78. schôdza

29.11.2022 - 22.12.2022
 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

7.12.2022 o 11:25 hod.

Richard Nemec

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Vystúpenia

Zobraziť vystúpenia predsedajúceho
 
 

11:25

Ľuboš Blaha
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Pán podpredseda, slovo lúzer po anglicky znamená porazený. Ak toto slovo môžem s vaším láskavým dovolením použiť, tak budem pokračovať. Ďakujem.
Kládol som si otázku, či takého politického lúzra ako je Daniel Lipšic budem dnes počúvať a budem naňho reagovať. Prečo je lúzer? Pretože jeho základný životný politický cieľ je nenávisť voči Robertovi Ficovi. A chcel ho za každú cenu zavrieť a ešte aj toto zbabral. Až taký je to lúzer. Pretože to postavil na takej absurdnosti, že si vytvoril ilúziu, že keď nominujete ako predseda vlády nejakých štátnych úradníkov, vraj to je organizovaná zločinecká skupina. Potom to postavil na takzvaných kajúcnikoch, ktorých ako advokát v minulosti sám obhajoval. Veď to je taký obrovský konflikt záujmov až to bolí. A ešte navyše dneska obhajuje čurillovcov, doslova gaunerov, ak to slovo môžem použiť, ktorí chceli zapaľovať autá svojim kolegyniam a chceli kopať ženy do pohlavných orgánov. A tento pán to obhajuje. Preto mu hovorím, že je lúzer.
Viete, a potom mu to celé z logických právnických dôvodov celkom pochopiteľne zruší jeho bývalý kolega na ministerstve vnútra pán Žilinka, ktorý bol štátny tajomník a KDH ho nominovalo. Lebo je ďaleko lepší právnik a túto nezmyselnú konštrukciu mu zrušil. Ako inak mu mám povedať, ako že je lúzer?
Viete, pán Daniel Lipšic ja mám pocit, že porušil hádam každé prikázanie z desatora, každé prikázanie. Zabil človek a podvádzal svoju ženu, kryl zlodejov goriliakov. To povedzte mi jedno prikázanie, ktoré tento pán neporušil. A toto má byť teraz tá ikona spravodlivosti, áno? Je to obyčajný kádehák, lebo takto sa správajú. Pekné reči a porušujú všetko, čo sa len namanie.
Daniel Lipšic je hanbou Slovenskej republiky. Ale čo je najdôležitejšie, je to lúzer... (Prerušenie vystúpenia časomerom.)
Skryt prepis

7.12.2022 o 11:25 hod.

Mgr. PhDr. PhD.

Ľuboš Blaha

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

11:25

Mária Kolíková
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ja by som chcela nadviazať, pán špeciálny prokurátor, na tú časť, kde ste vysvetľovali podstatu celého trestného konania a to, čo nám tu vnáša momentálne § 363. Lebo naozaj toto sa nám tu deje, že osoby, ktoré sú trestne stíhané, využívajú čo najlepšie, samozrejme, spôsob, ako sa dostať spod trestného stíhania a spochybniť celý proces. To je, samozrejme, ako advokáti veľmi dobre vieme, to je prvá úloha, ktorú má advokát spraviť. Pozrieť sa, či bol dodržaný proces. A súčasne platí, že spochybnenie procesu je najľahšia cesta, ako sa dostať k nejakému úspešnému výsledku v prospech klienta. No ale rozdiel je v tom, že ak to používate spôsobom, že viete, a tak ako ste povedali, že viete, že ten základ to trestné stíhanie má, viete ho aj ako advokát. A vlastne vám neostáva iná cesta, ako skúsiť maximálne spochybniť proces. A ja teraz dám bokom to, že či je to dobrá, alebo zlá cesta zo strany obhajoby a zo strany všetkých princípov, s ktorými súvisí aj výkon advokácie, pretože je pravdou, že keby sme boli v krajinách, ktoré považujú advokáta za predĺženú ruku spravodlivosti, tak jednoducho konania advokátov, ktoré sa tu stalo štandardom a ktoré ide za hranicu podľa mňa aj zákonnosti a určite etiky a určite to nie je predĺžená ruka spravodlivosti, tak jednoducho v iných krajinách bolo aj vyvodenie disciplinárnej zodpovednosti.
Jednoducho tu sa umožňuje advokátom použiť, dá sa povedať, akékoľvek kroky k tomu, aby sa očistil ich klient. A to je chybou, chybou celého nášho procesu, to sa nám tu deje. A, samozrejme, toto sa nám deje momentálne aj v týchto korupčných kauzách, kde sú zavlečení politickí predstavitelia. Jediná cesta pre nich je spochybniť proces a, bohužiaľ, v osobe generál... (Prerušenie vystúpenia časomerom.)
Skryt prepis

7.12.2022 o 11:25 hod.

Mgr.

Mária Kolíková

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

11:25

Richard Nemec
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem, pán predsedajúci. Takto vymäknúť, ajajaj, to je škoda, nevadí. Ale ďalej, ja chcem, ja chcem hlavne pánovi špeciálnemu prokurátorovi tiež vzdať obdiv a hlavne tí skúsení politici na tej druhej strane vedeli, kto ráno o deviatej vystupuje. To, že neprišli do práce a potom sa vyhovárať a vy im ešte dáte tú možnosť, aby sa mohli prihlasovať do diskusie do faktických a ani jeden z nich vám za to nepoďakoval, tak to je tá kultúra, ktorú vidia ľudia, síce málo to sledujú, sledujú to tí, čo sú doma, ale však okej, veď však ten obraz nech si ľudia povedia.
A jeden taký malý odkaz trošku strane SaS. Treba to dať na takú, na také váhy. Edo Heger, premiér tejto krajiny, vám nič nespôsobil a ani pánovi Sulíkovi. Tak si trošku, je to náročné to na tie misky váh dávať, čo, kam s touto krajinu. Tak ja nehovorí, nehovorím, že aj my sme bez viny, ale si to vyčistiť a zvážiť, ako pôjdeme ďalej. A myslím si, že je to hodne dôležité teraz v tomto momente a hlavne v utorok to bude hodne dôležité.
Ďakujem veľmi pekne.
Skryt prepis

7.12.2022 o 11:25 hod.

Richard Nemec

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

11:25

Juraj Šeliga
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem pekne. Vidíme zásadný rozdiel medzi tým, akým spôsobom sa viedla diskusia dnes, a to, čo tu bolo včera. A nielen čo sa týka prejavu, ale ten zásadný rozdiel je v tom, že špeciálny prokurátor vystupuje v rozprave, že môžu naňho reagovať aj kolegovia poslanci a poslankyne, ktorí s ním nesúhlasia. A toto je úplne zásadné. Hoc niekto súhlasí alebo nesúhlasí s postupmi špeciálnej prokuratúry, tak ide o tom, že tu je priestor si to vysvetliť. A včera? Čo to bolo včera?
Včera vystúpil pán generálny prokurátor na úvod, keď naňho nikto nemohol reagovať, potom tu sedel celý čas a potom vystúpil na záver, keď naňho nikto nemohol reagovať. A to je kľúčové pre dôveru v právny štát. To je kľúčové preto, že ľudia veria, že na Slovensku sa deje alebo nedeje spravodlivosť. Lebo tí, ktorí rozhodujú o osudoch obvinených, majú byť konfrontovaní v miere, ktorá je prípustná aj s verejnosťou a verejnými otázkami. A generálny prokurátor proste zbabelo uteká pred novinárskymi otázkami, nerobí tlačové konferencie, nerobí vyhlás..., respektíve robí vyhlásenia a dáva jednoducho dôvod ľuďom na pochybnosti. A dokonca, a to považujem za úplne bizarné, že keď špeciálny prokurátor hovorí v médiách, tak pomaly ho chce disciplinárne stíhať. Že to kam sme sa dostali?
A čo sa týka, čo sa týka vôbec tej celej rozpravy, ktorá tu dnes bola, ja vystupujem tiež preto, ak by chcel niekto ešte z opozície reagovať, to nebolo o faktoch. To bola zmes urážok, zmes vecí, ktoré nijakým spôsobom nesúvisia s rozhodnutiami, ktoré aj opozícia, teraz myslím pána Fica, kritizuje. To bolo ad hominem na osobu špeciálneho prokurátora bez toho, aby čokoľvek zaznelo ohľadne právneho názoru alebo právnej kvalifikácie niektorých skutkov. To je nepochopiteľné, to je divadelné predstavenie. Divadelné predstavenie, ktoré má zaujať tých, ktorí sú právoplatne odsúdení, ktoré má zaujať, samozrejme, nejakú voličskú základňu a ktoré má zaujať všetkých, ktorí by mohli začať vypovedať. Vypovedať v prospech alebo neprospech kohokoľvek, a o tomto sa tu my dnes bavíme. Úrad špeciálnej prokuratúry je pod enormným tlakom, pod tlakom generálneho prokurátora.
Maroš Žilinka sa včera ani raz nezastal Úrad špeciálnej prokuratúry. Nehovorím, že sa mal zastávať Daniela Lipšica. Špeciálne hovorím o Úrade špeciálnej prokuratúry. To kam sme sa dostali, toto ako keby bolo nechcené dieťa. Je to tu, ale no tak nič o tom radšej nepoviem. Ale o všetkom možnom, o krajských prokurátoroch, ktorí bohvie prečo napísali nejaké vyhlásenie a pánboh vie, či ho písali oni, tak o tých tu veľa rozprával. Ale o tom, že Fico tu chce dávať esesácke plášte prokurátorom špeciálnej prokuratúry nepovedal ani slovo.
My sme v situácii, že je tu časť politického spektra – SMER, HLAS, ĽSNS, REPUBLIKA a neviem, kto všetko, ktorá chce zrušiť Úrad špeciálnej prokuratúry. Neklamme si. Ak prídu predčasné voľby alebo prídu riadne voľby a dostanú sa títo páni a dámy k moci, a dnes sme to tu počuli v tej sále, tak budú chcieť zrušiť Úrad špeciálnej prokuratúry a Špecializovaný trestný súd. Veď Fico sa tu osobne v pléne vyhráža špeciálnemu prokurátorovi. To kde sme? Ja viem, že táto správa je podstatne zaujímavejšia ako správa, ktorú prednášal Dušan Kováčik. Ten tu prišiel, sadol si tu na päť hodín, dokopy nič nepovedal a potom utiekol pred novinármi. Skóre 61:0, to sme už zabudli na to? O toto sa tu dnes hrá. Toto je to, čo bude rozhodovať. Lebo to, že či bude nejaká budova natretá na žlto alebo na zeleno, alebo či pôjde cesta cez jedno pohorie alebo druhé pohorie, na konci dňa nemá zásadný vplyv na kvalitu života ľudí v tejto krajine. Ale to, či zákon a spravodlivosť bude platiť pre všetkých rovnako, to je to kľúčové. O to sa dnes hrá. Ak špeciálna prokuratúra, ak vyšetrovatelia urobili nejakú chybu, je tu súd na to, aby túto chybu konštatoval a potom aproboval. Ale my sa dnes nebavíme o chybách, táto rozprava nebola o chybách.
Táto rozprava bola o tom, že sa snažia kolegovia niektorí absolútne spochybniť akékoľvek vyšetrovanie. Ja som tu nepočul citáty z judikatúry Európskeho súdu pre ľudské práva alebo judikatúry najvyššieho súdu. Kolegovia, toho, čo je, trestnej teórie, nie, to bolo o tom, že tu sú politické procesy, Lipšic nemal byť nikdy špeciálny prokurátor a všetci sme zaujatí mafiáni, ktorí chcú pozatvárať smerákov. Zvláštne. Ale o tom, že niekto je obvinený zo závažnej trestnej činnosti, že existujú dôkazy, že vypovedajú bývalí nominanti a že o tom rozhodujú súdy a že súd odsúdil bývalého špeciálneho prokurátora, o tom ani pol slova. Či aj tie súdy sme my skorumpovali? Tí sudcovia sú naši? Tí sudcovia sú tu roky, tí sudcovia tu boli za SMER-u, niektorí tu boli ešte za Dzurindu. A vtedy ticho, vtedy nikto nič nepovedal.
Ale dnes, keď jednoducho hrozí, že niektorí kamaráti alebo možno aj politici by mali stáť pred spravodlivosťou a mali právo sa férovo brániť, tak tu počúvame osobné útoky na to, že Daniel Lipšic nemal byť špeciálnym prokurátorom alebo útoky o tom, že prokurátori si majú objednávať a obliekať esesácke kabáty. To je šialené. A opakujem, o toto sa tu hrá. O právny štát a o dôveru v právny štát. O to, či ľudia budú mať pocit, že na Slovensku platí spravodlivosť pre všetkých. Pre všetkých. Nielen pre opozíciu alebo koalíciu, pre akéhokoľvek a každého občana v tejto krajine. Opakujem a budem to opakovať dookola, keď sa dámy a páni z tejto strany dostanú... (Prerušenie vystúpenia predsedajúcim.)

Pčolinský Peter, podpredseda NR SR
Pán poslanec Nemky!

Šeliga, Juraj, poslanec NR SR
... k moci, jedna z prvých vecí, ktoré urobia, budú chcieť zrušiť Úrad špeciálnej prokuratúry a Špecializovaný trestný súd, lebo budú chcieť dostať von všetkých, ktorí boli právoplatne odsúdení. Však o Kováčikovi hovoria ako o politickom väzňovi. O tom Kováčikovi, ktorý nevyšetril ani jednu kauzu za štrnásť rokov. To je pre nich politický väzeň. Vtedy keď bola správa špeciálneho prokurátora Kováčika, vtedy nevystupovali. A vtedy ani nikto z vtedajšej opozície nehovoril o Kováčikovi, že je nejaký mafián alebo niečo také. Hovorili mu, že je pán, ktorý má skóre 61:0, čo je úplne objektívny fakt.
Nezabúdajme, milí priatelia, dámy a páni, o to a na to, o čo sa tu hrá. To je jedno, či my budeme, alebo nebudeme v politike, ale ide o to, že či ľudia na Slovensku budú veriť, že zákon platí pre každého, že každý, keď urobí niečo zlé, má byť postavený pred spravodlivosť. A opozícia na čele s Robertom Ficom nám hovorí nie. Keď ste s nami, keď ste s nami v jednej partii, keď s nami bijete bandu, tak my sa o vás postaráme. A sme schopní zájsť tak ďaleko, že budeme útočiť na rodiny, budeme útočiť na tých, ktorí sa nevedia brániť, budeme spochybňovať všetko a všetkých. A nič nám nie je sväté. V takom prípade nám nič nie je sväté, lebo my bijeme bandu a my sme spolu. A my kradneme a kradneme peniaze, ktoré patria ľuďom na Slovensku. To je na tom to šialené. A práve preto sú tie všetky pokusy o predčasné voľby a o povalenie vlády nebezpečné podľa mňa.
Každý sa rozhoduje slobodne a podľa svojho najlepšieho vedomia a svedomia, ale, ale ja som cítil potrebu pomenovať toto riziko, pretože tá debata sa zvrhla proste nie do argumentov o tom, akým spôsobom postupuje Úrad špeciálnej prokuratúry, akým spôsobom vykladá určitý paragraf alebo akým spôsobom postupujú orgány činné v trestnom konaní. O tom tu neznelo nič. Tá debata sa zvrhla na to, úplne živočíšne, lebo im ide o život v určitom slova zmysle, lebo sa boja, zvrhla sa na to, že tento úrad treba zrušiť. Na toto pamätajme, prosím, o tomto rozprávajme, hoc máme rôzne, naozaj rôzne názory na niektoré veci, toto je niečo, čo by nás všetkých demokratov, skutočných demokratov malo spájať.
Ďakujem veľmi pekne.
Skryt prepis

7.12.2022 o 11:25 hod.

PhD.

Juraj Šeliga

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 11:40

Ondrej Dostál
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Pán poslanec Šeliga, nie že by som sa chcel zastávať pána generálneho prokurátora Žilinku, ale nie je celkom pravda, že nijako nereagoval na kritiku, iba v úvodnom a záverečnom slove. On síce nevystúpil v rozprave, ale sediac na mieste pre predkladateľa nesúhlasne krútil hlavou pri kritike a pri niektorých poslancoch si aj brblal a vyrušoval ich, ako napríklad pri pánovi poslancovi Šefčíkovi. Je pravda, že na kritiku alebo na časť kritiky reagoval iba v záverečnom slove, kde už nebola možnosť sa brániť, ale čo je z môjho pohľadu zvlášť závažné je, že na časť kritiky nereagoval vôbec a teda, keďže sa to týka mňa, tak to berem tak aj trochu osobne. Lebo ja som mu tu vytkol to, čo som mu vytkol v deň, keď bol vymenovaný za generálneho prokurátora pani prezidentkou, a síce to, že klamal ústavnoprávnemu výboru na vypočutí a keď hovoril o tom, že pán Gučík sa nijako neangažoval v prospech jeho zvolenia, čo nebola pravda, bola to lož, a keď hovoril o tom, že poprel tie správy z Threemy medzi Kočnerom a Bödörom, že Robert Kaliňák s ním uvažoval ako s novým špeciálnym prokurátorom a teda že sa angažoval v tom, aby Dušan Kováčik skôr skončil na poste špeciálneho prokurátora. Aj to poprel a aj to bolo klamstvo, lebo sa v tom sám angažoval, ale teda Dušan Kováčik neodstúpil skôr. A ja som to už povedal aj verejne, aj som napísal ten článok, aj som dal k tomu facebookový status, aj som to povedal médiám, včera som to tu zopakoval stojac jeden a pol metra od pána Žilinku a pán Žilinka mal možnosť na to reagovať aspoň v tom záverečnom slove. A nereagoval na to vôbec. Prečo asi?
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

7.12.2022 o 11:40 hod.

Mgr.

Ondrej Dostál

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 11:40

Marek Šefčík

Vystúpenie s faktickou poznámkou 11:40

Alojz Baránik
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Tak ja budem reagovať na pána kolegu Šeligu, pokiaľ ide o jeho taký, by som povedal, politický diskurz. Máme tu takú situáciu, že zhodneme sa v tom, že keď sa tu zmení vláda, že to bude znamenať vážne ohrozenie Úradu špeciálnej prokuratúry, pokiaľ ide o jeho existenciu alebo o jeho vedenie. S tým efektom, ktorý je možné s tým aj spájať. Avšak a v čom sa rozchádzame je to, že či sa k tejto situácii rýchlejšie dostaneme, keď ponecháme ten súčasný stav, alebo keď zmeníme túto vládu, ktorá je de facto ovládaná tými, ktorí sem dosadili Žilinku, ktorí sem dosadili to, že Fico nemôže byť vydaný parlamentom súdu na väzobné stíhanie.
Jednoducho my si myslíme, že ak to bude takto pokračovať, tak je to isté, že sa vráti Fico spolu s týmito ľuďmi, jeden z nich sedí priamo nad vami, a bude to všetko tak, tá distopická situácia, ako ju opisujete, tu nastane s väčšou pravdepodobnosťou, ako keď toto celé zmeníme, umožníme, aby tento štát viedol niekto, kto má ozajstnejší záujem na tom, aby tu bol právny štát a aby tu nebol vo vedení štátu de facto niekto, kto riadi všetky činnosti proti právnemu štátu, o ktoré sa pán špeciálny prokurátor aj s jeho kolegami snažia.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

7.12.2022 o 11:40 hod.

JUDr.

Alojz Baránik

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 11:40

Richard Nemec
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem, pán predsedajúci.
Juraj, akože ja som ti v tomto veľmi zatlieskal a spomínam si pred pár dňami, keď sme chodili po chodbe a nie sme zasmradení asi ničím, sme noví politici, ty si trošku možno skúsenejší, lebo si aj vo vedení, ale a povedal si, že pome bojovať. A mne zo športu to slovo bojovať a hlavne som vždycky vysvetľoval svojim trénerom a svojim takým tým klubom, ktorí boli moji protivníci, že bojujme na ihrisku, ale nebojujme v zákulisí, lebo tam sa to dialo tiež parádne a toto ma, toto ma ničilo a chcel som bojovať len na ihrisku a potom už nebojovať a ísť s nimi trebárs na pivo.
Ale chcem povedať jednu vec. Znova to zopakujem. Premiér tejto krajiny strane SaS nič neurobil zlého. A to, že nám tu je vytýkané, že niektorí nehlasovali za vydanie Fica, pri takom veľkom klube sa to nedá vylúčiť na sto percent, a vy to dobre viete. Čiže, a potom tu je vyčítané tri šesť trojka, pán Baránik, my sme za to hlasovali a veľkou, veľkou väčšinou a mali sme aj my vlastnú tri šesť trojku, ktorú predkladal pán Vetrák. Takže neni to úplne tak, jak hovoríte. Ale vravím, toto sú tie závažia na tú misku váh, ktoré treba dať a ktoré si treba fakt dobre zvážiť, že čo sa ide urobiť s touto krajinou.
Pán špeciálny prokurátor, ďakujem za vašu prácu.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

7.12.2022 o 11:40 hod.

Richard Nemec

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 11:40

Ján Mičovský
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo, pán podpredseda.
No prežívame turbulentnú dobu a hmýri tu okolo nás množstvo faktov, právd, poloprávd a aj vyslovene lží a mne sa žiada v tejto súvislosti upozorniť na dva fakty, ktoré možno zanikajú v tom hmýrení, v tej turbulencii rôznych udalostí, a to je fakt, že táto vláda, a som presvedčený, vstúpi do histórie s tým, že predvádza vo veľmi ťažkej dobe veľmi potrebnú a správnu zahraničnú politiku. A druhý fakt, ktorý určite historici zaznamenajú, je fakt, že stalo sa niečo, o čom nikto z nás, kto tu sedíme, myslím si, to poviem celkom úprimne, ani nepredpokladal, že to môže nastať. Že ľudové porekadlo, že páni sú vždycky tí, ktorí robia zle a nikdy si nikdy nepripustia, aby navzájom si škodili, prestalo platiť. Spravodlivosť dosiahla a dosahuje na najvyššie poschodia tohto štátu a ja to opakujem, som presvedčený, že to pred tromi rokmi nikto nepredpokladal, že to naozaj môže takáto situácia vzniknúť. Je to veľmi potrebné pre hygienu morálnu tejto krajiny a ja oceňujem, že pilierom tejto morálnej hygieny je práve aj pán špeciálny prokurátor a jeho úrad a to, čo povedal pán poslanec Šeliga, naplno podpisujem.
Ďakujem.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

7.12.2022 o 11:40 hod.

Ing. CSc.

Ján Mičovský

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 11:55

Miriam Šuteková
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Pán poslanec Šeliga, keďže musím na predrečníka reagovať, tak chcem ti povedať toľko, že ty vieš, že sa málo zapájam do diskusií v tejto sále a to preto, lebo väčšina diskusií sa vlastne vedie v rovine osobných útokov, od ktorých sa úprimne dištancujem. Ale ak mi dovolíš, využijem tento čas na to, aby som sa obrátila v závere diskusie na pána špeciálneho prokurátora.
Chcem vám poďakovať, pán špeciálny prokurátor, za to, ako hrdinsky nesiete aj tie osobné útoky, ktoré sa tu proti vám vedú, a je mi veľmi ľúto za všetkých kolegov, možno slušných pánov poslancov, povedať toľko, že nám je to ľúto, že takýmto spôsobom sa komunikuje v tejto sále a viem, čo to vnútri človeku vyvoláva. Chcem vám poďakovať za vašu prácu, za to, čo robíte. Hlavne nevzdávajte to aj napriek tomu, čo sa voči vám takýmto spôsobom deje. Ďakujem ešte raz za všetko.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

7.12.2022 o 11:55 hod.

Mgr.

Miriam Šuteková

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video