Videokanál poslanca

 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

9.5.2018 o 13:31 hod.

PhDr. CSc.

Anton Hrnko

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Videokanál poslanca

Vystúpenie s faktickou poznámkou 23.5.2018 17:23 - 17:24 hod.

Anton Hrnko Zobrazit prepis
Pán poslanec Simon, áno, každý má rozprávať o tom, čomu rozumie. A rozprávali ste o tom, čomu rozumiete. Mnohé veci ste rozprávali hrdo, hoci celkom hrdé neboli. Mnohé ste sa snažili rozprávať slušne, hoci niekto si myslí něco o tom iné. No a odborne ste v niektorých veciach, musím povedať, zlyhali.
Ale jednu vec ste možno nepostihli, tak vám ju teraz poviem.
Istanbulský dohovor nie je o veterinárnej starostlivosti, to by ste si mali uvedomiť.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 23.5.2018 11:06 - 11:06 hod.

Anton Hrnko
Ďakujem, pán predsedajúci. Chcel by som pripomenúť poslancom, členom výboru pre obranu a bezpečnosť, že začíname výbor o 12.00 hod. v zasadačnej mie..., zasadačke výboru. Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 15.5.2018 11:28 - 11:29 hod.

Anton Hrnko
Ďakujem. Upozorňujem členov výboru pre obranu a bezpečnosť, že o 12.00 hod. sa stretávame s pani ministerkou Sakovou na miestnosti výboru a o 13.00 hod. s pánom ministrom Gajdošom. Ak by miestnosť výboru nestačila, tak pôjdeme na tridsaťpäťku. Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 9.5.2018 14:18 - 14:18 hod.

Anton Hrnko
Pán Kollár, keby ste menej kričali a viac rozmýšľali, tak by ste si aj dávali pozor na to, čo hovoríte a neposielali niekoho do basy, pretože všetci tí kamaráti, ktorých ste sa vy akože dávno s nimi priatelili, sú buď pod brvnom alebo v base. Čo vy tu rozprávate o slušnosti?
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 9.5.2018 14:07 - 14:08 hod.

Anton Hrnko Zobrazit prepis
Ďakujem, pán predsedajúci. Pán Pčolinský, skôr než začnete rozprávať, mali by ste si uvedomiť, čo chcete rozprávať a ako to chcete rozprávať, lebo potom tie vaše výpovede vyzerajú tak, ako táto. Nebudem sa na tie ďalšie časti, ktoré sa týkali iných, budem sa len tej časti venovať, ktorá sa týkala mňa. A hlboko ste ma urazili, pretože od ´94. roku, resp. v ´94. roku, keď sa robil v marci pokus o nápravu Slovenska, tak som bol medzi tými, ktorí odvolávali Mečiara a na jeseň v ´94. som bol zvolený do parlamentu za Demokratickú úniu. Tú stranu, ktorú tak hádzali do rôznych výborov, jak to tu niekto spomínal. A dať mňa do spojitosti s vylúčením Gauliedera je obyčajné chrapúnstvo, pretože ja som tu Gauliederovi zo všetkých pomohol asi najviac. Aj som mu dal návod, ako sa má brániť a vy mňa takto očiernite? No ja to nemôžem prežiť. No, musel by som si ísť kúpiť nový oblek.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 9.5.2018 13:42 - 13:43 hod.

Anton Hrnko Zobrazit prepis
Pani Krištofková, viete (reakcia z pléna), pani Krištúfková, dobre som povedal? (Reakcia z pléna.) Dobre, ďakujem.
Pani Krištúfková, na rozdiel od vás, ja nemusím robiť striptíz tam dole, pretože na mne nie je nič, čo by bolo treba vyzliekať. To by ste si mali uvedomiť a vyprosujem si vás, priateľku pána Diniča, Rácza, Havašiho, Sýkoru, Ondrejčáka a ďalší a ďalších, aby ste mňa do tejto skupiny dávali len preto, že chcem slušne reprezentovať tento štát, aj seba. Na rozdiel od vás ja som nežil zo žiadnych špinavých peňazí. Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 9.5.2018 13:31 - 13:32 hod.

Anton Hrnko Zobrazit prepis
Pán Galko, ja nebudem s vami polemizovať, lebo s hlúposťami sa polemizovať nedá. To, čo ste tu povedali, je znôška hlúpostí a nepotvrdených tvrdení, ale všetko by vyriešilo aj vaše námietky, to, keby boli previerky Národného bezpečnostného úradu povinné pre takého členstvo.
Ale uvediem len jeden argument, ktorý ma viedol, lebo ich mám viacej, k tomu, aby som tento návrh predložil. Pani Krištúfková v tlači priznala, že to urobila, ale plnú moc vraj podpísala pod fyzickým útokom zo strachu. Vieme, o čo ide, pani Krištúfková asi vie, prečo to povedala. Tak človek, ktorý je pred, so strachom podpíše plné moci a podobné veci, nedáva záruku na to, aby pod iným tlakom neprezrádzal štátne tajomstvo. To je dôvod, prečo to predkladáme. A ďalší dôvod, je tam veľa, veľa, veľa, najmä smrti ľudí, s ktorými pani Krištúfková žila, ale to sa tu nechcem o tom rozoberať.
Skryt prepis
 

Vystúpenie v rozprave 9.5.2018 13:27 - 13:29 hod.

Anton Hrnko Zobrazit prepis
Vážený pán predsedajúci, vážení kolegovia, dámy a páni, už niekoľkokrát v minulosti som sa vyjadril o tom, že výbory, ktoré majú dočinenia niečo s obranou, bezpečnosťou štátu, s tajnými službami a výbory, kde sa používajú klasifikované informácie, by mali byť špecializované, osobitné aj tým, že poslanci, ako v mnohých iných parlamentoch, ktorí chcú byť členmi tohto výboru, by mali mať previerky Národného bezpečnostného úradu. Toto je však hudba budúcnosti Pravdepodobne nebude politická vôľa, aby sa v tomto niečo zmenilo, ale myslím si, že napriek tomu by sme nemali na otázku kredibility, dôveryhodnosti a občianskej integrity niektorých ľudí zabúdať a do výborov, v ktorých sa riešia aj veci spojené so štátnym tajomstvom, resp. s jeho uchovávaním, by takíto ľudia nemali byť.
Ja viem, že je to citlivá otázka. Nechcem zachádzať hlboko do vecí, ktoré ma viedli k tomu, aby som predložil tento návrh a predpokladám, že do piatej, kým sa bude o tomto mojom návrhu hlasovať, osoba, ktorej sa to týka, si rozmyslí a sama kapituluje na členstvo v tomto výbore.
Ale napriek tomu podľa § 2 ods. 3 písm. b) zákona Národnej rady Slovenskej republiky č. 350/1996 Z. z. o rokovacom poriadku Národnej rady Slovenskej republiky podávam návrh na odvolanie poslankyne Petry Krištúfkovej z funkcie členky Osobitného kontrolného výboru Národnej rady Slovenskej republiky na kontrolu činnosti Vojenského spravodajstva. Týmto mojím návrhom dopĺňam bod A, tlač 978. Myslím si, že nebudem sa ďalej hlbšie zaoberať týmto mojím návrhom. Všetci tí, ktorí vedia, o čom hovorím, vedia, prečo by sa tak malo stať.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 23.3.2018 10:20 - 10:20 hod.

Anton Hrnko
Dovoľujem si pozvať členov výboru 10.30 do zasadačky výboru. Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 14.3.2018 11:33 - 11:33 hod.

Anton Hrnko
Zvolávam výbor pre obranu a bezpečnosť do miestnosti zasadacej na 13.00 hod. dnes. Ďakujem.
Skryt prepis