114.
Vážený pán minister, po predrečníkoch mám takmer chuť sa vás zastať, ale nebudem reagovať na predrečníkov, ale na to, čo ste, čo ste povedali. V prvom rade ďakujem, že ste vystúpili v rámci rozpravy a je možné na vás zareagovať a že ste si to nenechali na záverečné, záverečné slová.
Len aj keď sa vyskytla potreba alebo vnímali ste ako potrebu rýchlejšie ako normálnym spôsobom schváliť túto zmenu, tak ešte stále bola aj iná možnosť, ešte stále, aj keď ste sa chceli vyhnúť medzirezortnému pripomienkovému konaniu, no tak to mohli predložiť koaliční poslanci, ako to robia v iných prípadoch, ako poslanecký návrh zákona. To určite by tiež bolo predmetom kritiky, ale tá kritika by bola menšia a menej silná ako v prípade, že to ide pozmeňujúcim návrhom v druhom čítaní.
A teraz neviem, či som, či som tomu dobre rozumel, alebo ste fakticky potvrdili to, čo hovoril vo svojom vystúpení pán poslanec Mihál, že idete zrušiť túto výnimku, túto nesystémovú úľavu, ktorá je v našej legislatíve doteraz, aby sa vytvoril priestor pre inú výnimku, inú nesystémovú úľavu v podobe 13. a 14. platov. Lebo ak to tak je, tak to potom aj trochu teda spochybňuje zmysluplnosť tohto opatrenia ako takého. Je to tak, dobre som pochopil, že v podstate to, čo pán poslanec Mihál vo svojom vystúpení povedal ako kritiku, vy ste priznali, že, áno, je to tak?