326.
Ďakujem pekne. Ja som takisto, ako bolo spomenuté mojimi predrečníkmi, vďačný pánovi Šefčíkovi za to, že zareagoval, pretože keď si to uvedomujeme alebo uvedomíme v kontexte toho, čo tu odznelo, aj všeobecne, o čom je táto, táto mimoriadna schôdza, tak tá obhajoba od pána Šefčíka na adresu ministra vnútra Mikulca bola naozaj, naozaj chabá, a to všetko ostatné, čo tu zaznelo, len ukazuje na kvalitu a úroveň poslancov z OĽANO. Takže ja si myslím, že občania si to budú môcť pozrieť a že si zapamätajú tú úroveň, ktorú nastavil pán Šefčík.
A, pán Šefčík, ja neviem, či si vy uvedomujete, že to, čo je v rozprave povedané alebo aj vo faktických, že to tu zostane a že to tu už jednoducho nikto nevymaže. Možno by bolo niekedy lepšie sa zamyslieť nad tým obsahom, ale každý má právo povedať, čo cíti a čo chce. Keby ste sa však trošku orientoval v tých bezpečnostných otázkach, v ktorých sa asi neorientujete podľa toho, čo ste povedal, tak by ste pochopil, aká je úloha štátu, aká je zodpovednosť a kompetencia ministra vnútra, a možno by ste svoju obhajobu na jeho adresu posunul trošku do inej roviny. A vy ste tu, vy ste tu veľmi zľahčoval tento problém, čo je príznačné, ja to chápem, pokiaľ tomu nerozumiete, tak máte tendenciu to zľahčovať, ale skúste sa zamyslieť, že pokiaľ štát a menovite minister vnútra nezvláda túto situáciu teraz, tak ako by štát pod vedením ministra vnútra, ako vedením tohto konkrétneho rezortu zvládal oveľa ťažšie situácie? Situácie, kedy by tých nelegálnych migrantov bolo možno viac, kedy by došlo k nejakému násiliu alebo k nejakému porušovaniu zákona.
Skúste sa nad tým zamyslieť takto. Akú kompetenciu on má, akú má zodpovednosť a ako k nej pristupuje. A nie všetky tie nezmysly, ktoré ste tu natáral. Nehnevajte sa, skúste si to pozrieť.