72. schôdza

14.9.2022 - 11.10.2022
 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

19.10.2022 o 9:10 hod.

Ing.

Jarmila Halgašová

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Vystúpenia

Zobraziť vystúpenia predsedajúceho
 
 

18:40

Anna Zemanová
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Akékoľvek útoky na rodinu, deti, rodinných príslušníkov, ktorí vôbec nemajú nič dočinenia s prácou politika, je absurdné a odsúdeniahodné. Takéto vyjadrenia, ako ste čítali, pán poslanec, sú hodné za to, aby sa dali orgánom činným v trestnom konaní a aby vlastne takéhoto človeka našli a za vyhrážky a takéto slovné útoky postihli. Ale povedať, že to sú šialenci, to sú ľudia, ktorých vytvorila táto spoločnosť a sú, žiaľ, v každej komunite a nemajú byť. Ale za to odsudzovať ďalších, skupinu, väčšinovú skupinu slušných ľudí, lebo treba povedať, väčšina ľudí sú slušní a kričia a robia zlo jednotlivci. V prípade, žiaľ, niekedy organizované skupiny, tak za to odsúdiť a nedopriať život slušným ľuďom, pre ktorých aj tento návrh zákona je pripravený, aby slušní ľudia mohli žiť slušným spôsobom, možno iným ako máte vy predstavu, neviem, ako vy žijete alebo chcete žiť, tiež to je vaša vec, ale ľudia chcú žiť usporiadane, hoci možno podľa iných predstáv, nie tak ako si to predstavujú mnohí iní ľudia, a preto že zopár šialencov napíše takéto správy, nepodporiť správnu vec, nie je správne.
Skryt prepis

18.10.2022 o 18:40 hod.

RNDr.

Anna Zemanová

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

18:40

Ondrej Dostál
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Pán poslanec Gyimesi, ak sa niekto vyhrážal tebe alebo tvojmu synovi alebo vyslovoval želanie, že by sa tvojmu synovi malo niečo stať, tak je to niečo absolútne neprijateľné, odsúdeniahodné, zavrhnutiahodné a to hovorím bez akéhokoľvek ale. A myslím si, že nikto normálny nemá problém toto povedať, to nemám problém to zopakovať, prihlásiť sa a nenávisť, ale nie je konzervatívna ani liberálna, nenávisť je vlastnosťou blízkou extrémistom, keď niekto vyslovuje názor, že by sa malo niečo stať tvojmu poslancovi povedzme pre tvoje politické názory, tak to nie je liberál, to nie je ani konzervatívec, je to proste extrémista a nechutný človek.
To, čomu nerozumiem, je ako si z takejto skúsenosti dokážeš odvodiť záver, že nebudeš hlasovať za tento návrh zákona, lebo takýmto skúsenostiam čelia mnohí z nás. Aj my dostávame vyhrážky, dostávame urážky, dostávame želania smrti, rakoviny a neviem čoho všetkého, aj pre nás, aj pre našich, aj pre našich blízkych, ale čo si z toho máme odniesť pre politické názory, čiže ja absolútne nerozumiem tej súvislosti. No a keď si hovoril o tom, že tolerantná, netolerantná krajina, spomenul si Spojené štáty, Nórsko, Nový Zéland, no tak v Nórsku majú manželstvá párov rovnakého pohlavia, aj na Novom Zélande majú manželstvá párov rovnakého pohlavia a áno, aj tam sa nájdu extrémisti, aj tam sa nájdu blázni, ale povedzme aj tá verejná debata je rámcovaná trochu inak ako na Slovensku.
Skryt prepis

18.10.2022 o 18:40 hod.

Mgr.

Ondrej Dostál

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

18:40

Štefan Kuffa
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Aspoň, Juraj, vidíš, jak títo liberáli všetko hneď ospravedlňujú, ale vieš, ja ti to, prepáč, že ti to tak poviem, ide o tvojho syna a nie o ich. A ty si ho nazval, že to je tvojím miláčikom, tvojím všetkým. Ale keby to bol tak jeho syn, tak už by mu tak jedno nebolo. Ale je to tvoj syn. No tak to môže byť maďarský potkan, ktorého môže hocikto rozkopať. To je úplne strašné. A ty si ešte ako poslanec, ty máš dávať ešte podnet na trestné oznámenie. No a toto je aký priestor, veď sme v Národnej rade, však to je verejný priestor, však ex offo nech polícia koná. A keď je to v internetovom priestore tieto nenávistné, prečo nekoná. V iných veciach konajú a tuná nekonajú. To akú selekciu robia? Tak ako si to aj povedal pomedzi ten balast, viem, že neni to jednoduché sa ako hľadať. Ale toto je veľký prešľap a veľký lapsus polície, keď prehliadla to, že nejaký blázon sa vyhráža na internete premiérovi zabitím a nikto nereaguje. To, čo máme v blízkej budúcnosti čakať, že niektorého z nás niekto zastrelí? Nejakého ministra? Premiéra? Prezidentku? A nikto nič. No len tak to bagatelizujme ďalej a to jak aj Zuzana Čaputová povedala, že verejný priestor je naplnený násilím. Áno, ty si to odprezentoval ako zaplnený tento priestor násilím. A stále hecujú k týmto nenávistným týmto veciam, ale liberáli sa vyviňujú, akí oni sú neviniatka, akí sú plní tolerancie, aké sladké tieto reči, to sa nedá ani počúvať toto všetko, čo tu zaznieva.
Breivik, ktorého si spomenul, zastrelil 90 ľudí. To on bol väčšina? Však bol sám. To nie je tak, že menšina je utláčaná. Však on bol sám, bol menšinou a zavraždil 90 ľudí, zastrelil. V mešite sám človek, ktorý strieľal, zastrelil 50 moslimov v mešite. To je nič, ale pre liberálov to je nič, to je asi taký len odpad, či sú to moslimovia, či sú to Židia, alebo či sú to, ja neviem tuná v Nórsku... (Prerušenie vystúpenia časomerom.)
Skryt prepis

18.10.2022 o 18:40 hod.

PhDr.

Štefan Kuffa

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

18:55

Milan Potocký
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo, pán predsedajúci.
Podobne ako to, na čo to pán poslanec Gyimesy vo svojej debate, takisto ja som zaregistroval nejaké slovné ataky aj na svoju adresu. Je pravda, že po tejto tragédii, po tejto odpornej vražde boli určité slovné útoky adresované väčšine mnohým kresťanským aj konzervatívnym politikom. Ja som veľmi rád, že teraz títo ľudia, ktorí zostali v tejto miestnosti veľmi konštruktívne a citlivo debatujeme o tejto téme a snažíme sa nájsť určitú zhodu a kompromis a upokojiť situáciu, a to si veľmi cením, pretože my politici, by sme mali v tejto dobe veľmi vážiť slová a nepodnecovať rôzne nenávistné prejavy voči akejkoľvek komunite.
Takže ďakujem za váš prístup a za túto diskusiu vďaka.
Skryt prepis

18.10.2022 o 18:55 hod.

Milan Potocký

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

18:55

Jarmila Halgašová
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Žiaľ, mne sa zdá, že konštruktívne diskutujú práve, práve tí liberáli, ktorí teda sú tu označovaní ako za nenávidených, ale na margo vystúpenia, áno dejú sa rôzne veci, a teda útoky aj v Spojených štátoch, ale tento rok a za posledných desať rokov sa na LGBTI komunitu v rámci sveta zaútočilo len nedávno v tomto lete v Osle a teraz v Bratislave. Čiže Slovensko sa naozaj dostalo na popredné miesta, vytvára negatívny obraz o Slovensku v celom svete a naozaj ako vo vzťahu ako k našim občanom.
Ako si spomenul, máš jediného syna, ktorého nadovšetko miluješ. Aj ja mám deti a milujem svojich synov, ale skús si teda predstaviť to, že, že ti jedného dňa oznámi, že má priateľa, ako sa dokážeš s touto myšlienkou vysporiadať? Skús si to nafabulovať, lebo to je vážna vec, lebo ja ako matka dvoch detí si želám len jedno, aby moje deti boli šťastné, aby, aby, nepozerám na to, či by boli, alebo neboli homosexuáli, to vôbec neriešim, ale nech sú šťastní. A toto by ma zaujímalo, ja z tohto uhľa pohľadu pozerám, a preto si myslím, že tento zákon, ktorý predkladáme, je správny. Nebola by som šťastná, aby kvôli tomu, že nemôžu, že by nemohli žiť v nejakom nediskriminovanom prostredí a dokonca aj v strachu, že by mi kvôli tomu odišli zo Slovenska a hľadali inú krajinu na plnohodnotný život.
Skryt prepis

18.10.2022 o 18:55 hod.

Ing.

Jarmila Halgašová

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

18:55

Milan Kuriak
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem.
Kolega Juraj, súhlasím s tvojimi slovami aj ja som si užil svoje a užívam útoky, nevraživosť a nenávisť od progresívnych liberálov, ako je to hrôza, čo oni dokážu vypustiť zo svojich úst. Vyprosím si, aby určitá skupina ľudí hádzala vinu za vraždu dvoch mladých ľudí, hlavne na nás kresťanov, ktorí s vraždou nevinných mladých ľudí nemáme nič spoločné. Je odporné, keď ľudia s inou orientáciou obviňujú hlavne kresťanov a dokážu nám hádzať vinu, že máme krv týchto nevinných ľudí na rukách. Mali by zvažovať slová, keď žiadajú, aby sme my boli tolerantní, a to my sme. Ja osobne som nikomu z inak orientovaných ani raz nevynadal. Svoj názor si poviem, rozprávať ho aj budem, ale nikdy sa neznížim k tomu, čo predvádzajú oni. Ešte pred vraždou som mal jednu skúsenosť s nemenovaným liberálnym umelcom a jeho partnerom, a to bolo niečo hrozné. Ešte pred vraždou som sa obával, som sa obával, že ako to skončí. Minimálne som počítal s tým, že k nejakému ručnému incidentu dôjde, takže som rád, že som z tohto rozhovoru odišiel so zdravou kožou. Bolo to nepríjemné, bol to rozhovor inak orientovaných ľudí plný nadávok, ukazovania fakerov. Toto bola tá tolerancia, pár dní na to sa stala táto hnusná, odporná vražda, ktorú odcudzujem, za názor nikto nemôže siahnuť na život druhého človeka.
Ja chcem z tohto miesta poprosiť aj pani prezidentku Čaputovú, aby zvažovala niektoré svoje vyjadrenia... (Prerušenie vystúpenia časomerom.)
Skryt prepis

18.10.2022 o 18:55 hod.

Milan Kuriak

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

18:55

György Gyimesi
 
72. schôdza NR SR - 16.deň - A. dopoludnia
 

8:55

Filip Kuffa
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Vážený pán podpredseda, kolegyne, kolegovia, debata sa nám trocha rozdelila, pretože trvala včera do 19.00 hod., tam sa prerušila, dnes ráno pokračujeme. Včera tu prišla taká výzva od kolegu Baránika, že Kuffa, prihlás sa do rozpravy. Čo sa bojíš, že budú na teba reagovať? No ako taký veľký rambo tu vystúpil, ale neuvedomil si, že to bola len písomná rozprava a že bude ešte ústna. Tak, pán kolega, splnil som vám sen, som sa prihlásil do rozpravy, aby ste mohli teda reagovať. Som zvedavý, jak budete reagovať, aby ste tu neboli jak taký veľký rambo.
Nedá mi nepripomenúť, jak tu práve strana SaS v kuse vystupuje, keď sú tu nejaké návrhy zákonov: „A toto ideme teraz riešiť... a hodnotové veci... a nemáme nič lepšie na starosti... a toto nás trápi.“ A toto je čo za návrh zákona, čo tu vy predkladáte dneska? Jak to zlepšuje zdražovanie, jak to zlepšuje krízu, ktorá sa tu na nás valí? To by som rád vedel. SaS-ka má taký dvojitý meter, že to normálne nemá obdobu.
Včera tu bolo prezentované v diskusii, aká nenávisť sa šíri, keď niektorí poslanci vystupujú, a bol tu zrovna aj kolega Pročko, a tak sa sťažoval, že on keď vystúpi, a potom sa to dá na, teda kolovať niekde do éteru, takže je terčom posmechu, že čo mu tam všetko vypisujú. No ale, pán Pročko, na to je jednoduchý recept, stačí aby sme nerozprávali nič, nikto sa vám smiať nebude ani nevypisovať vám. Niekedy je lepšie mlčať, ako rozprávať to, čo rozprávate.
Kolega Gyimesi tu spomenul jeden zaujímavý fakt, keď predkladal zákon, aby na štátne budovy mohli byť teda vyvesované len vlajky štátov, alebo teda štátne symboly, a prišli mu esemesky, kde sa vyhrážali dokonca jeho synovi, a... a ešte dokonca ešte tak pejoratívne, on to tu čítal včera, aj ťažko sa to vôbec môže zopakovať, že ako mu nadávali, že ako ho chcú rozkopať alebo poprípade normálne zabiť. Odsúdili to tu poslanci. Poslanci či už z opozície, či už z koalície, či už z ktorejkoľvek politickej strany, čo tu je, či väčšia, či menšia, každý to tu odsúdil. Je zvláštne ale, že keď sa toto stalo poslancovi Kuffovi a jeho synovi sa vyhrážali smrťou, tak ste tlieskali - aj vy, pani Halgašová, ste písali vtedy status na margo toho. A v kuse tu omieľate nejaké bitky farmárske, nejakú fackajúcu babku, Pročko to tu včera spomenul. Ja sa pýtam, skade vy na to chodíte, na tieto veci? Keď sa Kuffovmu synovi vyhrážajú, tak je dobre, tlieskame mu. (Rečník zatlieskal.) Keď niekomu inému, zrazu už nie, to je zlé, to musí riešiť polícia, to nech rieši. My keď sme dali trestné oznámenie, viete, čo robí polícia? Kašle na nás, kašle na nás, lebo to je Kuffa. Toto je pravda.
Mali sme nedávno tajný výbor, supertajný ku PPA-čke, ku dianiu k PPA-čku, to, čo sa deje na východe farmárom. Prišli tí farmári z východu, SaS-ka hlasovala, aby bol ten výbor tajný. Z desať poslancov šesť poslancov bolo za to, aby bol v utajenom režime, a saskárky, obidve, čo ste členmi výboru, ste hlasovali za to, aby bol tajný. Čo on tam také tajné bolo na tom výbore? Keď prišli farmári, ktorí presne toto na východe znášajú, znášajú bitky, znášajú útlak, znášajú podvody zo strany PPA. My sme tam sedeli, ešte dokonca nás nahovárali, aby sme bojkotovali ten výbor, aby sa neotvoril. Ja hovorím, nie, ja som zvedavý na to, čo sa deje na PPA-čke. Bola v utajenom režime, tým pádom všetci tí, ktorí prišli, tí farmári z východu, museli opustiť miestnosť, miestnosť museli opustiť novinári, nemohlo sa nahrávať, nemohol sa robiť záznam. A ja som teraz počúval, počúval, že to bolo hodinu, vyše hodiny bol ten výbor, nič som sa nedozvedel, žiadne utajené informácie alebo že živé vyšetrovanie, jak nám povedali, že zo živých vyšetrovaní tam budú veci. A vy ste vtedy vystúpili: „A to musíme nechať na orgány činné v trestnom konaní, nech to vyšetria, a potom sa k tomu postaviť.“ Ale pri Kuffovcoch ste hneď vedeli zaujať stanovisko, pani Halgašová, vy a SaS-ka! Kto tu písal celé leto, kto tu písal?! Darmo tu gúľate teraz očkami, darmo tu prevracáte, že ja sa mám ukľudniť. Vy ste to boli a vtedy som vás na výbore upozornil, že máte dvojitý meter. Nie dvojitý meter, dvojitý kilometer! Keď vám to pasuje, to budeme odsudzovať hneď všetko násilie, nenávisť, a keď vám to nepasuje, tak tlieskate, áno. Kuffovcov, áno, nech ich zbijú, áno, áno. (Rečník zatlieskal.) Toto je SaS, falošná SaS.
Mimochodom, ten výbor PPA, my sme si potom sadli aj s tými farmármi, ktorí teda boli vyhodení z neho, a vypočuli sme si aj druhú stranu. Je to zaujímavé, že v tomto štáte sa dejú také veci, deje sa to aj dneska, deje sa to, keď prišlo k moci OĽANO, ktoré malo, síce rozprávali, že jak oni idú riešiť korupciu, jak idú riešiť všetky tieto veci. Prešlo už viac ako 2,5 roka, neriešia nič. Vidíme, že tieto veci sa dejú ďalej, tieto podvody, tieto nejaké nezmyselné konania aj zo strany PPA, aj keď tam sa medzitým už tuším štyrikrát zmenilo vedenie. Ja som vedeniu povedal, že nevyjadrujte sa verejne, však ale makajte. Oni pozerali prekvapene, čo, však vy ste dneska vo vedení a robte tak, aby tá PPA-čka bola konečne dôveryhodná znova.
Týmto som chcel len poukázať na ten dvojitý meter, ktorý tu je a ktorý je hlavne u SaS-ky. Keď im to pasuje, tak povedia, jasné, jasné, vyšetrujme, ale keď im to nepasuje, tak budú tlieskať, áno, popravte ich v priamom prenose. Keď tam boli malé, dvojročné deti, ktorým sa vyhrážali, a vy ste boli v tom čase v Kežmarku, lebo ste dávali statusy, že ste boli v mliekarni, boli ste tam, hentam. To bolo také ťažké zavolať, pán kolega? Tu chcem sa priznať, tuto pozrieť. Iní poslanci to vedeli spraviť a overiť si, áno, prišli aj na miesto. Vy napriek tomu, že sme spolu vo výbore, ani čiarku sa neopýtate, ani to, len so Zemanovou hneď idete: „Áno, bitkári, bitkári,“ pričom v živote som sa nebil, tu som videl len na balkóne Ghannama, tu zazerá, ten, čo robil tú reportáž, ale vy máte, tu furt budete šíriť takého sprosté naratívy aj s Pročkom, aj so Zemanovou.
Tak vy tu, pani Cigániková, nešírite, vás som nezaznamenal, že by ste sa k tomu vyjadrovali.
Na margo Biblie, keď už tu včera tak bolo prednášané, aj poslanec Baránik tu hovoril o Biblii, dokonca ešte pápeža akože citoval. No pán Baránik, viete, čo sa píše aj v Biblii? Že Boh neexistuje. Viete o tom, že tam je taká veta? Ale tam je na ňou čiarka aj, že povedal blázon. A vy keď interpretujete Bibliu (povedané so smiechom), tak asi tak vyzerá, že vy si: „A Boh neexistuje a to je aj v Biblii. A toto povedal pápež.“ No pápež na margo homosexuálov, čo ste tu včera prezentovali, to je obdobné, jak ste ho zneužívali jeho vyjadrenia pri očkovaní, že pápež odporúča očkovať, tiež vtedy tak išlo éterom, hej, že on pomaly že prikázal, že to je povinnosť. A nie, keď sme sa na to pozreli, čo povedal pápež, čo bolo v tom dokumente. Povedal, že áno, že je možné sa zaočkovať, ale dodal za tým, že neznásilňujte svedomie, toto povedal. A vy ste, furt len vytrhnete z kontextu jednu časť a toto proste prezentujete, že jak je to.
A som to už včera povedal, aj čo ste tu útočili na kňaza Mariána Kuffu, že on nenávidí homosexuálov, že jak sa vyjadroval a tak ďalej. On hovorí jednu vec: „Ja milujem homosexuála, ale odsudzujem škodlivú homosexualitu.“ To isté, keď sa siahne na alkoholika: „Milujem alkoholika, ale odsudzujem škodlivý alkoholizmus.“ A tak by sme mohli ísť ďalej.
A keď Marián Kuffa rozpráva, čo som tu včera povedal len v tej faktickej poznámke, to je vždy veľmi krátky čas, aby to človek povedal, čo to je. On hovorí: „Ja mám v Žakovciach aj homosexuálov, aj lesby sú tam...“ a on to vie ešte aj ďalej rozšíriť, on hovorí: „Sú tam aj, čo sú na mŕtvych ľudí, sú tam, čo sú na zvieratá...“ a ja neviem, ešte kadejaké tie úchylky, čo vôbec existujú, čo vy označujete tým LGBT, ešte to plusko, hej, toto tam všetko podľa vás spadá. Ja to neviem ani vymenovať, čo to všetko je, tak on hovorí: „Áno, v Žakovciach, tu mi prešli proste kadejakí ľudia, keby som podľa tých písmenok aj podľa toho plusu a neviem čoho mal to rozlúštiť, tak proste z každej tej oblasti tuná už takíto ľudia boli.“ A hovorí: „Nikdy som ich neodsúdil, vždy im podám pomocnú ruku, ale mojou úlohou ako úlohou kňaza, viem mu povedať, toto robíš zle.“
A rozlišuje, rozlišuje tie skupiny na tri také skupiny, lebo on hovorí, že je, hej, keď to stiahneme na homosexuálov, ale to platí aj na alkoholikov. Primárny, primárny vie o tom, že je, aj sa môže k tomu priznávať, ale chce sa zmeniť. Čo je na tom zlé? Mám ja takého človeka odsúdiť? Sekundárny je taký, že povie, áno, som homosexuál a budem alebo áno, som homosexuál alebo som alkoholik, aj tak budem piť, hej. Tam už je trocha problém. A tí terciárni sú, ktorí to ešte propagujú, pi alkohol, sadni si za volant, choď, neboj sa, keď aj budeš zabíjať. Toto je to členenie, hej, alebo ani teraz neni veľa času k tomu sa vyjadriť, ale ja zverejním k tomu ešte video, ktoré on svojho času rozprával, to neni žiadna nová vec, však on to už pred niekoľkými rokmi, toto rozprával, všetky tieto veci, čo vy tu dneska vyťahujete a snažíte sa ho zase prekrútiť.
Jedna taká vec ešte na záver, keď sa tu takto zneužíva vražda, podobne ako to už bolo v nedávnej minulosti. Tak v roku 2021 v Trenčíne, myslím, že to bolo v Trenčíne, transvestita dobodal 17-ročné dievča, on mal asi 21 rokov a 17-ročné dievča trikrát bodol nožom a povedal, že za to, že sa mu páčila nejaká mikina, potom to zmenil, že tvrdil, že mu chcela ukradnúť kabelku či čo to, a nezabil ju len preto, pretože, keď si dobre pamätám, sa mu zlomil nôž, ale tá rana bola blízko srdca, blízko pľúc. Videli ste vtedy, že by tu niekto šíril takú nenávisť, ako tu dneska šírite vy liberáli? Nie, ja som si to nevšimol, že by dakto tu šíril takú nenávisť v tom čase.
Skryt prepis

19.10.2022 o 8:55 hod.

Ing. et Ing.

Filip Kuffa

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 9:10

Jarmila Halgašová
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem pekne. No, pán Kuffa, dobre ste si kopli, ale teda vaša... vás sa naozaj nedá počúvať. Splietate úplne nezlučiteľné veci, ktoré spolu vôbec nesúvisia.
A na margo vyšetrovania a vôbec ako PPA-čky vám musím povedať, že je to živé vyšetrovanie a nemáme právo zasahovať do, do živého vyšetrovania a nemienim sa nechať vtiahnuť do sporu ministra Mičovského a Vlčana. Ak vy áno, nech sa páči, je to na vás. A aj pri vás som napísala, že nech sa prípad vyšetrí. Ja som nekomentovala žiadnym negatívnym spôsobom to vaše vystúpenie, hoci by si to asi zaslúžilo.
A pokiaľ ide o to vaše, vašu pripomienku, že či riešime krízu. Riešime krízu a toto nie je riešenie krízy. Je to riešenie diskriminácie postavenia homosexuálov v našej krajine. Kedy bude vhodný čas na to riešenie? Vždy sa to odkladá, nikdy nie je na to vhodný čas. Treba to vyriešiť, musíme sa posunúť do 21. storočia.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

19.10.2022 o 9:10 hod.

Ing.

Jarmila Halgašová

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 9:10

Jana Bittó Cigániková
Skontrolovaný text
No, tak sme počuli všetko možné, len nič k obsahu zákona. Pán Kuffa, ja by som vám chcela povedať možno novinku. Toto nie je o vás. Nie je to ani o Biblii, ani o Kuffovcov... ani o, o... Kuffovcoch, ani o poľnohospodárstve. Vy nie ste obeť.
Toto je o obetiach vašej nenávisti, vašej rétoriky a vášho strachu zo všetkého, čomu nerozumiete.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

19.10.2022 o 9:10 hod.

Mgr. MBA

Jana Bittó Cigániková

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video