99.
Ďakujem za slovo, pán predseda.
Pán Ferenčák, povedali ste v svojom príhovore, že skúsme aspoň raz vydať signál, že chceme niečo pre rodiny urobiť. Takže ja mám rád, keď sa pracuje systematicky. Toto, čo vy ste teraz navrhli, ako vaša strana, tak je nesystematický krok. Nebudem tu všetko vymenovávať, čo sme spravili a čo pripravujeme ešte robiť a čo budeme robiť, ale ja vám poviem, keď ste boli vo vláde, ja som chcel konkrétne na pána Pellegriniho ešte reagovať, ale on sa neprihlásil do rozpravy, len povedal úvodné slovo a zmizol.
Takže v roku 2018, keď zoberiem zvýšenie prídavku na dieťa a zvýšenie príplatku k prídavku na dieťa dohromady, tak ste to zdvihli o 23 centov. V roku 2019, keď to zoberiem dohromady, tak ste to zdvihli o 97 centov a v roku 2020 o 90 centov. A teraz tu idete niečo hovoriť vy? Keď máte zodpovednosť, tak sa chováte takto a keď nemáte zodpovednosť, ste v opozícii, tak neváhate 350-miliónovú sekeru zarúbať do štátneho rozpočtu. S kým ste prejednali ten zákon? S najväčším poslaneckým klubom viem, že nie. Na ministerstve financií ste neboli, len tak od buka niečo navrhnete.
Vy ste povedali, urobíme všetko pre to, aby sme túto situáciu zvládli, ako premiér a o týždeň nato, keď bolo 44 prípadov nakazených, ste povedali, každý si oddnes na Slovensku musí pomôcť, ako vie. (Potlesk.)