79. schôdza

8.12.2022 - 12.12.2022
 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie v rozprave

8.12.2022 o 16:10 hod.

PhD.

Juraj Šeliga

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Vystúpenia

Zobraziť vystúpenia predsedajúceho
 
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 16:10

Anna Zemanová
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Pán predseda Kollár, krikom v pléne Národnej rady neprekryješ to, že si povalač demokracie a dravá... drahá nevesta koalície. SME RODINA sa tu hrá na ochrancu národa, ale pravda je taká, že ste súčasťou vlády a nesiete spoluzodpovednosť za chaos v parlamente, nedodržiavanie pravidiel a zákona, ktorým je aj rokovací poriadok.
A verím, že ak bude vyslovená nedôvera vláde, že splníš to, čo si povedal, že tým okamihom prestáva fungovať koalícia a opustíš post predsedu parlamentu a že nebudeš prilepený na stoličke. (Reakcie z pléna.)
Už sme tu mali všeličo, predsedu Danka, podpredsedu Ľuptáka a teraz tu máme Kollára a Pčolinského.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

8.12.2022 o 16:10 hod.

RNDr.

Anna Zemanová

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 16:10

Boris Kollár
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Bude to hneď po tom, ako SaS-ka odíde kompletne, ako povedala, že keď povalí vládu, že sa bude tak hanbiť, že odíde a vzdá sa každý jeden poslanec mandátu. To ste povedali. Taká istá blbosť a také isté klamstvo, ako ste teraz povedali. Anka, ja som toto nikdy nepovedal... (Reakcia z pléna.) No.
Takže chcem sa ospravedlniť na začiatok za emotívny prejav, trošku som asi zvýšil hlas, ale naozaj ma premohli emócie, tak za možno zvýšený hlas sa ospravedlňujem, ale za obsah určite nie. A som, pevne verím, že ste to počuli aj vy, Anka, že to bolo dostatočne silné a aspoň niečo to s vami urobilo.
Ďalej, pán Baránik, tak SIS nie je orgánom činným v trestnom konaní. Je to informačná služba, ona informuje a nemôže nič zastaviť, nič ovplyvniť a nemôže nič urobiť s orgánmi činnými v trestnom konaní. Ani to nerobí. A ak ste to nevedeli, tak vám to, pán Baránik, teraz oznamujem. A nemáme žiadneho nominanta v polícii.
Pán poslanec Lehotský, už ani neviem, čo ste hovorili, ale, pani Zemanová, vás som si zobral hneď na začiatok, takže vám som to oznámil. Nič takéto som nepovedal a naozaj to urobím hneď, ako celá SaS naozaj po povalení vlády vstúpi do seba a položí mandát a odíde, odpochoduje z tohto poslaneckého kolégia, takže...
A čo sa týka teraz ešte, á, už viem, pán Lehotský, ešte k tomu ĽSNS a Republiky. Viete, pre mňa je každý jeden poslanec tuná poslancom zvoleným občanmi, ľuďmi, áno? A ja sa za to nehanbím. Ja bez problémov rokujem aj s pánom Ficom, aj s pánom Pellegrinim, aj s pánom Kotlebom. Ja sa nemusím schovávať, viete? Ja nie som farizej. Ja sa neschovávam a netvárim sa, že mi niekto smrdí alebo vonia viacej, alebo... ani, verte tomu, že nemám vás vyššie postavenú ako pána tunák primára alebo tunák pána Beluského, verte tomu... (Prerušenie vystúpenia časomerom.)
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

8.12.2022 o 16:10 hod.

Boris Kollár

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie v rozprave 16:10

Juraj Šeliga
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem pekne. Ďakujem pekne, pán podpredseda. Vážený pán premiér, dámy a páni, milé kolegyne a kolegovia, ja si veľmi dobre pamätám rok 2011, keď padala Radičovej vláda. Sme boli na vysokej škole s viacerými priateľmi a sami seba sme sa pýtali, že či sa to proste naozaj ide stať a či naozaj padne Radičovej vláda.
No a potom sa to stalo a mnohí, mnohí (ruch v sále), mnohí sme sa pýtali, že ako je to možné, že či kolegovia, ktorí tu dnes sedia, alebo vôbec vtedajšia pravicová vláda jednoducho nevidí, čo môže nastať. No a dnes to človek, alebo teda ja zažívam na vlastnej koži. Ten scenár ako keby sa opakuje. Opakuje sa scenár Radičovej vlády. A bolo to alebo je to úplne rovnaké. Ja si veľmi dobre pamätám, ako ste vtedy hovorili, kolegovia zo SaS-ky, že... (ruch v sále), že euroval je pre vás principiálna a hodnotová otázka a že jednoducho to je niečo, kvôli čomu ste ochotní sa postaviť aj na hranu. Potom Iveta Radičová spojila hlasovanie o eurovale s dôverou a padla Radičovej vláda. A chvíľu zneli priestorom reči o tom, že veď je nejakým spôsobom možné vyskladať novú koalíciu, aby znova tu bola, aby sa udržala tá vláda na pôdoryse výsledkov volieb z roku 2010. A bola to úplná hlúposť v momente, dva dni po tom, ako padla Radičovej vláda, boli dohodnuté predčasné voľby, bola schválená novela ústavy a navyše bol schválený euroval, čo je úplne cynické, že pred dvoma dňami sme schválili update eurovalu aj s vašimi hlasmi.
A teraz sa opakuje to isté. Vy tu ponúkate slameného panáka. Zahlasujeme za pád vlády, padne vláda a potom sa vytvorí nejaká nová koalícia, ktorá bude fungovať tak, aby vláda mala sedemdesiatšestku. A keď sa nevytvorí, tak náhodou tu bude nejaký typ úradníckej vlády. Nič z toho sa nestane. Keď padne Hegerova vláda, budú predčasné voľby. Opakujete Radičovej scenár.
Ja mnohých z vás si naozaj vážim a považujem vás za rozumných ľudí, len nerozumiem, prečo robíte tú istú chybu. A nikto nepopiera a ja som posledný, kto by to popieral, že táto vládna koalícia má svoje problémy a že nie vždy je to jednoduché. Koniec koncov veď sme tam boli spolu dva a pol roka a mňa naozaj mrzelo, že ste odišli z tej vlády. A tie zápasy, ktoré sme viedli, o tom raz môžeme hovoriť, a boli to zápasy ako vo vnútri, tak potom s opozíciou. A mnohé z nich boli úspešné. Koniec koncov starší politici ako ja hovoria, že politika je zápasom. A keď ste odišli z tej vládnej koalície, tak ste povedali, že budete konštruktívnou opozíciou. A opäť sa to ukázalo. Keď sme riešili otázku sudcovských previerok, tak sme ten zápas vyhrali. Keď sme riešili otázku toho, akým spôsobom sa Národná rada postaví k Rusku alebo k Ukrajine, tak sme ten zápas spolu vyhrali. Ale ja mám pocit, že vám sa to vymklo z rúk teraz, lebo oni zahlasujú všetci. A vy zahlasujete s nimi a tá vláda padne. A nebude tu nová väčšina, nebude tu úradnícka vláda, budú predčasné voľby. Rok 2011 sa opakuje.
Keď človek veľmi pozorne číta to odôvodnenie, ktoré ponúkate ako poslancom, tak ľuďom, prečo je dôležité, aby táto vláda bola povalená, tak tam píšete, aj viacerí z vás to spomínate, že problémom je § 363. To je opäť úplný slamený panák. Nie v tom, že by to nebol problém, ono to je problém, lenže vy, ktorí poznáte rokovací poriadok, viete, že § 363 má v tomto pléne stopku až do mája, pretože koncom októbra bol odmietnutý, takže keď zajtra padne vláda, s 363 neurobíte nič, ani keby tu bola nová väčšina, keby ste mali vy sedemdesiatšestku, lebo je tu rokovací poriadok a je tu šesť mesiacov stopka. A navyše ten zápas dnes prebieha na Ústavnom súde, to viete. Takýmto spôsobom jednoducho klamete ľudí v tom, že hovoríte, že táto vládna koalícia nič nevie robiť s § 363, a tým, že sa povalí Hegerova vláda, tak § 363 bude vyriešený. No nebude, do mája je stopka a do mája, dámy a páni, keď padne Hegerova vláda, budú predčasné voľby.
Čo sa týka pána Žilinku, tak viacerí vieme, ako to bolo, akurát niektorí z vás, opakujem, niektorí z vás stratili pamäť. Ja si veľmi vážim to, čo urobil Ondro Dostál, lebo to nemuselo byť a určite to nebolo preňho jednoduché, sa postaviť vlastnému klubu a povedať nahlas, že pán Sulík sa dohadoval s Gučíkom, a urobil to a nehlasovali potom a myslím, že Ondro urobil vtedy správne.
Ja som takisto vyzýval pani prezidentku, aby ho nevymenovala, ona sa nejako rozhodla, ale boli iní a iné, ktoré hovorili o silnom životnom príbehu. Ale to je história, to ľudia vedia, faktom je, lebo poďme k faktom, keď zajtra alebo v utorok padne Hegerova vláda, Maroš Žilinka nejde nikam, on neodstupuje, jeho nemá kto odvolať, nemáte deväťdesiatku na jeho odvolanie. Jednoducho takto to je.
Vy ste sa rozhodli, že chcete ukázať, že túto vládu drží opozícia, kde sú aj fašisti, ale oni idú hlasovať za pád vlády spolu s vami. Je vysoká šanca, ak nezídete z kratšej cesty, že vláda padne. Opakujem, žiadne scenáre o tom, že tu bude nejaká nová vláda, nová vládna väčšina alebo že bude úradnícka vláda, sa nenaplnia. Nerozumiem tomu, že ste sa rozhodli pre tento kamikadze štýl, že jednoducho, hoc nesúhlasíte s mnohými krokmi vládnej koalície terajšej, že ste ochotní riskovať predčasné voľby. Veď vy ste počuli včera toho Fica, čo hovoril v súvislosti s Úradom špeciálnej prokuratúry, a prepáčte mi, naposledy, čo som sa pozeral, nemáte preferencie na to, aby ste zostavili po tých predčasných voľbách vládu. To, že ich nemám ja, v poriadku, ale vy ich na to nemáte, nemáte rozrokovanú veľkú a širokú koalíciu, ktorá ide zobrať Slovensko do svojich rúk, alebo ak máte, tak to perfektne skrývate.
Nevidím, že by Progresívne Slovensko alebo KDH, alebo SaS vedeli dneska urobiť sedemdesiatšestku, keby boli o 110 dní predčasné voľby.
Ja vám nijako nezazlievam, že kritizujete túto vládnu koalíciu, ste v opozícii, úplne v poriadku, len sa mi zdalo, že tiež vnímate mantinely a politickú realitu, ktorá tu je, lebo jedna vec je povedať, že táto vláda je zlá, ale od štátnika a od štátnikov sa čaká, že povedia aj to B, lenže vy to B nemáte. Vy hovoríte, povalíme vládu a potom sa niečo stane. A snažíte sa ľuďom nahovoriť, že to niečo bude ako nová väčšina v parlamente. Kollára neviete vystáť, Matoviča neviete vystáť, polku OĽANO neviete vystáť, a s kým chcete urobiť tú väčšinu? No s kým ju idete urobiť? Tá otázka, ktorá tu je, nie je to, či máte, alebo nemáte súhlasiť, je jasné, rozhodli ste sa, odišli ste do opozície. Tá otázka je, či vám to stojí za to, hoc je to 15 mesiacov, odovzdať alebo riskovať, aby som bol prestý... presný, odovzdanie krajiny do rúk Fica. To je to, o čom sa tu bavíme. Ja vás nejdem prehovárať o tom, že aby ste mali zrazu radi niekoho, koho nemáte radi alebo s kým nesúhlasíte, ale považujem vás za normálnych, racionálnych ľudí, ktorí si vedia spočítať po tých dvanástich rokoch v politike A a B, navyše Richard Sulík je dobrý v počtoch, no ale toto nesedí. Tých 76 proste nijako nesedí v žiadnom scenári.
Už vidím Borisa Kollára, ako ide súhlasiť s úradníckou vládou, keď sme pri tom, keď ten scenár tak podsúvate. Alebo už vidím pani prezidentku, že si zoberie na triko to, že všetko musieť podpísať, všetko. Však poznáte ústavu, viacerí ste veľmi skúsení právnici.
Konštrukty, ktoré tu vytvárate, sú utópia, dnes hráme o to, či budú predčasné voľby. Žiadny iný scenár nie je na stole a SaS opakuje tú istú chybu ako pri Radičovej vláde. Nerozumiem, naozaj nerozumiem, že robíte to isté, čo sami mnohí ľutujete v tých súkromných rozhovoroch, že to bola chyba vtedy, a teraz idete urobiť to isté.
Dámy a páni, nijako neočakávam, že budete mať radi túto vládu alebo vládnu koalíciu, alebo že zrazu by sa zlepšili vzťahy, ktoré proste za tých dva a pol roka utrpeli, ale od racionálnych ľudí, akí ste vy, vnímam to, že budú argumenty, ktoré, ktoré ponúkate, brať vážne, 363 sa nezmení po páde vlády, lebo je tam ešte päť mesiacov stopka. Jediný, kto ho momentálne môže zmeniť alebo zrušiť je Ústavný súd alebo to potom spolu musíme skúsiť znova. Maroš Žilinka po páde vlády nikam neodchádza.
Jediné, čo môžme skúsiť, opäť, je to, aby prezidentka podala disciplinárny návrh a rozhodoval o ňom disciplinárny súd. Keď mohol disciplinárny súd rozhodovať o tom, že Lipšič povedal dve veci na kameru, tak môže rozhodovať aj o tom, čo robí Žilinka. To má dnes v rukách prezidentka a tam môžme vyvíjať spoločne iniciatívu a rovnako neexistuje, opakujem, neexistuje tu 76 poslancov, ktorí chcú vytvárať nejaký nový pôdorys. Takto to je, vytvorili ste si slabé argumenty na to, aby ste nemuseli byť konfrontovaní s tým, že povalíte vládu a budú predčasné voľby.
Ale ak vláda Eduarda Hegera padne, skôr alebo neskôr tie predčasné voľby budú. Opakujem, štátnik sa správa tak, že vie, čo je krok B. Prosím vás, aby, aby ste si to naozaj premysleli a zišli z kratšej cesty dole.
Ďakujem pekne. (Potlesk.)
Skryt prepis

Vystúpenie v rozprave

8.12.2022 o 16:10 hod.

PhD.

Juraj Šeliga

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

16:25

Jana Bittó Cigániková
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Juraj, tak po prvé vôbec nie je pravda, že Kollára nevieme vystáť. Áno, akože nakričí na mňa, nakričím naňho naspäť, lezie mi na nervy, že živí svoje matky z peňazí ľudí chudobných, ktorí proste deti nemajú, lezie mi na nervy, že bráni tomu, aby bo... aby sa tu bojovalo proti korupcii, že, že sa snaží pomáhať Žilinkovi, že chráni Fica. Jasné, lezie mi to na nervy.
Ale vieš, čo na rozdiel od teba, Boris robí? Boris hovorí, že on taký je. On normálne na rovinu povie, takýto som a ľudia ho zvolili. Ja to nevyčítam jemu, ja to vyčítam vám, lebo vy sa hráte chrumkaví, úžasní, zlatí, a potom tam za chrbtom máte ľudí, čo hovoria, že to budú robiť aj to robia. A kde sú tvoje červené čiary, Juraj, keď nám tu takto dohováraš? Takže aby bolo jasné, ako to je.
Keby, keby ste vy robili, čo máte, tak my tu teraz nemusíme takto sedieť, konkrétne ty. Áno, pre nás je to principiálne, aby tu nerástli každý deň extrémisti, aby tu nerástol Fico, aby tu nerástla nenávisť v spoločnosti, aby tu nerástol dlh, aby tu sa nelegitimizovali ľudia, ktorí prišli na kandidátke fašistickej strany. Však to sú tvoje slová, ty si o tom rozprával, nie Boris Kollár, ty. Tak čo tu teraz vyčítaš?
A hovoríš o tom, že tie predčasné voľby, že ony budú, no budú, pokiaľ za nich zahlasujete vy alebo OĽANO, tak sa opäť pýtam, či sú to len vaše reči a pózy, tak ako je u teba zvykom, lebo keď nie, tak proste tých hlasov nemusí byť dosť, keď za to OĽANO a ani, ani nikto zo ZA ĽUDÍ nezahlasuje.
Tak za nás toľko.
Skryt prepis

8.12.2022 o 16:25 hod.

Mgr. MBA

Jana Bittó Cigániková

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

16:25

Branislav Gröhling

16:25

Eduard Kočiš
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Veľmi pekne ďakujem za slovo, pán predsedajúci. Pri páde Radičovej vlády nebol len Sulík, ale bol toho súčasťou aj Matovič. Čiže keď povieme, pán kolega, A, ozaj treba povedať aj B, pretože ani Matovič sa nesprával inak, ako sa počas vlády Ivety Radičovej pri eurovale, pri tej záchrane Grécka, správal Sulík, rovnako sa správal Matovič, čiže toto nie je argument. Či nová vláda, či zmeny vo vláde, či úradnícka vláda, podľa mňa je to vždy lepšia alternatíva ako vláda divadla M plus H, to znamená divadla Matovič plus Heger.
To, že sa vláda Igora Matoviča, Eduarda Hegera alebo akokoľvek ju nazveme, dostala do situácie, v ktorej je teraz, to je iba dôsledkom toho, že s Matovičom sa jednoducho vládnuť nedá. A to už pochopili mnohí, ktorí sú súčasťou tejto vládnej koalície. (Rečník si odkašlal.) Pardon. Keď náhodou padne vláda, ako ste povedali, zajtra alebo v utorok, čo ja pevne verím, že padne, pretože je bude vyslovená nedôvera v pléne Národnej rady Slovenskej republiky, a čokoľvek, čo po nej príde, si dovolím povedať, že nebude horšie ako to, čo tu bolo teraz, práve naopak, môže to byť už len lepšie, pretože tak ako nízku latku nastavila vláda, či už predchádzajúca, ktorej šéfoval Matovič oficiálne, alebo táto, ktorej šéfuje Matovič neoficiálne, bude určite lepšie ako to, čo tu bolo za celé dvaapolročné funkčné obdobie.
Predčasné voľby sú záchranou ozaj pre Slovensko, pre občanov Slovenskej republiky, sú jednou a jedinou alternatívou, ktorú si dokážem predstaviť a nespochybňujem vôbec to, že sú jedinou možnosťou pre voličov, všetkých voličov, ktorí urobili chybu v roku 2020, dali Matovičovi neskutočne silný mandát a pevne verím, že túto chybu oľutovali, a pevne verím, že ju aj napravia.
Ďakujem pekne.
Skryt prepis

8.12.2022 o 16:25 hod.

PhDr.

Eduard Kočiš

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

16:25

Milan Potocký
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo, pán predsedajúci. Pán poslanec Šeliga, súhlasím s tebou, že strana SaS sa správa ako kamikadze a naozaj sa im to vymklo z rúk a hazarduje s touto krajinou a v konečnom dôsledku neprehrá vláda Eduarda Hegera ani Matovič, ani Boris Kollár, ale prehlá... prehrá občan, demokratický občan, ktorý veril, že ešte sa môže reštartovať Slovensko smerom k lepšiemu.
Keď sa teraz, poslanci SaS, otočíte za seba, tí ľudia, ktorí budú mať najväčší profit z pádu tejto vlády, tu ani nesedia. Teraz majú niekde popcorn, pijú si kolu a pozerajú na vás, ako útočíte na vlastnú vládu. Nie je tu ani jeden poslanec SMER-u a jeden poslanec HLAS-u, takže, páni, uvedomte si, kto bude z tohto profitovať.
Nebudete to ani vy, ani my, bude to SMER a HLAS, odovzdáte im takto krajinu do rúk.
Skryt prepis

8.12.2022 o 16:25 hod.

Milan Potocký

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

16:25

Richard Nemec
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem, pán predsedajúci. Juraj, ja by som sa ti chcel poďakovať, lebo vykreslil si reálne toho slameného panáka, ktorý je tu hrozba.
No, je smutné, že to je slamený panák, ktorý dokáže zase s týmto Slovenskom hazardovať, zakývať s ním. Všetci zo SaS-ky si zobrali faktické poznámky na teba a počúvať to, aký si, aký nemáš morálny kredit. Ja keby som, bol som športový manažér trošku, a keby som bol manažér a pozeral to tak zvonku, tak si ťa beriem ako prvého politika do tímu, ktorý keby som si skladal, tak by stál za to. Ja ti chcem poďakovať, že naozaj toho slameného panáka si im vykreslil politicky, ľudsky aj morálne.
Ďakujem ti.
Skryt prepis

8.12.2022 o 16:25 hod.

Richard Nemec

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

16:25

Alojz Baránik
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
No, Juraj, dosť veľa vecí bolo povedané akože pravdivých, ale v skutočnosti to bolo väčšinou zavádzanie.
Jednou, jedným z nich je to, že potrebujeme deväťdesiatku na to, aby sme urobili nejaké zásadné zmeny. Nepotrebujeme deväťdesiatku a 363 sa dá zmeniť jednoduchým pozmeňovákom už na budúci mesiac. Jednoducho to, že... čo sa stalo pri páde Ivety Radičovej, tu teraz nemáme, máme tu úplne inú situáciu, nikto nebude hlasovať, si myslím, len tak za, za skrátenie volebného obdobia, taká deväťdesiatka tu nie je, ibaže by prišla zo strany OĽANO, a potom je to o tom, že keď hovoríš, že na odvolanie Žilinku je potrebných 90 hlasov, nie je to pravda, veď tu bol zákon mnou napísaný, ktorý by umožnil, aby Žilinka jednoducho bol odvolateľný, ale nie, vaša koalícia zabránila tomu, vaša koalícia zabránila tomu, aby sa tak stalo. A mne je to jedno, že čo teraz pán premiér hovorí, že jaj, my za to nemôžeme a náš koaličný partner. My proste nemáme možnosť odvolať vášho koaličného partnera.
My potrebujeme odvolať túto vládu na to, aby sa zmenilo to, že Žilinka je neodvolateľný, že vaši nominanti zneužívajú svoje postavenie na to, aby boj proti korupčníkom typu Fico a Kaliňák, aby bol akože, aby ste ho mohli len politicky využívať, ale nie zas na to, aby sa dostal, kam patr... kam patrí. To je celé len na to, aby Fico s Kaliňákom a jemu podobní prežili, kým toto volebné obdobie prejde.
Skryt prepis

8.12.2022 o 16:25 hod.

JUDr.

Alojz Baránik

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

16:40

Tomáš Lehotský
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Juraj, aj ja ďakujem za historický exkurz do roku 2012. Tak si spravme historický exkurz do roku 2021, kedy padla vláda Igora Matoviča. Koľko predčasných volieb bolo odvtedy, Juraj?
No, rozdiel medzi rokom 2012 a dnešným stavom, ja som teda v roku 2012 v politike nebol, tú situáciu tiež nejakým spôsobom vnímam, len jeden obrovským rozdiel je, že my dnes chceme odvolať jednu nekompetentnú vládu, a nejde o to, či ju máme radi, či ju nemáme radi, ale ide o to, či si o nej myslíme, že je výťahom a rebríkom pre extrémizmus a pre návrat Roberta Fica. A váš naratív je, že povalením vlády dôjde k návratu Roberta Fica, ja netuším ako. Ale to, čo hovoríme my, a to, čo potvrdzujú prieskumy verejnej mienky, a celková nálada v tejto krajine je, že táto vláda robí všetko pre to, aby ten návrat Roberta Fica sa naozaj stal skutočnosťou, a tomu my chceme zabrániť. Juraj, hovoril si o matematike, hovoril si, že to nevychádza, tých 76.
Tak ako ti vychádza odhlasovanie tých predčasných volieb, prosím ta? Tam ti sedia tie počty?
Skryt prepis

8.12.2022 o 16:40 hod.

Ing.

Tomáš Lehotský

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video