85.
Ďakujem. No, pán poslanec Bublavý, tak najprv k tomu konfliktu záujmov.
Po prvé, keď ste chceli postupovať v súlade s ústavným zákonom o ochrane verejného záujmu pri výkone funkcií verejných funkcionárov a máte tam nejaký osobný záujem, čo ako starosta by sa dalo povedať, že môžete mať, tak by ste to mali na úvod svojho vystúpenia ešte pred tým, ako začnete k danej veci vystupovať, oznámiť a povedať, že teda vystupujete aj ako starosta, čo ste neurobili, až v priebehu vystúpenia. Ja nebudem dávať kvôli tomu na vás podnet, nebojte sa, ale teda keď si už vyčítame, že kto čo neurobil.
Po druhé, ja som, keď som vystupoval k novele zákona o obecnom zriadení, tak som vždycky spomenul, že som aj poslancom mestského, resp. miestneho zastupiteľstva, a teda že vystupujem aj ako poslanec, čiže ja som si svoju, svoju povinnosť splnil. Možno niekedy až v priebehu vystúpenia, ale, ale teda dal som to, dal som to najavo a ja som sa vtedy k odmenám poslancov nevyjadroval práve preto, že by sa ma to dotklo, ja som veľmi veľa vecí kritizoval na zákone, na tej novele zákona o obecnom zriadení, ale na to som si dával pozor, aby som ako poslanec Národnej rady, keď sa k tomu vyjadrujem, túto tému nejako príliš, príliš nerozviroval, lebo tam, tam by sa to dalo cítiť aj ako konflikt záujmov. A tento zákon nerieši platy poslancov zastupiteľstiev, čiže ja tu nie som, nemám tu žiaden osobný záujem.
Súhlasím s vami, že v malých obciach nemá kto robiť starostu, sú tam úväzkoví starostovia, len problém je, že malé obce nemajú z čoho platiť odvoz odpadu a plniť základné služby pre občana, nieto dobre zaplatiť starostu. Tak áno, poďme sa baviť o komunálnej reforme, o municipalizácii, o tom, že takéto malé obce nie sú schopné efektívne fungo... (Prerušenie vystúpenia časomerom.)