Videokanál poslanca

 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

17.10.2018 o 20:08 hod.

Mgr.

Boris Kollár

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Videokanál poslanca

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 23.10.2018 11:04 - 11:05 hod.

Boris Kollár
Ďakujem pekne. Dávam procedurálny návrh, žiadam o preloženie hlasovania zákona č. 460/1992, tlač 1015, na dnes na sedemnástu hodinu.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 22.10.2018 14:07 - 14:09 hod.

Boris Kollár Zobrazit prepis
Ďakujem pekne. Pán kolega, ja si myslím, že aj keď je to krôčik k lepšiemu, treba to urobiť. Musím nesúhlasiť, že ak podporíme cestovný ruch v niektorých veciach, bude tam plno a ceny porastú. Rovnako, a mám to z vlastnej skúsenosti, nakoľko podnikám v cestovnom ruchu 31 rokov, to veľakrát kritizované, tá kritizovaná podpora SMER-u tých turnusov pre školy a podpora škôl, musím povedať, že podstatne zlepšilo, zlepšila, zlepšilo návštevnosť vo všetkých strediskách. Hotelieri sú spokojní, prevádzkovatelia všetkých služieb sú spokojní, nárasty narástli o 10 až 20 % a ceny nerástli hore, to vám môžem povedať. Ceny hore nerástli, ale bolo viacej ľudí obslúžených a vedeli sme zamestnať viacej ľudí. Takže malo to pozitívny efekt aj na školstvo, aj na deti, aj na rodičov, že nemuseli toľko doplácať, aj decká boli na zdravom vzduchu, čo je aj pre zdravie, je to veľmi dobré. Ja to hodnotím ako veľmi pozitívne, aj keď ako som z opozície, ale keď raz je niečo dobré, tak to treba podporiť a treba to uznať.
Pozrite sa, je veľa návrhov od SNS, s ktorým prudko nesúhlasím, ale musím povedať, že keď je akýkoľvek posun k niečomu lepšiemu, a toto určite je, tak za to zahlasujeme rovnako, ako za zníženie DPH na ubytovacie služby. Systém poukážok, musím povedať, že to neni výmysel tunák Andreja Danka, ale je to skutočne v Európe už dlhodobo používaný nástroj, ktorý majú aj vo Francúzsku, majú to aj v Poľsku. Proste my sme to zachytili, keď začali okolité štáty zavádzať tento systém podpory domáceho cestovného ruchu, nám normálne utekali ľudia zo Slovenska nielen z lyžiarskych stredísk, vôbec zo všetkých stredísk, sme to zachytili. Akonáhle to zaviedli Poliaci, okamžite bol pokles. Maďari, všetci, všetci nám to proste pozavádzali a my sme tým trpeli ako slovenskí podnikatelia. To znamená, že keď urobíme len to isté, čo všetci ostatní, ja si myslím, že to... (Prerušenie vystúpenia časomerom.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 18.10.2018 17:54 - 17:56 hod.

Boris Kollár Zobrazit prepis
Ďakujem pekne. Pán poslanec Baláž, vy ak túto hlúposť prijmete, tak tie ceny potravín pôjdu hore. A vy ste presvedčený, že nebudú rásť. Tak sa stavte o váš mandát, že keď tie ceny po tomto zavedení pôjdu, tak že položíte mandát, keď vzrastú ceny. Ja s vami do tejto stávky pôjdem tiež. Keď ste taký hrdina, tak sa postavte a povedzte, položím mandát, keď narastú ceny v týchto štyridsiatich vybraných reťazcoch. To neurobíte, lebo vám takto cvrká. Teraz ideme ďalej.
Pán Bernaťák, vy chcete pomáhať týmto, vy chcete pomáhať slovenským výrobcom. Ale vy týmto neodborným návrhom zákona, ktorý ste takto neodborne pripravili, tak postihnete aj reťazec Starý otec. Starý otec je čisto slovenský reťazec, ktorý ponúka iba slovenské výrobky, a vy idete aj tento čisto slovenský reťazec so slovenskými výrobkami, idete postihnúť 2,5 percentami. Nehovorte, že nie! Áno, aj ten tam do toho spadne, pán Bernaťák. To znamená, že keď chcete hovoriť o odbornosti, tak si to pozrite a zmeňte to! Preto sa o tom bavíme, lebo je to strašne nedokonalý zákon, ktorý postihne aj našich slovenských výrobcov, výlučne slovenských výrobcov. Lebo tento reťazec Starý otec je, len so slovenskými výrobkami obchodujú.
A teraz, pán Paška, ako keď si myslíte, že INESS alebo Klub 500, že sú to banda blbcov alebo hlupákov, ktorí nevedia napočítať, a všetci sa tuná tvárite odborne a že to sú potom hlupáci(?), keď dali jasné čísla, jasne pomenovali tržby, zisky, pomery, obraty štyridsiatich najväčších reťazcov, a keď zavediete túto daň a ony to premietnu do cien potravín, tak zdvihnú ceny potravín o 2,5 percenta. A keď to nezanesú, tak 36 z nich bude v strate, pardon, 34 z nich bude v strate, iba 6 bude v zisku. Tak mi povedzte, čo ste týmto vyriešili? Ja vám poviem čo, veľké gulové ste vyriešili. Bude, budú ľudia platiť väčšie potraviny. Jak tu sedím, budú, len si to neviete priznať, že ste blbosť... (Prerušenie vystúpenia časomerom.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie 18.10.2018 17:38 - 17:45 hod.

Boris Kollár Zobrazit prepis
Vážený pán predsedajúci, milí prítomní, k tomuto návrhu zákona máme veľmi veľa výhrad, lebo si myslíme, že nie je ani odborný, ani slušný tento návrh zákona, mala by ho predložiť vláda. Bolo by veľmi rozumné, keby ste ho stiahli a prepracovali.
Mne sa tiež nepáči, že naši slovenskí výrobcovia sú vo veľa veciach diskriminovaní, ale čo idete teraz zaviesť vy? Vy idete zaviesť 2,5-percentný odvod na potraviny. Tak ja to ľuďom to teraz rovno poviem do očí. Milí priatelia, Slovenská republika zo všetkých štátov Európskej únie je na úplnom konci, alebo vlastne na začiatku, je to prvá krajina, ktorá má najrýchlejšie rastúce ceny potravín v celej Európskej únii. Medziročne za minulý rok nám to stúplo päť-šesť percent. Teraz z dielne SNS sa pripravuje návrh zákona, kde vám to ešte stúpne o ďalšie 2,5 percenta. Dobre, keď to prepočítame, možno 1,5 – 2 % navyše. Toto vám priniesla odborne, hrdo, slušne Slovenská národná strana.
Čo sa udeje? Vy si myslíte, vy si myslíte, že keď zavediete tento špeciálny odvod 2,5 %, tak každá z tých sietí si povie, jasné, nezarobím, nezohľadním to v cene, nezvýšim ceny potravín, budeme ľudomilní, neurobíme to, pôjdeme do straty, jasné. Všetci podnikajú za účelom zisku, pán kolega, všetci do jedného. To znamená, všetky reťazce do jedného zvýšia ceny nie o 2,5 %, ale keď už budú zvyšovať, tak šupnú tri, to vám garantujem. Toto je dobrý dôvod. Toto je vaše hrdo, odborne, slušne.
Ja som už dlho takto zlý návrh zákona naozaj nevidel. To má všetko, všetko, všetky atribúty v sebe, v sebe neodbornosti, neslušnosti voči ľuďom. Treba to tým ľuďom povedať. Priatelia, keď tento návrh zákona prejde z dielne SNS, budete mať drahšie potraviny.
Prečo si to myslím? Vy ste si vôbec pozreli slovenské reťazce, alebo zahraničné reťazce obchodné? Tak keby ste si pozreli napríklad Top, keby ste si pozreli Klub 500 z 10.10., tak spravili tlačovú správu a tam 40 najvyšších potravinových, najväčších potravinových reťazcov. Dnes tieto potravinové reťazce, z tých štyridsiatich štyria, štyri tuším sú v strate. Po zavedení tejto dane v prípade, že by nezvyšovali ceny potravín, keby nezvyšovali, tak by sa ocitli, presne 34 firiem z nich by bolo v mínuse, vážení! 34 firiem by bolo v mínuse a iba šiesti by boli, tí najväčší giganti by boli v pluse. O čo vám ide? To znamená, že ani jedna tá, ani jeden ten potravinový reťazec neurobí takú blbosť, že jasné, lebo si Danko zmyslel, tak my budeme v strate. Nie. Navýši to!
Priatelia, vy idete zvýšiť cenu potravín, to je presne toto, tieto 2,5 %, ako keby ste povedali, že ideme; vy tunák sa idete biť do pŕs národniarsky a idete znížiť dépeháčku z terajších 20 % alebo koľko je, 21 alebo koľko je, na 10 percent. A čo idete urobiť v potravinách? Vy idete zvýšiť z 20 na 22,5 percenta. Toto je váš hrdý, odborný, slušný návrh, ktorý ste dnes priniesli. Toto bude dôsledok toho. Zo 40 firiem najväčších podľa Klubu 500 bude 34 po zavedení tohto poplatku v mínuse. To znamená, že ja vám garantujem, jak tu stojím, ani jeden to neurobí, navýši to a prenesie to do ceny výrobkov a do ceny potravín. To bude presne dôsledok vašeho hrdého návrhu zákona.
Vy hovoríte, že chcete získať prostriedky, aby ste pomohli našim potravinárom. Tak zoberme si taký, napríklad taký reťazec Starý otec. Tam sú len slovenské, len slovenské potraviny, len slovenské a idete ho zdaniť 2,5 percentami. Toto je hrdé? Toto je odborné? Pán kolega, toto je odborné? Veď vy idete postihnúť reťazec, ktorý má len slovenské potraviny. (Reakcia navrhovateľa.) Ale to nechajte na mňa, pán kolega, ako hlučne rozprávam, musím veľmi hlučne rozprávať, lebo Slovenská národná strana je nahluchlá, lebo ide proti slovenským občanom, ide zvýšiť dane, ide zvýšiť, ide ich zdaniť na potravinách. Ide zvýšiť daň na 22,5 %, pán kolega. Preto musím byť hlučný, aby ste ma počuli, aby ma všetci dobre počuli, čo to spôsobí. Toto je výsledok.
A ten nezmysel, že musíme toto zdaniť, aby sme získali 150 – 160 mil. do fondu, ktorý zase hrdo, odborne rozdelíte, že to utajíte a nikto nebude vedieť, akým spôsobom, môžete to dať na ryby, ryby, rybičky kľudne alebo na nejaké blbosti, ktoré proste vôbec neovplyvnia spotrebu rýb alebo chov rýb, tak potrebujete 160 miliónov. Tak ja by som vám chcel pripomenúť, že zo zdanenia príjmu od občanov počítate v budúcom roku, že vytiahnete o 900 mil. euro viac ako v tomto. Vláda počíta, že vytiahne od občanov na daniach o 900 miliónov. Z týchto 900 mil. nemôžete podporiť farmárov? Hravo. Nie, vy ste sa rozhodli to robiť odborne tým, že vy zoberiete tým občanom z vrecka ďalšie peniaze. Zoberiete ich tým, že zdaníte tieto reťazce, ony to prenesú, musia to preniesť, lebo len zo 40 najväčších 34 firiem sa ocitne v mínuse po zavedení vašeho nezmyselného návrhu zákona a zvýšia tie, absolútne zvýšia tie ceny potravín.
Kto tým bude postihnutý? No SNS ťažko, ale ja vám poviem kto, matky s deťmi, ktoré už dneska majú problém uživiť svoje deti. Dôchodcovia, ktorí mi píšu, pán Kollár, ja mám tak nízky dôchodok, že sa rozhodujem, či zomriem na hlad, alebo zomriem na chorobu, lebo nemôžem si kúpiť aj jedlo a nemôžem si kúpiť zároveň aj lieky, na ktoré musím doplácať. Tak sa rozhodujem, zomriem na hlad, alebo zomriem na chorobu. A týmto chudákom vy ešte idete zvýšiť cenu potravín a potom sa tu postavíte a budete sa biť do pŕs, jak idete pomôcť tým kúpeľom a tým hotelierom, že idete znížiť dépeháčku o 10 percent.
Vy nemáte hanbu? Tunak chcete tým ľuďom na tom, čo oni, nikto nemusí ísť do hotela sa ubytovať, tie matky ani tí dôchodcovia nemusia, ale tým deťom musia dať jesť a tí dôchodcovia takisto musia jesť každý deň a vy im idete zvýšiť cenu potravín. Hanbite sa, naozaj sa hanbite! Toto je všetko, len nie hrdé, len nie odborné, len nie slušné. Preto návrh zákona nepodporíme a je veľmi dôležité, aby ste ho aj vy pochopili, čo idete spáchať, aby ste to prepracovali, aby to vôbec malo nejakú hlavu a pätu a význam.
Zároveň by som veľmi pekne poprosil, dávam procedurálny návrh, aby sme nepokračovali v prerokovaní tohto návrhu zákona, je veľmi zlý. Ďakujem. (Potlesk.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 17.10.2018 20:08 - 20:09 hod.

Boris Kollár Zobrazit prepis
Ďakujem. Ja len za nás by som chcel povedať, že tento návrh zákona vítame. Samozrejme, môžeme sa baviť o tom, či aká bude forma tej pomoci, či to bude priama platba, ako vyriešime tie rodiny, ktoré proste majú celiatikov, ktoré majú proste nejaký problém zdravotný, že nemôžu sa klasicky prestravovať v tých normálnych jedálňach. Musíme vyriešiť ten problém, ako vyriešiť deti, aby to bolo spravodlivé v školách, ktoré nemajú jedálne. Ale myslím si, že to je otázka technikálií, ktoré ministerstvo dotiahne. Cez to všetko za nás, ako za naše hnutie môžeme povedať, že vítame tento návrh zákona a určite ho podporíme. Keď nás trochu sledujete, tak môžeme aj veľakrát so sebou nesúhlasiť, aj ja osobne nesúhlasiť, ale cez to všetko, keď dáte normálny návrh zákona a je to v prospech ľudí, tak my nerobíme rozdiely a podporíme ho. Určite s našimi hlasmi môžete rátať.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 17.10.2018 10:53 - 10:54 hod.

Boris Kollár Zobrazit prepis
Pán poslanec, presne som si povedal, keď ste sa ozvali, že trafená hus zagágala. Skutočne vy ste ten posledný, čo môžete sa k týmto veciam vyjadrovať, a myslím si, že každý súdny človek si to vie prečítať v novinách a vie, čo máte, aké maslo na hlave.
Ďalej by som na vás chcel reagovať aj takým spôsobom, že ja som vôbec nespomínal pána Gašpara v súvislosti s nejakým vyšetrovaním. Tak mi nedávajte, nevkladajte do úst veci, ktoré som nepovedal, a neotáčajte. Ste veľmi šikovný rétor, ale ja vám na tieto veci neskočím.
Skryt prepis
 

Vystúpenie v rozprave 17.10.2018 10:44 - 10:51 hod.

Boris Kollár Zobrazit prepis
Ďakujem pekne, pán predsedajúci, za slovo. Vážené dámy, vážení páni, vypočuli sme tu tunak búrlivú rozpravu, urážky, zbytočné osobné ataky, ktoré si myslím, že by tunak v tomto pléne nemali byť. A ja by som sa aj týmto chcel za toho neslušného pána ospravedlniť pánovi Beblavému.
Prosím vás pekne, chcem, aby ste vedeli a počuli môj názor na celú vec. A myslím, že sa veľmi kryje aj s názorom pána Krajniaka. Policajný zbor nie je NGO-čka, My sa tu nehrajme na to, že teraz tunak ideme vyberať tu pomaličky každého policajného prezidenta, každého nejakého kapitána, každého vyšetrovateľa, každú sekciu v rámci polície.
Policajný zbor je ozbrojená zložka, ktorá má fungovať na rozkaz, do slova a do písmena na rozkaz zhora dole, koniec. O tomto neni čo debatovať. Ja tunak počúvam reči, a teraz budem proti pánovi Beblavému, že tunak sa niekto chce zabetónovať. No nezabetónuje sa. Prečo strašíme ľudí? Nikto sa nezabetónuje. Oni majú možno snahu zabetónovať nejakého policajného prezidenta, ale nezabetónujú, lebo keď sa o rok zmení vláda, tak za, na prvej schôdzi to takto zmeníme a vyriešime to. Bez problémov môžete sa, pani ministerka, tunak sa pokúšať o akékoľvek hókusy-pókusy, takto to zhodíme zo stola a bude vybavené aj s vaším policajným prezidentom. Jako veľmi jednoducho. Zvolíme 15, 20 členov do výboru pre brannú bezpečnosť, dáme si tam 15 našich a máme dve tretiny. Môžeme to urobiť zákonom, čímkoľvek. Takže to je veľmi trápny pokus. To je prvá vec. Takže nestrašme ľudí, nikde sa nezabetónujete. A vidím, jak vám to padá, tak za chvíľu to ešte bude iná kucapaca.
To znamená (reakcie z pléna), to znamená, za nás si myslím, za nás si myslím, že minister je zodpovedný, politicky zodpovedný. Prečo robíme z ministra handru? Ja sa pýtam, vás kolegovia, vy si to robíte, z ministra urobíte handru, sami zo seba robíte handry, beriete si kompetencie, ľudia na vás pľujú. Dôjdete niekam, dneska je politik alebo poslanec nadávka, to je naprieč celým politickým spektrom. To je jedno, či opozícia, koalícia. Sami si to robíme, sami si to robíme a hádžeme sa, ohadzujeme sa zvratkami, ako som to tunak počul, urobíme zo seba absolútnych asociálov a potom tak nás aj ľudia vonku posudzujú.
A ja sa pýtam, prečo robíme z ministra handru? Prečo tu teraz nestojíme a neni tuná minister zdravotníctva a prečo mu nejdeme zobrať kompetencie, aby nemohol vymenovať obyčajného, obyčajného riaditeľa nemocnice? No preto, lebo čo keď tam ten nejaký kradne, my to nemôžeme dať tomu ministrovi. Preboha živého, my to nemôžeme dať tomu ministrovi do ruky, lebo musí to nejaká NGO-čka, musí to nejaká výberová komisia, neviem aká, vybrať, aby ten riaditeľ bol správny, aby dobre liečil a zodpovedne hospodárne spravoval tú organizáciu alebo tú nemocnicu. Čo sú to za kraviny, preboha živého?! Čo sú to za blbosti?! Minister má politickú zodpovednosť. Bol zvolený, bol delegovaný politickou stranou, ktorá má toto na zodpovednosť. A tá, ten minister musí mať tú politickú zodpovednosť.
Keď si tuná vymyslíme pomaly NGO-čky, pomaly, ja neviem čo, nejaké komisie, nejaké hlúposti a niečo pokašle ten jej policajný prezident, môžeme ju odvolávať? No nie. Ja tu budem prvý kričať, že si to nemôžeme dovoliť. Prečo? No lebo ju vybrala nejaká imaginárna komisia, niekto, niekto, niekto. A kde je tá zodpovednosť? Minister musí mať zodpovednosť. A pokiaľ ju nemá, tak nemôže riadiť rezort. Ja už som videl veľmi veľa podnikov, kde dosadili, ja neviem, SZTK napríklad. Dosadili nejakého predsedu, ale nemal kompetencie, nemal zodpovednosť, riadil to nejaký výkonný výkon kotulkárov. Jak to dopadlo? Dneska nemajú nič z niekoľko miliardového majetku. Absolútny rozvrat v celom športe. A takto toto chceme spraviť s ministerstvom vnútra. V žiadnom prípade toto nemôžeme podporiť. Minister musí mať plnú politickú zodpovednosť a mať právo vybrať správneho a dobrého policajného prezidenta.
Áno, teraz sa ukázalo, že tento policajný prezident nebol dobrý, ale ho pod tlakom ulice odvolala. Vyčítam pani ministerke, že obkľukou, cez zadné dvere si ich znova pustili na ministerstvo. Pani ministerka, toto je absolútny fél, toto, čo ste spravili, to je taký, už nechcem povedať vulgárne slovo, čo ste spravili, že ulica proste jasne povedala, námestia povedali, je tam kopec porušení zákonov a vy si ich znova donesiete, máte tú drzosť, že si ich znova donesiete na úrad a zadnými dverami si ich pustíte dnu. To je, to je katastrofálna nehoráznosť, to je pľuvanec ľuďom do očí. Toto vám vyčítam. Ale rozhodne si myslím, že tú kompetenciu odvolávať a menovať policajného prezidenta musí ostať v kompetencii ministra vnútra.
Sme volení, všetci tunak, čo sedíme, sme volení. Ľudia nám dajú nejaký mandát. Keď zvolia si, možno v budúcnosti, nejaké pravicové strany budú mať väčšinu, tak som presvedčený, že keď nejaká SaS alebo OĽANO, ktokoľvek si dá ministra vnútra, a ten si vymenuje slušného policajného prezidenta, tak ten zbor bude fungovať. My sme nehejtovali pána Lučanského, keď nastúpil po pánovi Gašparovi. Nerobili sme to preto, lebo sme vedeli jednu vec, že nie je napojený na nitriansku skupinu. To sme vedeli a to bolo pre nás zásadné. Nehejtovali sme, dokonca sme podporili pána Lučanského v tom, aby proste sme začali odblokovávať nezmyselné hejty, urážky, ponižovanie a, neviem, zase hádzania blata aj zo strany opozície. Toto sa mi bridilo a povedal som to nahlas, aj v televízii som to povedal. A dneska sa, pozrite sa, čo sa deje. Je to človek, ktorého tam dala koaličná strana. Ale pozrite sa, čo sa zmenilo. Zmenilo sa to len preto, že ten človek nie je napojený na nejaké skupiny, ktoré riadia časti polície. Toto treba odstrániť. Ale to určite neodstránime nejakými nezmyselnými výberovými komisiami a neodstránime to ani tým, keď zoberieme ministrovi kompetenciu. On nebude môcť konať. To bude len gašpar, to bude len gašpar, ktorý tam bude sedieť, alebo aby ste si to nezamieňali s menom, tak to bude nejaký herec, ktorý tam bude sedieť a bude sa len slušne tváriť a usmievať. To je celé, čo mu ostane.
To znamená, že my túto, tento návrh zákona určite nepodporíme. Preto, lebo keď raz minister je menovaný, a to je jedno, či to je minister vnútra, minister zdravotníctva, ja si neviem predstaviť, aby sme takýmto spôsobom nehorázne zasahovali do kompetencií ministrov. Lebo to začneme to pri ministerstve vnútra a kde to potom skončí? Budeme tunak vytvárať komisie, aby sme menovali riaditeľov nemocníc, alebo aby sme menovali šéfov inšpekcií životného prostredia, preboha živého?! Kam to chcete dostať? Preboha živého, ten minister musí mať nejakú vážnosť. A keď mu nedáme kompetencie, akú vážnosť bude mať? Budú si z neho robiť srandu a pľuť naňho, tak ako na nás, lebo si to robíme sami. Lebo sa tunak prekárame, urážame sa, tunak ideme sa kriminalizovať, hádžeme na seba blato, tunak si nadávame do idiotov, do zlodejov, do hovien. A potom tak nás berú ľudia. Tak si to uvedomte!
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 17.10.2018 10:29 - 10:29 hod.

Boris Kollár
To isté, tiež som chcel reagovať, ale úplne mi zobral myšlienky, lebo to bolo zbytočné, úplne, pán kolega, zbytočné napadnutie, osobný útok. Ja tak isto nesúhlasím s pánom Beblavým. V tomto sme na jednej strane, ale, preboha živého, urážať takto osobne, je veľmi nešťastné a úplne zbytočné. Pán kolega, my takisto nepodporíme tento návrh zákona, ale z úplne iných dôvodov, a ktoré vysvetlím za chvíľku v rozprave.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 16.10.2018 13:10 - 13:10 hod.

Boris Kollár
Vážený pán predseda, žiadam zlúčiť body programu č. 69 a 76.
Odôvodnenie: Oba body programu sú k novele zákona o advokácii a je to o tej istej téme.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 18.9.2018 10:10 - 10:11 hod.

Boris Kollár Zobrazit prepis
Ďakujem pekne pánovi kolegovi Kotlebovi. Skutočne, priatelia na balkóne, pozrite sa, aký je záujem o ľudí z vládnej koalície, koľko ich tu sedí. Ich to absolútne nezaujíma a dobre si to uvedomte, hlavne keď vám budú pred voľbami sľubovať hory-doly.
Pán Fecko, musím povedať, že máte pravdu. Nejedná sa len o reštituentov a nejedná sa len o postihnutých nájomníkov po, po týchto reštitúciách týchto nájomných bytov, ale máte pravdu, aj sú, je obrovská krivda, skrivodlivosť aj na strane reštituentov pôdy. Bežne sa to vybavuje v niektorých okresoch aj 20, 25 rokov a nevedia sa domôcť spravodlivosti. Zrazu náš človek príde a má to ako pán minister Drucker vybavené za 5 minút.
To znamená, že tunák je obrovský problém v národe, spoločnosti, ľudia cítia tú nespravodlivosť dvojitého metra. Máme tu rovných a rovnejších, a kým toto neodstránime, tak sa ako Slovensko nepohneme ďalej. A verím tomu, že naše politické strany urobia všetko preto, aby sme toto odstránili.
Ďakujem.
Skryt prepis