79. schôdza

8.12.2022 - 12.12.2022
 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

12.12.2022 o 11:55 hod.

Richard Nemec

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Vystúpenia

Zobraziť vystúpenia predsedajúceho
 
 

11:25

Miloš Svrček
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Peter, chcem na teba reagovať a hlavne na to, čo si povedal, že chýba ti tu vecná diskusia, a skôr je to o takej psychológii.
Ty si predsedom hospodárskeho výboru a mne sa napríklad aj páči to, že na tomto výbore prebieha fakt že vecná diskusia, a tá spolupráca z minulosti sa ukazovala hlavne v tom, keď sme riešili témy napríklad križovatky Triblavina a D4/R7, keď sa riešil juh... juhovýchodný obchvat Košíc, kde sme zmenou zákona o verejnom obstarávaní a tou spoluprácou v koalícii ušetrili 135 mil. eur a tá rýchlostná cesta sa stavia. Čiže fakt tá vecná diskusia by mala byť prítomná aj pri odvolávaní vlády a možno hovoriť aj o tých vecných dôvodoch, prečo by táto vláda mala skončiť, úplne že do detailu, a nie o tom, že lebo Matovič, lebo Matovič, lebo Matovič.
A zabudol si možno povedať aj argumenty, možno ťa doplním, ktoré tu odzneli v úvodnom slove navrhovateľa, že tento parlament je paralyzovaný aj veľkým množstvom skrátených legislatívnych konaní, alebo neštandardným legislatívnym procesom. Ja sa nebudem k tomu vracať. Ja idem len otvoriť túto tému z toho dôvodu, že je tu dvojaký meter.
Na jednej strane nám vyčítajú, že ideme práve týmito skrátenými konaniami, že dávame pozmeňujúce návrhy, ale presne ako si aj povedal pri súdnej mape, keď nemala podporu pani exministerka Kolíková pri súdnej mape od OĽANO ani od SME RODINA, neprešlo jej to, tak na hulváta potom prišiel pozmeňujúci návrh od kolegu Luciaka, ktorý tu čítal pomaly dve hodiny tento pozmeňujúci návrh, a úplne cez koleno sa lámal celý legislatívny proces.
Čiže toto sa mi tiež nepáči, že máme tu dvojaký meter o týchto témach, a poďme sa pravdivo baviť o vecnej tematike a problematike.
Skryt prepis

12.12.2022 o 11:25 hod.

JUDr. Mgr. PhD., LL.M.

Miloš Svrček

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

11:25

Peter Cmorej
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
No, Peter, tak to si veľmi zle skrýval, že nechceš byť ministrom, však to tvoje útočenie na kroky ministerstva hospodárstva, nech urobili čokoľvek, mimoriadne výbory, tak to bolo veľmi úsmevné počas celej tej doby, čo sme boli v koalícii. A tá tvoja obcesia Richardom Sulíkom, ktorú si predviedol aj tuto vo svojom vystúpení, tak tá je až zlatá.
Hovoril si, že politika, a teda koalícia je teda vecou rozumu, a teda že si vyberáte menšie zlo, no tak ja neviem, kde ste ten rozum zabudli, ako ste teda vyhodnotili menšie zlo, keď ste v koalícii so SME RODINA, ktorá si s vami zametá hore-dole, a nás ste teda pustili k vode, neviem, ako ste to vyhodnotili pri tom vašom kvázi boji proti korupcii, ktorý teda celý stroskotáva práve na, práve na SME RODINA.
A tiež je veľmi vtipná a to tu teda nepredvádzaš len ty, ale aj tvoji kolegovia predtým, tá kombinácia nadávania na SaS-ku a... a potom zároveň prosenia, že aby sme si teda vstúpili do svedomia, a teda zmenili svoje rozhodnutie. Ja ti ešte prečítam SMS, správu na WhatsApp-e, ktorú som ti ja písal, keď si teda predviedol jeden zo svojich vrcholov, a to zdaňovanie jednorazového výberu, alebo teda dôchodkov z II. piliera, ono ak si teda... (ruch v sále), ak si spomínate, tak Peter to tu na kolene napísal, predložil a potom sa na týždeň odložilo hlasovanie a ja som ti písal: „Peťo, keď sa teraz vytvoril priestor, neopravíte ten tvoj pozmeňovák? Aspoň tú vetu o zdaňovaní by ste mohli vyhodiť, zbytočný hejt máš iba z toho. Aj tak to nie je vykonateľné bez úprav v zákone o dani z príjmov a úplne to stačí riešiť tam, v tomto zákone to vôbec netreba.“
Ty si na to ani len nereagoval. Ty si sa na to vykašľal a svoj zlý pozmeňovák, ktorý, ti ešte ľudia hovorili, že nechaj si to prejsť legislatívcom, nechaj si to prejsť nejakým, niekým, kto vie napísať zákon... (Prerušenie vystúpenia časomerom.)
Skryt prepis

12.12.2022 o 11:25 hod.

Mgr. Ing.

Peter Cmorej

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

11:25

Erik Tomáš
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Pán Kremský, ja sa priznám, že ani by som nereagoval, len ste povedali, že tu nie je nikto z HLAS-u, tak aby ste videli, že tu z HLAS-u niekto je, ja som tu počas dopoludnia. Pozriete sa, koľko z vášho 50-členného klubu ľudí tu sedí, a pozrite sa, koľko členov vlády tu sedí - nula. Ani jeden. Čiže oni to tiež berú veľmi vážne, to odvolávanie, že?
A zaujala ma... hneď váš úvod. Viete, pán Kremský, pozdraviť o 11.00 hod. dopoludnia dobré ráno, to môžete len vy. Len vám chcem povedať, že možno neviete, ale strašne veľa ľudí pracuje na Slovensku už od 6.00 hod. rána na smenách, niektorí od 7.00 hod. rána, niektorí od 8.00 hod. rána, ale pre vás, vidím, je jedenásta dobré ráno. To je také typické pre vás.
No ale čo čakať od človeka, ktorý riešenie energetickej krízy vidí tak, že odporučí seniorom, aby sa presťahovali do menších bytov, a... a je to vybavené.
A pokojne si to tu už teraz rozdávajte so SaS-kou, nebudem vám do toho vôbec vstupovať.
Skryt prepis

12.12.2022 o 11:25 hod.

Mgr.

Erik Tomáš

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

11:40

Alojz Baránik
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem pekne. Ešte k tomu, čo už bolo spomenuté, že kto ako hlasoval pri eurovale, tak nielenže, samozrejme, Igor Matovič hlasoval proti návrhu na euroval, a teda za, za nedôveru vlády Ivety Radičovej, ale navyše aj veľmi verejne vystúpil, je o tom video, kde povedal, že toto celé bol jeden, jedna šaráda Mikuláša Dzurindu a že Mikuláš Dzurinda zodpovedal za to, že padla Radičovej vláda. Takže myslím, že aj váš šéf potvrdzuje to, čo by mal každý vedieť a čo je v priamom rozpore s tým, čo ste uviedli, že Sulík povalil Radičovej vládu. Tento no... tento nonsens sa tu stále objavuje a vidím, že vy sa tiež radíte k tým, ktorí účelovo využívajú túto udalosť na svoje politické účely.
A pokiaľ hovoríte, že vy ste demokratická vláda, pán kolega, nedajte sa vysmiať. Myslíte si, že demokratická vláda je tá, ktorej vládni poslanci nie sú schopní zahlasovať za to, aby generálny prokurátor si robil, čo chcel, aby oslobodzoval Fica, demokratická vláda je tá, ktorej poslanci nevedia zahlasovať za to, aby Robert Fico išiel pred súd, a demokratická vláda je tá, kde poslanec si vynucuje odstúpenie ministra vlastnej vlády?
Skryt prepis

12.12.2022 o 11:40 hod.

JUDr.

Alojz Baránik

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

11:40

Anna Zemanová
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Pán poslanec, vo svojom vystúpení ste povedali, že výber koaličného partnera je výber menšieho zla. No, tak áno, zjavne stolička členov vlády je prednejšia ako ľudia, lebo ja som si myslela, že koalícia sa zostavuje preto, že vláda myslí na ľudí, myslí na ľudí a na to, čo jej vláda a členovia, politické strany v jej vláde ľuďom sľúbili.
No, právny štát a posilňovanie demokracie, bolo zjavné, že už v marci 2020 bude veľmi komplikovaným bodom zvládnutia vtedy ešte štvorkoalície. No mala to jasné, že strana SME RODINA je veľmi drahou nevestou. A po dvoch rokoch spoločnej koalície aj s nami sa ukázalo, že to, čo ste povedali, že výber menšieho zla, tak ste aj konali. Vybrali ste si, vybrali ste si menšie zlo.
No, či je menšie, si dajte odpoveď. Pretože kto bráni zmenám § 363? Kto predkladá a hlasuje za návrhy zákonov, ktoré ohrozujú demokraciu? Ten koaličný partner, ktorého ste si vybrali.
Skryt prepis

12.12.2022 o 11:40 hod.

RNDr.

Anna Zemanová

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

11:40

Jarmila Halgašová
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Pán kolega, voliči nám vystavia vysvedčenie v deň volieb, to nemajte obavy, to je pravda.
Ale viete čo? Vysvedčenie dostanete aj vy, hnutie OĽaNO, a teda nemyslite si, že dostanete opäť 25 %. Vám preferencie rovnako padli. A viete čo? Ak náhodou neviete, tak vám prezradím, že minister financií je politik s najnižšou dôverou, preto vám odporúčam, aby ste sa starali o svoje preferencie.
A inak celé vystúpenie mi pripadalo, ako keď sú deti na pieskoju... pieskovisku a ťahajú sa o formičky a žalujú, kto komu urobil viacej zle.
Skryt prepis

12.12.2022 o 11:40 hod.

Ing.

Jarmila Halgašová

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

11:40

Peter Kremský
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem, pán predsedajúci. No, nebudem na invektívy odpovedať, nemám to vo zvyku. Zjavne viacerí poslanci reagovali len preto, že si potrebovali nahrať videjko, takže na to reagovať nebudem, samozrejme.
Na Petra Cmoreja zareagujem. No, vieš, keď tvrdíš o mne, že ja mám obsesiu Sulíkom, tak to už je aký dvojitý kilometer? Vy tu máte hromadnú, masovú obsesiu Matovičom a vy nám niečo takéto idete vyčítať? (Povedané so smiechom. Potlesk.)
To je úplne zábavné, to je úplne zábavné a... a ja si myslím, že kým ja hovorím vecné argumenty, tak vy útočíte, nadávate a podobne. To, čo tu previe... predviedol Richard Sulík pred chvíľou, takže myslím si, že to hovorí za všetko.
Konečne som pochopil teda tvoju kritiku, že ako si na to prišiel, že ja som chcel byť ministrom. Aha, pretože som kritizoval ministra hospodárstva, tak to znamená, že ja som chcel byť ministrom. No to je pozoruhodné, to asi podľa hesla „Podľa seba, súdim teba,“ čiže ty keď kritizuješ Igora Matoviča, znamená to, že chceš byť ministrom financií. Dobre, už som to pochopil, teda motívy tvojej kritiky. Ja takto nefungujem, ja kritizujem veci, pretože sa mi nepáčia, nie preto, že chcem byť ministrom. Keď je to takto u teba, dobre, budem to tak vyhodnocovať.
K tomu zdaňovaniu dôchodkov, dobre vieš, že to nebol môj nápad a už mám pripravený návrh na to, aby som to zrušil.
A, pani Zemanová, no máte úplnú pravdu, že SME RODINA je drahá nevesta. Ja v tom úplne súhlasím a vy ste jej cenu v lete, teda veľmi prudko zvýšili až nad úroveň inflácie, takže pozrite sa do zrkadla.
Ďakujem.
Skryt prepis

12.12.2022 o 11:40 hod.

Mgr.

Peter Kremský

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

11:40

Peter Cmorej
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Ja v rozprave prakticky vždy vystupujem iba ku vecným témam, ale tentokrát urobím výnimku, lebo premiér Eduard Heger ma sklamal ako človek a mám potrebu o tom porozprávať verejne.
Pred rokom a trištvrte sme ti, Edo, dali dôveru, že budeš iný a lepší ako Igor. Mysleli sme si, že rozumieš, že to, čo predvádzala vaša prvá vláda, ktorej sme teda boli súčasťou, vedená Igorom, nebolo dobré, bola to hanba, Igor na to nemá, a že ste ľuďom vo voľbách sľubovali niečo iné. Sľubovali ste im slušné vládnutie, zodpovedné nakladanie s verejnými financiami, boj s korupciou, ktorý ste medzičasom opustili, a lepšie Slovensko. Namiesto toho tu z toho Igor urobil cirkus. Keď som dával podpis pod tvoju vládu, predtým ako si šiel ku prezidentke, povedal som ti, dúfam, že budeš lepší ako tvoj predchodca, aj keď to teda nebude až také ťažké.
Áno, ty si aspoň nerobil hanbu v zahraničí, ale tam sme s výpočtom tvojich kladov ako premiéra, bohužiaľ, skončili.
Dôveru sme ti dali preto, lebo sme dúfali, že udržíš Igora na uzde. A čo sa stalo? Igor si robil, čo chcel, a dnes ťa tu nikto nerešpektuje a vlastne nikoho nezaujímaš. Z ústavnej väčšiny si sa dopracoval k statusu zbytočného premiéra, ktorý vo svojom vystúpení spomína a straší desať rokov starými kauzami, lebo nemá čím iným odôvodniť existenciu svojej vlády.
Pripravil som si desať bodov, desať momentov, kedy si u mňa klesal a klesal, až som ťa absolútne prestal brať do úvahy ako premiéra. A niektoré z tých ďalších momentov len potvrdzovali, že premiér nie si.
Ako prvý bod by som spomenul tzv. daňovú reformu Igora Matoviča. Ty si tam s nami sedel v Liberálnom dome a spolu s nami si videl, že on to nemá ale že vôbec domyslené, a nechal si to tak. Bolo mi jasné, že ho za to neodvoláš, aj keď je teda absolútne nemysliteľné, aby sa mi... aby sa premiér dozvedal kľúčové parametre kľúčovej reformy z tlačovky svojho ministra, ale ty si ani nijako nevplýval, aby s nami rokoval, aby došiel k niečomu použiteľnému. Ty si ho nechal celú daňovo-odvodovú reformu spláchnuť do záchoda.
Druhý bod... Ešte sa chcem spýtať, či mi niekde ide čas, lebo nevidím, či mi niekde ide čas. Aha, pardon, dobre.
Druhý bod, ktorý ma teda že neuveriteľne sklamal, je, že si Igorovi toleroval aj tie najúbohejšie malosti, ku ktorým sa dokázal znížiť, ako to, že zadržiaval peniaze pre učiteľov, pre zdravotníkov a neskôr pre lekárov, a to len preto, lebo nemal rád SaS-ku, nemal rád Gröhlinga, nemal rád Lengvarského. A, samozrejme, inde peniaze míňal na svoje blbosti. Ty si sa tváril, že to nevidíš, a toto celé si mu toleroval.
Mimoriadne smutné bolo tvoje plakanie u nás na klube, že čo máš ty s tým Igorom robiť, že však ty nemáš žiadnych poslancov, ty si len taký úbohý premiér, a toto keď sme tam videli, keď si chodil na náš poslanecký klub, a toto sa konkrétne, toto bol jeden konkrétny poslanecký klub, na ktorý sme potom viacerí spomínali, bolo to nesmierne smutné sa na teba pozerať, a keď sme sa o tom niektorí rozprávali, tak to sú tie naše emócie, to bol zmes ľútosti, u niektorých až pohŕdania a, samozrejme, hnevu, že, že až takto sa dokáže správať niekto, kto má pozíciu premiéra.
Štvrtý bod je u mňa dôchodková reforma, konkrétne ústavný zákon o dôchodkoch. Ja som ťa žiadal opakovane, osobne, aby si vyjadril aspoň nejakú snahu vo veci ústavného zákona o dôchodkoch, aby si Krajniakovi aspoň povedal, že si praješ, aby si splnil úlohu z programového vyhlásenia vlády. Ty si ani len to nebol ochotný. Ty si také lečo, že ani len takú bazálnu požiadavku, predlož niečo, informuj ma o progrese, ani si to nebol schopný vysloviť voči Krajniakovi.
Ostanem ešte pri dôchodkoch aj pri piatom bode. Rodičovský bonus, opakovali ste Krajniakovi ty aj Igor, že mu nedáte ani euro, že si musí na to, nájsť na to peniaze u seba v rezorte. SME RODINA si opäť počkala, až budete zasa čosi potrebovať a dali vám to ako podmienku. A rodičovský bonus, táto čistá predvolebná korupcia a ideologicky pomýlený a nespravodlivý koncept ste schválili bez finančného krytia.
Bod šiesty. Nájomné bývanie, tiež ste hovorili: „Ani bohovi!“ Ty aj Igor. Tam si sa dokonca chvíľu správal ako premiér, na dvoch stretnutiach na úrade vlády si bol drsný (povedané so smiechom) a ja som si hovoril, že konečne, aha, premiér, ktorý si vied dupnúť, a potom to Boris opäť vykšeftoval a pred pár dňami si na vláde schválili dve zmluvy za 1,5 mld., kde sa doslovne píše v tých zmluvách, že do 120 dní zaplatíme týmto súkromníkom škody, ktoré im vzniknú zrušením výnimky na DPH alebo nezdaňovaním... alebo nezdaňovania príspevku na nájomné bývanie, a to na minimálne 25 rokov. Gratulujem, toto budú platiť ešte naše deti.
Bod siedmy. Voľba detského ombudsmana. Bol som náhodou na tej koaličnej rade, kde sme niekedy okolo polnoci počítali hlasy, už tam nikto zo SME RODINA nebol, lebo Peťovi Pčolinskému sa už chcelo ísť domov a ty si nám sľúbil, ty si to sám počítal, že do druhého kola postúpi Janette Motlová a Jozef Mikloško. A čo urobili poslanci OĽANO? V prvom kole bol vašimi hlasmi zvolený Jozef Mikloško. Tvoje slovo jednoducho neplatí, a či je to preto, lebo ťa nerešpektujú, alebo ti jednoducho nie je možné veriť, to je vlastne jedno.
Bod ôsmy, keď si poslankyňa Kavecká snažila vybaviť, aby nebola stíhaná za nájomné byty a aby nedostala pokutu. Ty si povedal, že pripravíte vládne riešenie, a oni sa na teba vykašľali, dali to vtedy opozičnému Šimkovi a tvoji poslanci to pekne pomohli odhlasovať, až to musela zastaviť prezidentka.
Ako deviaty bod, osobitný odvod, čo je na tejto schôdzi. Opäť ste raz obišli legislatívny proces a úplný výsmech, že ste to nechali predložiť predsedu ústavnoprávneho výboru, a ten úplne bez hanby povie, že áno, vláda dala bankám sľub, že už osobitný odvod nebude, ale on je poslanec a on nič také nesľúbil. A tomuto ty predsedáš, Edo! Väčšina tých regulovaných subjektov teraz vymýšľa štruktúry, ako previesť celé podnikanie do zahraničia a pôsobiť tu ako zahraničné subjekty, aby tomu nepodliehali, miliardy eur kapitálu odtiaľto odídu, nebudú už platiť ani len tie dane z príjmu tu a ty ako minister financií veľmi dobre vieš, čo to znamená, a pokojne dovolíš, aby sa toto dialo pri tvojej vláde.
Tí lekári, to rokovanie s nimi, tak najprv ste to nechali Igora celé pokašľať, potom ste im vo všetkom ustúpili, lebo oni vedeli, že vás dotlačia ku všetkému, čo chcú, lebo vedeli, že ste lúzri, viete... vedeli, že jediné, čo máte, je pokladnička s peniazmi, z ktorej idete rozdávať. Vedeli, že ste absolútne neobľúbení, a vedeli, že oni sú na koni. A to si celý ty, vždy a všade ustúpiš, lebo na viac si sa, žiaľbohu, nikdy nezmohol.
Edo, ty si určite dobrý človek, ale, žiaľbohu (ruch v sále a zaznievanie gongu), nie si schopný za nič sa postaviť, na ničom trvať. Nie si schopný dať slovo, na ktoré by sa dalo spoľahnúť. Bolo veľmi milé, že si raz za mesiac prišiel na naše kluby. Ale k čomu to bolo? Samé taľafatky a prázdne reči. Ja si nepamätám jedinú vec, ktorú by si sľúbil a splnil, alebo, naopak, silné pózy, ktoré napokon neplatili. Ty si jednoducho na svojej pozícii neužitočný a dôveru si nezaslúžiš. Tvoja nemohúcnosť niečo urobiť a za niečím si stáť je príčinou toho, že sme teraz tu. Keby si bol čo k čomu, stačilo vymeniť jednu figúrku a úplne by si zmenil dynamiku diania. Igor Matovič zrejme nie je v zdravotnom stave, že by bol úplne schopný pochopiť dôsledky svojho konania. Ale ty tú schopnosť máš a nič si neurobil. Mohol by si to urobiť ešte aj teraz pred hlasovaním o dôvere tvojej vlády, ale od teba už nikto nič neočakáva.
Zakončím to vtipom takým smutno-smiešnym. Pani prezidentka by ťa mala vymenovať za premiéra ešte raz, len by ti to mala povedať hlasnejšie. Najlepšie zakričať do ucha, aby si si to konečne uvedomil.
Skryt prepis

12.12.2022 o 11:40 hod.

Mgr. Ing.

Peter Cmorej

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

11:55

Miroslav Suja
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Pán poslanec Cmorej, ako vás mohol sklamať ako človek bábkový premiér? Však bábka nemôže nikoho sklamať, tomu nerozumiem, nikoho nezaujíma. Tak ako ste povedal, tento premiér nikoho nezaujíma. Je absolútne jedno, či tam je, alebo nie. Hovorí sa tu presne o odvolávaní Igora Matoviča a vlády Igora Matoviča.
Poviem, budem citovať teraz vaše slová, povedali ste – úbohý premiér. Áno, s tým sa dá súhlasiť. Je to úbohý premiér, lebo je to chudák, ktorý si neuvedomuje že je bábka. „Lečo premiér“ – som ešte nepočul, tiež pekné prirovnanie. Ale viete, čo je smiešne? Že vyčítate bábke Hegerovi, že nevie, čo je slovo. Predpokladám, že aj vy máte doma deti, tie majú bábky a hračky a od tých tiež nečakáte (povedané so smiechom), že dodržia nejaké slovo. To sa nedá, keď raz je bábka, je paródia, od toho nemôžte očakávať nič, pán poslanec.
A viete, čo je najlepšie na tom? Ten záver váš, keď ste povedal , že Igor Matovič je vlastne, nedokáže pochopiť alebo nie je spôsobilý pochopiť. Ale to je presne ten istý Igor, čo tu bol posledné dva a pol roka, keď ste ho dva a pol roka vy ako SaS-ka podporovali. On neni iný, on je stále rovnaký, takže je to aj vaša chyba, že dva a pol roka je tu tento človek, ktorý absolútne nedokáže pochopiť nič.
Skryt prepis

12.12.2022 o 11:55 hod.

PaedDr. Mgr.

Miroslav Suja

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video

11:55

Richard Nemec
Skontrolovaný text
Zobrazit prepis
Ďakujem, pán predsedajúci. Pán Cmorej, normálne človek váha, neváha, či zapnúť tú faktickú, nezapnúť tú faktickú, lebo ten kopec, kýbeľ hnoja, čo ste vy dlhý... Edo Heger ako premiér si ani, ani len nezaslúži, lebo vy mu nesiahate, vy osoba a poslanec mu nesiate ani po členky.
Vy ste tu teraz priznali, že vymeň jednu figúrku a my sa zas s pompéznosťou chceme vrátiť. Veď vy keď to zajtra povalíte, tak s pompéznosťou možno buď niektorí vaši ministri, alesedemdesiatšestkutu budete mať takú, že budete len kúriť a svietiť na čele s prezidentkou, ktorá vám možno sľúbi, že niekde vás vymenuje ministrom.
Je to smutné.
Skryt prepis

12.12.2022 o 11:55 hod.

Richard Nemec

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video