Videokanál poslanca

 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

9.5.2018 o 13:41 hod.

Mgr.

Ľubomír Galko

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Videokanál poslanca

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 19.9.2018 11:13 - 11:13 hod.

Ľubomír Galko
Ďakujem pekne. Poprosím kolegov z výboru na kontrolu činnosti NBÚ, 12.10 hod. odchádzame na výjazdové zasadanie rokovania výboru. Prosím pekne, nie do Svidníka, ale do Petržalky, takže buďte 12.10 hod. pred Národnou radou.
Ďakujem pekne.

(Hlasovanie o návrhu na voľbu dvoch členov Správnej rady Ústavu pamäti národa, tlač 1117.)

(Akt tajnej voľby.)

(Po akte tajnej voľby.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 12.9.2018 18:11 - 18:13 hod.

Ľubomír Galko Zobrazit prepis
Ďakujem pekne. No, pán predseda Danko aj priatelia zo Slovenskej národnej strany, je to strašne úchvatné, tváriť sa ako Ježiško a rozdávať z cudzieho. Veď tým ľuďom zaplaťte tie dovolenky z vašich platov! To je strašne úžasné, brať proste druhým ľuďom, peniaze zamestnávateľom a teraz to vybraným skupinám rozdávať. A vysvetlím, prečo to, čo navrhujete, je asociálna vec.
Povedzte mi, ako pomôže rekreačný poukaz dôchodcovi, ktorý má pár, dôchodok pár stoviek eur a na lieky týždeň pred dôchodkom nemá ani euro. Nemôže si to kúpiť. Povedzte mi, ako mu, ako mu, jemu pomôže ten rekreačný preukaz. Alebo mladej rodine, kde je žena na materskej a muž robí niekde za minimálku a dva dni pred výplatou nemajú na plienky pre dieťa?! Tým to ako pomôže, tie vaše úžasné systémové riešenia, o ktorých tu rozprávate?! Jednoducho vytiahli ste jeden druh odvetvia, kde máte vašich mecenášov a oligarchov a neviem koho pichnutého za vašou stranou a tam idete džgať peniaze, ktoré beriete zamestnávateľom. To znamená, že je to lobizmus, je to, povedal by som, až, až zvrátený lobizmus, to, čo robíte, a myslím si, že jednoducho na to, na takéto niečo nemáte právo. Rozdávajte si zo svojho! A nie, že beriete peniaze ľuďom, ktorí ich veľmi ťažko vyprodukujú.
Chcem na záver povedať, že nikto nič lepšie ako nižšie dane, nižšie odvody, nižšie pokuty, nižšie poplatky a vyššie dôchodky, vyššie podpory, viac peňazí v peňaženke, nikto lepšie riešenie nevymyslel. Tam sa orientujte. Také riešenia navrhujte, aby mali ľudia viacej peňazí v peňaženke. Všetci.
Mohol by som sa pýtať ďalej, mohol by som sa pýtať, prečo nevymyslíte poukážky na toaletný papier pre starých ľudí, ktorí si musia ten toaletný papier nosiť sami do nemocnice... (Prerušenie vystúpenia časomerom, reakcie z pléna a potlesk.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie 15.6.2018 12:24 - 12:39 hod.

Ľubomír Galko Zobrazit prepis
Ďakujem pekne. Vážená pani predsedajúca, pán špeciálny prokurátor, pani poslankyne, páni poslanci, dovoľte mi za klub strany Sloboda a Solidarita uviesť niekoľko poznámok k správe špeciálneho prokurátora o činnosti Úradu špeciálnej prokuratúry a poznatkoch úradu o stave zákonnosti za rok 2017.
Minulý rok som presne na tomto istom mieste povedal, že som pred svojím vystúpením potajme dúfal, že nebudem musieť vystúpiť, lebo správa nebude vôbec prerokúvaná a bude odložená na jeseň, keďže ju nebude mať kto predložiť. Veril som, pán prokurátor Kováčik, že v tom čase už nebudete špeciálnym prokurátorom, že odstúpite, že abdikujete. Dnes som v šoku. V šoku, že ešte stále sedíte na svojej stoličke, a opätovne vám to musím zopakovať: Pán špeciálny prokurátor, azda ešte nikdy v histórii samostatného Slovenska neviedla tak dôležitý úrad, ako je ten váš, osoba s tak nízkou dôveryhodnosťou a tak nízkym verejným kreditom, ako je ten váš. Možno kedysi Ivan Lexa na čele Slovenskej informačnej služby. Vy si neuvedomujete, že vaše zotrvávanie vo funkcii, ktorú zastávate, nielenže traumatizuje slovenskú verejnosť, ale doslova devastuje vieru ľudí na Slovensku v spravodlivý a právny štát? Pán špeciálny prokurátor, ani vražda dvoch mladých ľudí vami nezatriasla? Pripomínam vám, že investigatívny novinár Ján Kuciak bol zavraždený preto, lebo sa postavil korupcii, podvodom a bezpráviu. Suploval činnosť nielen polície, ale robil aj vašu robotu. Zaplatil za to životom. Verejnosť vás žiada – a som presvedčený, že dostatočne hlasno –, aby ste odišli. Dlhodobo a opakovane. Je neuveriteľné, že nie ste schopný pozbierať posledné kúsky sebareflexie a ste schopný sa tváriť, že je všetko v poriadku. Lebo nič nie je v poriadku. Vy už dávno nemáte na svojej pozícii čo hľadať!
Vo svojej správe píšete, že v roku 2017 bolo zapísaných do trestných registrov 560 vecí, čo predstavuje v porovnaní s predchádzajúcimi rokmi podstatný nárast. V roku 2016 to bolo 321 vecí, rok 2015 – 343 vecí a roku 2014 – 401 vecí. Píšete, že tento stav možno pričítať efektívnejšej práci tak prokurátorov, ako aj orgánov Policajného zboru. Viete, čo ste mali vo svojej správe minulý rok, keď ste, naopak, vysvetľovali pokles nápadu kriminality? Tvrdili ste, že prokurátori Úradu špeciálnej prokuratúry nemajú nijaké možnosti na ovplyvnenie nápadu kriminality, pretože do konania vstupujú až vtedy, keď je na úrad doručené uznesenie o začatí trestného stíhania, prípadne aj vznesení obvinenia. Tak prosím, nezavádzajte nás a nechváľte sa teraz cudzím perím. Ak platí vaše tvrdenie z minulého roka, znamená to, že teraz sa snažíte priživovať na zásluhách policajtov, ktorí boli v roku 2017 úspešnejší. Toto nie je z vašej strany voči policajtom fér.
Vo svojej správe ďalej konštatujete, že naďalej pretrváva podstatný pokles stíhaných, obžalovaných a odsúdených osôb v súvislosti s korupčnými trestnými činmi oproti rokom 2015 a 2014. Minulý rok ste sa pohybovali zhruba na úrovni roku 2016. Vinu hádžete na policajtov a na občanov Slovenskej republiky. Tvrdíte, že odhaľovanie a zisťovanie páchateľov korupčnej trestnej činnosti je výlučne v pôsobnosti Policajného zboru Slovenskej republiky. Tvrdíte, že je potom evidentné, že pokles objasnenosti korupčnej trestnej činnosti je dôsledkom nedostatočnej činnosti polície, najmä v operatívnej oblasti, a nespolupráce právnických a fyzických osôb s orgánmi činnými v trestnom konaní pri jej odhaľovaní. Svoje tvrdenia podopierate tým, že napriek tomu, že existujú účinné inštitúty trestného práva procesného, napríklad použitie agenta, odpočúvanie a záznam telekomunikačnej prevádzky, vyhotovovanie obrazových, obrazovo-zvukových a zvukových záznamov, ktoré umožňujú odhalenie a usvedčenie páchateľov korupčnej trestnej činnosti, bez spolupráce občanov a organizácií je odhaľovanie a postihovanie tohto druhu trestnej činnosti mimoriadne sťažené.
Lenže, pán špeciálny prokurátor Kováčik, skúste si položiť otázku: Nie je to náhodou tak, že s klesajúcou dôveryhodnosťou vedenia špeciálnej prokuratúry klesá aj ochota ohlasovať korupciu? Vy si viete predstaviť, že nejaký občan Slovenska v súčasnosti príde plný optimistického očakávania, vo viere v spravodlivosť oznámiť korupciu na špeciálnu prokuratúru, keď vie, že tento úrad vedie osoba s vaším, povedal by som nie nulovým, ale až záporným spoločenským kreditom? Položte si úprimne túto otázku, pán špeciálny prokurátor, a rovnako úprimne si ju vo svojom vnútri aj zodpovedzte. Sám pre seba, nie pre mňa. Lebo ja odpoveď na túto otázku dobre poznám.
Vo vašej správe sa chválite pomaly vesmírnymi úspechmi. Odsúdeným pracovníkom Obvodného úradu životného prostredia v Dunajskej Strede, ktorý si vyžiadal prostredníctvom tretej osoby úplatok vo výške 2 000 eur za vydanie písomného vyjadrenia pôsobnosti tohto úradu a trestom preňho odňatím slobody v trvaní 5 rokov. Alebo sa chválite odsúdením docenta, vysokoškolského pedagóga Fakulty zdravotníctva a sociálnej práce sv. Ladislava Vysokej školy zdravotníctva a sociálnej práce sv. Alžbety, ktorý prevzal v piatich prípadoch úplatky od študentov tejto školy v súvislosti s úspešným vykonaním postupovej skúšky v celkovej výške 150 eur. Za to súd obžalovanému uložil trest odňatia slobody v trvaní dvoch rokov s podmienečným odkladom na skúšobnú dobu v trvaní troch rokov a peňažný trest vo výške 300 eur a trest zákazu činnosti vykonávať akékoľvek vysokoškolské vzdelávanie na dobu dvoch rokov. Alebo odsúdením lekára, ktorý v štyroch prípadoch prevzal od pacientov úplatky v celkovej výške 550 eur v súvislosti s poskytovanou liečbou a poskytovaním opakujúcich sa kontrolných vyšetrení. Za to súd obžalovanému uložil trest odňatia slobody v trvaní dvoch rokov s podmienečným odkladom na skúšobnú dobu v trvaní dvoch rokov a peňažný trest vo výške 2 000 eur a trest zákazu činnosti vykonávať lekárske povolanie na dobu jedného roka. To sú skutočne vesmírne úspechy!
Rozmýšľali ste vôbec niekedy nad tým, čo prispelo k vašej nedôveryhodnosti? Pomôžem vám. Uvedomte si jednu dôležitú vec. Vy ste, pán špeciálny prokurátor, svojho času definitívne zmarili vykonanie znaleckého posudku z nahrávky "peniaze vlastnou hlavou". Aby sme nemali; aby sme mali všetci potvrdené to, o čom som ja osobne presvedčený a síce, že hlas na onej megaškandalóznej nahrávke patrí naozaj obyvateľovi Bašternákového bytu Robertovi Ficovi. To, že ste, pán Kováčik, nedali zistiť znalcovi, či podpisy podnikateľa Blaška a predstaviteľov strany SMER – sociálna demokracia, na základe ktorej si údajne oligarchovia rozparcovali Slovensko a poprideľovali si významné štátne funkcie za svoje peniaze, ktoré venovali tejto strane, sú pravé alebo nie, je tiež megaškandalózne ako nahrávka samotná. Tohto sa nezbavíte už nikdy. Dnes mohlo byť Slovensko, naša vlasť, už niekde úplne inde a inde mohol byť aj poslanec Fico a nemusel sa nám tu potulovať ako bludný Holanďan v parlamente a Slovensko mohli viesť čestní politici a nie predstavitelia skorumpovaného režimu, ktorí sú zhmotnení predovšetkým vo vládnej strane SMER – sociálna demokracia.
Dovoľujem si vás upozorniť, že tak, ako traumatizovali spoločnosť 20 rokov Mečiarove amnestie, tak verejnosť traumatizuje aj táto údajná nahrávka Roberta Fica a zmluva podnikateľa Blaška. Slovenská verejnosť má právo vedieť a mať potvrdené, či strana SMER – sociálna demokracia, ktorá je členom koaličnej vlády Slovenskej republiky, bola založená z čiernych peňazí, ktoré mohli byť získané podvodom a možno aj trestnou činnosťou. Má právo vedieť, či sa tu predávali funkcie v exekutíve a v parlamente. Máme právo mať potvrdené, že tu kolegovia zo strany SMER – sociálna demokracia v tomto parlamente a ich kolegovia vo vláde Slovenskej republiky sedia podvodom, že sú to členovia strany s paralelným financovaním. Je to podobná trauma ako Mečiarove amnestie. Ale stále to môžete spraviť aj v súčasnosti. Dajte preskúmať aj inkriminovanú zmluvu a dajte preskúmať aj zmienenú nahrávku a potom môžete odísť aspoň s trocha napravenou reputáciou.
Na záver ešte uvediem, aby som uviedol aspoň nejakú pozitívnu vec z vašej správy, že súhlasíme s vaším návrhom v predmetnej správe, týkajúcim sa efektívnejšieho boja proti korupčnej trestnej činnosti, kde navrhujete po dôkladnej právnej analýze zavedenie tzv. trestu integrity. Strana SaS má vo svojom súbore reformných opatrení pre bezpečnejšie a spravodlivejšie Slovensko navrhnuté niečo podobné ako zavedenie tzv. inštitútu skúšky spoľahlivosti. Navrhujeme, aby pri splnení zákonne určených podmienok bolo možné nezávislou inšpekciou Policajného zboru na podobnom princípe ako v niektorých iných krajinách – Maďarsko, Česká republika – prípustné vytvorenie podmienok na spáchanie protiprávneho konania policajtom, u ktorého je podozrenie, že by sa takéhoto činu dopustil aj bez umelého vytvorenia takýchto podmienok, čo by v pozitívnom prípade malo za následok začanie disciplinárneho alebo trestného konania, resp. konania o prepustení z Policajného zboru. Pričom typy konania, kedy bude možné využiť tento inštitút, by mali byť taxatívne určené a postup pri jeho využití striktne nastavený tak, aby nemohlo prísť k zneužitiu alebo šikanovaniu policajtov. Ak bude strana Sloboda a Solidarita po najbližších voľbách súčasťou vlády, toto opatrenie uvedieme do života.
Kladne je možné hodnotiť aj to, akým spôsobom začala špeciálna prokuratúra uplatňovať minulý rok niektoré svoje kompetencie v súvislosti s trestnými činmi týkajúcimi sa extrémizmu. Ale je to málo, pán špeciálny prokurátor. Oveľa radšej by som si vo vašej správe prečítal, že napríklad Strapatý, alias Ján Počiatek, Robo, alias Robert Kaliňák, alebo smerácky poslanec Stanislav Kubánek, to je ten, čo hore stále vyrušuje, a ďalší politici strany SMER – sociálna demokracia podozriví z daňových podvodov čelia spravodlivosti. Toho sme sa, žiaľ, počas vášho pôsobenia ani v uplynulom roku nedočkali.
A keď sme už pri tom Jánovi Počiatkovi a Robertovi Kaliňákovi, chcem vám povedať, pán špeciálny prokurátor, že to, ako ste sa zachovali k vášmu podriadenému Špirkovi, ktorý nabral odvahu a verejne vystúpil s vážnymi podozreniami týkajúcimi sa smeráckych politikov a vrcholových funkcionárov Policajného zboru, bolo z vašej strany hanebné. A pýtame sa, keď bol na disciplinárne stíhanie vami navrhnutý a dokonca uznaný za vinného, aj keď je nepotrestaný Vasiľ Špirko, za jeho snahu bojovať proti organizovanému zločinu na najvyšších miestach, kto bude brať na zodpovednosť Špirkovho šéfa. Teda vás, pán špeciálny prokurátor, za to, že ste za dlhé roky vo svojej funkcii nepodali ani jednu relevantnú obžalobu. Som presvedčený, že pre nás všetkých včítane vás je nutnou podmienkou pre obnovenie nádeje vo vieru a spravodlivosť u ľudí na Slovensku to, aby toto bola vaša posledná správa v tomto parlamente, aby ste urýchlene uvoľnili miesto niekomu ďalšiemu. Razantnému, odvážnemu a poctivému človeku. Veľmi si želám, aby ste silu spraviť toto rozhodnutie v sebe čo najskôr našli. Už včera bolo totiž neskoro.
Ďakujem vám za pozornosť.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 24.5.2018 10:08 - 10:10 hod.

Ľubomír Galko Zobrazit prepis
Ďakujem pekne. Pán predseda Danko, ja som rád, že tu padli slová o tej odbornosti, lebo Slovenská národná strana a jej nominanti sú exemplárnym prípadom toho, ako to dopadne, keď niekto nominuje na post ministra človeka, ktorý je síce z rezortu a problematike rozumie, ale zároveň je to človek, ktorý poslušne plní príkazy nečestných ľudí z pozadia.
Pani Matečná, podobne ako jej kolegovia, ďalší nominanti Slovenskej národnej strany, v skutočnosti rezort neriadi. Ten riadia ľudia zo zákulisia, draci, ktorým nič nie je sväté, a nejakí farmári sú im úplne ukradnutí.
Počuli sme, že strana SaS škandalizuje Slovenskú národnú stranu. To nie je pravda. Slovenská národná strana sa škandalizuje sama, počas vedenia akejkoľvek organizácie, akéhokoľvek úradu nominantmi Slovenskej národnej strany totiž zmizne všetko, čo nie je prišróbované. Je mi to ľúto, ale Slovenská národná strana sa nijako nezmenila. Je to presne tá istá strana ako v minulosti.
Niekoľkokrát tu padlo slovo odbornosť, ale z hľadiska odbornosti nebolo vysvetlené nič ani tým zbitým farmárom, ani okradnutým roľníkom, dokonca nebolo ani vysvetlené, v čom je odôvodnenie odvolávania neodborné. Z tých slov, ktoré sme tu počuli, sálalo len podceňovanie farmárov, podceňovanie ich problémov, pritom je to pre mnohých ich celoživotné dielo. Je to ich celoživotný majetok, je to ich celý život. A to je veľmi smutné, že sme tu počuli takéto slová.
Pán predseda Danko, vy hovoríte, majme k sebe úctu. Ja hovorím, začnite mať aspoň trochu úcty k tým farmárom.
Ďakujem pekne.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 9.5.2018 13:59 - 14:01 hod.

Ľubomír Galko Zobrazit prepis
Ďakujem pekne. Ja pre pána poslanca Mazureka a zároveň aj pre pána poslanca Uhríka by som chcel teda znovu zopakovať, že asi ste ma poriadne nepočúvali, lebo ja som práveže hovoril, že je úplne v poriadku, že ste v tom výbore, že keď tam môžete byť vy, keď tam môže byť pán poslanec Buček a môže tam byť pán poslanec, neviem ktorý, tak tam môže byť aj pani poslankyňa Krištúfková. Chápem to, že ste ma možno nepochopili. Pokiaľ ešte ani teraz tomu nerozumiete, ja vám to môžem aj nakresliť, že ako som to myslel, normálne nejakú schému, pretože ja som presvedčený o tom, že tie jednotlivé miesta v tých osobitných kontrolných výboroch a vôbec vo všetkých výboroch patria jednotlivým politickým stranám. A tie politické strany si tam majú nominovať toho človeka, ktorého uznajú za vhodného a, alebo ktoré ho uznajú za vhodné, a potom vlastne sú tí ľudia tam zvolení. To sme urobili, však ja som za vás napríklad konkrétne hlasoval, aj za proste všetkých ľudí, ktorí tu boli navrhnutí do jednotlivých výborov. To znamená, že sme sa celkom nepochopili. Pokiaľ by ste to potrebovali vysvetliť ešte raz, tak sme tu pre vás. Ďakujem pekne.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 9.5.2018 13:41 - 13:42 hod.

Ľubomír Galko Zobrazit prepis
Ďakujem pekne. Pani kolegyňa, viete, čo si myslím? Že ani ste nemali vystupovať, lebo ani pán poslanec Hrnko, ani celá Slovenská národná strana vám za to jednoducho nestoja.
Dámy a páni, to, čo tu robíte a to, čo tu idete spraviť, je jedno odporné, nechutné krágľovanie, ktoré naposledy robil Vladimír Mečiar. Pán Bugár si to pamätá, tú dobu vtedy, keď boli všetci nacpaní z opozície do všelijakých výborov pre životné prostredie a čo ja viem, kde. Takže on veľmi dobre vie, o čom hovorím. Je to nechutné. A chcem vás požiadať, aby ste zišli z krátkej cesty. Teraz hovorím za seba, hovorím za predsedníčku Janu Kiššovú, predsedníčku hospodárskeho výboru, hovorím za predsedu osobitného kontrolného výboru pre nezlučiteľnosť funkcií Vladimíra Slobodu. Ak toto dotiahnete dokonca, tak my zahájime rokovania s ostatnými opozičnými stranami, aby ste si všetky výbory prebrali sami. To znamená všetky predsednícke miesta na všetkých výboroch, tak kontrolných, ako aj tých, ktoré nie sú kontrolné, ktoré sú normálne, a môžete si to tu potom robiť sami.
Ďakujem pekne. (Potlesk.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 9.5.2018 13:29 - 13:31 hod.

Ľubomír Galko Zobrazit prepis
Ďakujem pekne. Poslanci slovenskej, poslanci strany SaS nepodporia návrh Slovenskej národnej strany, tento pozmeňovací návrh na odvolanie poslankyne Petry Krištúfkovej z Osobitného kontrolného výboru Národnej rady Slovenskej republiky. Ten argument, že poslankyňa udržiavala nejaké styky s nejakými členmi, je farizejský. Slovenská národná strana sa týmto krokom snaží odvrátiť pozornosť od vlastných zlodejských praktík, ktoré uskutočňovali a v súčasnosti aj uskutočňujú jej nominanti v štátnej správe a snaží sa zároveň vraziť klin do opozície. Tie informácie o poslankyni Krištúfkovej, ktorými SNS operuje, boli verejne známe už aj v minulosti. Chceme zdôrazniť, že opozičná poslankyňa má rovnaký mandát od občanov, ako aj poslanci SNS, v súvislosti s jej vzťahmi nečelí žiadnemu trestnému stíhaniu ani obžalobe. Ak ona nie je odrazu pre svoju minulosť spoľahlivá z pohľadu bezpečnosti štátu, pýtame sa, či je potom spoľahlivý aj ďalší člen tohto osobitného výboru za SMER - sociálna demokracia Stanislav Kubánek, u ktorého sa napr. potvrdilo, že jeho bakalárska práca je plagiátom. Rovnaká otázka spoľahlivosti sa týka poslanca za SNS a ďalšieho člena výboru Milana Mazureka, ktorý je odsúdený za rasistické výroky, alebo člena výboru za SMER Jozefa Bučeka, ktorý vystupuje ako podozrivý v kauze podvodov s DPH.
Toto sú všetko legitímne otázky, dámy a páni, a toto, čo robíte, alebo čo chcete urobiť, je obyčajná, odporná, sprostá krágľovačka.
Ďakujem pekne.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 26.3.2018 21:50 - 21:51 hod.

Ľubomír Galko Zobrazit prepis
Ďakujem pekne. Ja by som chcel v súvislosti s prejavom pána kolegu Marčeka vysloviť dve gratulácie. Jednu gratuláciu by som chcel adresovať priamo samotnému pánovi poslancovi, ktorý vystúpil k pánovi Marčekovi, a druhú gratuláciu by som chcel venovať nádejnému pánovi premiérovi Pellegrinimu k tomu, že túto vládnu koalíciu nepodporuje len Ľudová strana Naše Slovensko, ale aj pán Marček. S takýmto tímom, pán Pellegrini, to proste jednoducho musíte dať.
Na záver by som chcel ešte povedať, že pán Bugár zbabelo zneužil svoju funkciu, keď komentoval a nectil... (Prerušenie vystúpenia predsedajúcim.)

Bugár, Béla, podpredseda NR SR
Pán poslanec, zoberiem vám slovo.

Galko, Ľubomír, poslanec NR SR
Ďakujem pekne.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 26.3.2018 21:36 - 21:38 hod.

Ľubomír Galko Zobrazit prepis
Ďakujem pekne, Igor. No, ja som, zaujímavé vystúpenie, ja som veľmi pozorne inak počúval to vystúpenie, ale veľmi pozorne som sledoval aj ministrov, aj poslancov za vládnu koalíciu a musím povedať, že niektorí sa hniezdili, niektorí sa cynicky usmievali, ale pomerne dosť veľa z nich bolo aj veľmi zamyslených a videl som, že začali rozmýšľať. Videl som napríklad dámy, nové dve ministerky, ktorým jasne na tvárach bolo vidno, že do čoho sme sa to nechali namočiť. (Ruch v sále.)
Dámy, nemusíte sa nechať do toho namočiť, ešte stále sa môžete vrátiť z krátkej cesty. Máte politickú budúcnosť pred sebou. Ešte stále sa nemusíte do toho zapojiť.
Pozrel som si aj niektorých koaličných poslancov, napríklad ja naozaj dodnes nechápem, čo muselo takých poslancov, ako je napríklad pán Kresák, presvedčiť, aby zahlasovali za dôveru tejto vlády. Moje otázky alebo moje pochybnosti o tom, že či poslanci MOST-u – HÍD sú vydieraní, alebo boli kúpení, sa menia na istotu, lebo nič iné pod tým, čo idete spáchať, alebo za tým, čo idete spáchať, nemôže byť. Dámy a páni, mnohí z vás dnes spáchajú svoju politickú samovraždu.
Ďakujem pekne.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 26.3.2018 16:13 - 16:14 hod.

Ľubomír Galko Zobrazit prepis
Ďakujem pekne. Len veľmi krátko zareagujem na pána Mizíka. Pán Mizík, vy ste dnes svojím hlasovaním o mojom procedurálnom návrhu podporili vládnu koalíciu v tom, aby sme hlasovali v noci. V prípade, že by ste neboli hlasovali, váš klub, ten návrh neprejde a hlasovalo by sa, rokovalo by sa normálne do siedmej hodiny. Hanbite sa, pán Mizík! Hanbite sa, kolaborujete s talianskou aj slovenskou mafiou, kolaborujete so stranou SMER – sociálna demokracia. Po kanáloch by ste mali vy chodiť, pán Mizík, hanbite sa!
Skryt prepis