4.
Veľmi pekne ďakujem za slovo, pán predsedajúci. Je naozaj zvláštne, že pri odvolávaní predsedu vlády, teda komplet celej vlády Slovenskej republiky, nie je prítomný žiaden jej člen, ale to si už premiér, ako aj ministri musia vo svojom vnútri vysporiadať nejakým spôsobom sami.
Pani kolegyňa, to, že súd v Starej Ľubovni si vydupal, vyloboval, vybojoval alebo neviem, ako by sme to pomenovali, predseda poslaneckého klubu OĽANO na úkor oveľa potrebnejšieho súdu v Kežmarku, to jednoducho ten pátos čistoty a odbornosti, ktorý tuná bol počas dva a pol roka, dokedy ste fungovali ako jeden celok, stále prezentovaný, že by budete iná vláda, vy budete tá vláda lepšia, kvalitnejšia, vláda odborníkov, ale takto sa vláda odborníkov ani pri zmene súdov a súdnej mapy nesprávala.
Spomínali ste vo svojej rozprave, že sme tu mali krízu v školstve a krízu v zdravotníctve. Súhlasím. Krízu v školstve tiež táto vláda nezvládla, pretože iba štrajkom, krikom a masovým pochodom skoro 20-tisíc učiteľov k parlamentu si učitelia vydupali svoje.
To isté sa stalo počas krízy v zdravotníctve, kedy vláda vedela viac ako rok, čo plánuje Lekárske odborové združenie, aké podmienky si nastolili, aké podmienky očakávajú. A to, že sedem minút pred totálnym chaosom v zdravotníctve premiér Slovenskej republiky nahradil neschopného ministra financií Igora Matoviča a víťazoslávne predstavil svoje víťazstvo nad Lekárskym odborovým združením, tak to je jedno veľké klamstvo a jedna veľká lož.
Lekárske odborové združenie si túto krízu v zdravotníctve vyhralo samo. Vybojovali si, čo chceli. Vybojovali si, čo potrebovali, a vláda odišla s dlhým nosom.