114.
Prepáčte, ja len musím reagovať. Naozaj, keď nás pozerajú občania, ktorí nemôžu spať, alebo zo záznamu, ja vysielam signál, aby sa bez problémov obracali na mňa, nájdete nás na webovej stránke komisarprezdravotnepostihnutych.sk alebo na Račianskej 154 v Bratislave. Je to pre mňa veľmi dôležité, zhromažďovať tie informácie, ktoré môžem vyriešiť a môžem pomôcť, pretože zmyslom tejto práce nie je len definovať, že došlo k porušeniu, ale nájsť riešenie, ako to porušenie odstrániť. A preto aj môžem sama konať z vlastnej iniciatívy a preto aj keď sa dozviem napríklad v nejakých správach alebo v novinách o prípadoch, kde dochádza k zasahovaniu do práv ľudí so zdravotným postihnutím, tak naozaj ako naštartujem a proste idem a moji kolegovia sú už na to zvyknutí, že všetci musia byť v plnej zbroji, ako sa hovorí.
Takže snažím sa naozaj aj zapojiť do pracovných skupín, na ministerstve práce som v pracovných skupinách, aj ku kompenzáciám, aj k službám, sociálnym službám, máme teda obrovské množstvo informácií, ktoré sa snažíme pretaviť aj do zmeny právnej úpravy.
Ďakujem veľmi pekne naozaj z celého srdca aj v mene mojich kolegov na úrade za podporu a budem rada, ak budete informácie šíriť takým spôsobom, že je tu tento úrad, myslím si, že sme postavili pevné základy tomuto úradu a že sme úrad, ktorý sa špecializuje na komunikáciu a pomoc s ľuďmi so zdravotným postihnutím.
Tak a že sme tu dnes, tak ja to len tak odľahčím, hovorí sa, že piatok - zlý začiatok, takže sme tu dnes vo štvrtok ešte do polnoci. Tak repríza bude nabudúce iná. (Povedané so smiechom.)
Ďakujem. (Potlesk.)