214.
No, ja vás nechcem zdržiavať, ale ja som si to tu... (zaznievanie gongu), vy ste niektorí chodili preč, a ja som si to tu hodiny odsedel a počúval som, tak mám tu, a trpel som pri niektorých, pri niektorých, čo tu hovorili. A mám omnoho viac tých poznámok, ale ja sa obmedzím na jednu jedinú.
To, čo ideme teraz spraviť a verím, že to spravíme, tak ako povedal premiér, je nepopulárne opatrenie. A ja teraz troška pootvorím dvere na klub OĽANO, kde bol bývalý premiér Igor Matovič a ja si pamätám jednu jeho vetu a chcel by som to tu povedať, o čo nám ide, pretože tu zazneli také poznámky, že či vieme, aká je nálada medzi ľuďmi a potom, že by sme mali konať to, čo chcú ľudia, tak ja teraz pootvorím dvere a poviem jednu takú vetu, ktorú povedal Igor Matovič. Zavádzali sme vtedy prísnejšie opatrenia a pripravovalo sa plošné testovanie a ľudia boli v strese a takisto určite to nechceli, určite si to neželali, ale Igor Matovič povedal nám: "Viete, je mi to ľúto. Ja viem o tom, že nám klesajú preferencie, ale nebudem robiť to, čo je populárne, ale to, čo je správne." Zato si ho vážim, Igora Matoviča, pretože chcel robiť veci a robí veci, ktoré sú správne.
A tento nový premiér Edo Heger, tak ako povedal v úvodnej reči aj v tejto reči záverečnej, tiež chce robiť veci, ktoré sú správne a ktoré zachraňujú ľudské životy. A jednou z nich je aj núdzový stav.
Ja vám prajem požehnané sviatky a takisto vás prosím o podporu núdzového stavu. (Potlesk.)