48. schôdza

19.10.2021 - 12.11.2021
 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

12.11.2021 o 12:24 hod.

Bc.

Romana Tabák

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Vystúpenia

Zobraziť vystúpenia predsedajúceho
 
 

Vystúpenie v rozprave 12:09

Mária Kolíková
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem veľmi pekne, pán predseda, za slovo. Pán poslanec, no, nie je to tak, ako hovoríte, pretože právna úprava, ktorú predkladáme, tak upravuje vlastne možnosť pre uplatnenie toho bodu 2 podľa čl. IV za predpokladu, že je tu rozhodnutie vlády a je tu vydaná vyhláška. To znamená, keďže teraz nemáme rozhodnutie vlády a nemáme vydanú vyhlášku, tak automaticky, akonáhle bude účinná táto právna úprava, tak až potom bude možné na základe tejto právnej úpravy vôbec vydať rozhodnutie vlády.
Takže bez toho nie je možné vydať rozhodnutie vlády a automaticky, samozrejme, akonáhle bude vydaná táto právna úprava, tak je to len možnosť. To znamená teoreticky. Ak by vláda došla k záveru, že zatiaľ taká situácia nie je, aby také rozhodnutie vlády bolo prijaté, tak ho ani neprijme.
Takže niet v tomto momente dôvodu to predkladať Národnej rade. A nie je to tak, ako vravíte, že by priamo sa uplatňovalo toto ustanovenie a muselo by byť teraz už, by sme museli mať text tejto právnej úpravy.
A čo sa týka vášho návrhu, ktorý ste čítali, pre uznesenie a je to vlastne ako keby výzva pre Ústavný súd, ja som rada, že máme Ústavný súd a je súčasťou nášho ústavného právneho poriadku a úplne sa s vami stotožňujem v tom, že je to určite nezávislý súdny orgán ochrany ústavnosti ako kľúčová inštitúcia pre ochranu základných práv a slobôd. A tento Ústavný súd má, samozrejme, aj ten nástroj, že môže pozastaviť účinnosť tých predpisov, tých rozhodnutí, ktoré považuje za, by som povedala, za určité riziko, že by mohlo dôjsť k zásahu práv. A ešte pred tým, ako rozhodne meritórne, môže zasiahnuť do účinnosti týchto rozhodnutí. Ústavný súd túto možnosť má vždy. To znamená, ak tak neučinil, tak má za to, že v tomto prípade nebolo potrebné takéto rozhodnutie prijať. To k tomu.
Samozrejme, môžme sa rozchádzať v tom, ktoré právne predpisy alebo ktoré rozhodnutia, ktoré preskúmava Ústavný súd, sú alebo nie sú v rozpore s ústavou. Tu sa zjavne rozchádzame. A samozrejme, že máte možnosť ako poslanec a skupina poslancov podať návrh voči akémukoľvek rozhodnutiu aj Národnej rady, tak nech sa páči, môžte, samozrejme, toto právo využiť a Ústavný súd určite sa tým bude zaoberať so všetkými nástrojmi a možnosťami, ktoré má.
Skryt prepis

Vystúpenie v rozprave

12.11.2021 o 12:09 hod.

Mgr.

Mária Kolíková

 
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie v rozprave 12:09

Andrej Medvecký
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
(Reakcia spravodajcu na rečníka, ktorý má na tvári nasadenú plynovú masku.) Ďakujem za slovo. Dúfam, že ma počujete. Dovolil som si dať túto masku, pretože je tu taká panika (smiech v sále) a myslím si, že teraz už nič nebudú mať proti tomu.
Dámy a páni, píše sa rok 2020. Táto fašistická vláda prijala ďalšie opatrenia. Plynové masky v interiéroch, respirátory vonku, zákaz vychádzania, jednoducho nič iné, len fašistická vláda. Inakšie sa vás ani, ani nazvať nedá, pretože toto, čo stvárate, nestváral nikto. Ich slávny výrok, že fašisti budúcnosti sa budú nazývať antifašisti, a to ste vy, páni. Môžete nazývať sa, koľko chcete, že ste antifašisti, len vaše slová a skutky, hlavne skutky, ktoré máte, sú fašistické.
Ja sa tu ani nechcem z tohto miesta prihovárať vám, pretože viem o tom, že vy ste len obyčajné hlasovacie automaty. Váš názor je ako voda v košíku, nemá to žiadnu váhu. Ničíte tento náš slovenský národ. Nič iné nerobíte.
Zaznelo tu veľa slov, že my nekonáme, my nerobíme nič. Neraz sme vraveli, že tie milióny, miliardy, ktoré ste použili na očkovaciu kampaň, milióny, miliardy, ktoré ste použili na testovanie aj ničenie slovenského národa, ste mohli vy využiť úplne inak.
Prečo ste už toto leto alebo minulé leto neinvestovali tak do nemocníc, že by ste ich vybavili nielen zdravotníkmi, ale vybavili aj zdravotníckym materiálom. Covidové oddelenia, ktoré sú zanedbané, kľudne tam ľudia mohli mať omnoho lepšie vybavenie, ale vy namiesto toho ste iba drístali, drístali, drístali, drístali a prijímali tieto fašistické opatrenia, ktoré normálnym ľuďom nepomohli.
Dovolil by som si aj prečítať jeden list od známeho francúzskeho vedca, doktora, ktorý je doktor a nielen už takí šašovia, ako ste vy, ktorí tu trepete hlúposti. Profesor Luc Montagnier, nositeľ Nobelovej ceny za medicínu, v liste z 21. marca 2021 zverejňoval na webovej stránke nakim.org, podporil žiadosť o pozastavenie očkovania proti COVID-19. Za celé znenie listu: „Týmto listom verejne podporujem petíciu za pozastavenie očkovania COVID-19. Som Luc Montagnier, lekár, emeritný profesor na Inštitúte Pasteura v Paríži, riaditeľ emeritného výskumu CNRS a som držiteľom Nobelovej ceny za objav vírusu AIDS. Taktiež som odborníkom na virológiu a veľkú časť svojho výskumu venujem práve vírusom RNA, najmä encefalomyokarditíde, vírusu Rousovho sarkómu, vírusu HIV1 a HIV2. Pri očkovaní proti koronavírusu COVID-19 zodpovednému za globálnu pandémiu bolo vynaložené značné úsilie. Konkrétne štát Izrael doteraz organizoval masové očkovanie svojej populácie, kedy 49 % z celkovej populácie dostalo dve dávky Pfizer. Najskôr by som chcel zdôrazniť nebezpečenstvo tohto typu vakcín.
V konvenčných vakcínach sa generická informácia prenáša vírusovou DNA alebo RNA, deaktivuje a vírusové proteíny sa využívajú na indikáciu protilátok proti vakcíne. V niektorých prípadoch vírusu vírus zostáva nažive, ale je oslabený postupnými pasážmi in viro. V prípade tzv. mRNA vakcín sú tieto vakcíny vyrobené z aktívnej frakcie RNA vírusu, ktorá je indikovaná očkovanej osobe. Preto preniká do jej buniek, ktoré následne vyrábajú platinové proteíny z dôvodu indikovanej RNA. Okamžite vidíme, že tento posledný krok a hlavne jeho úspech veľmi závisí od fyziologického stavu príjemcu.
Rád by som zhrnul potencionálne nebezpečenstvo týchto vakcín v rámci politiky hromadného očkovania.
Za prvé, krátkodobé vedľajšie účinky. Nejde o bežné lokálne reakcie získané pri akomkoľvek očkovaní, ale závažné reakcie ohrozujú život príjemcu, ako je napríklad anafylaktický šok spojený so zložkou, zložkou zmesi očkovacích látok alebo závažné alergie či autoimunné reakcie až po nedovyvinutie buniek.“ (Reakcia z pléna.) Nepočuť?
„Nedostatok ochrany vakcínami... (Reakcia z pléna.) Rád by som. (Smiech v sále.) Len sa musím chrániť, viete. (Smiech v sále.)
„Nízka hladina prirodzene indukovaných protilátok môže“ (zaznenie gongu) „konkurovať protilátkam indukovanými vakcínou. Produkcia protilátok vyvolaná očkovaním populácii vysoko vystavenej vírusu povedie k selekcii variantov rezistentného na tieto protilátky. Tieto varianty môžu byť teda smrteľnejšie a nákazlivejšie. To je to, čo teraz máme k dispozícii. Veľké množstvo vírusových vakcín, ktoré sa pre vírus vždy menia na výhodu.
Dlhodobé účinky. Na rozdiel od tvrdenia výrobcov vakcín proti messenger RNA existuje riziko integrácie vírusovej RNA do ľudského genómu. Každá z našich buniek“, skuto... buniek, „skutočne má“ (smiech v sále), ťažko sa mi pod tým dýcha, „endogénne a retrovírusy so schopnosťou reverzovať“... (Prerušenie vystúpenia predsedajúcim.)

Blanár, Juraj, podpredseda NR SR
Poprosím vás o pokoj.

Medvecký, Andrej, poslanec NR SR
... „RNA na DNA. Aj keď je to zriedkavá udalosť, nemožno vylúčiť jej prechod DNA na rodových buniek a jej prenos na ďalšie generácie. Zoči-voči nepredvídateľnej budúcnosti je pri takýchto hrozbách lepšie“ držať, „zdržať sa hromadného očkovania. Profesor Luc Montagnier.“
Dámy a páni, vidíte, že ani odborná verejnosť, doktori nie sú jedno, jednohlasne za hromadné očkovanie. Vy nám to tu stále dávate a jednoducho potom sa nečudujte, že sa ľudia nechcú dať zaočkovať, pretože sú tisíce a tisíce ľudí, ktorí buď už teraz po tej vakcíne, buď majú veľmi zlé, veľmi zlý zdravotný stav, alebo už zomreli.
Poznám aj v okolí ľudí, alebo teda poznal som, ktorí po očkovaní zomreli. Neboli v žiadnych vašich tých číslach, ako sa vaša strana SaS stále oháňa. len číslami, číslami, číslami. Pretože pre vás sme len obyčajné čísla. To zase je pre vás fašistov rovné, pretože v Poľsku v jednom tábore ste tiež ľuďom dávali čísla, tak ako aj teraz ľudí prirovnávate k obyčajným číslam.
Takže toto, čo som povedal, ďakujem za, ďakujem za slovo (smiech v sále), ktoré som vám mohol povedať. A poviem jeden slávny výrok známeho velikána: „Kto si myslí, že mu slobodu druhí vybojujú, ten si ju nie hoden.“
A preto vyzývam všetkých občanov Slovenska, 17. novembra príďte pred Národnú radu o 16.00 hod. a vyjadrite si svoj názor a ukážte tejto zapredanej vláde, ktorí si tu robia len posmešky, že vám to nie je jedno a za svoju slobodu budete bojovať.
Ďakujem.
Skryt prepis

Vystúpenie v rozprave

12.11.2021 o 12:09 hod.

Andrej Medvecký

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 12:19

Miroslav Žiak
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Pán Medvecký (povedané so smiechom), vy ste si pomýlil povolanie, vy ste mal byť stand up komik. Ja si myslím, že pán Gordulič alebo Gabo Zifčák by vás určite uvítali v ich stand by (povedané so smiechom) stand up komédii. (Smiech poslanca.) Mne sa páči ten paradox, že vám pri nosení respirátora FFP2 sa nedokysličuje mozog (povedané so smiechom), ale potom si nasadíte plynovú masku a idete čítať prejav, vy ste fakt komik. (Smiech poslanca.)
Ale dovolím si prečítať stanovisko na váš, na váš ten výstup si dovolím prečítať, čo napísala naša Petra Vlhová, vrcholová športovkyňa. A píše, že: „Som vrcholový športovec, ktorý ide veľakrát za hranice svojich možností, a nevidím žiadny rozdiel pred a po očkovaní. Akurát to, že chránim seba a mojich najbližších a v neposlednom rade všetkých ostatných ľudí.“ Uviedla naša úspešná športovkyňa na instagramovom profile.
A tiež píše, a to asi patrí pre vás, že: „Nevadí mi, ak ma vy nezaočkovaní budete odsudzovať, ale verím, že sa aspoň nad tým zamyslíte a prehodnotíte svoj názor. Ja som zaočkovaná, išla som dobrovoľne hneď v apríli s tým, že sa chcem zaočkovať a“ necítila, „nečítala som žiadne hlúpe názory.“
A to tie hlúpe názory sú tie vaše názory, pán Medvecký.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

12.11.2021 o 12:19 hod.

Ing.

Miroslav Žiak

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 12:20

Rastislav Schlosár
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Kolega Medvecký, oceňujem a ďakujem ti za to, že si aj takýmto spôsobom, hoci možno na prvý pohľad absurdným, ale ukázal práve na tú absurdnosť všetkých týchto totalitných opatrení.
Ale chcel by som aj inú vec povedať. Hovoril si, hovoril si o, alebo teda citoval si toho známeho francúzskeho profesora virológa Luca Montagniera a treba povedať, že okrem toho, že existuje naozaj množstvo odborníkov, ktorí majú úplne iný názor na očkovanie, ako má táto vláda a jej tzv. konzílium odborníkov, tak sú to potom aj rôzni praktickí lekári priamo na území Slovenskej republiky, ktorí majú iný názor na to, ako bojovať s COVID-om. Pretože kým vláda rieši len to, ako čo najviac ľudí prinútiť zaočkovať, tak sú lekári, ktorí, naopak, pacientov s COVID-om liečia a liečia ich veľmi úspešne.
Bol tu spomínaný, myslím, nejaký lekár z Košíc, ale existujú aj iní, ktorí, napríklad pani doktorka z bratislavskej Petržalky Etela Janeková, ktorá vystupovala aj v televízii TA3, čiže nie je to nejaká osoba, ktorú by ani niekde do médií nepustili, ktorá hovorila o tom, že liečila svojich pacientov s COVID-om a vyliečila svojich pacientov. A nielen teda, nielen, nielen Ivermectinom, ale aj mnohými, mnohými ďalšími postupmi a liekmi a z tých jej možno 80, možno 100 pacientov ani jeden, ani jeden nezomrel.
Čiže z tohto by sme si mali brať príklad, ako podporiť takýchto lekárov, ako odbyrokratizovať ten dovoz tých liekov, ktoré už boli zaregistrované, existujú. Dokonca ešte aj profesor Krčméry na začiatku pandémie priznal, že minimálne v Číne sú štyri registrované, ale že je problém s ich dovozom. Týmto smerom by sme sa mali vydať.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

12.11.2021 o 12:20 hod.

Mgr.

Rastislav Schlosár

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 12:22

Magdaléna Sulanová
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem pekne za slovo. Myslím si, myslím si, drahá koalícia, že vám náš kolega dokázal, že nám ide oveľa viac o zdravie. My si chránime (smiech v sále), my sa chránime ešte lepšie ako vy, aj keď je to nadsádzka. Tým chceme povedať, že vaše hoaxy a vaše klamstvá o tom, jak my navádzame, jak my stále vyzývame, aby sa neočkovali, je to nehoráznosť, je to a my si to vyprosíme. Nikto nikdy z nás nikoho nevyzýval, aby sa neočkoval. My len zdôrazňujeme sústavne a jedná sa, čo som počula aj od kolegov z iných strán z opozície, že žiadame dobrovoľnosť. Je to naše zdravie, na život a každý sa má dobrovoľne rozhodnúť. Nič iné. A stále to tu odznieva, opakujete to ako papagáji a nakoniec sa držíte hesla, že stokrát opakovaná lož bude pravdou! To je po prvé.
Po druhé. Chcem uviesť ďalšie fakty na podporu tvrdení môjho kolegu. Včera som sa dozvedela od jednej pacientky, ktorá je chorá, onkologickej pacientky, že lekárka jej povedala, že až, už len do decembra majú sľúbené lieky, ktoré ona potrebuje a po decembri nevie čo. Čiže po decembri táto slávna vláda, táto, ten, to ministerstvo zdravotníctva zrejme onkologických pacientov z onkologického ústavu na Kramároch zrejme nechá zomrieť. Čiže uvidíme, nevedela, nemajú to sľúbené. Samozrejme, to sa musí naplánovať. Keď to v novembri nemajú sľúbené, to je veľmi-veľmi vážny problém.
Ďalej. Je tu riešenie aj pre nás neočkovaných. Vo Švajčiarsku vzhľadom na to, že majú priamu demokraciu, bolo vyhlásené referendum. Tam sa ľudia vyjadria, či súhlasia s tým, aby boli rúška, aby boli testovaní a aby boli očkovaní. Takže, bohužiaľ, majú výhodu, že oni... (Prerušenie vystúpenia časomerom.)
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

12.11.2021 o 12:22 hod.

Ing.

Magdaléna Sulanová

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 12:24

Romana Tabák
Skontrolovaný text
Mister Bane, welcome at our parliament. No one cared who I was until put the mask on. Nikomu na mne nezáležalo, kým som si dal až masku.
Pán poslanec, musí sa uznať, že lepšie sa chrániť takouto maskou, ako nenosiť nič. To sa musí uznať.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

12.11.2021 o 12:24 hod.

Bc.

Romana Tabák

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 12:24

Miloš Svrček
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo, pán predsedajúci. Pán kolega, ja som vás pozorne sledoval, ako ste vystupoval. Normálne som sa začal báť o váš zdravotný stav, keď som videl tie vypúlené oči cez tie sklíčka masky. (Smiech v sále.) Ja som normálne rozmýšľal, že sa postavím a idem vás nejak podoprieť. Ako fakt, normálne, ľudsky ako začal som sa báť. A chvalabohu, som bol od začiatku v tomto pléne, lebo keby som prišiel neskôr, tak mám pocit, že ide buď o prepad, alebo o cvičenie civilnej ochrany a hodím sa tu niekde na zem, lebo normálne ako toto, čo tu bolo predvedené, tak to, to vôbec nebolo k tejto situácii, čo tu riešime, ale skôr tragikomické.
A musím aj povedať, že vy by ste sa určite vedel uplatniť vo filmovom priemysle, lebo zboku vyzeráte trošku ako atrapa predátora, takže (povedané so smiechom) určite, určite by ste sa vedeli uživiť. A môžem povedať, že fakt asi niektorým jedincom ťahanie štvrtého týždňa v tomto parlamente nerobí dobre a niektorí by si mali dať nejaký povinný oddych.
Ďakujem pekne. Ale sekne vám to, musím povedať.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

12.11.2021 o 12:24 hod.

JUDr. Bc. PhD., LL.M.

Miloš Svrček

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 12:25

Ján Benčík
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Vážený pán predsedajúci, vážená pani ministerka, vážené kolegyne, kolegovia, všetci spoločne sme momentálne boli svedkami niečoho neobyčajného, autentického zázraku. Veď výkony Kotlebovej strany, poslanec Medvecký, ktorý očividne nedokáže vydržať na svojom mieste s nasadeným respirátorom či nebodaj len rúškom ani len 5 minút, pretože mu očividne hrozí akútne udusenie, dnes v rámci svojho heroického rečníckeho výkonu tu nielen v respirátore či rúšku, ale v plynovej maske vydržal odhodlane a zápalisto rečniť celých 10 minút. Vďaka za tento zázrak!
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

12.11.2021 o 12:25 hod.

Ján Benčík

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 12:26

Peter Osuský
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem pekne, pán predsedajúci. No pravda je, že niekedy dizajn veľmi pomôže a treba povedať, že človek niekedy v dobe skvele vydizajnovaný vyzerá inteligentnejšie ako normálne.
Treba tiež ale povedať, aby som už sa vrátil k meritu, že tuná padali slová o číslach. No, áno, nakoniec ide v celom tomto zápase o čísla. Čísla dajú, každý deň dávajú a dajú aj po čase odpoveď, aké bolo skóre v pitevniach a v krematóriách medzi zaočkovanými a nezaočkovanými. Každý musíme zomrieť, ide len o to, či to treba urýchľovať.
A v tomto zmysle musím povedať, že je slobodnou voľbou kohokoľvek v politike vymieňať desatiny percenta preferencií svojej strany za desiatky či stovky mŕtvych. Áno, i to je deal, i to sú čísla, o ktorých hovoríme, lebo to, čo predvádza unikátna slovenská opozícia, je skutočne zápas o svoje percentá na konte mŕtvych na COVID.
Pokiaľ ide o kapacitu, akou býval Luc Montagnier, treba povedať, že sénium prináša isté zmeny a myslím si, že týmto sa Luc Montagnier do dejín imunológie ani virológie nezapíše pozitívne.
A pokiaľ ide o to, čo sa týka mňa, prekonavšieho COVID a dvakrát zaočkovaného, strihám meter, aby som mohol dostať tretiu dávku. A rozhodne bude pekné, keď tí, ktorí vám veria, prídu s náckami a boľševikmi oslavovať 17. november, keďže demokracia je vaša srdcovka.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

12.11.2021 o 12:26 hod.

MUDr. CSc.

Peter Osuský

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 12:28

Stanislav Mizík
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Andrej, vynikajúco, že si spomenul úmrtia po očkovaní, to zatajovanie skutočného stavu úmrtí a tiež aj iných ťažkých priebehov po očkovaní.
Som rád, že si prečítal slová pána Montagniera, jeho fakty. To je úplne iný level, tento vzácny človek Montagnier, odborník, akých je na tejto planéte veľmi málo. Čo, samozrejme, tu náš pilier demokracie hneď aj spochybnil. Montagnier nie je ako tá naša tancujúca opica Jarčuška či Krčméry, ktorý nič akože nemá so svojou sestrou s Pfizeru.
Ďakujem ti, že si tou maskou nastavil zrkadlo týmto covidovým maniakom.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

12.11.2021 o 12:28 hod.

Mgr.

Stanislav Mizík

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video