6.
Ďakujem za slovo. Pani poslankyňa, boli ste dva roky ministerkou spravodlivosti. Koľkokrát ste predložili na vládu návrh na zmenu § 363? Koľkokrát ste to predložili? Boli ste ministerka spravodlivosti. Mali ste tú kompetenciu. Ten zákon spadal do vášho portfólia.
Mňa takisto hnevá, že tento záväzok z programového vyhlásenia vlády doteraz nebol splnený. Viete, že tam nie je zrušenie, ale zmena alebo niečo podobné, nebudem to teraz presne citovať, takisto ma to hnevá. Ale jednoducho v tomto parlamente, v tomto zložení na to očividne nie je parlamentná väčšina. To je fakt.
A teraz si položme otázku, že čo je alternatíva. S kým chcete tú 363 zmeniť? S Pellegrinim? S tými poslancami, s ktorými ste podali návrh na vyslovenie nedôvery vláde? S pánom Žigom? Erikom Tomášom? Oni vám odsúhlasia zmenu § 363?
Alebo keď sa povalí táto vláda, čo je celkom reálne, a vzíde z toho nejaká nová väčšina v rámci tohto parlamentu, zmeníte § 363? Alebo po najbližších voľbách, keď sa vytvorí nová koalícia z poslancov súčasnej, povedzme že to bude kombinácia súčasnej koalície a súčasnej opozície, s nimi zmeníte § 363? (Reakcia z pléna.) Tomu veríte? Mňa to hnevá, takisto ma to hnevá.
Ale my sme na jednej lodi, pani poslankyňa. Sme... (ruch v sále a zaznievanie gongu), boli sme a zostali sme. Je to tak. (Potlesk.)