73. schôdza

28.9.2022 - 29.9.2022
 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

28.9.2022 o 18:55 hod.

Ing. et Ing.

Filip Kuffa

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Vystúpenia

Zobraziť vystúpenia predsedajúceho
 
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 18:25

Milan Mazurek
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Dobre, čiže do bodky sa naplnilo to, čo som hovoril v rozprave. To nie je až tak nejak prekvapivé. Ja len to doplním takou historkou a to budú vedieť úplne všetci, aby to pochopili. Keď sa tu schvaľoval ten akože fantastický prorodinný balíček, jak to oni hovoria, že to tak nezištne, s láskou podporili, aby pomohli rodinám, my sme vtedy, samozrejme, hovorili, že to krúžkovné je absolútny nezmysel a že s takýmto obsahom toho balíčka nemôžme hlasovať. To, že sme mali pravdu, sa neskôr ukázalo už len tým, že to krúžkovné bolo zrušené (povedané so smiechom), lebo to bol nezmysel a nebolo to legislatívne dotiahnuté, ale tak vtedy neboli argumenty dôležité, lebo viete, čo bolo dôležité, ráno pár dní predtým, než sa to tu hlasovalo, mi napísal asistent pani Záborskej, či sa vieme stretnúť. No tak hovorím, môžme, kľudne príďte za mnou do kancelárie. A keď prišiel, prvá otázka bola: „Čo chcete za to, aby ste podporili Igorov balíček?“ Ja som povedal, že tak predčasné voľby. Povedal, že to vám dať neviem. Hovorím, tak sa asi nedohodneme a so smiechom sme sa rozišli, hej. Čiže skúšali to aj na nás. Neviem, ako to skúšali na tamtých, tí možno to dobrovoľne podporili, veď môžme aj tomu veriť (povedané so smiechom), niekedy, raz, ale takto to skúšali na nás, aby ste to chápali, a my sme ich brali s humorom a ako humoristov, ktorí proste prídu sa snažiť o niečo, čo nemá reálne absolútne žiadnu priechodnosť a žiadny význam. Čiže takto to nejak tu hunďuje... takto tu nejak funguje.
No a v tej rozprave som sa zmýlil v jednej veci, že som povedal, že parlament je podriadený vláde. Parlament je ústavne nadradený vláde, ale v tomto prípade na Slovensku je podriadený vláde a nič krajšie to nemohlo demonštrovať, ako keď luskol jeden blázon a postavil sa premiér a utekal preč, takže je to tu veľmi smutné a je to dôležité aj pre občanov Slovenskej republiky.
Tie argumenty o návrate SaS-ky sú proste absurdné nezmysly. SaS-ka sa nechce vrátiť. Aj Sulík to veľmi dobre vie, že sa nechce vrátiť. Veď nie je sadomasochista až taký. Jediný problém je ten, že proste sú tu traja poslanci, ktorí sa boja predčasných volieb. Oni o tom budú síce hovoriť, ale budú držať Matoviča vo funkcii. To už si musia vysporiadať, ako povedali, oni sami pred svojimi voličmi, keď im nejakí ostanú. My máme iné stanovisko.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

28.9.2022 o 18:25 hod.

Bc.

Milan Mazurek

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie v rozprave 18:25

Miroslav Suja
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo, pán predsedajúci. Vážení kolegovia, kolegyne z koalície a členovia vlády, ak nás niekedy niekde počúvajú, vaša vláda lebo táto vláda a vaše strany dostali veľký a silný mandát od ľudí. Fakt, mali ste viac ako ústavnú väčšinu a mali ste možnosť zmeniť všetko to, čo zlé, čo tu bolo, a niektoré veci boli naozaj zlé, k lepšiemu. No ale vidíte, aký máte výsledok.
Namiesto toho, aby ministerstvá viedli odborníci, výbory viedli odborníci, tak ministerstvá viedli zlodeji, plagiátori, blázon a, samozrejme, Veronika Remišová, lebo na tú nemám pomenovanie, ona vie všetko, takže toto je výsledok tej dôvery ľudí vo vás. Takto ste zahodili dôveru, ktorú vám občania dali, ktorí chceli zmenu. Úplne ste sa na nich vykašľali. Výsledok je najhoršia vláda, aká kedy bola v histórii Slovenskej republiky. A vy ako koaliční poslanci ste za ňu zodpovední, lebo vy pri každom odvolávaní jej držíte stranu a pomáhate jej, aby sa udržala pri moci čo najdlhšie.
Takže vyhovárať teraz jeden na druhého a strany koaličné alebo bývalé koaličné, je mi tak trošku smiešne, keď to počúvam. Skoro 90 % ľudí na Slovensku chce, aby sme Matoviča odvolali. A len 67 %, keď porovnáme už číslami, keď matematicky by sme tak išli ako tu traja koaliční, opoziční, už som povedal koaliční, ale opoziční kolegovia hovorili, chce pád vlády.
Tak čím začneme? Splníme vôľu skoro 90 % ľudí a zbavíme sa jedného blázna a predpokladám, že sa to spadne ako domino, alebo traja opoziční kolegovia, súčasne asi koaliční, túto vládu podporia? Alebo konkrétne Igora Matoviča. A položme si otázku prečo. Pre peniaze? Preto, aby im prešli ich zákony, na ktorých sa obohatia, alebo aby sa zastavilo nejaké trestné stíhanie voči ktorým, voči nim, ktoré sa vedie? To sú len dohady. Otázka to je už potom priamo na nich, nech sa ľudia pýtajú ich.
Hovoríte, že aký je Igor Matovič. Kolegovia zo SaS-ky tu hovorili, že, v tom úvodnom slove ich predsedníčka, že obchádza zákony, že porušuje dohody, je zákerný a pomstychtivý, vedie vojnu s každým, nemá problém zneužívať políciu na to, aby zlikvidoval svojich oponentov, a je úplne jedno, či sú z vládnej koalície, alebo z opozície. Ale on je takýto celý život. On bol takýto dva a pol roka a bol aj pred tým, veľmi dobre ste ho poznali. Vy ste umožnili, aby jeho pravá ruka, ktorá toto všetko mu umožňuje, Mikulec, vážení kolegovia zo SaS-ky, aby tu ostal ako minister. Vy ste mali možnosť, aby sme sa zbavili ministra Mikulca, ktorý je najneschopnejší minister v histórii ministerstva vnútra, ktorý rozviazal polícii ruky, ale absolútne ďalej nerobí nič, kde máme medzinárodnú hanbu aj teraz s utečencami na hraniciach. Aj to ste umožnili, vážení kolegovia a odborníci zo SaS-ky. Už vtedy ste mohli zakročiť.
Ale nie, vy ho podporujete, alebo ste ho dva a pol roka podporovali. Človeka, ktorý o sebe vyhlásil, že nemá o financiách ani šajnu, že im nerozumie, že financie riadi Pavlínka, on nič nemá. Je verejne známe, že tento človek má psychické problémy. O tom sa tu nemusíme nahovárať. A bývalí opoziční poslanci, teraz už koaliční, idú podporovať ministra financií, ktorý viditeľne má psychické problémy, ktorý by mal mať ústavnú liečbu, a nie tu behať a rozhodovať o ľuďoch, mal by mať nariadenú súdom ústavnú liečbu. A takéhoto človeka idete podporovať, vážení traja bývalo opoziční, teraz koaliční poslanci, a idete to nejako zdôvodňovať?
SaS-ka dala toto odvolanie alebo návrh na toto odvolanie. A ja sa pýtam, dva a pol roka vám to nevadilo? Dva a pol roka ste ho tolerovali, kryli ste mu chrbát a to sa ku vám správal horšie ako teraz. To musíte zasa uznať. Nadával vám, Sulíkovi hovoril, že je zodpovedný za tisíce mŕtvych. A to už nejdem o tých vulgarizmoch ani hovoriť, za tisíce mŕtvych. Vtedy to nevadilo, vtedy sa to prešlo. Ale zrazu SaS-ka potrebovala nájsť nejaký dôvod, tak si našla nejaký chabý dôvod, rodinný balíček, lebo to podľa mňa je chabý dôvod.
Podľa mňa vašim dvaapolročným pôsobením ste oveľa horší ako tieto jednobunkovce, pročkovci od Matoviča, lebo vy ste ho dva a pol roka tolerovali a umožnili ste mu, aby robil so Slovenskom, čo sa mu zachce, aby si zo slovenských financií urobil svoju vlastnú pokladničku, aby zatváral ľudí, aby likvidoval nezákonným spôsobom opozíciu aj koalíciu, kto sa mu znepáči, to všetko ste mu dva a pol roka tolerovali, takže to, čo všetko sa tu stalo za dva a pol roka zle, je aj vaše maslo. Ste takí istí zodpovední ako Igor Matovič až na to, že on je blázon a vy by ste mali byť príčetní. Keď sme to hovorili my, že Matovič sa má odvolať, tak kolegovia zo SaS-ky tu z prvého radu nám vykrikovali, že my sme fašisti, lebo vtedy vám to vyhovovalo, byť v koalícii, ale zrazu sú vám dobré každé hlasy. Ale mne je to jedno, problém, kto ten návrh dáva, ja by som zahlasoval za to vždy, vždy. My sme tu všetci.
A teraz keď ste nezvládli, vážení kolegovia zo SaS-ky, vaše ministerské posty, lebo povedzme si na rovinu, ste nezvládli, keď máme medzinárodnú hanbu, že jediní na svete mali sme ministerstva školstva plagiátora, lebo že minister financií alebo predseda vlády, že plagiátor, dobre už, hej, kašlem na to. Ale ten etalón čistoty, čo by mal ísť príkladom všetkým študentom, bol plagiátor a ten veľký odborník vo všetkom, celá SaS-ka sú odborníci, bol minister školstva. Keď som na jednej vedeckej rade od kolegu z Poľska, sa ma spýtal, či je to pravda, hanbil som sa, ako keby bol z mojej strany, hanbil som sa, ako keby bol z mojej strany! A to si hovoríte SaS-ka, že ste stranou odborníkov, a dáte plagiátora na ministerstvo školstva.
Váš návrh, vážení kolegovia zo SaS-ky, je čisto populistický a vypočítavý, aj keď ho podporím, ale je čisto populistický a vypočítavý, lebo Matovič, vy ste ho poznali už predtým, tu nikdy nemal byť a mal byť odvolaný už skôr, ako napáchal tieto škody s vašou pomocou, lebo vy, vážení kolegovia zo SaS-ky, ste mu držali celý čas chrbát. Tak sa tu teraz nehrajte na spravodlivých, vážení kolegovia, lebo ste tomuto mohli dávno zabrániť.
A čo sa týka tých koaličných alebo asi bývalo opozičných, súčasných koaličných poslancov, viete, pozrite sa, ako chcete hlasovať, a pozrite sa, ako váš kolega na tribúne rozprával, že ako je proti tejto vláde a ako je za odvolanie každého člena, aby sa čím skôr toto skončilo. A vy teraz idete podporiť tohto blázna, ktorý je najväčší škodnou, najväčšou škodnou na Slovensku, 90 % ľudí ho chce preč. A môžte si to zdôvodňovať ako chcete, môžte. To sú všetko rozprávky. Fakt je ten, že vy ho podržíte, nič iné.
Ďakujem za slovo.
Skryt prepis

Vystúpenie v rozprave

28.9.2022 o 18:25 hod.

PaedDr. Mgr.

Miroslav Suja

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 18:40

Milan Mazurek
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Je treba to povedať úplne na rovinu a zopakovať to, čo si povedal aj ty, Miro, teda SaS-ke tu nejde o žiadne dobro, im nejde o to, aby zotrvali v nejakej vláde. Vôbec im nejde o to, aby nejakým spôsobom sa ešte podieľali na vláde v Slovenskej republike a spolupracovali s Igorom Matovičom, a že by hľadali nejakú cestu, ako vládnuť normálne, pretože vládnuť normálne sa takto dať nebude. Nebude sa to dať, pretože Igor Matovič bude vyčíňať a vystrájať stále, dokiaľ bude predsedom najsilnejšej koaličnej strany a najväčšieho koaličného klubu, ktorý ho poslúcha na slovo ako policajného kynológa jeho pes. Doslova a do písmena sme to všetci mohli vidieť.
Ide tu o to, že SaS-ka, ktorá dva roky v kooperácii s týmto bláznom ničila Slovensko, chce získať výhodnejšiu politickú pozíciu. Ja ako opozičný poslanec však musím hodnotiť to, čo mám predložené na stole, či súhlasím s tým, aby Igor Matovič po tom, čo na Slovensku napáchal, odišiel zo svojej pozície, či súhlasím s tým, že si Igor Matovič zaslúži byť odvolaný, presne ako si povedal. A musím hlasovať jednoznačne za, ak nechcem, aby ako viac roky intenzívneho boja, všetkých tých protestov, všetkej tej snahy, aby sme sa tohto blázna zbavili, vyzneli ako tupá predvolebná kampaň na naivných ľudí, ktorí si nevedia zrátať dve a dve.
Myslíme to úprimne, a preto to tak aj úprimne musíme robiť. Chceme, aby Igor Matovič odišiel, a preto za to musíme skrátka hlasovať. Nie je možné dva roky chodiť po protestoch, hovoriť, že vláda musí skončiť, že Igor Matovič ruinuje Slovensko, a následne nehlasovať za jeho odvolanie, bez ohľadu na to, akú má SaS-ka veľkú spoluvinu na celom tomto stave. Bez ohľadu na to, pretože ak by sme si hľadali zámienky, prečo vlastne udržať Matoviča vo funkcii, politikárčiť, tak tu bude ešte ďalšie dva roky a skončíme všetci aj s celým Slovenskom.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

28.9.2022 o 18:40 hod.

Bc.

Milan Mazurek

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

18:40

Miroslav Suja
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo, pán predsedajúci. Ja by som len chcel doplniť, že bol by tu už len rok a pol, a je našou povinnosťou hájiť záujmy našich voličov a občanov Slovenskej republiky, aj tých, čo nás nevolili, nielen učiteľky, ktorá nám zavolá. Aj tých, čo nás nevolili, a 90 % voličov chce, aby tento šialenec odišiel z tejto vlády či už dobrovoľne, alebo nedobrovoľne, 90 % ľudí to chce.
Preto hnutie REPUBLIKA bude zajtra v plnej zostave, podporí tento návrh a verím, že všetky opozičné strany takto sa k tejto veci postavia a skúsia aspoň raz zahlasovať za všeobecnú vôľu ľudí. Nebudeme obchodovať s Igorom Matovičom, s týmto sa neobchoduje.
A mrzí ma, že traja naši bývalí opoziční kolegovia, teraz už koaliční, sa rozhodli úplne inak a že nemajú problém dneska, jediní, keď tu nikto nebol z OĽANO, hájiť záujmy Igora Matoviča. Ako som povedal, ja neviem, či je to za nejaký finančný prospech, či je to za to, aby prechádzali nejaké zákony, alebo za beztrestnosť, lebo sú niektorí trestne stíhaní. Je mi to úplne jedno. Výsledok je rovnaký. Podporujete ďalej blázna pri moci.
Skryt prepis

28.9.2022 o 18:40 hod.

PaedDr. Mgr.

Miroslav Suja

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 18:40

Gábor Grendel
Skontrolovaný text
V rozprave teraz vystúpi pán poslanec Filip Kuffa.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

28.9.2022 o 18:40 hod.

Mgr.

Gábor Grendel

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie v rozprave 18:40

Filip Kuffa
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Pán predsedajúci, ďakujem za slovo. Keďže poslanec Peter Pellegrini ma vyzval, že mám vystúpiť v rozprave, aby som mohol naňho reagovať, tak tu vystupujem. Ja som mu ešte v lavici povedal, že som zvedavý, či tu bude sedieť. Nesedí tu, lavice sú prázdne, HLAS zdrhol.
To je typický HLAS, hej, príde si tu spraviť divadielka, potom utekajú na tlačovky. Toto je celá ich politická činnosť, ktorú robia, a väčšinou tu nesedia. Nesedí tu ani teraz napriek tomu, že ma vyzval, a myslel si, že ja sa teraz poskladám z nejakého Petra Pellegriniho, že mi povie, že vystúp a poď do rozpravy, aby som mohol reagovať. Som tu, vystupujem a som zvedavý, či sa vráti, či sa nevráti, či bude niečo reagovať. Povedal to Pellegrini vo svojej rozprave: „Je mi jedno, čo sa bude diať.“ Trikrát toto zopakoval minimálne, že kto sa bude s kým spájať, že mu to je jedno.
A ja som mu povedal, ale mne to neni jedno, čo sa bude diať, lebo ja tu nebudem podporovať liberálnu bandu, čo sa tu má vrátiť naspäť. Povedal som to spojenie: HLAS, SaS-ka, PS-ko a ešte aj SPOLU. Všetky tieto štyri strany síce majú len po jednom poslancovi zastúpenie, všetky tieto štyri liberálne strany sa spojili a tu si teraz hrajú divadlá.
REPUBLIKA, nechápem ináč. Tuná sa stále hrajú, že akí sú oni rozumní, a to, proste zaslepení nenávisťou, kritizujú nám tu pomoc rodinám. Nechápem. Vy sa rozprávate niekedy s rodičmi, čo majú deti? Rozprávate sa s nimi? Lebo ja s kým sa rozprávam, každý povie, že sa teší na tú podporu, či sú to rodinné prídavky, či sú to daňové úľavy. Stačí ísť trocha do terénu a opýtať sa na to. Je zvláštne, že zrazu najviac na našich voličoch tu záleží všetkým ostatným stranám okolo nás, že čo moji voliči na to, čo naši voliči na to, čo voliči strany ŽIVOT.
Ja vám poviem, čo hovoria voliči strany ŽIVOT, nepodporte SaS-ku, aby sa vrátila naspäť. To nám hovoria. Toto je politika strany ŽIVOT, nepodporte tú liberálnu bandu. A to, čo som hovoril, že mi volali teraz: „Čo to tam predvádzajú v tom parlamente, čo tam hovorí ten Sulík, čo to trepe?“ Hovorí: „To je čistá agenda otvorenej spoločnosti, od vrchu, až od európskych štruktúr až tuná po poslanecké lavice majú zastúpenie a presadzujú to,“ a hovorí: „Nedovoľte sa vrátiť tým ministrom naspäť, nedovoľte naspäť obsadiť školstvo.“ Hovorí: „Vy si ani neviete predstaviť, jaké škody tam sú napáchané. Jedna vec, čo schvaľujete zákony, druhá vec je, čo si oni na ministerstve všetko robia, aké právne dokumenty si prijímajú, čo robia.“
Bolo tu povedané o tom, že čo je najväčšie slo... zlo na Slovensku, a stále to tu bolo označované, že my vieme presne, čo je najväčšie zlo, my vieme presne, všetci vedia presne, čo je najväčšie zlo tuná. Zvláštne. Ja nie som si istý, či strana HLAS tu má takúto, takúto morálnu výsadu rozprávať, že čo je tu najväčšie zlo. Na ich mieste by som trocha pomlčal, že čo je tu najväčšie zlo.
Ďalšie zlo, ktoré nás tu čaká, keby sa aj rozsypala táto vláda, je úradnícka vláda prezidentky Čaputovej. Kto bol u Čaputovej vtedy sedieť?! Pellegrini tam bol! Ja som tam nebol u Čaputovej sa dohadovať. Spýtajte sa Pellegriniho, čo tam robil, čo sa dohadovali vtedy s prezidentkou Čaputovou! Krátku pamäť máme na to, nie, nepamätáme si, kto tam bol vtedy, koho si zavolala Čaputová. Mňa si nezavolala ani Tarabu si nezavolala, Pellegriniho si zavolala.
Úradnícka vláda, všetci dobre viete, kto mal byť vtedy na čele - Kolíková. A keď toto schvaľujete, keď toto schvaľujete, REPUBLIKA, kľudne, obhajujte si to, schvaľujte si to, vysvetľujte voličom. Pán poslanec Mazurek, tiež tu už nesedí, bol tu síce do konca, ale odišiel, neviem, či sa vráti. Ty máš tú drzosť tu povedať, že my sa bojíme o svoje miesta, že preto tuná dávame si ako podmienku, že keď sa má odvolať minister, žiadame od SaS-ky, aby dala hlasy na predčasné voľby. Nikto ste to s ňou nevyrokovali, nesplnila to.
Vy si myslíte, že my chválime Matoviča za tie kroky? Áno, kritizovali sme ho. Pozrite sa spätne, kritizovali sme ho aj za lotériu, aj za kadejaké iné veci, čo robil. Ale keď tu niekto takto trepe, že my sa bojíme o svoje miesta, pozrite sa, z jakých miest my sme kandidovali! Ja som doteraz robil, čestne som robil. Ja sa nebojím toho, že by som vypadol z parlamentu. Pracovať viem, viem sa vrátiť naspäť. A keď tu také trepete, REPUBLIKA, že my sa bojíme o svoje miesta, prosím vás, spamätajte sa a viac to tu ani nepoužívajte, takisto jak nepoužívajte tu takéto naratívy, že my sme kúpení.
Keď si teba, Miro Suja, dakto kúpi, nech si ťa kupuje. Keď si teba, Mazurek, dakto kupuje, nech si ťa kupuje. A láskavo netrep na... potom to neporovnávaj s nami. Tak mňa si prišli kúpiť aj všetkých ostatných si prišli kúpiť a kúpili si ich. Však ty... to si, pusti si tú faktickú poznámku, čo si tam mne povedal, lebo ja sa normálne čudujem, že jak môže byť dakto taký hlúpy, že to vôbec povie vo faktickej poznámke. (Reakcia z pléna.) Si sa priznal, no tak to, tak bolo. (Povedané so smiechom a reakcia z pléna.) Tak to je... to je normálne neuveriteľné, že ešte v priamom prenose ste ochotní sa tu priznať a v podstate to vykrikujete, že jak vy sa viete dať kúpiť. No dobre, však teda. (Reakcia z pléna.) Tak... (Povedané so smiechom.) Ale dobre, veľkí hrdinovia, veľkí hrdinovia pri odvolávaní ste tu, že vy všetci idete podporiť odvolanie ministra Matoviča, že všetci tu budete do nohy. No ja som zvedavý, zajtra kto bude chýbať od vás. Veľmi som na to zvedavý. Síce hovoríte, že do nohy, ale uvidíme naozaj pri tom hlasovaní.
A toto, čo tu trepete, nie vy, lebo vy ste to nehovorili, ale Pellegrini, to „oblečieme si dresy“, som zabudol tie nápisy, jedni za, jedni proti. Viete, aký dres si ja oblečiem, obrazne povedané? Že nepodporujem túto liberálnu bandu, toto bude môj dres zajtra na hlasovaní, aby to bolo jasné aj Pellegrinimu. „Musíme držať spolu, opozícia musíme držať spolu.“
Viete, koľkokrát nám potopili návrhy zákonov? Však oni neboli schopní podporiť návrh zákona, aby predavačky mali úľavu, že tam robia za žobrácke dni v nedele. Toto nie sú schopní podporiť. Tu budú sa tváriť, že aká je opozícia jednotná. Neni jednotná. Kopec zákonov nám nepodporili. Tuná bude: „Za jeden povraz držíme stále, 14 hlasovaní, stále sme držali.“ Počúvajte, aspoň si pozrite tie hlasovania, jak ste hlasovali, keď už také veci trepete.
Ďakujem.
Skryt prepis

Vystúpenie v rozprave

28.9.2022 o 18:40 hod.

Ing. et Ing.

Filip Kuffa

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 18:55

Miroslav Suja
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo, pán predsedajúci. Filip, k odvolaniu Matoviča si nepovedal ani slovo. Čo sa týka liberálnej bandy, ja absolútne súhlasím, ja by som liberálnu bandu nikdy nepodporil, takže s tým súhlasím s tebou.
A čo sa týka, keď tá banda odišla z toho ich ministerstva... (Reakcia z pléna.) Štefan, nemusíš vykrikovať, môžeš sa prihlásiť. Keď tá banda odišla z ministerstva, tak kto hu nahradil? Konzervatívni nejakí politici alebo ďalšia liberálna banda? Taká istá liberálna banda, tak sa netvárte, že sa táto vráti, lebo tam taká istá miesto nich prišla. Pozrime sa na ministra financií, ministerstva hospodárstva. Čo to je? Je to liberálna banda, ktorá nahradila takisto liberálnu bandu, takže netvárte sa, že chcete niekomu zabrániť, lebo tá banda tam v súčasnosti je.
A ty si hovoril, že sme sa tu priznali, že sme sa dali kúpiť?! Nás prišli a dali nám ponuku. A vieš, čo sme im povedali? Že keď budú predčasné voľby, potom sa môžme o niečom rozprávať. Predčasné voľby, keď povalia vládu. To je, samozrejme (povedané so smiechom), nereálne, tak preto pekne stadeto odišli, takže sme ich poslali kade ľahšie, takže si vyprosím, aby si tu hovoril, že my sme sa dali kúpiť! Lebo keď prišli za nami s takouto ponukou, mám, predpokladám, že prišli za každým. Ja neviem, či prišli za vami, alebo nie. Ale podľa toho hlasovania, dá mi taký rozum, že je to tak možné. A ako ste sa k tomu postavili, ja neviem, možnože neprišli. Záborská vás pozná osobne, možno prišla sama. Takže skús počúvať, čo hovorím, a potom na mňa útoč. Áno, prišiel asistent Záborskej za Milanom Mazurekom do kancelárie a spýtal sa, čo chceme za to, aby sme podporili provládny balíček... či prorodinný balíček Igora Matoviča. Nezobchodovali sme to. S Matovičom sa neobchoduje. My hlasujeme podľa toho, či je zákon dobrý, alebo zlý. To je všetko. Takže ak to niekto chce vyšetrovať, nech sa páči, takto to bolo, nič viac, nič menej, takže, Filip, vyprosím si takéto vyjadrenia na moju adresu.
Ďakujem.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

28.9.2022 o 18:55 hod.

PaedDr. Mgr.

Miroslav Suja

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 18:55

Štefan Kuffa

Vystúpenie s faktickou poznámkou 18:55

Filip Kuffa
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Pán kolega Suja, presne ťa zacitujem, čo si teraz povedal: „Tak predčasné voľby sú“ nereálni... „nereálne.“ Tak čo tu potom hráte za divadlo, REPUBLIKA? Toto, toto mi vysvetli. (Povedané so smiechom.) Tak tu ideš odvolávať, biješ sa do pŕs, že čo ste vybavovali, jak ste vybavovali a potom povieš, tak predčasné voľby sú nereálne. Tak presne pomáhate liberálnej bande vrátiť sa naspäť.
Už tu nesedíš, podobne jak tu nesedí Peter Pellegrini, ktorý tu mal silácke reči, aby som vystúpil v rozprave, aby mohol reagovať, a zdrhol, samozrejme, lebo jediná ich politika re... prísť si odprezentovať si svoje zákony, potom tam, kde sa im niečo nepáči, si tu prídu a jediné, čo to, na tlačovky chodia vyplakávať, že koľko sa prispieva, koľko sa neprispieva.
Tak keď sa pozrieme spätne, čo robili oni, tak urobili veľké nič, celý veľký Peter Pellegrini.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

28.9.2022 o 18:55 hod.

Ing. et Ing.

Filip Kuffa

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 18:55

Štefan Kuffa
Skontrolovaný text
Pán predsedajúci, keď si už to zavŕšil koniec tejto schôdzi, tak nebudem už reagovať, nebudem hovoriť nič, hej. Chcel som ešte, aktu... keď to bolo aktuálne, keď si schôdzu neukončil, chcel som ešte reagovať tuná, ale keď si ukončil... (Reakcia z pléna.)
Tak... tak nebudem už dávať žiaden procedurálny návrh, hej.
Skryt prepis

Vystúpenie s procedurálnym návrhom

28.9.2022 o 18:55 hod.

PhDr.

Štefan Kuffa

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video