6.
Ďakujem pekne za slovo, pán predsedajúci.
Pán kolega, súhlasím, že podpora športu je viac ako dôležitá a je viac ako potrebná. Ale to, že sa na Slovensku dlhodobo likviduje šport, to je vaša vizitka. Vizitka tejto vládnej koalície, vizitka vládnych poslancov, ktorí túto vládnu koalíciu nepretržite podporujú akýmikoľvek nezmyslami, ktoré tuná prídu či už v riadnom procese, alebo v skrátenom legislatívnom konaní.
O klube, o ktorom ste rozprával, je to Slovan Bratislava a absolútne sa nestotožňujem s tým, že na Slovensku, ktoré je v totálnom zelenom pásme, tak dobre Slovensko na tom ešte nikdy nebolo v rámci tejto COVID pandémie, tak v tejto situácii pošleme na štadión, ktorý ma obrovskú kapacitu, tisíc divákov. A keď len pozrieme na okolité krajiny, ako je Maďarsko, Poľsko, Česká republika, tak tam tie návštevy na všetkých podujatiach, ktoré sú v exteriéri, sú omnoho vyššie a nikto sa nad tým absolútne nezaťažuje, nikto absolútne nepolemizuje, prečo sa to tam dá a u nás sa to nedá.
Takými opatreniami tohto nezmyselného blázna, ktorým je Mikas, pretože jeho vyhlášky, ktoré sú aj keď nulitné, neplatné a stále sa nimi riadite ako vládna koalícia, na základe týchto hlúpych vyhlášiek sa tento šport systematicky likviduje. A teraz sa tu postavíte za rečnícky pult a začnete obhajovať tento zákon nezmyselný, ktorý tuná predkladá pán minister Lengvarský ako nejakú spásu. Toto nie je žiadna spása, je to totálna hlúposť. Šport sa dá podporovať úplne inými spôsobmi, iným systémom a návrat divákov na štadióny – či už do exteriéru, alebo do interiéru – je viac ako nutný. Ale toto nie je cesta, toto je jednoducho hlúposť.