Videokanál poslanca

 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

13.6.2017 o 14:02 hod.

Mgr. art.

Andrej Hrnčiar

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Videokanál poslanca

Vystúpenie v rozprave 7.9.2017 14:40 - 14:40 hod.

Andrej Hrnčiar
Ďakujem. Pán poslanec, doplňujúca otázka?
Skryt prepis
 

Vystúpenie v rozprave 7.9.2017 14:40 - 14:40 hod.

Andrej Hrnčiar Zobrazit prepis
Pán poslanec Nemky, máte doplňujúcu otázku? (Reakcia poslanca.) Nie. Dobre.
Takže otázka č. 8. Pán poslanec Martin Klus sa pýta ministra zdravotníctva Slovenskej republiky Tomáša Druckera, a opäť bude odpovedať pán podpredseda vlády: "Vážený pán minister, v súvislosti s témou brexitu zaznieva vyplývajúce presídlenie Európskej agentúry pre lieky, tzv. EMA, by som sa vás rád opýtal, v akom štádiu je kandidatúra Slovenskej republiky ako perspektívneho budúceho sídla tejto inštitúcie, resp. ako sa nám do tejto chvíle podarilo naplniť jednotlivé kritériá výberu?"
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 16.6.2017 16:09 - 16:11 hod.

Andrej Hrnčiar Zobrazit prepis
Takže prerušujem rokovanie o tomto bode programu.
Končím dnešný rokovací deň. Prajem vám všetkým príjemný víkend.
Ešte mi dovoľte, aby som teda dal inštrukcie organizačné, čo sa týka ďalšieho priebehu schôdze. Takže chcem pripomenúť, že rokovanie 18. schôdze Národnej rady bude pokračovať v pondelok 19. júna o 10., o 10.00 hod., opakujem ešte raz, o desiatej, aby ste si nepomýlili deviatu hodinu. Budeme pokračovať tým, že sme prerokovali všetky poslanecké, čiže o desiatej v pondelok (reakcie z pléna) budeme pokračovať správou komisárky Tomanovej o činnosti komisára pre deti za obdobie roka 2016 (tlač 494). V pondelok o 14.00 hod. budeme pokračovať v rokovaní druhým čítaním o novele zákona o financovaní základných a stredných škôl, ktoré prerokovávame v skrátenom legislatívnom konaní, a samozrejme, že pokiaľ skončí pani Tomanová, tak - tak ako predseda sľúbil - sa budú, sa zaradia tie ostatné správy. Takže, takže... (Reakcia z pléna.) Áno, pani Tomanová je v pondelok o 10. a po nej pôjdu ďalšie správy.
Takže pekný víkend.

(Prerušenie rokovania o 16.13 hodine.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 16.6.2017 16:01 - 16:03 hod.

Andrej Hrnčiar

221.
To bola rozprava, môžeš sa prihlásiť s faktickou.
Nech sa páči, pán poslanec Krajniak.

Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 14.6.2017 12:11 - 12:11 hod.

Andrej Hrnčiar
Končím možnosť nahlásiť sa s faktickými poznámkami. Dve faktické poznámky na vystúpenie pani poslankyne.
Nech sa páči, pán poslanec Hrnko.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 13.6.2017 14:02 - 14:04 hod.

Andrej Hrnčiar
Ďakujem. Nejdem sa vzdať, pán poslanec.
Pýtam sa, že (reakcia z pléna), pýtam sa, že či sa chce niekto prihlásiť do rozpravy ústne. 
Končím možnosť nahlásiť sa ústne do rozpravy.
Nech sa páči, pán poslanec Budaj.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 7.4.2017 9:38 - 9:40 hod.

Andrej Hrnčiar Zobrazit prepis
Ďakujem. Vážený pán poslanec Matovič, nespal som od včera od piatej hodiny ráno, kedy som mal budíček, a chcel som si teraz trochu zdriemnuť v kancelárii, zavrieť oči, lebo o chvíľu budem viesť schôdzu, ale po vašom príspevku mi to nedalo a musel som prísť zareagovať, pretože ste ma opäť presvedčili, že ste len marketingový produkt a že vám ide len o témy a že vám nejde o ľudí.
Viete, čo je neúcta a arogancia, pán kolega Matovič? Neúcta a arogancia je to, keď zvolávate mimoriadne schôdze, robíte tlačovky a normálne arogantne, chladnokrvne kalkulujete, pretože vy ste tie podpisy na mimoriadnu schôdzu mali vyzbierané už dávno a vedeli ste, ako nám záleží na amnestiách a vedeli ste, že nemôžme zvolať inokedy túto schôdzu. To bol jediný termín, kedy sme ju mohli zvolať. A vedeli ste to presne, že ako to bude.
Vy, pán poslanec, ste krásne sa tu zastávali pani poslankyne Blahovej. Pani poslankyňa Blahová má 3-tisíc eur plat a robila v noci. No a čo?! Viete, koľko slovenských matiek robilo včera za 400 eur, za minimálnu mzdu v noci? Koľko ľudí stálo za pásom, koľko slovenských matiek pracovalo ako zdravotné sestry v nemocniciach a tak ďalej a tak ďalej? Pani poslankyňa Blahová za 3-tisíc eur normálne pracovala.
A viete, čo je ešte veľká neúcta a arogancia, pán poslanec? Že ste v tom vašich kolegov nechali samých. Vy ste aj spolu s pani Remišovou išli spinkať, teda nemyslím spolu, ale odišli ste. Ráno ste prišli osprchovaný, oblečený, s dobrou náladou, vyspatý, a títo vaši kolegovia, ktorí bojovali naozaj veľmi statočne a tvrdo, tu teraz musia stáť a mať problém nezaspať, kým vy ste spolu s pani Remišovou strávili krásnu noc. Teda nemyslím akože spolu vy dvaja.
Ďakujem. (Pobavenie v sále a potlesk.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie v rozprave 6.4.2017 15:39 - 15:39 hod.

Andrej Hrnčiar
Nech sa páči, pani poslankyňa Grausová.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 4.4.2017 19:02 - 19:02 hod.

Andrej Hrnčiar
Takže končím dnešný rokovací deň. Budeme pokračovať ráno o deviatej hodine schválenou zmenou programu, uznesením o zrušení amnestií. Prajem vám všetkým pekný večer.

(Prerušenie rokovania o 19.02 hodine.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 28.3.2017 17:37 - 17:39 hod.

Andrej Hrnčiar Zobrazit prepis
Vážená pani poslankyňa, ja som si naozaj s veľkým záujmom vypočul váš prejav a ja len dúfam, že ste si ho nepísali vy, že vám ho písal nejaký asistent. A myslím si, že, že je to tak aj z toho štýlu, lebo sa vám to aj ťažko čítalo. A toho asistenta treba, myslím si, že aj vymeniť. Ja by som chcel len povedať takých pár postrehov, ktoré ma zaujali na vašom diskusnom príspevku.
Pani poslankyňa, nie je dôležité, či pán Sulík vedel, či ho niekto natáča v Kočnerom byte, alebo nie. Dôležité je a to je to najpodstatnejšie, že tam chodil a o čom tam rozprával, že s pánom Kočnerom riešil voľbu generálneho prokurátora. Skúste si predstaviť, že toto by urobil teraz predseda Danko, tak by ste zvolávali na námestie protesty a burcovali republiku, že sa s mafiánmi stretáva alebo so záujmovými osobami, ktoré sú na mafiánskych zoznamoch, predseda, druhý najvyšší ústavný činiteľ.
Ďalej. Myšlienku zaradiť zrušenie milosti pre Michala Kováča ml. vyslovil v prvom čítaní pri prerokovaní jeho zákona pán Budaj, keď Kotlebovci povedali, že zahlasujú v druhom čítaní za novelu tohto zákona, teda za zrušenie Mečiarových amnestií z dielne pána Budaja, pokiaľ tam bude toto. Čiže pán Budaj vyslovil súhlas s týmto, a preto sa to tam aj zapracovalo.
Ale tá najviac, tá najdôležitejšia vec, čo ma najviac pobavila, je to, že spochybňujete právomoc Ústavného súdu posudzovať ústavnosť zákonov, ktoré schváli Národná rada. Pani poslankyňa, prosím vás, dajte si do Googlu, koľko zákonov Ústavný súd posúdil ako protiústavných, ktoré boli schválené v tejto Národnej rade bez ohľadu na to, aká bola vláda. (Potlesk.)
Skryt prepis