116.
Vážené panie poslankyne, vážení páni poslanci, pokračujeme v prerušenom rokovaní hlasovaním najskôr o písomných odpovediach členov vlády Slovenskej republiky na interpelácie poslancov Národnej rady (tlač 487).

(Hlasovanie o písomných odpovediach členov vlády Slovenskej republiky na interpelácie poslancov Národnej rady Slovenskej republiky písomne podané predsedovi Národnej rady Slovenskej republiky, tlač 487.)

Hlasujeme o tom, že Národná rada berie na vedomie vyjadrenie poslankyne Natálie Grausovej, že písomnú odpoveď ministra zdravotníctva na jej interpeláciu č. 4 nepovažuje za uspokojivú.
Prosím, hlasujeme. Prezentujeme sa a hlasujeme.
(Hlasovanie.) Prítomných 99 poslancov, za 14, proti 60, zdržalo sa 14, nehlasovalo 11.
Konštatujem, že sme tento návrh neschválili.
Teraz dávam hlasovať o uznesení, ktorým Národná rada berie na vedomie písomné odpovede členov vlády na interpelácie poslancov písomne podané predsedovi Národnej rady do 6. apríla 2017.
Prosím, prezentujme sa a hlasujme.
(Hlasovanie.) Ďakujem. 125 poslancov je prítomných, za 73, proti 6, zdržalo sa 45, nehlasoval 1.

Konštatujem, že sme navrhované uznesenie schválili.

(Ruch v sále.) Poprosím o kľud v sále.
Nasleduje hlasovanie v prvom čítaní o návrhu poslancov Beblavého a Mihála na vydanie zákona, ktorý sa mení a dopĺňa Zákonník práce (tlač 544), bod 62 schváleného programu.
Dávam slovo spravodajkyni, ktorú určil navrhnutý gestorský výbor pre sociálne veci, poslankyni Soni Gaborčákovej, aby hlasovanie uviedla. Nech sa páči.

(Hlasovanie o návrhu poslancov Národnej rady Slovenskej republiky Miroslava Beblavého a Jozefa Mihála na vydanie zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 311/2001 Z. z. Zákonník práce v znení neskorších predpisov a ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 82/2005 Z. z. o nelegálnej práci a nelegálnom zamestnávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, tlač 544.)

Gaborčáková, Soňa, poslankyňa NR SR
117.
Ďakujem. Vážený pán predseda, v rozprave vystúpilo šesť poslancov. Prosím, aby ste dali hlasovať o tom, že Národná rada sa uzniesla v súlade s § 73 ods. 3 písm. c) zákona o rokovacom poriadku prerokovať predložený návrh zákona v druhom čítaní.

Danko, Andrej, predseda NR SR
118.
Prosím, prezentujme sa a hlasujme.
(Hlasovanie.) Prítomných 126 poslancov, za 30, proti 26, zdržalo sa 69, nehlasoval 1.

Konštatujem, že Národná rada sa uzniesla, že nebude pokračovať v rokovaní o návrhu zákona.

Ďalej budeme hlasovať o bode 33 schváleného programu, ktorým je prvé čítanie o návrhu poslancov Ivana, Jurzycu, Kiššovej a Slobodu na vydanie zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 56/2012 Z. z. o cestnej doprave (tlač 504).
Prosím spravodajcu z výboru pre hospodárske záležitosti poslanca Karola Galeka, aby hlasovanie uviedol.

(Hlasovanie o návrhu poslancov Národnej rady Slovenskej republiky Miroslava Ivana, Eugena Jurzycu, Jany Kiššovej a Vladimíra Slobodu na vydanie zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 56/2012 Z. z. o cestnej doprave v znení neskorších predpisov, tlač 504.)

Galek, Karol, poslanec NR SR
119.
Peknú skoro polnoc všetkým. V rozprave vystúpil jeden poslanec. Prosím, pán predsedajúci, aby ste dali hlasovať o tom (poslanec doniesol spravodajcovi hlasovaciu kartu), ďakujem, že Národná rada sa uzniesla v súlade s § 73 ods. 3 písm. c) zákona o rokovacom poriadku prerokovať predložený návrh zákona v druhom čítaní.

Danko, Andrej, predseda NR SR
120.
Prosím, prezentujme sa a hlasujme.
(Hlasovanie.) Prítomných 126 poslancov, za 40, proti 13, zdržalo sa 71, nehlasovali 2.

Konštatujem, že Národná rada sa uzniesla, že nebude pokračovať v rokovaní o návrhu zákona.

Pokračujeme hlasovaním o bode 34 programu, je to prvé čítanie o návrhu poslancov Dostála, Poliačika, Osuského na vydanie zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 215/1995 Z. z. o geodézii a kartografii (tlač 507).
Spravodajcom je člen výboru pre pôdohospodárstvo a životné prostredie poslanec Martin Klus. Prosím ho, aby uviedol hlasovanie.

(Hlasovanie o návrhu poslancov Národnej rady Slovenskej republiky Ondreja Dostála, Martina Poliačika a Petra Osuského na vydanie zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon Národnej rady Slovenskej republiky č. 215/1995 Z. z. o geodézii a kartografii v znení neskorších predpisov, tlač 507.)

Klus, Martin, poslanec NR SR
121.
Príjemný, dobrý večer. Ďakujem pekne, pán predseda, za slovo. Rád by som oznámil, že v diskusii vystúpili dvaja páni poslanci. Prosím, pán predsedajúci, aby ste dali hlasovať o tom, že Národná rada sa uzniesla v súlade s § 73 ods. 3 písm. c) zákona o rokovacom poriadku prerokovať predložený návrh zákona v druhom čítaní.

Danko, Andrej, predseda NR SR
122.
Prosím, prezentujme sa a hlasujme.
(Hlasovanie.) Prítomných 125 poslancov, za 42, proti 23, zdržalo sa 60.

Konštatujem, že sme uvedený návrh neschválili, Národná rada nebude pokračovať v rokovaní o návrhu zákona.

Pristúpime k hlasovaniu v druhom čítaní o zákone, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 669/2007 Z. z. o jednorazových mimoriadnych opatreniach v príprave niektorých stavieb diaľnic a ciest pre motorové vozidla, vrátenom prezidentom Slovenskej republiky na opätovné prerokovanie Národnou radou (tlač 563).
Prosím spoločného spravodajcu z výboru pre hospodárske záležitosti poslanca Milana Mojša, aby hlasovanie uviedol.

[Hlasovanie o zákone zo 16. mája 2017, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 669/2007 Z. z. o jednorazových mimoriadnych opatreniach v príprave niektorých stavieb diaľnic a ciest pre motorové vozidlá a o doplnení zákona Národnej rady Slovenskej republiky č. 162/1995 Z. z. o katastri nehnuteľností (katastrálny zákon) v znení neskorších predpisov v znení neskorších predpisov, vrátenom prezidentom Slovenskej republiky na opätovné prerokovanie Národnou radou Slovenskej republiky, tlač 563.]

Mojš, Milan, poslanec NR SR
123.
Ďakujem, vážený pán predseda. V rozprave vystúpili siedmi poslanci. Spoločná správa výborov neobsahuje žiadne pripomienky prezidenta, sme preto v treťom čítaní. Prosím, otvorte rozpravu.

Danko, Andrej, predseda NR SR
124.
Na prijatie zákona vráteného prezidentom Slovenskej republiky je potrebný súhlas nadpolovičnej väčšiny všetkých poslancov. Vzhľadom na to, že prezident Slovenskej republiky vo svojom rozhodnutí neuvádza pripomienky a návrhy neschváliť zákon ako celok, otváram tretie čítanie a pristúpime k hlasovaniu o vrátenom zákone ako celku.
Pán spravodajca, prosím vás, uveďte odporúčanie gestorského výboru. (Reakcia z pléna.)
Hlási sa niekto do rozpravy? Nie. Uzatváram možnosť prihlásenia do rozpravy.
Pán spravodajca, prosím, uveďte odporúčanie gestorského výboru.

Mojš, Milan, poslanec NR SR
125.
Pán predseda, dajte, prosím, hlasovať o zákone ako o celku s odporúčaním gestorského výboru schváliť zákon v pôvodnom znení.

Danko, Andrej, predseda NR SR
126.
Prosím, prezentujme sa a hlasujeme.
(Hlasovanie.) Prítomných 126 poslancov, za 81, proti 45. (Potlesk.)

Konštatujem, že Národná rada po opätovnom prerokovaní schválila novelu zákona č. 669/2007 Z. z. o jednorazových mimoriadnych opatreniach v príprave niektorých stavieb diaľnic a ciest pre motorové vozidlá, vrátenú prezidentom Slovenskej republiky.

Ďalej budeme hlasovať o návrhu uznesenia k

Správe o výsledku hospodárenia Národnej banky Slovenska za rok 2016 (tlač 486).

Prosím povereného člena z výboru pre financie a rozpočet poslanca Radovana Baláža, aby uviedol hlasovanie.


Baláž, Radovan, poslanec NR SR
127.
Ďakujem pekne za slovo, pán predseda. V rozprave nevystúpil žiadny pán poslanec, preto dajte, prosím, hlasovať o tom, že Národná rada berie na vedomie Správu o výsledku hospodárenia Národnej banky Slovenska za rok 2016.

Danko, Andrej, predseda NR SR
128.
Prosím, prezentujme sa a hlasujme.
(Hlasovanie.) Prítomných 125 poslancov, za 113, zdržalo sa 11, nehlasoval 1.

Konštatujem, že sme schválili uznesenie k Správe o výsledku hospodárenia Národnej banky Slovenska.

Opäť dávam slovo poverenému členovi z výboru pre financie a rozpočet poslancovi Radovanovi Balážovi, aby uviedol hlasovanie o návrhu uznesenia Národnej rady k

Správe o stave a vývoji finančného trhu za rok 2016 (tlač 502).

Nech sa páči, pán poslanec, máte slovo.

Baláž, Radovan, poslanec NR SR
129.
Ďakujem pekne za slovo, pán predseda. V rozprave vystúpil jeden pán poslanec, a to pán poslanec Beblavý, ktorý zároveň aj podal návrh na uznesenie. Preto, pán predseda, prosím, dajte najprv hlasovať o uznesení pána poslanca Beblavého.

Danko, Andrej, predseda NR SR
130.
Prosím, prezentujme sa a hlasujme.
(Hlasovanie.) Prítomných 126 poslancov, za 41 poslancov, proti 24, zdržalo sa 61.
Konštatujem, že sme uvedený návrh neschválili.


19. mája 2017


Baláž, Radovan, poslanec NR SR
131.
Pán predseda, prosím, dajte hlasovať o tom, že Národná rada berie na vedomie Správu o stave a vývoji finančného trhu za rok 2016.

Danko, Andrej, predseda NR SR
132.
Prosím, prezentujme sa a hlasujme.
(Hlasovanie.) Prítomných 125 poslancov, za 110, proti 4, zdržali sa 11.

Konštatujem, že Národná rada schválila navrhované uznesenie.

Teraz budeme hlasovať o návrhu uznesenia k

Správe o výsledkoch kontrolnej činnosti Najvyššieho kontrolného úradu za rok 2016 (tlač 481).

Spravodajcom je člen výboru pre financie a rozpočet poslanec Eduard Adamčík. Prosím ho, aby uviedol...
Ale procedurálny návrh - pán poslanec Pčolinský. Poprosím zapnúť pán poslanca Pčolinského. (Reakcie z pléna.)