44.
Ďakujem za poznámky.
Ondro, som rád, že tiež sa ti zdá maďarský model ako efektívnejší na to, že vieme zaručiť tým aj to, čo sa tam stalo, to znamená ten vedľajší efekt, aby došlo k zmene demografickej krivky. Mladé rodiny si chcú založiť rodinu na mieste, kde zostanú dlhšie ako dva, tri, päť mesiacov a kde sa neobávajú, že vedľa nich skončí nejaká ubytovňa zamestnancov v nejakých fabrikách. Pretože toto to riziko je, to znamená, nikto seriózny nebude brať tento typ bývania ako nejaké dlhodobé usadenie sa. Takže to je po prvé.
Plne súhlasím, Miro, na Slovensku sa doteraz primárne stavajú malé bytovky, a to len potvrdzuje to, že ľudia si vyberajú individuálne, kde chcú bývať. Každý je citlivý na tú lokalitu, ale tento projekt, ktorý, s ktorým prišla SME RODINA, nie je postavený na tom. On je postavený, žiaden zahraničný veľký investičný fond sa tu nebude hrať s nejakou päť-šesťposchodovou bytovkou. Jednoducho oni budú chcieť developovať v každých mestách 10- - 15-hektárovú lokalitu, pretože tam sú najnižšie dodatočné náklady. Veď keď developuješ, tak vieš, že to, toto len zvyšuje ceny, ak sa musíš proste hýbať po lokalite a stavať proste pre individuálnu klientelu. Jednoducho oni budú chcieť veľkovýrobu urobiť, pretože tam to ide ad jedna najrýchlejšie, budú tam mať infraštruktúru a tak ďalej, takže vieme, čo z toho vznikne. No vzniknú z toho také malé Petržalky, ktoré sa postupne stanú sociálnymi problémami predmiest. Tak ako to sa deje vo francúzskych mestách teraz.
No a čo sa týka, pán Svrček, a nemusíte to brať osobne, to váš kolega tu tridsať minút hovoril detaily nedokonalosti toho zákona, nevidel som dôvody ich opakovať. Chcel som dať tomu ten aj pohľad globálny, že proste logika ekonomiky hovorí, ak sa na toto vrhnú primárne ekonomické zdroje, vy zvýšite ceny nehnuteľností pre mladé rodiny, ktoré chcú bývať v hypotekárnych bytoch... (Prerušenie vystúpenia časomerom.)