Videokanál poslanca

 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

14.2.2018 o 14:17 hod.

PhDr. CSc.

Anton Hrnko

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Videokanál poslanca

Vystúpenie s faktickou poznámkou 14.2.2018 14:17 - 14:19 hod.

Anton Hrnko Zobrazit prepis
Vážený pán poslanec, už predkladáte druhýkrát zákon s totálnou nevedomosťou, prečo vlastne v Národnej rade Slovenskej republiky a predtým v Slovenskej národnej rade bolo stanovené počet 150 poslancov. Mali by ste si ho naštudovať. Boli by ste videli, akým spôsobom sa vytvárali poslanci ako reprezentanti ľudu, že vlastne to bol všeobecný úzus prijatý niekedy v minulosti, že 20-tisíc voličov má reprezentovať jedného poslanca. Takýmto spôsobom bola vytvorená aj kapacita Slovenskej národnej rady v roku 1969, keď sa stvára..., tvorila. Odvtedy počet obyvateľov Slovenska vzrástol približne o jeden milión, myslím, a teda by malo dôjsť k zväčšeniu poslancov. Ale nie je to tak. Aj v iných štátoch, kde boli pôvodne takto stanovené počty poslancov, sa počet obyvateľov zvyšuje, ale poslanci zostávajú v tom pôvodnom počte.
Takže naštudujte si veci predtým, než sa do toho púšťate, aby ste vedeli, že demokracia je drahá, že ona ho aj stojí peniaze, že viac hláv, viac rozumu. A nie je počet poslancov dôležitý, počet, je efektivita práce. A to vy svojimi návrhmi tuto totálne likvidujete. (Povedané so smiechom.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 13.12.2017 17:33 - 17:34 hod.

Anton Hrnko
Ďakujem za slovo, ako doyen tohto zboru, najstaršie slúžiaci člen slovenského parlamentu, síce s prerušením, chcel by som všetkým občanom Slovenskej republiky zaželať všetko najlepšie k 25. výročiu vzniku Slovenskej republiky a do 26. roku veľa, veľa úspechov pre všetkých nás, pretože Slovensko je naša vlasť a to by sme si mali chrániť. Ďakujem. (Potlesk.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 1.12.2017 12:55 - 12:56 hod.

Anton Hrnko Zobrazit prepis
Vitajte, pán Matovič, som rád, že vás opäť vidím, tu som, ale musím vám povedať, že bohapusto, ale bohapusto klamete, až sa vám z úst práši. Takéto cigánstvo, aké ste tu pred chvíľou predviedli, tak to vám musím teda dať klobúk dole. Nezačervenať sa pri tom a rozprávať to plynule, tak to skutočne klobúk dole pred vami. Ale ste zle čítali ten štatus (reakcia z pléna), z týchto, status, hej na tom mojom Facebook-u, zle ste ho čítali, áno, áno, zle ste ho čítali, pretože v tom statuse je napísané, že okrem poslankyne Grausovej všetci ostatní, s ktorými som rozprával a s vaším klubom, aj s tými, ktorí sú tu teraz prihlásení v tej rozprave, aj s tými som rozprával, všetci boli proti tomu, aby sa platy zmrazili. Dokonca aj spôsob, ako ste hlasovali, som navrhol vašim poslancom ja a oni ho naplnili. Preboha, veď sa nezhovaďujte tu pred touto sálou, a ste tu sedeli a ja nepredpokladám, ste boli v parlamente, a ja nepredpokladám, že vaši poslanci vás neinformovali, že sa dohodli so mnou, ako budú hlasovať. To je neuveriteľné! Skutočne klobúk dole pred vami, ako viete klamať! To je skutočne par excellence!
Skryt prepis
 

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 30.11.2017 11:21 - 11:21 hod.

Anton Hrnko
Vážení páni poslanci, dovoľujem si upozorniť členov výboru pre obranu a bezpečnosť, že o 13.00 hodine máme návštevu náčelníka Generálneho štábu Macedónskej armády, keby ste sa zúčastnili tohto prijatia. Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 13.10.2017 10:58 - 10:59 hod.

Anton Hrnko Zobrazit prepis
Pán Budaj, počúval som vaše vystúpenie dole v kancelárii, aj teraz ešte chvíľu a nezaujímal ma ani tak ten obsah, pretože ten obsah je zrejmý, ale rozmýšľal som, že od koho ste sa učili, či od Bakunina, Lenina alebo iného anarchistu. Veď vy, čo to je, reine, my na Záhorí tomu hovoríme reines anarchizmus - čistý anarchizmus, čo ste tu vy prednášali. Však takýmto spôsobom sa nedá riadiť spoločnosť. Spoločnosť musí mať aj svoju hierarchiu, aj svoje zásady a svoje princípy. A bezprincipiálna spoločnosť, ktorú tu vy hlásate, to je hlúposť.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 13.10.2017 9:46 - 9:47 hod.

Anton Hrnko Zobrazit prepis
Ďakujem, pán predsedajúci. Pán poslanec Marosz, no celé to vystúpenie je asi také, ako vaše vzdelanie. Keby ste dobre študovali zemepis a geografiu Slovenska, tak by ste nemohli povedať taký nezmysel, že zo Žitného ostrova a z Dunajskej Stredy. A prosím vás, tá Dunajská Streda je kde? Tá je na Mesiaci alebo na Kysuciach vedľa Snežnice alebo z Kysuckého Nového Mesta, my hovoríme Čuhárne? No tak jak je vaše vzdelanie z geografie, také je aj vaše vystúpenie, nehnevajte sa.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 11.10.2017 10:07 - 10:08 hod.

Anton Hrnko Zobrazit prepis
Ďakujem, pán predsedajúci.
Pani Juriniová (reakcia z pléna), Jurinová, prepáčte, jednu vec by som chcel povedať. Skutočne, keby ste rozprávali o daňových podvodoch a o tom, ako obrať štát o peniaze, by to bolo užitočnejšie pre občanov, ako keď rozprávate o takýchto volovinách, ktorým vôbec nerozumiete. Ale keď ste sa odvolali na tú mládežnícku skupinu, ktorá údajne bojuje za právo a spravodlivosť, a skutočne nie je mojím zvykom dávať zo súkromnej korešpondencie veci, ktoré som mal, ale nebudem to citovať, budem vám povedať, o čo ide. Títo vaši ľudkovia, ktorí tvrdia, že sú predstaviteľmi mládeže, sa chceli so mnou stretnúť a som im povedal, že nemôžem sa stretnúť, lebo som v Bukurešti, viete, čo mi napísali? Ak nie ste; som v zahraničí. Napísali mi: Ak nie ste na severnom póle, tak za vami prídeme. Tak rozprávajte mi, že nejakí študenti, ktorí z vlastnej idealistickej vôle hovoria o pamäti národa, si kúpia letenky a pôjdu za mnou do Bukurešti len preto, že majú radi pamäť národa?! Toto tu niekto platí, vážená pani poslankyňa! Tu niekomu prekáža, že by sa z Ústavu pamäti národa stalo pracovisko, ktoré by bolo odborne a kvalitne riadené. A vám prekáža pamäť národa, nie mne! Ste smiešna vôbec, prepáčte.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 10.10.2017 16:14 - 16:14 hod.

Anton Hrnko
Ďakujem, pán predsedajúci. Pán poslanec Dostál, ja som si myslel, že budete hovoriť o morálke, o povinnosti platiť dane, o nemožnosti odpočítať si DPH a iných veciach a vy tu zatiaľ hovoríte o kačkách. Mne sa nepáči, keď vy dávate kačky a husi a podobné zvieratá do jedného radu s pánom prezidentom, hoci asi to je váš názor.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 19.9.2017 10:59 - 11:01 hod.

Anton Hrnko Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Nechcem tu nejaké vášne vyvolávať, ale už v svojom vystúpení pri zákone o pamäti národa som na vecných veciach ukázal, že predložený návrh je založený na nepravdách, na nepravdivých tvrdeniach a, pán Osuský, teraz vám ešte doplním ďalšie.
Český národ, česká politická reprezentácia nikdy, ani dnes nie, nechápe Československo ako vznik nového štátu Čechov a Slovákov. Chápe to ako obnovenie českej štátnosti, ku ktorej bolo pripojené Slovensko. Vy chcete, aby tento parlament schválil zákon, kde bude sa hlásiť k obnovenej československej štátnosti? Veď je to smiešne!
A ďalšia vec. K tým 17. novembrom. Ja som tu žil a viem, že na Slovensku tie udalosti nezačali 17. novembra, ale veľkou študentskou manifestáciou 16. novembra a orgán, ktorý sa zaslúžil o to, že sa ten parlament zmenil, ako vy hovoríte, bol založený, verejne vystúpil až 23. novembra. Takže opäť tu dávate fakt, ktorý nie je relevantný.
Ako pri pamäti národa opäť vám pripomínam, vy si nechcete pamätať, čo tento národ zažil, vy chcete mu vnútiť svoju selektívnu pamäť a to je, myslím, že neprijateľné.
Ďakujem. (Ruch v sále.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 14.9.2017 11:43 - 11:43 hod.

Anton Hrnko
Neviem, či to je hektikou v sále, počasím alebo niečím iným, ale šmykla sa mi buď myseľ, alebo ruka, a v zákone o pamäti národa som hlasoval "proti", mal som hlasovať "za". (Smiech a potlesk v sále.) Prosím, aby to bolo opravené.
Skryt prepis