215.
(Zaznievanie gongu.) Pán spravodajca a teraz vás poprosím, aby ste sa vrátili k rečníckemu pultu, pretože pristúpime k hlasovaniu.
Ešte predtým vás chcem informovať, kolegyne, kolegovia, aby ste dali vedieť aj svojim kolegom, ktorí nie sú prítomní už v rokovacej sále, že sa našla platobná karta od Tatra banky, nemám tu napísané, na aké meno, ak sa nemýlim, tak táto banka na niektorých svojich kartách minimálne neuvádza mená, ktorým patrí. Táto platobná karta je na vrátnici na hlavnom vchode do hlavnej budovy.
Pristúpime teraz k hlasovaniu o návrhu na vyslovenie súhlasu Národnej rady s opakovaným predĺžením núdzového stavu (tlač 488).
Nech sa páči, pán spravodajca, máte slovo.

(Hlasovanie o návrhu vlády Slovenskej republiky na vyslovenie súhlasu Národnej rady Slovenskej republiky s opakovaným predĺžením núdzového stavu vyhláseného z dôvodu ohrozenia života a zdravia osôb v príčinnej súvislosti so vznikom pandémie, tlač 488.)

Šefčík, Marek, poslanec NR SR
Ďakujem za slovo. Pán premiér, pán predsedajúci, vážené kolegyne, kolegovia poslanci, v rozprave k tomuto bodu programu vystúpilo celkovo dvanásť poslancov.
Pán predsedajúci, dajte, prosím, hlasovať o návrhu uznesenia, ktoré som predniesol a ktoré je súčasťou správy k tlači č. 488a.

Grendel, Gábor, podpredseda NR SR
Prezentujme sa a hlasujme.
(Hlasovanie.) Prítomných 96 poslancov, za 78, proti 15, zdržali sa 3, hlasovali všetci prítomní poslanci. (Potlesk.)

Konštatujem, že Národná rada Slovenskej republiky predĺženie núdzového stavu schválila.

Kolegyne, kolegovia, program 25. schôdze Národnej rady sme týmto vyčerpali. Ďakujeme vám za účasť a vyhlasujem 25. schôdzu za skončenú.
Prajem vám aj ja všetkým v mene vedenia Národnej rady Slovenskej republiky príjemné veľkonočné sviatky.

(Rokovanie 25. schôdze NR SR sa skončilo o 20.30 hodine.)

Poznámka:

V súvislosti s celosvetovou pandémiou nového koronavírusu COVID-19 počas rokovania NR SR všetci účastníci (t. j. poslanci NR SR, členovia vlády SR) mali povinnosť mať na tvári rúška, resp. aj ochranné rukavice na rukách. Po vstupe do rokovacej sály boli povinní ošetriť si ruky dezinfekčným prostriedkom umiestneným pri dverách. (Rozhodnutie Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky č. OLP/2405/84443 zo dňa 09. 03. 2020, ktorým sa verejnou vyhláškou oznámilo vydanie rozhodnutia, a rozhodnutie Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky č. OLP/2680/2020 zo dňa 17. 03. 2020, ktorým Národnej rade Slovenskej republiky udelil výnimku.)