84.
Takže, vážené panie poslankyne, vážení páni poslanci, pristúpime k hlasovaniu v druhom čítaní o zákone zo 6. decembra 2018 o osobitnom odvode obchodných reťazcov, vrátenom prezidentom Slovenskej republiky na opätovné prerokovanie Národnou radou (tlač 1252).
Prosím pani poslankyňu Irén Sárközy z výboru pre financie a rozpočet, aby hlasovanie uviedla.
Nech sa páči, pani poslankyňa.

(Hlasovanie o zákone zo 6. decembra 2018 o osobitnom odvode obchodných reťazcov a o doplnení zákona č. 595/2003 Z. z. o dani z príjmov v znení neskorších predpisov, vrátenom prezidentom Slovenskej republiky na opätovné prerokovanie Národnou radou Slovenskej republiky, tlač 1252.)

Sárközy, Irén, poslankyňa NR SR
85.
Vážený pán predsedajúci, v rozprave vystúpili šiesti poslanci. Spoločná správa neobsahuje žiadne pripomienky prezidenta Slovenskej republiky. Sme preto v treťom čítaní, otvorte, prosím, rozpravu.

Bugár, Béla, podpredseda NR SR
86.
Otváram tretie čítanie a pýtam sa, či sa hlási niekto do rozpravy v rámci tohto čítania. Nie. Vyhlasujem rozpravu za skončenú.
Nech sa páči.

Sárközy, Irén, poslankyňa NR SR
87.
Ďakujem pekne, pán predsedajúci. Dajte hlasovať o zákone s odporúčaním gestorského výboru zákon schváliť v pôvodnom znení.

Bugár, Béla, podpredseda NR SR
88.
Prezentujme sa a hlasujme.
(Hlasovanie.) Prítomných 135 poslancov, za 78, proti 43, zdržalo sa 14 poslancov.

Konštatujem, že návrh bol schválený.

Prosím teraz pánov technikov, aby prekontrolovali, či pán podpredseda Glváč bol zúčastnený hlasovania, lebo mu to neblikalo vôbec. (Reakcia technikov.) Takže neprítomný, a pritom som videl, že hlasuje "za", ale okej.
Takže budeme pokračovať hlasovaním v druhom čítaní o zákone zo 4. decembra 2018, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 171/1993 Z. z. o Policajnom zbore, vrátenom prezidentom Slovenskej republiky na opätovné prerokovanie Národnou radou (tlač 1251).
Pán poslanec Buček, nech sa páči, máte slovo.

(Hlasovanie o zákone zo 4. decembra 2018, ktorým sa mení a dopĺňa zákon Národnej rady Slovenskej republiky č. 171/1993 Z. z. o Policajnom zbore v znení neskorších predpisov a ktorým sa menia a dopĺňajú niektoré zákony, vrátenom prezidentom Slovenskej republiky na opätovné prerokovanie Národnou radou Slovenskej republiky, tlač 1251.)

Buček, Jozef, poslanec NR SR
89.
Ďakujem pekne za slovo. V rozhodnutí prezidenta Slovenskej republiky v časti I navrhuje prezident Slovenskej republiky, aby Národná rada Slovenskej republiky pri opätovnom prerokovaní schválila zákon so zmenami, ktoré sú uvedené v časti V. Sme v treťom čítaní, pán predsedajúci, otvorte, prosím, rozpravu.

Bugár, Béla, podpredseda NR SR
90.
Nech sa páči, otváram rozpravu v rámci tretieho čítania. Konštatujem, že nikto sa nehlási do rozpravy.
Ale predtým by sme mali hlasovať o pripomienkach pána prezidenta, lebo ste čítali, že pán prezident dal konkrétne pripomienky.


Buček, Jozef, poslanec NR SR
91.
Áno, pardon.

Bugár, Béla, podpredseda NR SR
92.
Takže najprv budeme hlasovať o pripomienkach pána prezidenta.

Buček, Jozef, poslanec NR SR
93.
1, 2, 3 a 4 uvedené v časti V, odporúčanie gestorského výboru neschváliť.

Bugár, Béla, podpredseda NR SR
94.
Prezentujme sa a hlasujme.
(Hlasovanie.) Prítomných 136, za 23, proti 69, zdržalo sa 44 poslancov.
Tieto pripomienky neboli schválené.
Ďalej. Pán poslanec, ešte máme o čom hlasovať alebo môžem otvoriť rozpravu v treťom čítaní?

Buček, Jozef, poslanec NR SR
95.
Otvorte rozpravu v treťom čítaní.

Bugár, Béla, podpredseda NR SR
96.
Nech sa páči, otváram rozpravu v treťom čítaní. Pýtam sa, či sa hlási niekto do rozpravy. Nie. Vyhlasujem ju za skončenú.
Nech sa páči.

Buček, Jozef, poslanec NR SR
97.
Pán predsedajúci, dajte, prosím, hlasovať o tom, že sa vrátený zákon schvaľuje v pôvodnom znení s odporúčaním gestorského výboru schváliť.

Bugár, Béla, podpredseda NR SR
98.
Prezentujme sa a hlasujme.
(Hlasovanie.) Prítomných 136 poslancov, za 80, proti 41, zdržalo sa 15 poslancov.

Konštatujem, že aj tento návrh vrátený pánom prezidentom sme opätovne odhlasovali, prijali.

Pred tým, dovoľte mi, kým skončím teda 39. schôdzu, aby som v mene vedenia Národnej rady vám zablahoželal všetko dobré k Vianociam, hlavne aby ste mali väčší kľud ako počas rokovania a, samozrejme, aby ste prežili Vianoce v zdraví. Predpokladám, že to isté môžem očakávať od kolegov. (Potlesk.)
Takže, pán poslanec Glváč, ako podpredseda Národnej rady máte slovo.