Videokanál poslanca

 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

11.2.2016 o 13:54 hod.

doc. Mgr. art.

Dušan Jarjabek

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Videokanál poslanca

Vystúpenie s faktickou poznámkou 11.2.2016 20:24 - 20:26 hod.

Dušan Jarjabek Zobrazit prepis
Ďakujem pekne. Pán poslanec milý Jofo, považoval by som toto tvoje vystúpenie za korektné a za to, že profesijne chcete takto niečo riešiť, vtedy, keby si vystúpil takýmto spôsobom na začiatku volebného obdobia, kde by si čosi dal do pľacu, dal by si istý čas na isté riešenia a hľadal by si k nim podporu. Takto si tieto slová ani vôbec nemusel povedať, lebo ich už dávno pred tebou povedali tuná mnohí iní a ty si len opakoval tie veci, ktoré sa jednoducho nedajú realizovať. Prečo si nevystúpil takýmto spôsobom napríklad, keď sa schvaľoval rozpočet, mal by si inak dosť priestoru na to, aby si mohol isté veci obhájiť a isté veci teraz zargumentovať s tým, že neboli splnené. No nevystúpil si tak. Vystupuješ takto tri týždne v podstate pred voľbami, robíš z profesijnej témy, ako aj iní mnohí tvoji kolegovia to robia, politickú ani nie satiru ale doslova a do písmena hlúposť, preto, lebo aj ty dobre vieš, že žiadne finančné riešenia tu v súčasnosti neexistujú, lebo inak by sa musel otvárať rozpočet. Ten rozpočet sa robí tri-štyri mesiace po dohode, ak to má teda k niečomu viesť. Keď sa k niečomu pridá, treba niečo potom ubrať. Toto tvoje vystúpenie bolo skutočne, ja to naozaj nechcem zhadzovať, čisto politickou ukážkou naháňania nejakých preferencií a zneužívania učiteľského stavu na to, aby ti ľudia jednoducho na tieto slová naleteli a uverili. No ja neviem, či ešte niekto môže uveriť niečomu takémuto opakovanému stále. Ale, ešte raz, skončite s týmto politickým cirkusom, to isté bude so sestričkami, to isté bude so zdravotníctvom.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 11.2.2016 13:54 - 13:56 hod.

Dušan Jarjabek Zobrazit prepis
Ďakujem, pán podpredseda. Pán kolega Bugár, povedal si, je to otázka pre budúci parlament a vládu, no tak prečo tu dnes potom sedíme? S tým, čo si povedal, si myslím, tuná každý z tých 150 ľudí teoreticky, ktorí tu sedia a ktorí tu budú sedieť, súhlasí. Veď to je samozrejmé úplne. Načo treba tento prejav, načo je potrebná tá mimoriadna schôdza? No tak ja ti to poviem. Z opozície kto sem príde, ten prejav má rovnaký ako iný z tej opozície, po prvé, potľapká učiteľov po pleci a povie im: „Priatelia, sme s vami, to nie sme my, ale oni tí zlí, my sme tí dobrí. My sme s vami a, samozrejme, riešili by sme to všetko úplne inak.“ Po druhé, prihreje si politickú polievočku opäť každý z týchto straníckych poslancov, ktorí vystupujú v tomto parlamente pri tomto kecpulte. No a po tretie, každý musí trošku preplieskať ten SMER, preto, lebo, ako povedal váš Matovič, SMER má vysoké preferencie a treba mu ich znížiť. Preto sú tieto štrajky, veď vy to dobre viete, veď toto je politická organizácia, ktorá ide odtiaľto z parlamentu. A to vieš aj ty veľmi presne. Načo je toto divadielko, tento cirkus? Veď 6. marca sa budete na to aj všetci pozerať zase úplne inak, podľa toho, kto budete mať akú zodpovednosť. Tak tu prestaňte hrať už toto politické, doslova politické a cirkusové divadlo.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 11.2.2016 13:34 - 13:36 hod.

Dušan Jarjabek Zobrazit prepis
Ďakujem pekne za slovo, pán podpredseda. Dámy a páni, všetko by bolo inak, keby sa táto schôdza nekonala tri týždne pred voľbami, keby táto schôdza bola ja neviem prvý, druhý rok v rámci volebného obdobia a všetky tie vystúpenia, ktoré sú tu, by tak boli podľa môjho názoru úplne iné. Čo pán Poliačik tuná jasne povedal, ma dosť mrzí. Je to tá jeho posledná časť. Vy ste boli aj profesijne konkrétny v tom, čo ste hovorili. Len vy ste to uzavreli veľmi zle. Vy ste povedali, citujem: „Je to politický boj a tu vám to chceme zrátať.“ No, toto je veľmi zlé, preto, lebo toto nie je, pán Poliačik, politická téma. To je rýdzo profesijná téma, ktorú vy v tejto chvíli zakrývate za nejakú predvolebnú politickú rétoriku. A je mi to veľmi ľúto, preto, lebo vy veľmi dobre viete, že nič tým nedosiahnete. To vedia dobre opoziční poslanci, vedia to dobre koaliční poslanci, vedia to aj tí ľudia, čo sú na balkóne, ktorí vám tlieskajú, vie to celá verejnosť, vieme to všetci. Vy proste máte svoje politické ambície a tie politické ambície skrývate za vašu profesijnú rétoriku. To je na tom ten podvod z vašej strany, to je na tom to načasovanie, preto, lebo tu nikto nebojuje s učiteľmi. Tu každý bojuje s politikmi, ktorí ako vy majú svoje politické ambície a skrývajú ich za tú svoju legitímnu, iste legitímnu politickú ambíciu. Ale to, že vy zneužívate verejnosť a časť verejnosti vám, samozrejme, verí, lebo nepozná toto pozadie, sa mi zdá z vašej strany hoci legitímne, ale politicky veľmi nekorektné. Ďakujem za pozornosť.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 11.12.2015 16:41 - 16:43 hod.

Dušan Jarjabek Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo, pani predsedajúca. Pán poslanec Zajac, zaútočili ste osobne na môjho dobrého kolegu Ľuba Blahu tuná, tak, dobre, tak aký požičaj, taký vráť.
Ja milujem odvolávanie ministrov v tomto predvolebnom čase preto, lebo tí opoziční chcú byť ešte opozičnejší a tieto preteky v opozičnosti sú fantastické úplne pre nás, čo to tu takto pozeráme, na tú pravú stranu. A vy ste sa k tomu teda dobre pripojili.
Poviem vám jedno tajomstvo. Vôbec nikto nás nenútil, aby sme vystupovali, robíme to radi. Preto, lebo je to nesmierne šarmantné a neskutočne jednoduché vám protirečiť, stačilo trochu počúvať ministra Žigu a nič iného nebolo treba. Tam máte odpoveď na všetko, čo ste doteraz povedali.
No a hovoríte o tom, že kto kedy vystupuje a ako, kto má aké číslo. Pán poslanec, nalejme si čistého vína. Tak, do pekla, kto chce byť tým predsedom KDH, ja alebo ty? No. (Smiech v sále.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 11.12.2015 15:45 - 15:45 hod.

Dušan Jarjabek Zobrazit prepis
Ďakujem pekne, pán predsedajúci. Pán poslanec, trošku z iného súdku otázka v rámci vášho prejavu.
Ja by som sa chcel spýtať, vy ste niečo spomínali ohľadne živej reťaze, ktorej ste sa zúčastnili. Ja som tomu celkom dobre nerozumel, keby ste boli taký láskavý mi povedať, to bola živá reťaz za Gabčíkovo alebo proti Gabčíkovu?
A druhá vec, vy ste dnes proti gabčíkovskej priehrade alebo za? Ako to vlastne je? Boli ste za alebo proti? Alebo čo ste tým chceli povedať, tou živou reťazou, to ma zaujíma.
Ďakujem za pozornosť.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 11.12.2015 15:22 - 15:22 hod.

Dušan Jarjabek Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo, pán podpredseda a pán predsedajúci. Kolegovia z opozície, tí normálni, ktorí ste tu kdesi nablízku, prosím vás, buďte takí láskaví, nerobte komparz prekrúžkovávaniu OĽaNO v rámci jeho kandidátky. O nič iného tuná nejde, iba či tu bude Matovič, alebo Viskupič, alebo obidvaja, alebo Hraško, alebo Jano Budaj, alebo ja neviem kto ešte z týchto nových ľudí. Nerobte im komparz v tomto.
A týchto ľudí treba vyčleniť na okraj parlamentu a nie sa tuná baviť s nimi o nejakom probléme. Im nejde o problém. Im ide len a len a len o svoje krúžky.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 11.12.2015 13:51 - 13:52 hod.

Dušan Jarjabek Zobrazit prepis
Ďakujem pekne za slovo, pán predsedajúci. Pán minister, ja sa chcem tiež poďakovať za vaše vystúpenie plné faktov, ale obávam sa, že to vystúpenie je úplne zbytočné. Keby ste nič nepovedali, ten dopad by bol presne taký istý, jak keď ste povedali také množstvo argumentov, aké ste povedali. To je úplne zbytočné.
Táto schôdza vôbec nie je o nejakej kompe a vôbec nie je o nejakom odvolávaní vašom. Táto schôdza dokonca neni o preferenciách OĽaNO. Táto schôdza je o krúžkoch v strane OĽaNO. Jednotliví krúžkujúci sa teraz tuná budú predbiehať, kto bude lepší, kto bude väčší, či bude v tom budúcom parlamente Viskupič alebo Matovič, či tam budú obidvaja, alebo nikto z nich. Či tam bude pán Hraško alebo ja neviem kto ešte z tých nových. O tom je táto schôdza, o krúžkoch v tejto strane.
Tak toto si láskavo uvedomme pri tom všetkom, čo tuná rozprávame, že vlastne my tu robíme schôdzu o krúžkovaní v OĽaNO. O toto jediné ide. O nič iné.
Ďakujem za pozornosť.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 11.12.2015 12:00 - 12:02 hod.

Dušan Jarjabek Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo, pani predsedajúca. Dámy a páni, je to priehľadné a trápne ako už po niekoľkýkrát pri odvolaní nejakého ministra, toto všetko tuná bude, samozrejme, pokračovať až do 5. marca, možno ešte štvrtého budeme niekoho odvolávať, aby sa niekto zviditeľnil. Na jednej strane najväčšia investícia pre Slovensko, na druhej strane kompa. No tak musíme niečo spraviť predsa preto, aby sme tieto úspechy vlády nejakým spôsobom takto tupo prekryli mediálne. A len o to ide na tejto schôdzi, o isté mediálne prekrytie týchto, týchto nesporne jej veľkých úspechov, ktoré táto vláda za posledné roky spravila.
Čo budeme dnes počúvať? No tak agresívnosť, hlúposť, primitívnosť, budú sa tu prejavovať mnohé a mnohé celebrity opozície. No musíme to vydržať. Takisto my to vydržíme a predpokladám, že občania Slovenskej republiky takisto. Myslím, že všetci sme si už urobili názor za posledných 30-40 minút, čo sme tuná v tejto sále od strany opozície počuli, no a toto bude pokračovať do deviatej, do desiatej do večera, len som zvedavý, kto zaplatí ten účet za elektrinu v tomto parlamente. (Reakcia z pléna.)
Takže vydržíme, vydržíme, nech sa páči, pridajte ešte, ste ešte tupší, ako ste sa doteraz prejavili.
Ďakujem za pozornosť. (Potlesk.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 9.12.2015 10:46 - 10:48 hod.

Dušan Jarjabek Zobrazit prepis
Ďakujem pekne. Ja by som chcel zareagovať vôbec na túto tému aj v súvislosti s tým, čo hovoril pán poslanec.
Viete, hovoríte o nejakom katolíckom alebo nekatolíckom videní sveta. Ja tento problém trošku vidím inak. Ja mám pocit, budem rád, keď mi v tom dáte za pravdu alebo nedáte za pravdu, že do tejto témy, mne proste vadí, že do tejto témy príliš veľa kecajú muži. Hovorím vám to úplne otvorene, pokladám to, dokonca niektorí tu ako keby predstierali div že nie pôrodné bolesti, nechcem túto tému takýmto spôsobom zhadzovať, ale mi to proste vadí. Toto nie je téma, o ktorej by mali rozhodovať len muži, tváriť sa tu, že sú majstri sveta a že vymysleli telefón. Proste toto je téma, kde by v prvom rade malo platiť aj nejaké zdravotné hľadisko. Toto je téma, kde by sa mali vyjadrovať k tejto téme hlavne tie ženy, ktoré skutočne vedia ďaleko viacej ako muži, o čom hovoria. Toto mi tu vadí.
Prosím vás pekne, ženy, ozvite sa aj s takými alebo onakými skúsenosťami, lebo ja týchto mužov už skutočne nemôžem počúvať. To je niečo tak umelé, tak vykonštruované, ak by malo teoreticky, viem, že je to čiste teoretická záležitosť, že sa to nedá uskutočniť, ale malo by sa dať o niečom teoretické referendum, tak určite referendum o interrupciách by sa malo týkať hlavne žien a ženy by mali o tomto rozhodnúť preto, lebo toto je ich výsostné právo, a muži sa môžu; no tak poviem to slušne; prizerať, a to je tak zhruba všetko. Toto mi vadí, páni poslanci! (Potlesk.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 8.12.2015 11:22 - 11:23 hod.

Dušan Jarjabek
Ďakujem. Chcem poprosiť ctených kolegov, výbor pre kultúru a médiá, 12.30. A asi spravíme dva výbory hneď za sebou, aj mimoriadny výbor ohľadne odvolávania pána ministra Žiga. Ďakujem.
Skryt prepis