51. schôdza

23.11.2021 - 14.12.2021
 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

7.12.2021 o 11:34 hod.

Bc.

Milan Mazurek

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Vystúpenia

Zobraziť vystúpenia predsedajúceho
 
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 11:28

Dominik Drdul
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem veľmi pekne za slovo. Andrej, ja musím súhlasiť s leitmotívom tvojho vystúpenia. A síce s myšlienkou, že situácia je vážna, a teda treba nachádzať také riešenia, ktoré jednak vieme ufinancovať a jednak sú politicky priechodné a reálne sme ich videli na papieri. Časť kritiky, najmä tej opozičnej, je taká, že, bohužiaľ, nespĺňa ani jeden z atribútov takéhoto návrhu alebo takýchto riešení.
Dovolím si ťa poopraviť v jednej veci, a síce v tej, že ak tomu správne rozumiem, tak tých 500 mil. je v podstate paušál, ktorý je vyčlenený na to, aby sa mohol uplatňovať u každého jedného dôchodcu. A tým pádom táto suma, ak si ju ten dôchodca neuplatní, nebude minutá a tým pádom nebude predstavovať výdavok a tým pádom nebude predstavovať stratu pre štát. Ak sa mýlim, prosím, opravte ma.
Ja absolútne súhlasím, že situácia je natoľko vážna, že pokiaľ sa nič nezmení, tak na to všetci škaredo doplatíme. A ako si správne povedal, tak je veľmi rozumné alebo je podstatne rozumnejšie motivovať a robiť na prevencii, než potom neskôr hasiť následky, ktoré sú násobne drahšie.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

7.12.2021 o 11:28 hod.

Bc.

Dominik Drdul

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 11:29

Ondrej Dostál
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Pán poslanec Stančík, zhodneme sa na tom, že situácia je vážna, že treba niečo robiť a že tou správnou cestou je očkovanie. Chcem oceniť vecný tón tvojho vystúpenia. Ukázal si, že aj o takýchto témach sa dá debatovať bez toho, aby sme sa museli navzájom urážať a obviňovať z toho, že ten druhý nechce riešiť boj s pandémiou.
Ale treba pomenovať aj vecné rozdiely. Argumenty typu, že koľko stojí liečenie očkovaného a neočkovaného nad 60 rokov a potom viac sú nesporne argumenty v prospech očkovania. Nedomnievam sa však, že sú argumentmi v prospech tohto riešenia, teda zavedenia 500-eurového poukazu. Platilo by to v prípade, ak by v kategórii nad 60 rokov nebol dosiaľ nikto zaočkovaný a predpokladali by sme, že ľudia by sa nedali zaočkovať zo žiadneho iného dôvodu, iba na základe nejakej finančnej motivácie. Alebo druhá možnosť je, že by sa tých 500 eur vyplácalo iba tým, ktorí ešte nie sú zaočkovaní a dajú sa zaočkovať nanovo. Ale dobre vieme, že ani jeden z týchto predpokladov neplatí.
Čiže už čisto mechanicky, keď sa bude 500 eur vyplácať aj tej skupine, ktorá už zaočkovaná je alebo by sa dala zaočkovať bez finančnej motivácie, tak tie čísla nesedia. A nedá sa povedať, že 560 je viac ako 500, a preto, preto tým ušetríme. A navyše nemáme k dispozícii žiadne analýzy, dáta, skúsenosti, či finančná motivácia naozaj funguje. Pripomínam, nefungovala pri lotérii, nefungoval veľmi sprostredkovateľský bonus. Na základe čoho sa teraz domnievame, že bude fungovať vo forme poukazov? Že bude fungovať vo forme poukazov, ktoré sú väčšinou na veci, ktoré mnohí dôchodcovia takmer vôbec nevyužívajú.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

7.12.2021 o 11:29 hod.

Mgr.

Ondrej Dostál

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 11:31

Peter Pollák
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem pekne. Ja ďakujem kolegovi Stančíkovi, ktorý sa snažil počas svojej rozpravy dotknúť zrejme každého, každej politickej strany, ktorá s týmto návrhom, s týmto návrhom nejakým spôsobom nesúhlasí. Mne nič iné nezostáva len to, aby som sa zase opakoval. Toto je jednoducho vizitka všetkých prítomných v pléne, ktorí môžu v tejto, v tomto priestore hlasovať. Vizitka toho, komu naozaj ide o dôchodcov, o očkovanie dôchodcov a o pomoc dôchodcom. Pre niekoho sú dôchodci len čísla. Pre niekoho najlepší dôchodca je ten, ktorý ochká na súde, alebo najlepší dôchodca je ten, ktorý je na proteste, kde človek na tribúne, ktorý prská, ho ohrozuje alebo jednoducho ho vháňa na cintorín.
Podľa všetkého, a teda podľa môjho úsudku za veľkú časť, za veľkú časť toho, že dôchodci sú tí, ktorí teraz vlastne počas pandémie aj umierajú, môže opozícia, ktorá robila protesty, robí protesty a vháňa týchto dôchodcov na svoje protesty, kde ich priamo ohrozuje svojimi slinami, kde protestujúci alebo ten, ktorý protestuje, na tribúne prská okolo seba sliny a vháňa na cintorín. Toto je vaša vizitka. A s týmto návrhom sme museli prísť, aby sme ochránili týchto dôchodcov pred vami. Lebo vy môžete za to, že sú teraz možno nakazení a ležia niekde na ARE na pľúcnej ventilácii.
Ešte raz opakujem. Toto hlasovanie bude vizitkou každého prítomného poslanca, ktorý, hch, má vedomie, ale aj bezvedomie.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

7.12.2021 o 11:31 hod.

Mgr.

Peter Pollák

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 11:33

Jana Majorová Garstková
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Pán predsedajúci, ďakujem pekne za slovo. Nepriaznivá situácia, bohužiaľ, pretrváva. Situácia je zlá a vidíme to všetci. Očkovanie sa v súčasnosti javí ako najúčinnejšie opatrenie. Týmto navrhovaným očkovacím preukazom chceme podporiť očkovanie u seniorov nad 60 rokov, ktorí patria do najrizikovejšej skupiny. Tí ho budú môcť následne na budúci rok využívať v gastre, na kultúru a vo vybraných službách práve v tých sektoroch, ktoré posledné dva roky najviac trpia.
Áno, môže sa stať, že sa bude kšeftovať s týmito poukazmi. Ale ten poukaz bude vystavený na základe toho, že senior bude zaočkovaný. A ten poukaz sa následne bude môcť použiť len v sektoroch, ktoré som spomínala, kde ten človek ním zaplatí a bude to zároveň zdanené. Ide o finančné opatrenie, ktoré je zamerané na prekonanie pandémie aj za účelom ochrany verejného zdravia. Zdravotníci sú vyčerpaní, tak skúsme to aj touto formou.
Ďakujem.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

7.12.2021 o 11:33 hod.

Mgr.

Jana Majorová Garstková

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 11:34

Milan Mazurek
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Pán poslanec Stančík, v skutočnosti to bolo veľmi slabé vystúpenie aj napriek tomu, že ste možno presvedčený, že to bola skalopevná argumentácia, ktorá je svojím obsahom nepriestrelná. Tak opak je pravdou. Jedna veta vyvracala tú druhú.
Opakovane tu žiadate nejaké bájne a zodpovedné riešenia od opozície. Opakovane vám tu všeličo možné hovoríme, ale, skrátka, s nejakým porozumením alebo akceptáciou našich návrhov sa nikdy nestretávame. A jeden z nich práve to naliatie peňazí do nemocníc. Vy ste povedali, že a čo by to v tejto chvíli riešilo. No priznáme sa, nič. Len vy ste to mali robiť minulé leto, toto leto. Mali ste to robiť vtedy, keď to bolo aktuálne. Lebo to je výrazom zodpovednej vlády, ktorá myslí na svojich obyvateľov. Vy ste na to vykašľali. Ani len hlúpe, blbé škatuľky vitamínov, ktoré majú pozitívny vplyv, nie sú zázračným liekom, ale majú pozitívny vplyv na zvládanie alebo predchádzanie ťažkého priebehu, ani to ste ľuďom nedali! Dokonca ste ich ani len verejne nejak neodporučili tým ľuďom. Vy ste neurobili vôbec nič. Normálne nič!
Vaši tzv. odborníci odmietli ísť do debaty s ľuďmi s iným názorom. Normálne sa všetci en bloc zľakli a nerešpektujú názor iných ľudí s rovnakou alebo dokonca ešte vyššou kvalifikáciou. Tak na základe čoho majú občania dôverovať ďalším riešeniam? To vám príde správne, že tu sa zarezala debata a nikto o tom nechce debatovať?
A druhá vec. Postavili ste to teda na argumentácii, že naliať peňazí do nemocníc teraz nerieši nič, ale očkovať teraz všetko rieši? Veď viete, že tá tretia dávka, bájna, o ktorej hovoríte, bude pred letom 2022. Viete, že po prvej dávke sú dva týždne alebo tri alebo koľko do ďalšej dávky a že po tej až tri alebo koľko týždňov podľa vašich argumentov vzniká imunita. To je kedy? Vo februári? Tak čo to rieši teraz? Nič.
A to je presne ten problém. Že ani jedno, ani druhé riešenie teraz, keď ste všetko pokašľali, už nič nevyrieši. A to neberiem do úvahy inú argumentáciu, s ktorou prišiel váš pán predseda Igor Matovič, že je tu omicron, megatron alebo neviem čo, voči ktorému tie vakcíny nemusia byť účinné. To znamená, že celé to môže byť zbytočné! Tak aká je potom tá vaša argumentácia, pán Stančík?
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

7.12.2021 o 11:34 hod.

Bc.

Milan Mazurek

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 11:36

Eduard Kočiš
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem pekne za slovo, pán predsedajúci. Pán kolega, rozprával ste tu, koľko stojí priemerná liečba zaočkovaného šesťdesiatnika. Potom ste rozprával, koľko je tá priemerná liečba u nezaočkovaného šesťdesiatnika. A ten rozdiel tých 500 euro, to je vlastne tá úžasná suma, ktorú vy chcete ľuďom rozdávať len na základe toho, ak sa rozhodnú zaočkovať, a tieto peniaze budú môcť úžasným spôsobom používať v roku 2022 buď na gastroslužby, alebo na služby spojené s kultúrou, so športom, s cestovaním, s hotelierstvom, s ubytovaním a neviem s čím.
Jednoducho stále tvrdíte dookola tú istú mantru, dookola tú istú vetu, ktorá je už tak veľmi odpočúvaná, ale zároveň tak veľmi nefunguje. Stále rozprávate, že očkovanie – jediná cesta.
Pán kolega Stančík, očkovanie nie je cesta. A to už by ste mali jednoducho skúsiť pochopiť. To, že vy sa postavíte za rečnícky pult a ako 26-ročný mladý muž poviete, že vy už ste zaočkovaný treťou dávkou, ja sa už ničoho nebojím, ja som už dokonca ten COVID prekonal, to je taká argumentácia, ktorá by mala týchto ľudí v tomto zrelom veku nejakým spôsobom presvedčiť? No nepresvedčí.
Chcete stále len jednoducho hlasovať za tento bláznivý nápad tohto vášho finančného génia. Ja to úplne chápem, pretože je to nejaký váš stranícky guru a vy ho musíte počúvať na slovo, pretože vlastný názor v tej vašej strane, zoskupení alebo v nejakom krúžku, ktorý vy tuná v pléne Národnej rady Slovenskej republiky prezentujete, nie je chápaný tak, že môžte mať iný názor. Ale vy musíte mať jeden názor, pretože bez toho to jednoducho nejde.
To, že tvrdíte, že ak my nebudeme hlasovať za tento bláznivý, ale naozaj bláznivý nápad, tak sa správame nezodpovedne a sme v podstate zbabelí. Pán kolega Stančík, nie že nezodpovední, nie sme zbabelí. Len naozaj používame vlastný rozum a zdravý sedliacky rozum. Ja žijem v regióne, kde tých dôchodcov sú naozaj stovky až tisíce a nikto nemá záujem o týchto 500 eur.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

7.12.2021 o 11:36 hod.

Mgr.

Eduard Kočiš

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 11:38

Marián Viskupič
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem pekne. Pán kolega Andrej, ďakujem ti za tvoje vystúpenie. Ako šéf finančného výboru oceňujem, že si teda spomenul, že je to ambiciózne, kontroverzné, ale teda hlavne drahé riešenie, lebo skutočne to bude stáť veľa peňazí.
Mám len jednu otázku, či si myslíš teda, že bude fungovať motivácia k očkovaniu poukazom, ktorý nebude k dispozícii skôr ako budúce leto. A teda či to ozaj prinúti alebo pomôže motivovať dôchodcu, ktorý sa povedzme teraz dostatočne efektívne chránil izoláciou a teraz by sa postavil do toho vakcinačného centra do radu. A teraz otázka: Ak by to teda prinútilo, tak nebolo by to zasa rizikové, ak teda tých dôchodcov tam bude teraz veľa v krátkom čase, nešírilo by to skôr vírus teraz na vrchole epidémie?
Plus ešte spomenul si povinné očkovanie. Ako si predstavuješ sankcie, ak by teda človek tú povinnosť neakceptoval? Budeme rozdávať seniorom pokuty, zakážeme im voľný pohyb alebo im bude hroziť väzenie? OK. Povedzme, že teda bude to pokuta. Nezaplatia ju. Čo, bude im hroziť exekúcia? Po čase budeme potom riešiť exekučnú amnestiu?
Ja si myslím, že týmto povinným očkovaním by sme priniesli len ďalší stres do života dôchodcov.
No a teda spomenul si jeden extrém – extrémna motivácia, extrémne drahá motivácia. Druhý extrém – extrémne nútenie povinné. Ja som presvedčený, že to správne riešenie bude niekde medzi týmito dvoma extrémami.
Pretože to, že treba chrániť dôchodcov, to je objektívny a jasný fakt, na ktorom sa zhodneme. Ale obávam sa, že to nepôjde ani jedným extrémom, ani druhým extrémom a sme povinní nájsť nejaké rozumné riešenie.
Ďakujem. (Potlesk.)
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

7.12.2021 o 11:38 hod.

RNDr. Ing.

Marián Viskupič

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 11:40

Peter Kremský
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem. Pán kolega Andrej Stančík, ďakujem za tvoje vecné, pokojné vystúpenie s argumentmi, ktoré, samozrejme, niektorým veľa nehovoria, pretože asi ich nezaujímajú vecné argumenty, skôr tie emocionálne, ktorými sa dajú burcovať davy a vytvárať v nich strach, paniku, odpor, rebéliu. No neviem, prečo takíto ľudia vôbec sem prišli do parlamentu, aby takéto niečo v ľuďoch vzbudzovali.
Myslím si, že ľudia dnes potrebujú práve, naopak, upokojenie a potrebujú podporu, potrebujú povzbudenie, pretože takéto ťažké chvíle v živote krajiny proste treba vydržať, prekonať a ísť ďalej. Takisto ako ťažké veci v živote.
A možno k tomu poviem len pár vecí. Je to otázka nástrojov. Áno, súhlasím s tebou, že je to drahé, stojí to kopu peňazí. Ale keď človek chce niečo dosiahnuť, už či to je vo finančnej oblasti, alebo v inej oblasti, tak väčšinou si zvolí na to viac nástrojov. Mal by, malo by to byť rozložené do viacerých opatrení. A presne tak aj vlastne náš boj s pandémiou by mal byť rozložený do viacerých opatrení.
Jedno z nich by mala byť tá kampaň, ktorá podľa môjho názoru nie je ktovie ako vydarená. Mala by byť lepšia, mala by byť možno jednoduchšia. Ďalšia vec je vlastne motivácia tým, že zaočkovaní ľudia majú viac možností, viac slobody a takisto vlastne tento poukaz je jeden z nástrojov. Ale ja ho vidím nielen ako motiváciu, ale aj ako možnosť vlastne pomôcť prevádzkam, ktoré ťažko znášajú práve tento pandemický stav. A to, že dostanú vlastne tieto prostriedky cez seniorov.
Takže ďakujem za tvoje vystúpenie.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

7.12.2021 o 11:40 hod.

Mgr.

Peter Kremský

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 11:42

Andrej Stančík
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Ďakujem za konštruktívnu kritiku aj tú nekonštruktívnu, v poriadku, od toho tu je parlament.
Pán Suja, fond obnovy nám sponzoruje EÚ a je na reformy a dúfam, že ako zodpovedný politik tieto reformy podporíte. Sputnik, viete, nie je úplne fér povedať, že OĽANO zarezalo Sputnik. Naopak, OĽANO robilo všetko pre to, aby sa Sputnikom očkovalo.
Pán Kazda, ja si myslím, že to neni 500 mil., to bude 500 mil., ak sa dá zaočkovať milión dôchodcov alebo seniorov troma dávkami. To znamená, že ak bude menej ľudí, tak to bude menej peňazí. Takže to nie je, že teraz 500 mil. minieme stoj čo stoj, a keď sa dá zaočkovať iba jeden človek, tak mu tých 500 mil. euro rovno dáme. Takže ak to niekoho motivuje, o to lepšie, inak to bude potom lacnejšie.
Ondrej, ty si teda mne naložil a potom si odišiel, no pekný si zbabelec. Dúfam, že si užívaš svoj obed. Ty si hovoril, že, že či to niekoho presvedčí. No ak to nikoho nepresvedčí, tak je to v poriadku, lebo tie peniaze proste neminieme. A bolo by nefér motivovať, bolo by nefér teda zaplatiť iba tým novým, čo sa dajú teraz zaočkovať, lebo by sme potom neodmenili tých, čo sa už predtým dali zaočkovať plne. A tým pádom chránia seba, ostatných a šetria peniaze všetkým daňovým poplatníkom. Hlavne šetria miesta v nemocniciach pre iných pacientov.
Pán Kočiš, vy ste hovorili, že očkovanie nie je cesta, hch, dobre, ja teda čakám, že čo, čo tá cesta teda je. Že či máme tým ľuďom, máme dávať Ivermectin, aby nám potom cválali po uliciach, alebo čo? Pretože ako ja naozaj že nevidím tu inú cestu ako očkovanie a, bohužiaľ, to ukazujú dáta po celom svete, a preto očkuje celý svet.
Marián, ty, len jedna vec ma zaujala, že ty si hovoril, že ľudia budú chodiť do tých vakcinačných centier, potom tam sa nakazia. No tú deltu dostane skôr či neskôr každý a je rozhodne lepšie, keď ju dostane zaočkovaný ako nezaočkovaný. Takže ja si myslím, že čím viac ľudí bude vo vakcinačných centrách, tým lepšie pre nich a tým lepšie pre celú spoločnosť.
Ďakujem.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

7.12.2021 o 11:42 hod.

Mgr.

Andrej Stančík

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie v rozprave 11:44

Miroslav Žiak
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Vážený pán minister, vážený pán predsedajúci, kolegovia, kolegyne. Pán minister, ja sa vám chcem prihovoriť ako prokoaličný poslanec, ktorý si uvedomuje, že čo by nastalo, ak by táto vláda nebola. By sa dostali k moci živly, rôzne zoskupenia, ktoré sa chcú udržať na slobode. Poprípade rôzni liečitelia Ivermectinom a inými experimentálnymi liečbami pre kone a zvieratá.
Ja dokonca ani nepochybujem o vašom dobrom úmysle, že, že ste to myslel dobre či v opozícii, ale aj keď ste sa stal premiérom či ministrom. Len teda nedáva mi to zas až taký zmysel, lebo vieme, ako zabralo, zabrala podpora očkovania, keď sa išiel vyhlásiť lockdown pre nezaočkovaných ľudí. Čísla vtedy brutálne narástli, ľudia čakali v radoch pred očkovacími centrami. Očkovalo sa takmer 10 000 ľudí denne. Krivka trendu očkovania, trendová krivka očkovania bola jednoznačne rastúca. A následne prišiel lockdown pre všetkých. Samozrejme, to demotivovalo ľudí sa ísť očkovať. Lebo však načo sa budem očkovať, všetci aj tak sedia doma. A bolo to vidieť aj na tej krivke. Krivka prudko padla, očkovalo sa denne 1 000, 1 500 ľudí.
Ja preto teda nerozumiem nad takýmto návrhom, ktorý má minúť pol miliardy ľudí na, pol miliardy eur na to, aby motivoval ľudí sa ísť očkovať. Nie že to je len veľa peňazí, ale najviac ma trápi, že mi píšu ľudia, ktorí sú nielen priamo členmi SMER-u, ale sú aj voliči SMER-u, ktorých dlhodobo poznám, komunikujem s nimi a vysmievajú sa mi, že ten váš minister financií mi, super, mi prispeje, ale ja ho aj tak nebudem voliť, nikto v mojom okolí ho nebude voliť. Nebude to len pomoc.
Títo ľudia, ak chceme im pomôcť, tak nie takouto špeciálnou motiváciou, ale motivujme ich sprísnením opatrení pre nezaočkovaných. Otvorme, otvorme prevádzky, reštaurácie, tak ako je to vo všetkých okolitých krajinách, pre ľudí, ktorí sú zodpovední a očkovaní. Či je to Česká republika, či je to Maďarsko alebo Poľsko. Toto je najlepšia cesta, ako pomôcť motivovať ľudí k očkovaniu.
Rozprával som sa s jednou doktorkou z Prievidze, ktorá priamo očkuje v nemocnici v Bojniciach a hovorí mi pred tým lockdownom, keď boli tie nárasty, záujem o očkovanie veľký. Dve možno, jedine dve (dva, pozn. red.) varianty boli, ktoré motivovali týchto ľudí. A pýtala sa každého jedného človeka. Prvá bola motivácia, že im zomrel niekto blízky alebo že im zomrel niekto z rodiny a videl, ako sa trápil, ako sa dusil, aké mal bolesti. A preto, že nebol, že bol neočkovaný, tak ako to vidíme teraz, že 80 % hospitalizovaných a takmer 100 % umretých, zomretých ľudí na COVID sú neočkovaní ľudia, tak toto bola prvá motivácia, ktorá dotlačila ľudí k tomu, aby sa konečne očkovali. A druhá motivácia bola tá, že predpokladali lockdown, že nebudú môcť ísť nakúpiť si vianočné darčeky, nebudú môcť si ísť posedieť do reštaurácie a že budú musieť sedieť doma.
A tieto motivácie sme my práve zrušili a vymysleli sme tento neefektívny spôsob, podľa mňa určite neefektívny, pretože mali sme už skúsenosti aj s lotériou, ja som veril, že lotéria pomôže zvýšiť očkovanosť. Nepomohla.
Ja verím, že sa dohodneme, nájdeme správnu cestu, ako motivovať ľudí, aby sme sa dostali z tejto pandémie a aby sme sa už navonok zbytočne nehádali, pretože táto koalícia má potenciál, má potenciál vyčistiť Slovensko od rôznych parazitov, šíriteľov dezinformácií, ktorí potrebujú asi spraviť čo najväčší chaos na to, aby sa dostali k moci, pretože strach a nenávisť sú najsilnejšie emócie, ktoré dokážu títo ľudia zneužívať.
Máme tu v živom príklade, ako tu ľudia šíria strach a potom burcujú na svojich sociálnych stránkach ľudí proti vláde, aby nás pomaly vraždili, vešali, a vidíme to tento nárast, tieto emócie veľmi negatívne a nechcem si predstaviť, čo by sa stalo, ak by sa dostali títo ľudia k moci. Doslova k moci.
Včera som pozeral taký seriál, doku... seriálový dokument o tyranoch, ako sa dostali k moci, a presne tento postup, ktorý zneužíva opozícia, bol krásne popísaný v niekoľkých krokoch. Všetkých odporúčam, každý, ktorý má trochu filipa pri sebe, rozmýšľa a bude vidieť krásnu paralelu medzi tým, čo robí súčasná opozícia, medzi tyranmi, ako boli Hitler, Kadašvilli a spol.
Ďakujem veľmi pekne.
Skryt prepis

Vystúpenie v rozprave

7.12.2021 o 11:44 hod.

Ing.

Miroslav Žiak

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video