Videokanál poslanca

 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie spoločného spravodajcu

18.5.2017 o 22:23 hod.

Ing.

Dušan Tittel

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Videokanál poslanca

Vystúpenie s faktickou poznámkou 6.2.2019 14:17 - 14:18 hod.

Dušan Tittel Zobrazit prepis
Tonko, ja by som vyslovil podporu tomuto návrhu, lebo môj predrečník to nepochopil, aj keď chápem, čo tým chcel povedať. Ja by som chcel skôr zareagovať na to, že vlastne tento problém vznikol predovšetkým pri zväze ľadového hokeja, ktorý sa rozhodol, že naši reprezentanti by mali nosiť iné logo a nie ten slovenský štátny znak na hrudi, ako to bolo doteraz. Väčšina z vás, ktorí sledujú športové podujatia, vedia, že v roku 2014 na olympiáde v Soči práve naši hokejisti hrali prvýkrát v dresoch, ktoré okrem štátneho znaku mali v texte aj slová slovenskej hymny, a musím povedať, že možno to boli najkrajšie dresy, ktoré sa v slovenskom športe objavili. A tie si zaslúžili pochvalu. A preto ma veľmi prekvapilo, keď minulý rok prišiel hokejový zväz s týmto návrhom. Pochopil by som to možno, keby chceli umelci vytvoriť, by som povedal, hľadali by nejakú inšpiráciu v podobách, ale myslím si, že hrať za Slovensko, je to najcennejšie, čo môžu športovci dosiahnuť. Veľakrát som hral ako reprezentant so štátnym znakom na hrudi a musím povedať, že ten dres a tie zápasy boli pre mňa najpamätnejšie a najcennejšie, a preto by som bol rád, aby to bolo tak aj v budúcnosti. A preto máš podporu k tomuto tvojmu návrhu odo mňa úplne.
Skryt prepis
 

Vystúpenie v rozprave 21.6.2018 9:08 - 9:09 hod.

Dušan Tittel Zobrazit prepis
Vážená pani predsedajúca, vážené kolegyne, kolegovia, v súlade s § 73 zákona o rokovacom poriadku som bol určený predsedom výboru za spravodajcu k uvedenému návrhu zákona a preto predkladám informáciu k predloženému návrhu zákona. Návrh spĺňa náležitosti podľa rokovacieho poriadku a legislatívnych pravidiel tvorby zákonov. Súčasťou predloženého návrhu je aj stanovisko Ministerstva financií Slovenskej republiky. Vychádzajúc z oprávnení, ktoré pre mňa ako spravodajcu vyplývajú z § 73 zákona o rokovacom poriadku, odporúčam, aby sa Národná rada po všeobecnej rozprave uzniesla na tom, že návrh zákona prerokuje v druhom čítaní. V súlade s rozhodnutím predsedu Národnej rady navrhujem, aby návrh zákona prerokovali: Ústavnoprávny výbor Národnej rady Slovenskej republiky a Výbor Národnej rady Slovenskej republiky pre kultúru a médiá. Za gestorský výbor navrhujem Výbor Národnej rady Slovenskej republiky pre kultúru a médiá. Odporúčam, aby výbory predmetný návrh zákona prerokovali do 7. septembra 2018 a gestorský výbor do 10. septembra 2018.
Vážená pani predsedajúca, ďakujem, skončil som. Prosím, otvorte rozpravu.
Skryt prepis
 

18.6.2018 14:01 - 14:02 hod.

Dušan Tittel Zobrazit prepis
Vážená pani predsedajúca, vážení páni poslanci, v súlade s § 73 zákona o rokovacom poriadku som bol určený predsedom výboru za spravodajcu k uvedenému návrhu zákona, a preto predkladám informáciu k predloženému návrhu zákona.
Návrh spĺňa náležitosti podľa rokovacieho poriadku a Legislatívnych pravidiel tvorby zákonov. Súčasťou predloženého návrhu je aj stanovisko Ministerstva financií Slovenskej republiky.
Vychádzajúc z oprávnení, ktoré pre mňa ako spravodajcu vyplýva z § 73 zákona o rokovacom poriadku, odporúčam, aby sa Národná rada po všeobecnej rozprave uzniesla na tom, že návrh zákona prerokuje v druhom čítaní.
V súlade s rozhodnutím predsedu Národnej rady navrhujem, aby návrh zákona prerokovali Ústavnoprávny výbor Národnej rady Slovenskej republiky a Výbor Národnej rady Slovenskej republiky pre kultúru a médiá. Za gestorský výbor navrhujem Výbor Národnej rady Slovenskej republiky pre kultúru a médiá. Odporúčam, aby výbory predmetný návrh zákona prerokovali do 7. septembra 2018 a gestorský výbor do 10. septembra 2018.
Vážená pani predsedajúca, ďakujem, skončil som, otvorte, prosím, rozpravu.
Skryt prepis
 

Vystúpenie v rozprave 18.6.2018 12:10 - 12:10 hod.

Dušan Tittel
Na záver ja by som len chcel poďakovať za celkom konštruktívnu debatu, až, myslím si, že až mimo tohto záveru, ktorý tu tak nepochopiteľne zaznel. Ja budem veľmi rád a, samozrejme, vítam, keď sa nám podarí spoločne diskutovať o tom, aby sme prijali dobrý zákon, a otváram aj tú diskusiu, spoločné rokovanie a verím, že sa nám podarí prijať taký zákon, ktorý pomôže posunu našej spoločnosti.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 9.2.2018 13:10 - 13:12 hod.

Dušan Tittel Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo, pani predsedajúca. Pán minister, oceňujem vašu správu, v ktorej ste, myslím, vyvrátili všetky pochybnosti, ktoré niektorí členovi opozície mali. Mrzí ma, že počas vášho vystúpenia len naozaj len torzo tých poslancov, ktorí sa podpísali na návrh mimoriadnej schôdze, si vypočuli váš prejav. A som rád, že na čele našej armády máme dobrého ministra a budeme pevne za vami stáť. A verím, že aj keď je paradox z tohto parlamentu, že v súčasnom parlamente momentálne sú štyria bývalí ministri obrany, a teraz ste nás informovali o súčasnom stave, takže vlastne všetci štyria predchádzajúci kolegovia majú veľký podiel, a verím, že za ten krátky čas, ktorý ste na poste ministra, urobíte maximum pre to, aby sa naše ozbrojené sily vylepšili.
A na záver by som chcel poďakovať Richardovi Vašečkovi, aj keď môžem dneska po jeho odchode z OĽANO povedať, že je taký tieňový polominister, mu poďakovať, lebo potleskom ocenil vaše vystúpenia, a tak si to vážim a tak si predstavujem spoluprácu. Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie v rozprave 30.11.2017 9:02 - 9:06 hod.

Dušan Tittel Zobrazit prepis
Dobré ráno. Ďakujem za slovo, pani podpredsedníčka. Milé kolegyne, kolegovia, nie je nás tu veľa, ale verím, že ten pozmeňujúci návrh, ktorý vám predložím, bude predovšetkým slúžiť na to, aby sme vytvorili lepšie podmienky pre fungujúci šport.
Pred dvoma rokmi Národná rada prijala zákon o športe, ktorý mal nastaviť fungujúce pravidlá v oblasti športu. Myslím si, že bolo by zlé, keby sme spochybňovali úmysel autorov a všetkých tých poslancov, viac ako 130 poslancov ich schválilo, tento zákon. Ja si myslím, že úmysel bol veľmi dobrý, ale musíme povedať, že prax, kedy vlastne od roku 1. januára 2016 je v praxi, nie všetky myšlienky, idey sa naplnili v takej miere, aby boli, poviem, celá športová obec, aby bola spokojná. Tým, že aktívne som pôsobil v športe a komunikujem či už so zväzmi, klubmi, športovcami, vidím tie dennodenné problémy, ktoré pri aplikácií tohto zákona v spoločnosti nastávajú, a preto som si spolu s kolegom Tiborom Jančulom pripravil pozmeňujúci návrh k návrhu poslancov Národnej rady na vydanie zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 440/2015 Z. z. o športe a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení zákona č. 354/2016 Z. z.
V čl. I, bod prvý. Za bod 1 sa vkladajú nové body 2 až 6, ktoré znejú:
"2. V § 50 ods. 1 sa vypúšťajú slová "umožniť sponzorovi spájať názov alebo obchodné meno sponzora alebo označenie sponzora alebo jeho výrobku so sponzorovaným a."
3. V § 77 ods. 1 písm. a) znie:
" a) prostriedky schváleného štátneho rozpočtu v rozpočtovej kapitole ministerstva školstva určené na účel podľa § 65 ods. 3 písm. a) až c),".
4. V § 77 ods. 2 písm. e) sa na konci slovo "a" nahrádza bodkou a vypúšťa sa písmeno f).
5. § 77 sa dopĺňa ods. 3 a 4, ktoré znejú:
"(3) Prostriedky štátneho rozpočtu v rozpočtovej kapitole ministerstva školstva na šport sa po odpočítaní prostriedkov podľa ods. 2 použijú na a) poskytovanie dotácie podľa § 70, b) národné športové projekty podľa § 75 ods. 2, c) náklady na správu a prevádzku informačného systému športu, d) vzdelávanie a skúšku kontrolórov, e) ostatné úlohy ministerstva školstva v oblasti športu.
(4) Výška prostriedkov podľa ods. 1 písm. a) po odpočítaní príspevkov na národný športový projekt podľa § 75 ods. 1 a prostriedkov štátneho rozpočtu vo výške odvodu z prevádzkovania lotériových hier podľa ods. 1 písm. b) nesmie byť nižšia ako v predchádzajúcom rozpočtovom roku."
6. Za § 85 sa vkladá § 85a, ktorý znie:
"§ 85a
Ak pre niektorý šport v Slovenskej republike nepôsobí národný športový zväz, plní úlohy národného športového zväzu podľa § 83 až 85 športová organizácia.".
Nasledujúce body sa primerane prečíslujú.
Bod 2. V bode 3 prílohe č. 3 prvom bode sa slová "úspech v" nahrádzajú slovami "úspech (Ú) v".
V bode 3 čl. I sa dopĺňa bodom 5, ktorý znie: "V prílohe č. 3 tabuľke č. 1 sa označenie "U" nahrádza označením "Ú", označenie "Kvv" označením "Kvvd/Kvvm" a za tabuľku č. 1 sa pripájajú tieto slová: "kde Ú je dosiahnutý športový úspech k 30. septembru roka, ktorý predchádza roku, na ktorý sa príspevok uznanému športu poskytuje.".".
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie spoločného spravodajcu 16.6.2017 13:32 - 13:33 hod.

Dušan Tittel
 

Vystúpenie spoločného spravodajcu 18.5.2017 22:23 - 22:23 hod.

Dušan Tittel Zobrazit prepis
Vážený pán predsedajúci, kolegyne, kolegovia, dovoľte mi, prosím, ako určenému spravodajcovi gestorského výboru pre kultúru a médiá podať informáciu o prerokovaní Správy o stave vysielania v Slovenskej republike a o činnosti Rady pre vysielanie a retransmisiu za rok 2016 (tlač 491) vo výbore.
Uvedenú správu pridelil predseda Národnej rady na prerokovanie výboru pre kultúru a médiá s tým, že Národnej rade predloží informáciu o výsledku prerokovania uvedeného materiálu vo výbore a návrh uznesenia Národnej rady. Výbor predmetnú správu prerokoval a uznesením č. 54 z 9. mája 2017 ju odporučil Národnej rade schváliť.
Výbor pre kultúru a médiá ako gestorský výbor uznesením č. 55 z 9. mája 2017 odporučil Národnej rade správu schváliť a vysloviť súhlas, aby predsedníčka Rady pre vysielanie a retransmisiu pani Marta Danielová správu uviedla a mohla vystúpiť k správe na schôdzi Národnej rady.
Pán predsedajúci, ďakujem, otvorte, prosím, rozpravu.
Skryt prepis
 

Vystúpenie spoločného spravodajcu 10.5.2017 14:46 - 14:48 hod.

Dušan Tittel Zobrazit prepis
Vážená pani predsedajúca, kolegyne, kolegovia, dovoľte mi, prosím, ako určenému spravodajcovi výboru predniesť spoločnú správu o výsledku prerokovania návrhu na vyslovenie súhlasu Národnej rady s Dohovorom Rady Európy o filmovej koprodukcii (tlač 489) vo výboroch Národnej rady.
Návrh na vyslovenie súhlasu Národnej rady Slovenskej republiky s Dohovorom Rady Európy o filmovej koprodukcii (tlač 489) pridelil predseda Národnej rady svojím rozhodnutím č. 515 zo 7. apríla 2017 na prerokovanie Ústavnoprávnemu výboru Národnej rady a Výboru Národnej rady pre kultúru a médiá. Za gestorský výbor predseda Národnej rady určil Výbor Národnej rady pre kultúru a médiá, ktorý Národnej rade republiky predkladá správu o výsledku prerokovania materiálu vo výboroch a návrh na uznesenie Národnej rady. Súčasne určil lehoty na prerokovanie návrhu vo výboroch a v gestorskom výbore.
Ústavnoprávny výbor uznesením č. 197 z 2. mája 2017 odporučil Národnej rade s predmetným návrhom vysloviť súhlas. Výbor pre kultúru a médiá uznesením č. 52 z 9. mája 2017 odporučil Národnej rade s predmetným návrhom vysloviť súhlas.
Gestorský výbor odporúča Národnej rade Slovenskej republiky podľa čl. 86 písm. d) Ústavy Slovenskej republiky po prvé, vysloviť súhlas s Dohovorom Rady Európy o filmovej koprodukcii, a po druhé, aby rozhodla, že ide o medzinárodnú zmluvu podľa čl. 7 ods. 5 Ústavy Slovenskej republiky, ktorá má prednosť pred zákonmi. Súčasne ma určil za spravodajcu výborov a poveril, aby som informoval Národnú radu Slovenskej republiky o výsledku rokovania vo výboroch.
Návrh na uznesenie Národnej rady tvorí prílohu tejto správy.
Predmetná správa o výsledku prerokovania predkladaného návrhu vo výboroch Národnej rady bola schválená uznesením Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre kultúru a médiá, gestorským výborom, č. 53 zo dňa 9. mája 2017.
Pani predsedajúca, ďakujem, otvorte, prosím, rozpravu.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 28.11.2016 14:40 - 14:41 hod.

Dušan Tittel Zobrazit prepis
Áno, pán kolega Mihál, táto záležitosť bola prejednaná aj s prezidentom futbalového, aj hokejového zväzu a obidvaja s tým podľa informácií, ktoré som dostal, súhlasili, a čo je najdôležitejšia vec, je tým, že vlastne vyčlenenie futbalu a hokeju z toho veľkého koláča, ktorý sa pre rozdeľuje na ostatné športy, pomôže práve tým ostatným športom, aby mohli existovať. Ten vzorec bol tak nastavený z minulého, s minulým prijatím bol tak, že práve naopak, ostatné športy boli skôr diskriminované, a preto oddelenie futbalu a hokeja práve pomôže tým ostatným športom, aby mali motivačnú činnosť.
Ďakujem.
Skryt prepis