79. schôdza

8.12.2022 - 12.12.2022
 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

8.12.2022 o 18:55 hod.

Ing.

Jarmila Halgašová

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Vystúpenia

Zobraziť vystúpenia predsedajúceho
 
 

18:25

Richard Nemec
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem, pán predsedajúci. Pán minister Budaj, tiež sa vám chcem poďakovať, ako aj iným ministrom, ako to hodnotia, každý máte na to svoj pohľad. Vy ste to zhodnotili presne podľa tých skúseností, ktorých máte so stranami demokratickými a naprieč celej tej histórii, v ktorej ste v politike, takže za to vám veľmi pekne ďakujem.
To, že ste tu upozorňovali, že strana SaS a pán Sulík sa zapíše do kníh dejepisu, je fakt. Je dnes na ňom, na rozhodnutí, akými písmenami sa tam zapíše, a to už fakt bude a bude spečatený.
Ja by som sa ešte obrátil na vás, oni tu tvrdia, že to nie je tak, ako ste poukazovali, že to nie je spor Sulík - Matovič. Oni to teraz vo faktických popierajú, že to nie je spor Matovič - Sulík, a tým to potvrdzujú. Tým to celé potvrdzujete, že to je spor Sulík - Matovič. Tak a ja vám garantujem, ako by rýchle otočili, keby náhodou Matovič, že tak jak ho povalili z premiérskej stoličky, tak si mysleli, že sa im to podarí aj z ministerskej, a zrazu sa im to nedarí, tak tie scenáre sú naštrbené, tak by otočili z hodiny na... z minúty na minútu by otočili, že zrazu sa nič nestalo a ideme dál a karavana jde dál. Toto, toto nie, toto je farizejské.
Ďakujem.
Skryt prepis

8.12.2022 o 18:25 hod.

Richard Nemec

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

18:25

Tomáš Taraba
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Podľa mňa aj odvolávanie by malo mať nejakú úroveň a ja som tak trošku prekvapený, že ako dokázala napr. SaS dostať podpisy od strany HLAS pod dôvody odvolávania tejto vlády, tie, ktoré tam sú uvedené. (Povedané so smiechom.)
Prvý dôvod je, že na Slovensku neboli prijaté zákony na ochranu LGBTI, druhý dôvod je, že sa malo... táto vláda vysporadúvať s mafiou, pritom keď počúvam tuto pána Baránika, tak neviem sa vzdať pocitu, že pod mafiou rozumie predovšetkým HLAS a SMER, takže oni vlastne, my, ktorí sme osem alebo deväťkrát odvolávali Mikulca, že sa zneužíva polícia na boj proti opozícii, tak oni vlastne sa podpíšu pod niečo, že ešte sa to málo robí, malo by sa to robiť viac. Musím uznať, že týmto ste ich naozaj, to je obdivuhodný výkon, že pod niečo takéto sa podpísali, lebo je milión dôvodov, prečo odvolávať vládu, ale tieto dôvody nie sú tie, pre ktoré by sa to malo, takže v každom prípade, hodili ste túto vládu, aby plávala bez kolesa. No a myslím si, že ako opozícia má povinnosť za to hlasovať.
A, pán Sulík, budete musieť vy vysvetľovať, že vlastne čo ste týmto cielili, lebo to sú , to sú vaši politickí partneri, nie naši. Toto sú ľudia, s ktorými vy ste prišli k politickej moci. Vy ste ľuďom sľubovali, že s nimi zmeníte Slovensko, to, že sa vám tu prestalo v tej vláde páčiť, pretože tých dva a pol roka, čo vládnu, tak dva roky s vami.
Ja viem, že je veľmi ťažké nájsť dôvod, ktorý i vy im viete vytknúť, pri ktorom ste neboli, to je, to je na tom to pekné, lebo odkedy ste tam neni, sa podarili veľké veci, 200 euro pre rodiny, však to sú veľké veci, takže to sa uľahčilo tým, že ste tam neboli, ale všetko, čo im vyčítate, pri tom vy ste boli, a preto si myslím, že ten zoznam je taký krátky, ktorý ste vyplodili s HLAS-om, pretože, pretože nájsť niečo, čo vy ste netvorili spolu s nimi, sa asi nedá.
Skryt prepis

8.12.2022 o 18:25 hod.

Ing. Mgr.

Tomáš Taraba

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

18:25

Jozef Pročko
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
No ja by som chcel pánovi predsedajúcemu teraz povedať, že pred chvíľou tu bol pán Pčolinský, ktorý povedal, že bude sa to tolerovať, tak potom sa dohodnite na predsedníctve, či sa to bude tolerovať, alebo nebude tolerovať, menšie vystúpenia, jeden to dovolí, druhý nie.
Ja, pán Budaj, musím povedať, že naozaj tvoje vystúpenie bolo veľmi pre mňa úprimné. Naozaj si hovoril presne veci, tak ako sú, popísal si ich presne. Nemal som žiaden pocit, že by si bol niekde zavádzal, že by si bol niekde niečo rozprával. Ale si sa dozvedel, že z Budaja z roku ’89 sa stal netvor. Prečo? No lebo si úprimne vystúpil, lebo si presne veci popísal, tak ako sú, tak ako sa udejú, že čo sa zase stane, že opäť sa vráti Fico a opäť sa vrátia zlodeji, presne, ako si to povedal, presne, ako si to povedal.
Ja mám teraz dnes jedno veľké želanie, povedal si, že pôjdeš do bufetu oslavovať, tak ja by som mal také želanie, keby si sa s faktickou prihlásil, pán Vážny, a počuli sme, ako, žuje mu pásku, žuje mu pásku, lebo oni už oslavujú, to jak tam rozpráva teraz tam vzadu, to je úžasné, lebo celý SMER už oslavuje a už koňaky tam lietajú, tam u nich v kancelárii, takže do iného bufetu by si mal ísť. (Reakcia z pléna.)
Skryt prepis

8.12.2022 o 18:25 hod.

Mgr.

Jozef Pročko

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

18:25

Ján Budaj
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem pekne. Verím, že ich nebudem potrebovať. Chcel by som srdečne poďakovať za všetky rozumné poznámky (reakcie z pléna a zaznievanie gongu), naozaj vlastne ešte aj pánovi Tarabovi, lebo ten síce vôbec nehovoril k môjmu príspevku, ale bol prekvapivo vtipný.
Moja línia, pán Gröhling, je línia obhajoby verejného záujmu, vy ma prežijete, a keď budem mať pohreb, tak si na túto našu polemiku spomeňte a uvidíte, že z tejto línie ja do smrti neuhnem. To už priveľa rokov utieklo, aby vy s... aby, aby som ja sa jej vzdal.
Pokiaľ ide o pána Dostála, tak on si povšimol, povšimol nedostatky, demokratické deficity, no, pán kolega, tu sme vlastne taký intímny kruh ľudí, však toto nikto nepočúva, tak povedzme si rovno, že OĽANO má takových 60 členov a vy máte 200, to my s... (Reakcia z pléna.) To teraz som sa strašne sekol. (Reakcia z pléna a zaznievanie gongu.) 260, veď to je totálny demokratický deficit, jedno aj druhé číslo. O čom sa tu bavíme? Okrem toho, až budete mať vy platformu v... v... v SaS-ke, tak môžte oľanistom hovoriť, že ste rovnakí, rovnako tolerantní.
To len k tomu, čo, čo tu zaznelo, že, že to je totalitné vládnutie, to zmienil pán Gröhling, nie, nie pán Dostál.
Chcem ešte povedať, že, pani Kolíková, máte pravdu. Spôsob vládnutia nie je dobrý, však tá koalícia je taká, akú táto generácia, s dovolením, váš... (Prerušenie vystúpenia časomerom.)
Skryt prepis

8.12.2022 o 18:25 hod.

Ján Budaj

 
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

18:40

Boris Susko
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem pekne za slovo, pán predsedajúci. Ja mám pozmeňujú... ja mám procedurálny návrh... (ruch v sále a zaznievanie gongu), a to, aby, chcem vás poprosiť, aby ste zabezpečili poriadok v rokovacej sále, a to najmä, aby pán poslanec Pročko tu nevykrikoval, aby sa vo faktických poznámkach venoval tomu, čomu sa má venovať, teda rečníkovi, ktorý rečnil v rozprave, a nie iným poslancom tu v pléne. Toto je bezprecedentné a stalo sa to dnes už ixtýkrát.
Ďakujem.

Grendel, Gábor, podpredseda NR SR
Ďakujem za upozornenie.
Do rozpravy sa teraz hlási ako člen vlády v zmysle rokovacieho poriadku pán minister pôdohospodárstva Samuel Vlčan.
A chcem ešte ostatných kolegov upozorniť, že tak isto sa do rozpravy hrá... (rečník si odkašlal), hlási, pardon, aj pán minister školstva Ján Horecký, takže ostatní zatiaľ až po nich.
O 19.00 hod. končíme, samozrejme, takže potom budeme pokračovať zajtra ráno o 9.00 hod.
Skryt prepis

8.12.2022 o 18:40 hod.

JUDr. PhD.

Boris Susko

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

18:40

Samuel Vlčan
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Vážený pán predsedajúci, vážené panie poslankyne, vážení páni poslanci, chcel by som zareagovať na dôvody, ktoré uviedol pán Sulík k odvolaniu našej vlády. A chcel by som sa predovšetkým vyjadriť k tomu, že dôvodom na odvolanie vlády je, citujem: „chaos a neschopnosť a nedostatočný boj proti korupcii“.
Prosím vás, o akom chaose a neschopnosti a nedostatočnom boji proti korupcii chcete, hovoríte na rezorte pôdohospodárstva? A áno, ja si uvedomujem, že rezort pôdohospodárstva bol azda najviac poznačený marazmom korupcie z predchádzajúcich období a bol na okraji záujmu predchádzajúcich vlád za posledných 30 rokov. Veď však, veď potraviny si kúpime v nejakej akcii v nejakom obchodnom reťazci, tak veď čo budeme riešiť, taký bol prístup viacerých minulých vlád a tam sme sa dopracovali, že kontinuálne nám 30 rokov klesala potravinová sebestačnosť. Kontinuálne sa nám vyľudňuje vidiek, kontinuálne nám klesá zdravie pôdy, teda jej vodozádržná kapacita. Celý rezort bol na absolútnom okraji záujmu akejkoľvek predchádzajúcej politickej garnitúry a teraz sa to mení. My sme jednoducho nemali veľkohubé politické marketingové vyhlásenia o reformách, ale my sme urobili viacero zásadných zmien a dosiahli sme obrat.
My sme nanovo postavili Pôdohospodársku platobnú agentúru, my sme nanovo definovali rozvoj agropotravinárstva do roku 2035, schválili sme takýto dokument v decembri minulého roku na vláde. Nič také doteraz táto krajina nemala. My sme schválili strategický plán, my sme jednoducho vyhlásili nové výzvy. My sme zaviedli cenové katalógy, aby sme vylúčili korupciu. Nemusia tí poľnohospodári teraz robiť žiadne verejné obstarávania, nepotrebujú žiadnych sprostredkovateľov na to, aby obstarali to, čo potrebujú, či sú to kravíny, či sú to traktory, čokoľvek.
A vy hovoríte, že idete nás odvolať a povaliť kvôli tomu, že vládne chaos, neschopnosť a korupcia? Kde, prosím vás, na rezorte pôdohospodárstva? Kde? Je... jaký príklad, mi uveďte. Pod takým drobnohľadom som ja rôznych kritikov, dokonca aj bývalého ministra pôdohospodárstva. Myslíte si, že akýkoľvek len malý prešľap milimetre za čiaru by nebol niekto odhalil, že niekto by už dávno niečo na mňa alebo na tím, ktorý som mnou prišiel na pôdohospodárstvo, že by neboli niečo vyhrabali, nevytiahli, nepublikovali? Samozrejme, že áno, ale nič nenašli. Tak prečo hovoríte takto negatívne o vláde, ktorú ste jednoducho pomohli rozbehnúť? A my aj na rezorte pôdohospodárstva, to, čo sa dostalo do programového vyhlásenia vlády aj z dielne SaS, naďalej plníme. Veď, pani poslankyňa Halgašová Jarka, ty vieš, že my naďalej sme pripravení spolupracovať. Ja jednoducho neviem pochopiť, že vy naozaj krajinu vystavujete takému veľkému riziku.
A ja si jednoducho myslím, že sa pán Sulík jednoducho mýli, tak ako sa mýlil v tom 2011., že on zastaví Merkelovú a ostatných top politikov Európskej únie, že jednoducho zastaví euroval. Veď to bolo nereálne. A mal jednoducho predstavu že potom to bude lepšie, no nebolo. Aj teraz má predstavu, že ja teraz zhodím túto vládu a bude to lepšie. No nebude.
Veď aké sú tie ďalšie alternatívy? Vy ste skúsení politici, určite viac skúsenejší ako som ja. Ale čo si myslíte, že lepšie sa bude spravovať táto krajina, ak bude kontrolovať, na každý jednoducho úkon vlády si bude musieť vláda v demisii pýtať súhlas pani prezidentky a jej úradu? To si vy myslíte, že môže urýchliť pozemkové reformy u nás na rezorte pôdohospodárstva? To si vy myslíte, že to pomôže v aplikácii nových pravidiel ekologického poľnohospodárstva? No nepomôže, bude to jednoducho dodatočná administratívna záťaž pre celý agropotravinársky sektor. Nič to neprinesie. A snívať o nejakej novej sedemdesiatšestke alebo úradníckej vláde, to je nereálne. Veď sama pani prezidenta povedala, že ona sa do toho nehrnie. (Ruch v sále a zaznievanie gongu.)
A keď hovoríte, že nevadí, že hlasujeme jednoducho s inými poslancami z iných klubov. Však veď ja som vám vďačný, že ste jednoducho základnú legislatívu k novému Strategickému plánu spoločnej poľnohospodárskej politiky schválili 131 poslancami zo 131 prítomných. Prečo z toho robíte politikum? Ja si jednoducho myslím, že, a niečo o riziku viem, že to riziko ste jednoducho nedocenili, a verím, že aspoň niektorí z vás, milí kolegovia, si to riziko uvedomíte a nemusíte hlasovať proti návrhu, ktorý ste podpísali, ale napríklad nemusíte prísť v ten utorok a podporíte pokračovanie tejto vlády a dokončenie aj tých reforiem, ktoré my potrebujeme dokončiť na rezorte pôdohospodárstva.
Máme v poslednej fáze vyhodnotenie výzvy 42, ktorou chceme podporiť potravinárov. Zvýšili sme alokáciu zo 170 na 240 mil. euro. Prvýkrát dostanú potravinári, všetci, ktorí jednoducho získali aspoň 55, minimálny počet bodov v hodnotení, dostanú tú podporu. Tak začneme ozdravovať celý sektor, lebo jednoducho budú efektívnejší, konkurencieschopnejší a budú môcť jednoducho odobrať viac produktov od druhospracovateľov, prvospracovateľov aj výrobkov rastlinnej alebo živočíšnej prvovýrobe. Chcete to jednoducho riskovať, že jednoducho príde k prieťahom kvôli administrácii a nakoniec príde nová vláda, ktorá jednoducho potom pošle tých svojich sprostredkovateľov, aby jednoducho, keď sa budú robiť ŽoP-ky, teda žiadosti o platby, aby jednoducho vyberali, ako sa to robilo v minulosti? To čakáte?
Lebo ten Dobytkár, to nebol najväčší tunel. Najväčší tunel bol presun z II. do I. piliera, lebo je verejným tajomstvom, ako to vzniklo, teda medzi poľnohospodármi je to verejné tajomstvo.
Možnože to nevedia všetci páni poslanci, ale pani poslankyňa Halgašová vie, o čom hovorím, že niekto si povedal v nejakom 2015., veď vymerajme jednoducho provízie aj z priamych platieb. Samozrejme, poľnohospodári sa bránili. Prečo by sme my mali platiť ešte niekomu provízie z toho, že jednoducho dostávame priame podpory na hektár, tak ako ostatní poľnohospodári v celej Európskej únii, lebo to má slúžiť na dorovnanie nižších príjmov poľnohospodárom oproti iným odvetviam národného hospodárstva. No tak niekto prišiel s veľmi dobrým nápadom, však veď presunieme nejakých pár miliónikov z II. piliera, ktorý je zásluhový, do toho I. piliera a z toho, čo dostanete navyše, tak jednoducho sa podelíte. A to, čo je, vlastne vznikne menšia potreba spolufinancovania do II. piliera, my vám jednoducho cez dotazníkové výzvy pošleme jednoducho ďalšie peniaze, ďalšia korupčná schéma. Veď to všetci vieme.
Takto sa jednoducho rozdeľovali a presúvali milióny a minimálne 50 % skončila v rôznych štruktúrach. Vy... už ľudia o tom začínajú vypovedať, dokonca do protokolov. Táto vláda za ministra Vlčana zastavila presun z II. do I. piliera. My tento rok budeme milióny presúvať opačným spôsobom. A taký je aj záväzok v strategickom pláne, že z II. piliera nezmizne ani euro. A budeme z I. do II. piliera presúvať. A teraz budeme presúvať možnože koncom tohto roka desiatky miliónov kvôli tomu, že odrazu sme zistili, že jednoducho z toho I. piliera nám tam ostalo nedočerpaných kopu prostriedkov, ktoré sa v minulosti veľmi ľahko vypapkali na tých, pre tých, ktorí jednoducho mali tie informácie, kde si majú podať tie žiadosti, kde sa nikto neprihlásil, lebo mali tie prehľady z tých LP blokov.
To je tá schéma tej temnej rakoviny, tej korupcie, o ktorej možnože ani samotný Jahnátek ako nevedel, že do akých jednoducho ozrutností to bolo dovedené. A to teraz my odstraňujeme, to teraz my narovnávame. A vy toto chcete zastaviť? Ja tomu naozaj nerozumiem.
A preto hovorím aj k voličom SaS, lebo aj takých som stretol posledný deň-dva. Ja som dneska sem prišiel do Nitry zo stretnutia so skoro 500 poľnohospodármi. V Agrokomplexe sme mali konferenciu organizovanú Poľnoinfo k strategickému plánu. To tam bola reprezentácia skoro 70 % potra... agropotravinárskeho sektora. Všetci mi hovorili: „Preboha, nedovoľte pád tejto vlády! Dokončite nábeh do toho strategického plánu.“ Ja dúfam, že neublížim Martinovi Bartovi, ktorý je v predsedníctve SaS, ale stretol som zhodou okolností včera večer jeho známych, ktorí sú tiež v potravinárskom sektore a hovoria: „Preboha, my nerozumieme čo tá SaS-ka robí.“ Vaši voliči vám nerozumejú.
Prosím, pán predseda Sulík, nerobte túto chybu, nerobte túto chybu. Ja niečo o riziku viem, nerobte tú chybu prosím vás.
Ja viem, že sme schopní, a verím tomu, nájsť riešenie v situácii, kedy naozaj stojíme pred zložitým rozhodnutím, lebo, samozrejme, že bude sa musieť v prípade pádu tejto vlády rozhodnúť o veľa veciach. Pani prezidentka aj, samozrejme, členovia vlády, ktorú buď poverí vládnuť v demisii, alebo bude zostavovať nejakú úradnícku vládu.
Ja vám len ako človek, ktorý sa 20 rokov profesionálne živil ohodnocovaním rizika, je, že táto alternatíva, ktorá je nakreslená podaním SaS spolu so SMER-om, má len negatívny výsledok, a preto opakovane apelujem na nie emócie, ale len na zdravý rozum.
Ďakujem za pozornosť. (Potlesk.)
Skryt prepis

8.12.2022 o 18:40 hod.

JUDr.

Samuel Vlčan

 
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 18:55

Jarmila Halgašová
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem pekne. No, pán minister, dobre, keď začnem rezortom pôdohospodárstva, tak po roku, po voľbách začalo totálnym chaosom napriek tomu, teda že bola pandémia. Dobre viete, že za ministra Mičovského veci nefungovali, že, že vôbec, a ak teda chceš kauzu, tak aspoň jednu spomeniem, a to za pôsobenia štátneho tajomníka Kyseľa, ktorý veľmi pofidérnym spôsobom rozdával dotácie na ošípané a nakoniec sám odstúpil za... pod veľkým tlakom, teda aby, aby sa ďalej táto kauza nerozmazávala.
Pokiaľ ide o Pôdohospodársku platobnú agentúru, správa Najvyššieho kontrolného úradu, všetci dobre vieme, a teda aj ty, že, že našla množstvo nedostatkov, ktoré, ktoré boli preukázané aj za súčasnej vlády, a konštatuje, že tieto pretr... nedostatky pretrvávajú. Ty to vieš. A dodnes som nedostala názov spoločnosti, ktorá dostala neoprávnenú dotáciu a je spomenutá v tejto správe.
Pokiaľ ide o spoluprácu, áno, predložila som, ja som teda pripravená na spoluprácu a vždy som bola pripravená na spoluprácu a to ty dobre vieš. Predložila som tri zákony ako opozičná poslankyňa, len zlepšenie transparentnosti a odstránenie byrokratickej záťaže. Ani jeden zákon nebol schválený. Asi prečo?
Čiže ak je spolupráca o tom, že ste mi neschválili napríklad zákon o potravinách, zákon o sezónnom zamestnávaní, kde sa povoľuje vykonávať práce zamestnan... teda nezamestnaným, aby neprišli o svoje dávky, alebo teda stransparentnenie procesov na Slovenskom pozemkovom fonde, tak môžme hovoriť o spolupráci, za ktorú ďakujem.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

8.12.2022 o 18:55 hod.

Ing.

Jarmila Halgašová

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 18:55

Jaroslav Karahuta
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem veľmi pekne za slovo. Pani kolegyňa, nemal by som ani nebudem reagovať na to, čo tu bolo povedané, pretože pokiaľ by každý takto reagoval na zákony alebo pozmeňujúce návrhy, ktoré neboli schválené, tak sa tu mlátime ako v tureckom parlamente.
Ja, ja by som to trošku ináč povedal. Netreba hovoriť o roku 2020, o roku... o začiatku tejto vlády, treba hovoriť o poslednom roku. Ten rok je úspešný, posledný rok je najúspešnejší v slovenskom poľnohospodárstve od vstupe Slovenska do Európskej únie. Ešte nikdy nebolo vyplatené toľko peňazí, koľko bolo vyplatené tento rok. A ja až na jednotlivcov, ktorí si riešia svoje osobné komplexy, možno z nedostatku detskej izby, tak tu nepočul zlý názor na vidieku na terajšie vedenie ministerstva. To, že keď sa spravili nejaké chyby, tie chyby sa robia aj manželstve, kde si ľudia žijú blízko, a nie v politike, kde nie je manželstvo z lásky, ale manželstvo z rozumu. To je po prvé.
Po druhé ten problém, pokiaľ toto celé padne, sa bude volať problém I. piliera priamych platieb. Kvôli I. pilieru, čo je vlastne daň za minulosť, môže Slovenská republika prísť dokonca o akreditáciu. Ak máme záujem o to, povaľme to, nech prídeme o akreditáciu, nech sa rozdelia pozemky a platby z pozemkov medzi päť finančných skupín a podnikateľov z Maďarska a máme vymaľované. A potom neklamme ľudí, že chceme nejakú sebestačnosť.
Po ďalšie. Pozemkové úpravy, pokiaľ toto padne, pozemkové úpravy sa skončia, zabudnime na to, že máme nejaké pozemky, a úplne nakoniec zabudnime na finančné nástroje, definitívne zabudnime, zabudnime na to, že budeme môcť dať ľuďom, ktorí sú ako podnik v ťažkostiach, že môžu získať peniaze. Nezískajú, lebo tie môžu získať len cez banky, takže toto si rozmyslite, že čo chcete urobiť v utorok.
Ďakujem.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

8.12.2022 o 18:55 hod.

MVDr.

Jaroslav Karahuta

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 18:55

Anna Zemanová
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem pekne za slovo. Pán minister, aj ja som robila v banke a viem, čo znamená kontrola štyroch očí, a myslím si, že vôbec sa netreba báť.
Netreba sa báť, keď bude vláda v demisii alebo bude nejak rekonštruovaná vláda, alebo bude úradnícka vláda, ktorú bude mať pod dohľadom pani prezidentka. Jej kompetencie sú jasne alebo kompetencie prezidenta pri vláde v demisii sú jasne určené a netreba sa toho báť, že by ona brzdila nejaké rozvojové projekty. Ale, samozrejme, bude to pod dohľadom, aby sa nerobili investície, ktoré sú nehospodárne, a... alebo kroky, ktoré by boli nesprávne. Čiže to skôr ja by som to oceňovala, aby táto vláda mala kont... zavedenú kontrolu štyroch očí.
No a čo sa týka... Tak v podstate to stačí, toto. Na toto budem reagovať, viacej nie.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

8.12.2022 o 18:55 hod.

RNDr.

Anna Zemanová

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

Vystúpenie s faktickou poznámkou 18:55

Gábor Grendel
Skontrolovaný text
S faktickou poznámkou ešte pán poslanec Benčík.
Skryt prepis

Vystúpenie s faktickou poznámkou

8.12.2022 o 18:55 hod.

Mgr.

Gábor Grendel

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video