Videokanál poslanca

 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

5.12.2017 o 16:09 hod.

doc. Mgr. art.

Dušan Jarjabek

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Videokanál poslanca

Vystúpenie s faktickou poznámkou 6.2.2018 16:12 - 16:13 hod.

Dušan Jarjabek Zobrazit prepis
Ďakujem pekne za slovo, pán predsedajúci. Pán poslanec Pčolinský, ja vám celkom teraz nerozumiem, čo ste to hovorili, preto lebo vy ste tuná vystupovali ako zarytý východniar, ale ak sa nemýlim, tak na našom aute je taká značka, že BL. Však? A ja teraz neviem, že či vy ste ako východniar v Bratislave alebo Bratislavčan na východe alebo ako to je vlastne s vami, lebo bijete sa tu do pŕs ako východniar, ale prvý ste z toho východu zdupkali. Tak ako je to vlastne s nami ? To len skutočne by som strašne rád vedel preto, lebo mám taký pocit, že vodu kážete a víno pijete. Alebo opačne?
Skryt prepis
 

Uvádzajúci uvádza bod 1.2.2018 16:12 - 16:12 hod.

Dušan Jarjabek
Ďakujem veľmi pekne. Odpoveď pani poslankyni je veľmi jednoduchá. Pán kandidát Blaha je otcom pána poslanca Blahu. Hovorím to veľmi otvorene a korektne, dali sme si tieto veci aj preveriť právnikmi. Právnici tvrdia, že nie je to v žiadnom rozpore s prijatou zákonnou normou, takže asi toľko.
Ďakujem pekne.
Skryt prepis
 

Uvádzajúci uvádza bod 1.2.2018 16:07 - 16:10 hod.

Dušan Jarjabek Zobrazit prepis
Ďakujem veľmi pekne za slovo, pán predseda, pán podpredseda Národnej rady. Dámy a páni, dovoľte, aby som vás informoval o správe Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre kultúru a médiá k návrhu na voľbu člena Rady pre vysielanie a retransmisiu. Máme to, ako už povedal pán podpredseda, pod tlačou 841.
Člen Rady pre vysielanie a retransmisiu pán profesor Mojmír Mamojka oznámil listom, že, 14. decembra 2017 predsedovi Národnej rady Slovenskej republiky, že podľa § 9 ods. 1 písm. b) zákona č. 308/2000 Z. z. o vysielaní a retransmisii a o zmene zákona č. 195/2000 Z. z. o telekomunikáciách v znení neskorších predpisov sa vzdáva funkcie člena rady.
Predseda Národnej rady Slovenskej republiky sa listom č. 784/2017 z 19. decembra 2017 obrátil na predsedov všetkých poslaneckých klubov, profesijné a občianske združenia pôsobiace v oblasti kultúry, periodickej tlače a ostatných prostriedkov verejných informácií, aby v určenej lehote predložili Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre kultúru a médiá návrhy kandidátov na člena rady.
Výbor dostal tieto návrhy kandidátov na doplnenie rady, budem čítať bez titulov: Pán Peter Alakša, pán Milan Blaha, pán Dušan Budzak, pán Ján Dianiška a pán Ján Ikrényi.
Výbor Národnej rady Slovenskej republiky pre kultúru a médiá posúdil predložené návrhy kandidátov na voľbu člena Rady pre vysielanie a retransmisiu a konštatoval, že všetci kandidáti spĺňajú požadované náležitosti a predložené návrhy sú v súlade s kritériami uvedenými podľa § 7 zákona č. 308/2000 Z. z. o vysielaní a retransmisii a o zmene zákona č. 195/2000 Z. z. o telekomunikáciách v znení neskorších predpisov.
Výbor Národnej rady Slovenskej republiky pre kultúru a médiá po zvážení týchto skutočností v prijatom uznesení č. 83 z 30. januára 2018 vyslovil súhlas s návrhom na voľbu člena Rady pre vysielanie a retransmisiu, pod tlačou 841, a odporúča Národnej rade Slovenskej republiky, aby
a) konštatovala, že v zmysle § 9 ods. 1 písm. b) zákona č. 308/2000 Z. z. o vysielaní a retransmisii a o zmene zákona č. 195/2000 Z. z. o telekomunikáciách v znení neskorších predpisov skončilo dňom 13. decembra 2017 funkčné obdobie pánovi profesorovi Mojmírovi Mamojkovi,
b) je potrebné zvoliť jedného člena rady, aby Rada pre vysielanie a retransmisiu mala deväť členov podľa § 6 ods. 1 zákona č. 308/2000 Z. z. o vysielaní a retransmisii a o zmene zákona č. 195/2000 Z. z. o telekomunikáciách v znení neskorších predpisov.
2. Zvolila podľa § 6 ods. 1 a § 8 ods. 3 zákona č. 308/2000 Z. z. o vysielaní a retransmisii a o zmene zákona č. 195/2000 Z. z. o telekomunikáciách v znení neskorších predpisov jedného člena Rady pre vysielanie a retransmisiu na obdobie do 16. februára 2023.
3. Uskutočnila opakovanú voľbu v prípade, že nebude zvolený jeden člen z navrhovaných kandidátov. Do opakovanej voľby postupujú dvaja kandidáti, ktorí získali najvyšší počet hlasov. Pri rovnosti počtu hlasov postupujú všetci kandidáti, ktorí majú rovnaký počet hlasov.
Pán podpredseda, ďakujem pekne, skončil som, otvorte, prosím, rozpravu k tomuto bodu.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 6.12.2017 1:46 - 1:47 hod.

Dušan Jarjabek Zobrazit prepis
Ďakujem pekne, za slovo, pán predsedajúci. Ja len veľmi krátko. Skutočne sa treba poďakovať, pán poslanec Číž, za múdre slová na záver tejto schôdze a tešiť sa, že takúto hlúpu schôdzu už nikto nezvolá. V prípade, že by sa ctená opozícia nepoučila a predsa len pokračovala v tejto hlúpej hre, tak dopadne podobne ako dnes. Trápny výbuch. A bola to pre nás všetkých jedna obrovská strata času bez ohľadu na to, či sme z opozície, alebo z koalície. Takže škoda.
A, pán poslanec Číž, ešte raz veľmi pekne ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 5.12.2017 21:28 - 21:29 hod.

Dušan Jarjabek Zobrazit prepis
Ďakujem pekne, pán predsedajúci. Ja sa chcem poďakovať Erikovi Tomášovi za ten iný pohľad z druhej strany, ale aj za tie materinské city voči Matovičovi. Hm, nepomôže. Nepomôže.
Je to pohľad z druhej strany, ktorý, keď tuná zaznie, budí veľkú nevôľu tých, ktorí túto schôdzu chceli zvolať a sa im absolútne vymkla z rúk. Oni v tej chvíli tu sedia, ja som ich takýchto zarazených ešte nevidel. Oni tak sedia, pozerajú dopredu a vlastne rozmýšľajú nad tým, čo vlastne spôsobili a ako sa to v tejto chvíli točí všetko proti nim. Lebo táto blbosť, čo ste si vymysleli, kedy nás už tu mučíte vše tým, že tu musíme sedieť, to sa inak nedá brať, inak ako s humorom, ale s takým gogoľovským, viete, ak vám to niečo hovorí.
Lebo toto je naozaj, toto je tak hlúpa schôdza, ktorú to s odôvodneniami, už vám to povedal premiér, už vám to povedal minister, teraz to zopakoval Erik Tomáš, mnohí tuná vo faktických poznámkach vlastne vám takto zoči-voči hovoria, akú hlúposť ste spravili, a otáča sa to všetko proti vám. Vy nemáte už jeden jediný argument, o ktorom by tuná nebola reč. Predviedol to absolútne minister vnútra, ktorý vám vždy po vašom každom vystúpení vystúpil a vždy vám vyvrátil tie vaše nezmysly.
Tak čo ešte chcete? Skloňte hlavu a vypoklonkujte sa odtiaľto preč a povedzte si, že, prepáčte, no, nevyšlo nám to, hej, a v tento adventný čas o to viacej. Veď zdravý rozum vám musí hovoriť, že ste totálne túto schôdzu prehrali.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 5.12.2017 20:59 - 20:59 hod.

Dušan Jarjabek
Ďakujem pekne, pani predsedajúca. Dávam procedurálny návrh, aby sme hlasovali o výmene predsedajúcej schôdze. Ako dôvod, každý môžeme mať niekedy slabší deň, slabší večer. Pani podpredsedkyňa evidentne nezvládava túto schôdzu, preto ešte raz opakujem, dávam procedurálny návrh, aby sme hlasovali o zmene predsedajúceho schôdze. Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 5.12.2017 20:26 - 20:27 hod.

Dušan Jarjabek Zobrazit prepis
Ďakujem pekne za slovo, pán predsedajúci. Dámy a páni, dovoľte, aby som zareagoval na túto predstieranú kultivovanosť a starostlivosť o SMER, ktorá je skutočne až úplne dojemná.
Táto pani, keď sa pozabudne, hovorí o nesvojprávnej bande poslancov SMER-u, ktorá by mala vrátiť občianske preukazy.
Táto pani, keď sa pozabudne, hovorí otvorene o tom, ako pohŕda ľuďmi, a mohol by som pokračovať aj vecami, ktoré už som v tomto parlamente povedal.
Čiže neďakujem za tento príspevok. A musím úplne otvorene povedať, hoc je mi to ľúto, pre mňa to, čo sme práve počuli, je Matovič v sukni a dúfam, že som nikoho neurazil, ani pána Matoviča, určite som to nechcel a nebolo to mojím úmyslom.
Ďakujem za pozornosť.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 5.12.2017 18:20 - 18:22 hod.

Dušan Jarjabek Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo, pani podpredsedkyňa. (Povedané so smiechom.)
Opäť jedna hlúpa, zbytočná, trápna schôdza, ktorá nič nevyrieši. Všetci to veľmi dobre vieme, vie to aj opozícia, vie to aj koalícia. Minister vnútra odvolaný nebude, keby ste náhodou nevedeli a veľmi vás to prekvapilo, takže nebude. Sedíme tu úplne zbytočne. Budeme tu sedieť ešte 5 alebo 6 hodín ďalších.
Ale predsa tá schôdza nie je až taká zbytočná preto, lebo neuveriteľným spôsobom mňa a mojich kolegov táto schôdza zbližuje a utužuje vzťahy v rámci koalície. Čo je výborné. Čo je výborné.
Jediný, ktorý si odnesie odtiaľto jednu politickú modrinu na čele, že sa možno už z nej možno aj nespamätá, je pán poslanec Rajtár, o ktorom tu tiež bola reč pred chvíľou, preto, lebo doteraz nevysvetlil, koľko odstal ten jeho asistent za to, že spôsobil tú blbosť v tej banke, že z nej spravil ten drevený dom, do ktorej už v podstate každý má problém chodiť. Ale to bude ten jediný, hej.
Ostatné stojí za nič a viete to všetci tuná, ako sedíte.
Čiže treba sa ospravedlniť občanom, mali by to urobiť tí, ktorí podpísali túto nezmyselnú schôdzu, že opäť strácajú čas s nami a opäť sa musia pozerať na tieto hlúposti zo strany opozície preto, lebo naozaj je to blbosť.
Ale aspoň vieme, čo by sa stalo, keby sa takíto ľudia dostali k moci, čo sa, dúfam, dlho, dlho, dlho nestane.
Prajem vám všetkým príjemné Vianoce.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 5.12.2017 16:09 - 16:11 hod.

Dušan Jarjabek Zobrazit prepis
Ďakujem pekne za slovo. Viete, ja by som to s tým pánom Rajtárom takto všetko nezľahčoval. Toto, čo tuná zaznelo, to sú naozaj veľmi vážne veci. Ak len polovica z toho je pravda, čo tu zaznelo, a zaznelo toho tuná teda pekne veľa, tak by sa mal pán Rajtár ospravedlniť v prvom rade svojim voličom, opozícii aj koalícii, všetkým poslancom, že tuná ešte má tú drzosť sedieť, a vzdať sa poslaneckého mandátu.
Neodpovedal na základné otázky: Naviedol svojho asistenta na to, aby spáchal trestný čin? A ak je to tak, čo dostal tento asistent od pána Rajtára za to, že spáchal tento trestný čin, ak toto všetko je pravda, čo tu zaznelo?
Toto by ma veľmi zaujímalo, pretože toto je kauza ako hrom! A s tou kauzou by sme sa mali zaoberať v tomto, v tejto Národnej rade preto, lebo zneužiť banku, takýmto spôsobom urobiť z bankovej inštitúcie jeden nedôveryhodný barák, no tak to sa ešte skutočne nepodarilo nikomu.
No, viete, a vypočuli sme si tuná veľmi veľa zaujímavých vecí o tzv. tieňovej vláde. A keby to bolo z rokovacieho poriadku možné, určite, a bola by to desná sranda, to vám garantujem, by som dal návrh na odvolanie tieňovej vlády aj s tými tzv. pánmi, čo v tej tieňovej vláde akože sedia. Návrh na odvolanie tieňovej vlády tu ešte nebolo.
Takže prajem príjemný deň.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 5.12.2017 14:24 - 14:25 hod.

Dušan Jarjabek Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo, pán predsedajúci. Pán poslanec Rajtár, mňa naozaj zo všetkého najviac zaujalo z toho, čo ste vy hovorili, ako obhajujete niekoho, kto zneužil bankové tajomstvo. To predsa nemôžete myslieť vážne! Môžete to myslieť vážne v tom prípade, ak ste mu vy osobne ako poslanec a jeho v podstate nadriadený dali na to príkaz. Ale potom ste spravili čosi, čo nemá obdobu, a vy tu skutočne nemáte právo ani sedieť preto, lebo vy ste znehodnotili banku. Vy ste znehodnotili dôveru jednej banky, do ktorej by si už nikto po takomto čine, za ktorý vy ste zodpovedný, lebo ho obhajujete, nevložil ani deravé topánky.
Pán poslanec Rajtár, nemôžete obhajovať, skutočne nemôžete obhajovať čosi, čo sa prieči absolútnemu zmyslu vstupu do súkromia, nech by bol akýkoľvek.
Obhajujete to preto, a pýtam sa to znovu, lebo vy ste na to dali príkaz svojmu asistentovi, ktorého teraz musíte kryť?
Skryt prepis