Videokanál poslanca

 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie

25.11.2016 o 12:44 hod.

Igor Janckulík

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Videokanál poslanca

Vystúpenie s faktickou poznámkou 10.2.2017 10:27 - 10:28 hod.

Igor Janckulík Zobrazit prepis
Vážený pán predsedajúci, kolegyne, kolegovia, ja som poslancom VÚC a v mnohom máš pravdu, Miro. Ja som išiel kandidovať za poslanca do VÚC preto, aby som pomohol regiónu, v ktorom žijem. A myslím si, že hlavne v oblasti zdravotníctva sa mi to aj podarilo. Podarilo sa mi zlepšiť podmienky pri zdravotnej starostlivosti. Ale určite predstavoval som si, že budem môcť pomôcť viac nášmu regiónu. Na VÚC-kach je to tiež o tom, či poslanec je v koalícii alebo v opozícii. Podľa mňa VÚC-ky by nemali byť až tak politicky riadené, no ale to asi ťažko zmeníme. Čo sa týka zrušenia VÚC-iek, myslím si, že je to trochu šité horúcou ihlou. Mala by sa zvoliť určitá postupnosť.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 28.11.2016 9:58 - 10:00 hod.

Igor Janckulík Zobrazit prepis
Ďakujem. Vážený pán predsedajúci, vážená pani ministerka, ktorej zároveň gratulujem k narodeninám, chcel by som podporiť tento pozmeňujúci návrh kolegu Krajčího, pretože keď sa už konečne prijíma tento zákon, ktorý by umožňoval prerozdelenie potravín po dobe minimálnej trvanlivosti charitatívnym organizáciám, čo som veľmi uvítal, odstráňme, prosím, aj zásadné prekážky, ktoré by bránili jeho reálnemu uplatňovaniu v praxi, aby sme nedospeli do štádia, že máme zákon, ktorý vyzerá dobre na papieri, ale v praxi sa uplatniť dá len ťažko.
Od mnohých ľudí, ktorí majú skúsenosti s usporiadavaním rôznych charitatívnych podujatí pre sociálne slabších, ale aj dobrovoľníckych akcií pre deti napríklad, počúvam, že takto nastavený zákon, ako máme u nás, ktorý podporuje nehorázne plytvanie s potravinami a je doslova až neľudský. A toto si nielenže nemôžeme dovoliť, ale ani nesmieme. Treba neustále zdôrazňovať, že by sa prerozdeľovali iba trvanlivé potraviny po uplynutí doby minimálnej trvanlivosti, bežné základné potraviny, napríklad ryža, cestoviny, čaje, múka, cukor a tak ďalej, ktoré keď sú štandardne skladované, čiže netreba na to zisťovať žiadne obzvlášť špeciálne podmienky, a ak nemajú nejak porušený obal, tak s tým nie je žiadny problém, čo sa týka nejakých zdravotných rizík. Spotrebiteľ bude informovaný, že dostáva takéto potraviny. Aj teraz každý nesieme vlastnú zodpovednosť za to, že skonzumujeme napríklad pri potravinách, ktoré sa rýchlo kazia, keď ich v domácich podmienkach alebo pri prevoze z obchodu zle uskladníme, tak môže dôjsť k pokazeniu, i keď výrobca tam garantuje istú dobu spotreby, ale, samozrejme, vieme si to odkontrolovať pohľadom alebo čuchom. To sú základné veci. Často ľudia... (Prerušenie vystúpenia časomerom.)
Skryt prepis
 

Vystúpenie 25.11.2016 12:44 - 12:46 hod.

Igor Janckulík Zobrazit prepis
Vážený pán predsedajúci, kolegyne, kolegovia, dovoľte mi, aby som prečítal spoločnú správu. Spoločná správa výborov o výsledku prerokovania návrhu rozpočtu Úradu pred dohľad nad zdravotnou starostlivosťou na roky 2017 až 2019 (tlač 290).
Predseda Národnej rady Slovenskej republiky pridelil návrh rozpočtu Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou výboru pre financie a rozpočet a výboru pre zdravotníctvo, ktoré zároveň určil ako gestorský výbor. Určené výbory prerokovali návrh rozpočtu Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou na roky 2017 až 2019 v stanovenom termíne. Vyjadrili súhlas s predloženým návrhom rozpočtu a odporučili Národnej rade Slovenskej republiky návrh rozpočtu Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou na roky 2017 až 2019 schváliť s tým, že príjmy na rok 2017 sa rozpočtujú vo výške 43 625-tisíc eur a výdavky vo výške 18 223-tisíc eur.
Výbor Národnej rady Slovenskej republiky pre zdravotníctvo ako gestorský výbor rokoval dňa 22. novembra 2016. Výbor na základe stanovísk výborov odporučil Národnej rade Slovenskej republiky návrh rozpočtu Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou na roky 2017 až 2019 schváliť.
Súčasť spoločnej správy je návrh uznesenia Národnej rady.
Ďakujem, pán predsedajúci, môžete otvoriť rozpravu.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 24.11.2016 9:38 - 9:39 hod.

Igor Janckulík Zobrazit prepis
Ďakujem. Vážený pán predsedajúci, vážený pán minister. Ďakujem, Miro, za vystúpenie. Ja som ťa počúval, aj keď som bol mimo rokovacej miestnosti, a musím ti dať za pravdu pri tvojom vystúpení ohľadom rýchlostných ciest. Keď chodím po regiónoch na Slovensku, tak zisťujem, žiaľ, žalostnú situáciu v týchto regiónoch. Ľudia už prestávajú veriť sľubom, ktoré sa stále dávajú, a, žiaľ, termíny výstavby sa nedodržujú. Mám jednu veľkú výhodu, že keď som nový poslanec a keď prídem do regiónov, tak to končí len vyhrážkami. Keby som túto prácu robil dlhšie, tak sa budem asi báť chodiť po týchto regiónoch, lebo ľudia už, žiaľ, neveria, ale dúfam, že sa to zmení. Chcem tento proces stransparentniť ohľadom rýchlostných ciest a byť nápomocný občanom v regiónoch. Ale, žiaľ, s jeden a pol človekom, čom mám pridelené, sa to ťažko bude robiť.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 23.11.2016 19:02 - 19:03 hod.

Igor Janckulík Zobrazit prepis
Ďakujem. Vážený pán predsedajúci, vážený pán minister, budem reagovať na dlhovú brzdu. Ja som nie jednoznačne za uvoľnenie tejto dlhovej brzdy, ale na druhej strane, keď cestujem po regiónoch ohľadom ciest a vidím doslova zúfalých ľudí, ktorí potrebujú cesty v týchto regiónoch, aby sa mohli rozvíjať, a štát im to sľubuje už niekoľko rokov a nič sa s tým stále nerobí, nestavia sa. V takomto prípade si viem predstaviť uvoľnenie tejto dlhovej brzdy, ale len na budovanie cestnej infraštruktúry, a to za prísne stanovených podmienok, aby sa tieto peniaze použili na prospech obyvateľov a nerozkradli sa. A, samozrejme, aby sa tieto peniaze uvoľnené z tejto dlhovej brzdy stavali tieto spomínané cesty za ceny, ako sa stavajú v Európe, a nie na Slovensku.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 7.9.2016 11:39 - 11:40 hod.

Igor Janckulík Zobrazit prepis
Ďakujem pekne.
Vážený pán predsedajúci, dovoľte mi, aby som sa vyjadril. Nič na tomto svete nie je ideálne, to určite vieme všetci. Ja som veľmi rád, že tento protischránkový zákon sa dostal na rokovanie do parlamentu, a verím, že bude aj schválený. Určite po nejakom čase sa zistí, že budú tam nejaké problémy, ktoré bude treba riešiť, ale myslím si, že je veľmi dobré, keď tento zákon prijmeme čím skôr a firmy s nejasnou štruktúrou musíme dať bokom.
Pani ministerke držím palce a verím, že tých 100-tisíc podpisov, vyše 100-tisíc podpisov, ktoré boli vyzbierané od občanov, nevyjdú nazmar.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 26.4.2016 11:04 - 11:06 hod.

Igor Janckulík Zobrazit prepis
Vážený pán podpredseda, vážení ministri, kolegyne, kolegovia, pán Matovič, ja nie som nikomu zaviazaný a ani nikomu nič dlžný. Vy kvôli oravskej R3 asi nemôžete ani spávať, čo ma na jednej strane teší, i keď teraz ste ju momentálne nespomenuli. Netreba zabúdať, pán Matovič, že v programovom vyhlásení sú aj rýchlostné cesty R2, R4, R7. Aj tam žijú ľudia, aj tam títo ľudia potrebujú strašne tieto cesty.
Minulý rok musela správa ciest uzatvoriť most v Podbieli, ktorý bol v havarijnom stave, a ľudia z regiónu, ktorí žijú na Orave, museli cestovať za prácou po poľných cestách tak ako v 50. rokoch. Ja viem, že vy máte diaľnicu domov, že vás to netrápi. Ale bol by som rád, keby ste prišli niekedy na dolnú Oravu a starostovia, obyvatelia Oravy určite by vám to vysvetlili. A pre týchto obyvateľov dolnej Oravy to bola priorita, aby tá rýchlostná cesta sa dobudovala.
Ale ako vidím, vy nás tu urážate, že sme sa niekomu zapredali, a obviňujete nás stále. Fakt, pozývam vás, príďte medzi týchto ľudí. Vysvetlia vám to a dúfam, že zmeníte názor.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 20.4.2016 10:05 - 10:06 hod.

Igor Janckulík Zobrazit prepis
Vážený pán podpredseda, kolegyne, kolegovia, Erika, Erika, som veľmi rád, že tvoje vystúpenie nebolo útokom na SIEŤ. Včera tvoj kolega z Trnavy pán Matovič, ktorý mi nevie prísť na meno a volá ma pán z Oravy, pritom dobre vie, ako sa volám, má moje telefónne číslo, lebo po voľbách mi vypisoval esemesky, aby som nešiel s koalíciou, a povedal, že som sa zapredal kvôli R3, kvôli rýchlostnej ceste na Orave. A dobre vieš, Erika, že R3 je na dolnej Orave. Ja bývam na hornej Orave a po tejto ceste možno ja pôjdem jedenkrát za rok. Takže ja to robím pre ľudí, lebo viem, že tí ľudia to strašne potrebujú. Ale som veľmi rád, že máme spoločné ciele pre zlepšenie života na Orave, v regióne Orava. A ja som išiel aj preto do politiky, aby sme zlepšili podmienky na život v regiónoch Oravy.
Ďakujem.
Skryt prepis