Videokanál poslanca

 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie v rozprave

7.12.2017 o 14:25 hod.

JUDr.

Martin Glváč

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Videokanál poslanca

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 13.12.2017 17:33 - 17:33 hod.

Martin Glváč
Za klub SMER-u vám prajem naozaj krásne sviatky a chcem vám popriať to, aby sme sa tu nemuseli stretnúť napríklad o týždeň. Všetko dobré. (Smiech a potlesk.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 13.12.2017 15:39 - 15:40 hod.

Martin Glváč Zobrazit prepis
Milý pán poslanec, milý Janko, ja nechcem povedať všetko, ja nebudem ten hlupák, ale mňa rozčúlilo, ty si povedal, že ťa, že naozaj ťa uráža, že žiadni smeráci ťa nezvolili. Prepáč, smeráci kvôli tebe menili zákon. A ja za týmto stojím. Prepáč, kvôli tomu, a niekde sme sa stretli, ale ja to nevyťahujem a dva roky tu mlčím, ale keď ma niekto, obyčajný človek, tuná osočuje, akí sme my kaliňákovci hajzli, tak aj ja ti hovorím, aj ja vystavím takto isto zrkadlo všetkým vám. A prvý budeš ty. (Potlesk.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie v rozprave 13.12.2017 15:35 - 15:37 hod.

Martin Glváč Zobrazit prepis
Ďakujem. Keďže nechcem porušovať rokovací poriadok a keďže som viedol schôdzu, požiadal som pána predsedu, aby prišiel. A je to taká malá faktická.
Pán Budaj, a toto je už ale vrchol! Nikdy som to ja nepovedal, hoci v minulosti som povedal, že v septembri. Potom ste prišli s tým nezmyselným návrhom, aby sme urobili; že; hoci som povedal, že v septembri vám nastavím zrkadlo. Potom ste prišli s tým nezmyselným návrhom, aby sme 21. august a že vy nebudete ten, ktorý, a že vstup ruských vojsk a odstup a spravme nejaký štátny sviatok a pamätný deň. Nikto s vami sa nechce podpísať pod tento návrh, to vám hovorím po prvé. A vy mi hovoríte smerácky zákon?
Na sneme v Nitre sme zmenili kvôli vám zákon, lebo som vám dal slovo a vy viete kde! A stali ste sa viceprimátorom! Len kvôli vám! To bol lex Budaj! A už si to raz vypočujte! (Potlesk.) A už prestaňte rozprávať o SMER-e! Vy ste najväčší smerák, ktorý tu je! Kvôli vám bol zmenený zákon! Pán Budaj! A vy ste obyčajný človek. Vy nie ste obyčajný človek! A už sa vám to chystám povedať pol roka. Vy nie ste obyčajný človek, kvôli vám bol menený zákon. Kvôli nikomu inému, len kvôli vám! Zákon o Bratislave, aby ste sa mohli stať viceprimátorom, bolo, lebo vy ste niekde prišli a ste sa so mnou dohodli, že ste podrazili svoju kandidátku Magdu Vášáryovú, aby ste... a Milan Ftáčnik sa stal primátorom. A dva roky to tlmím v sebe, tak vám to hovorím.
Páni poslanci, ktorí to neviete, to bolo kvôli pánovi Budajovi. Pán Kaliňák to tu len tak jemne hovoril a ja vám hovorím, je to o vás!
Ďakujem. (Potlesk.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 12.12.2017 15:16 - 15:18 hod.

Martin Glváč
Ďakujem.
Nech sa páči, posledný v rozprave pán navrhovateľ, pán poslanec Dostál, nech sa páči.
Skryt prepis
 

Vystúpenie v rozprave 7.12.2017 14:25 - 14:26 hod.

Martin Glváč Zobrazit prepis
Ďakujem.
Ďalšou otázkou je otázka od pána poslanca Kolesára pre ministerku školstva, výskumu a športu pani Martinu Lubyovú a otázka znie: "Vážená pani ministerka, kedy sa chystáte začať s rekonštrukciou telocvične na Základnej škole Krosnianska 4, Košice, nakoľko je už vyše roka mimo prevádzky? Škola bola vyhlásená za najlepšiu základnú školu v rámci Slovenska."
Nech sa páči, pani ministerka.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 5.12.2017 17:39 - 17:41 hod.

Martin Glváč Zobrazit prepis
Ďakujem pekne. V prvom rade chcem povedať, že, pán premiér, zabudol si jednu zásadnú vec, a to bolo, ako bola zneužitá moc za vlády Ivety Radičovej, a to bolo spojenie RTVS, pani poslankyňa Blahová, aby ste mohli vymeniť všetko, čo sa v tejto krajine dalo, a aby ste mali pod kontrolou všetko tak, tak – a môžte si vyplazovať jazyk na pána poslanca Blahu, koľko ste chceli, ja som vás videl. Jako nevidel som tu nijakého poslanca, ktorý to robil a ani poslankyňu. Od vás sa to nehodí, ale asi vám to patrí.
Áno, zneužili ste, zneužili ste inštitút. Zmenili ste zákon, aby ste... (Reakcia z pléna.) Áno, áno (reakcia z pléna), áno, na predrečníka. Áno, pán premiér zabudol v svojom príhovore povedať, ako vláda Ivety Radičovej na čele s Danielom Krajcerom, ministrom kultúry, zmenila zákon, aby ovládla verejnoprávne médiá.
A k tomu oznamujem ešte to, čo pán premiér zabudol povedať, že po tom, čo sme si tu vypočuli len z prvých úvodných prejavov, my tu nebudeme takto v defenzíve vás počúvať ako jeden a pol roka a slušne argumentovať, po tom, čo sme tu ako klub počuli.
Tak začneme sa pýtať aj my orgánov činných v trestnom konaní, kedy konečne vyšetria kauzy ako Matovič a ďalších podvodníkov. Aj my sa budeme pýtať, aj my budeme chcieť výsledky. Aj nezávislého pána prezidenta Policajného zboru. Áno, budeme aj my chcieť vedieť výsledky a nebudeme my len znášať, že to sú také vlastne naše podriadené organizácie a len nás majú vyšetrovať a na nás je ochranný Trestný poriadok, Trestný zákon.
Hovorím vám, že my budeme žiadať a budeme ich tu konfrontovať a budeme zvolávať mimoriadne schôdze, aby nám odpovedali, ako dopadne kauza Rajtár, Matovič a ďalších iných. Aj napríklad pán Kollár a pán Pčolinský s odpočúvacím zariadením aj s pánom Krajniakom. (Potlesk.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 19.10.2017 12:02 - 12:02 hod.

Martin Glváč
Chcel by som uviesť pre zápis, že pri hlasovaní 195 som hlasoval za, a nie proti. Ďakujem.
Skryt prepis
 

Uvádzajúci uvádza bod 13.10.2017 10:10 - 10:10 hod.

Martin Glváč
S reakciou pani poslankyňa Lucia Ďuriš Nicholsonová.
Skryt prepis
 

Vystúpenie v rozprave 11.10.2017 14:08 - 14:09 hod.

Martin Glváč
Ďakujem.
Pýtam sa, či sa chce vyjadriť spravodajca. Nie je tomu tak. Prerušujem rokovanie o tomto bode programu.
A pristúpime k druhému čítaniu o

vládnom návrhu zákona o poskytovaní podpory a dotácie v pôdohospodárstve a rozvoji vidieka.

Vládny návrh zákona má parlamentnú tlač 624. Spoločná správa výborov má tlač 624a.
Nech sa páči, pani ministerka, odôvodnite tento vládny návrh zákona.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 13.9.2017 16:20 - 16:21 hod.

Martin Glváč Zobrazit prepis
Ďakujem. Pani kolegyňa Verešová, len v krátkosti k niektorým tým klamstvám sa nebudem vyjadrovať, ktoré ste použila, ale k jednej určite a je to nehorázna drzosť o tom, ako sa s mladými ľuďmi nechcel stretnúť. Ja som s nimi sedel aj s pani poslankyňou Šimkovičovou naposledy po výbore. Prvýkrát, keď sme sa kontaktovali na výbore, na výbore, dal som im možnosť pripraviť, ale nie frázy všeobecné, ale akoby si oni predstavovali riešenie tejto situácie a mimo vzletných fráz o tom, ako máme poznať svoje dejiny, ako je to naozaj vhodné, s ničím neprišli. Dal som ešte možnosť dorokovania našich klubov spolu s MOST-om a SNS, takisto nič. Len odložte, uvidíme, poďme rokovať. A presne vám budem parafrázovať, prečo nemohli rokovať skôr a cez leto, lebo boli prázdniny. To znamená, tí poslanci zlí nemohli mať tie prázdniny, ale študenti petičiari mohli. To je výsledok rokovania a toto tam odznelo, opýtajte sa poslankyni Šimkovičovej.
Takže ešte raz, množstvo klamstiev a toto je drzosť.
Ďakujem.
Skryt prepis