprávke, ktorú sa snažil 20 minút tu rozprávať namiesto toho, aby hovoril o tom, čo teda chce urobiť. Lebo my chceme, aby povedal nielen nám poslancom, ale prostredníctvom rokovania tejto Národnej rady, ktorú si môžu pozrieť ľudia, ale aj sprostredkovane cez médiá, ľudia aby vedeli, čo sa ide v skutočnosti diať.
Ale ja mám tu jeden konštruktívny návrh a myslím si, že každý, kto si prečítal ten návrh uznesenia, ho pochopí. Pán minister ak teda nezvládol úplne to svoje vystúpenie a rovnako vy, že ste neboli prítomní, aby ste mu to umožnili, aby mohol hovoriť dlhšie a rozprávať možno konečne o tom, čo chce urobiť, my mu v tom uznesení dávame priestor. A vy mu ho dajte rovnako tým, že to uznesenie schválite. A to je tým, keď si ho prečítate, je tam napísané, že do 15. októbra pán minister môže predložiť Národnej rade všetky opatrenia, je to tam v tom uznesení. Nech príde a do 15. októbra, keď všetko má pripravené, nech nám to predloží a nech to predloží aj obyvateľom Slovenskej republiky, ktorých sa to týka. To je veľmi jednoduché.
Čiže nie je pravda, že mu nedávame priestor. A to nebol ani cieľ, že tuto budeme teraz rozprávať a on sa vyrozpráva. My nie, my chceme, aby do 15. 10. dal na papieri, aby to bolo, ako sa hovorí, „co je psáno, to je dáno“, pretože väčšinou tie všelijaké rečičky, ktoré sa tu vedú, bohužiaľ, sme si zvykli zo strany vládnej koalície, že ministri nedodržiavajú a že ich menia zo dňa na deň. Ale takto, keď ich dá na papier do 15. októbra, no tak tam už budú jasné termíny a budeme vedieť a hlavne obyvatelia Slovenskej republiky, ktorých sa to týka, budeme vedieť, kedy, čo vláda ide urobiť. A nie len tak, že sa tu voľne povie v rozprave Národnej rady, preto sme to dali do toho uznesenia.
Takže nemusíte mať žiadnu obavu, že pán minister nemá priestor na to, aby povedal to, čo chce povedať a hlavne čo chce vládna koalícia urobiť v tejto veci. Pretože dnes už vidíme, že je tu bojovníkov proti navyšovaniu cien energií, v koalícii narastá geometrickým radom. Dokonca už aj pán predseda Kollár zrazu začal bojovať z večera na ráno, aký on je veľký bojovník. Ale pravda je taká, že keby sme neboli predložili tento návrh na zvolanie mimoriadnej schôdze o cenách energií, tak je tu ticho, nič sa nedeje. A preto sme to urobili.
A vy máte možnosť to urobiť tiež tým, že za toto uznesenie zahlasujete a váš minister bude môcť do 15. 10. predložiť nielen nám, čo by vám malo na tom záležať, pretože minister a vláda zodpovedá Národnej rade Slovenskej republiky, a ak zlyháva vláda, tak ju musí parlament nejakým spôsobom tlačiť a jednoducho žiadať od nej, aby pripravila veci skôr, ako keď už bude neskoro a ľudia budú čeliť významnému nárastu cien a tým sa bude znižovať ich kúpyschopnosť, ale, samozrejme, aj životná úroveň.
Takže toľko k tomu, čo sme pre vás pripravili, a nemusíte mať obavy, že to tak nie je.
No a ešte zopár takých poznámok, ktoré som si tu poznačil.
Pán minister povedal, že privatizácia bola katastrofa a že on s tým nemá nič spoločné. Nuž ak teda symbolom privatizácie bol pán Dzurinda, predovšetkým pán Mikloš, tak potom ak chcel vyjadriť nesúhlas k tejto katastrofe, ktoré, od ktorej dáva dneska ruky preč, tak si nemusel vymenovať ako poradcu pána Mikloša, lebo tým vlastne si poprel to, čo povedal. Pretože keď pána Mikloša si dal za poradcu, tak súhlasí s tým, čo všetko urobil. To je prosto, to je také salto mortale, ktoré si ani neuvedomil pán minister. Prosto toto jednoducho nevysvetlí.
No a pavilón v Dubaji, toto je typické. „No,“ budem citovať: „No, mešká to, to sa stáva.“ To je všetko. Takto jednoducho dnes funguje koalícia, stačí len, že poviem, mešká to, no to sa stáva. Nestihli sme, neurobili sme, to sa stáva.
Takže, vážené pani poslankyne, páni poslanci, pán minister a vláda a vy ako vládna koalícia máte priestor na to, aby ste dali odkaz ľuďom, že naozaj za nimi stojíte a chcete bojovať proti nárastu cien energií, zahlasujte za toto uznesenie. Vláda po spracovaní pánom ministrom schváli dokument, ktorý príde do Národnej rady do 15. októbra a všetci sa dozvedia presné kroky aj termíny, nielen tak do vetra čo sa tu povie, ale bude to čierne na bielom a to si myslím, že je pre ľudí dôležité. A nie tieto nekonštruktívne diskusie a odvolávanie sa len na to, že lebo Fico alebo predchádzajúca vláda.
Ďakujem pekne za pozornosť. (Potlesk.)
Skryt prepis

Vystúpenie v rozprave

28.9.2021 o 16:49 hod.

Ing.

Juraj Blanár

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 16:59

Ľuboš Blaha
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Pán podpredseda, ja som takisto presvedčený, že toto bolo celé zinscenované. Sulík dobre vedel, že má dvadsať minút, dvadsať minút si potreboval využiť na mítingový prejav o tom, ako za všetko môže Robert Fico, a potom, keď konečne mal povedať nejaké riešenie, tak sa zrazu tvári, aký je ublížený, že sme mu my v opozícii nedovolili to, čo mu mohla vládna väčšina schváliť. A teraz, sa tu teraz ideme predháňať, že ideme, kto viac poľutuje Sulíka.
Ako tu ľudia prídu na konci roka o stovky euro, od začiatku roka budú platiť o stovky eur viacej na energiách a my sa predháňame, kto viac poľutuje Sulíka. Veď to je absurdné! To mi pripomína Beverly Hills 902 10, pusťte Donu k maturite, pusťte Sulíka ku kecpultu – veď to je úplne absurdné.
Viete, Sulík mal dosť času na to, aby mohol vysvetliť, prečo dokážeme dať 2 mld. do zbraní, prečo dokážeme dať 50 mil. do nejakej šialenej Matovičovej lotérie na očkovanie, prečo lejeme milióny na očkovaciu kampaň do médií, prečo tu sa lejú, miliarda do testov, do neuveriteľnej zlodejiny s testami, ktorú tu spáchal Matovič, ale nevieme nájsť peniaze na kompenzáciu a na to, aby sme stabilizovali, stabilizovali ceny energií pre ľudí na celom Slovensku. Veď to sa dotkne každej rodiny na Slovensku, to sa dotkne ľudí, ktorí chodia nakupovať, to sa dotkne cien všetkého, a Sulík sa tu urazí a odbehne odtiaľto ako taký plačko, máme už Plačkovú, máme aj Plačku, lebo všetci sa teraz ideme rozplakať, že Richard Sulík nedostal slovo tak, ako si to predstavoval, lebo opozícia mu v tom zabránila, lebo opozícia v menšine má tú moc. Veď toto je úplne absurdné.
Skôr mohol ten Sulík naozaj vysvetliť to, čo je najdôležitejšie. Či reálne plánuje dereguláciu cien v energetike. Lebo pokiaľ toto ide urobiť, tak to je zločin proti ľudskosti. To je neoliberálny experiment, aký si dovolil naposledy Pinochet v Čile, a pokiaľ toto Sulík naozaj ide urobiť, tak spácha taký zločin, za ktorý jedného dňa bude súdený.
Ďakujem pekne.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

28.9.2021 o 16:59 hod.

Mgr. PhDr. PhD.

Ľuboš Blaha

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 17:01

Maroš Kondrót
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem pekne, pán predsedajúci. Vážený pán podpredseda, chcem povedať dve veci.
Po prvé. Nevytvárajme nejaký falošný dojem, že chudák minister Sulík nevedel, čo má robiť, čo má, koľko má času. Veď na začiatku mu to bolo povedané. Tak ako Robert Fico vedel, predkladateľ, že má dvadsať minút, a vmestil sa, a keď mu píplo, tak skončil, takisto aj Richard Sulík vedel, že má dvadsať minút. Ako ich využil, je na ňom. On sa to nedozvedel minútu pred koncom, mu bolo na začiatku povedané. To je jedna vec, že neplačme nad niečím, čo nebolo.
A druhá vec. Táto schôdza môže skončiť za hodinu, za dve. Veď zmyslom schôdze bolo, aby sme si nastolili problém, porozprávali sa siahodlho alebo krátko a požiadali vládu, aby do 15. 10., ako si to presne povedal, informovala Národnú radu o opatreniach. Čiže ak to pán minister dneska nemá pripravené, no nemá ešte všetko jasné v hlave, má na to dva a pol týždňa, aby to spravil. Môžme skončiť schôdzu, odhlasovať uznesenie a ideme ďalej. To nejde o to, aby sme sa tu preháňali a pretláčali.
Zmyslom je tejto schôdze, aby sme sa do 15. 10. v Národnej rade dozvedeli, čo ide vláda a ministerstvo hospodárstva na čele s Richardom Sulíkom robiť. To je celé. Toto by som bol rád, aby skutočne neušlo pozornosti ctenej poslaneckej snemovne.
Ďakujem.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

28.9.2021 o 17:01 hod.

Ing.

Maroš Kondrót

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 17:02

Jozef Valocký
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem pekne, pán podpredseda. Viete, už asi pol hodinu, teda ďakujem pánovi podpredsedovi Blanárovi za príspevok, ale už asi pol hodinu alebo hodinu tu debatujeme o tom, či minister Sulík odišiel, neodišiel, čo povedal, nepovedal.
Ja ako občan Slovenskej republiky a občanov, ktorí nás sledujú, vôbec nezaujíma megawatthodina, nemegawatthodina, koľko stála hodina, koľko bude stáť hodina. Veď na to potreboval pán minister Sulík asi 30 sekúnd alebo jednu minútu, aby povedal, vážení občania Slovenskej republiky, tak ako tu stojím minister hospodárstva, vám garantujem, že nebudete platiť za elektriku viacej. A nás občanov vôbec nezaujíma, že akým spôsobom, či je 60 na 40, 40 na 60 a podobne.
A ešte by mal povedať, že keďže sme minuli desiatky a stovky miliónov euro na rôzne aktivity v oblasti zdravotníctva, nezmyselné, tak nájdem peniaze ja ako minister hospodárstva na to, vážení občania, aby ste vy neplatili viacej za elektrickú energiu. To je celé.
Ja už nepotrebujem počúvať ho teraz 20 minút, 40, ja ako občan Slovenskej republiky sa chcem dozvedieť, či budem platiť za elektriku viac, alebo nebudem platiť viac.
Ďakujem.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

28.9.2021 o 17:02 hod.

MUDr.

Jozef Valocký

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 17:04

Dušan Muňko
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Pán podpredseda, som rád, že si upozornil ešte, jak prebiehala vôbec privatizácia, pretože za všetko môže SMER, ale nikto nepovedal, že privatizácia Slovenských elektrární bola spackaná pre jej, pán Mikloš podpísal zmluvu, nielenže predal pod cenu Slovenské elektrárne, ale ešte aj dividendy, ktoré Slovenské elektrárne mali, tak z toho mali stavať tretí, štvrtý blok a tretí, štvrtý blok mal byť dostavaný do roku 2012. Čo v skutočnosti nebol.
Pokiaľ sa týkalo fotovoltaiky, takisto bola, keď beriete ceny, ktoré Brusel stanovil, u nás boli ceny nižšie stanovené, ako boli v Čechách, v Nemecku, a nakoniec pán Miškov, ktorý bol ministrom od, v roku 2010 až 2012 za Radičovej vlády, mohol veškerú zmeniť, namiesto toho zo 120 MW proste zvýšil to ešte na 500. Čiže to mali v rukách. Pán Sulík bol predsa predsedom parlamentu. Pán Miškov bol jeho nominant. Keď toto celé bereme, tak za tým vôbec nie je strana SMER, ale jednotlivé vlády, tak ako to proste bežalo.
A pokiaľ sa týka pána Sulíka, keby bol prišiel a povedal otvorene, čo chce riešiť, ako chce riešiť ceny energie, ale aj ceny plynu, potom by som bral to, že to bol na to aj pripravený. Ale to uznesenie je postavené tak, že dúfam, že do toho 15. októbra môže presne povedať a podať odpočet Národnej rady, čo chce robiť.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

28.9.2021 o 17:04 hod.

Ing.

Dušan Muňko

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 17:06

Dušan Jarjabek
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem pekne za slovo, pán predsedajúci. Dámy a páni, v nadväznosti na tie slová, ktoré povedal pán podpredseda Národnej rady Ďuri Blanár, by som chcel povedať jednu vec.
Aj táto schôdza, táto schôdza netradične bez zodpovedného, bez toho človeka, ktorý mal dať odpovede na všetky tieto otázky, bola nejakým spôsobom zrealizovaná no súčasnou koalíciou. Priatelia, keby ste mali 76 hlasov a keby ste tuná sedeli a záležalo by vám na tom, že teda minister Sulík chce tuná niečo povedať, vysvetliť, objasniť, tak by ste tu sedeli, zahlasovali by ste za a pán podpredseda vlády Sulík by mohol rozprávať toľko, koľko by ste si odhlasovali. Taká je pravda. Ale preto, že tu nie ste, pretože ste si to tak možno zrežírovali, že tu nie ste alebo ste niekde, ja neviem kde v pekle, nechcem použiť iný výraz, tak to dopadlo tak, ako to dopadlo.
No a vám to, samozrejme, vyhovuje preto, lebo možno to vyhovuje aj Sulíkovi preto, lebo nemusíte odpovedať na všetky tie nepríjemné otázky, ktoré by v tomto pléne zazneli. Čiže je to len a len a len a len vaša réžia alebo vaša nezodpovednosť, alebo vaše chcenie, aby to takto dopadlo, lebo keby ste boli zahlasovali 76, bolo vás presne 50 pri tom hlasovaní, hej, neboli ste schopní presadiť hlasovanie tak, aby mohol Sulík rozprávať.
Čiže buďte takí láskaví, nadávajte sami sebe, berte zodpovednosť za to vy, čo sa tuná v tejto chvíli deje, vy ste za to zodpovední aj so svojou poondiatou teoretickou ústavnou väčšinou, ktorú máte, nemáte. (Smiech v sále.)
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

28.9.2021 o 17:06 hod.

doc. Mgr. art.

Dušan Jarjabek

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 17:08

Richard Nemec
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem, pán predsedajúci. Pán podpredseda Blanár, tu ste zase ukázali trošku, ja nie som skúsený ani politik, ani sa nerozumiem do energií, ale zase ste tu ukázali, ako trčíte zo zadnice pánovi Ficovi.
A problém je to, že mohli by ste dať pánovi Blahovi niečo na ukľudnenie, lebo aj kvôli nemu odišiel pán minister Sulík, lebo ste sa parádne doňho pustili a zase ste si to spackali vy. My sme vám tú schôdzu otvorili, tak, prosím vás, buďte k nám trošku a sedíme tu, dosť veľa ľudí tu sedíme z koalície na to, aby sme vás počúvali a chceli sme aj od pána Sulíka počuť, aké má riešenia, a parádne ste to zase spackali vy profesionáli politickí. (Ruch v sále. Mikrofón rečníka zachytil reakciu poslanca Pročka: „Ukľudnite toho mastného.“)
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

28.9.2021 o 17:08 hod.

Richard Nemec

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video