Videokanál poslanca

 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

26.3.2018 o 11:38 hod.

Ing. PhD.

Katarína Cséfalvayová

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Videokanál poslanca

Vystúpenie s faktickou poznámkou 15.5.2018 14:17 - 14:18 hod.

Katarína Cséfalvayová Zobrazit prepis
Ďakujem pekne, pán poslanec Klus, za vašu faktickú poznámku, za váš komentár. Chcela som hlavne povedať, že oceňujem, že strana Sloboda a Solidarita aspoň predstavila program a máme sa o čom baviť. Verím, že sa stretneme pri diskusii a pri hľadaní toho najmenšieho spoločného menovateľa, toho, ako by sa Slovensko malo postaviť vôbec k ďalšej európskej debate. A teda minimálne strana Sloboda a Solidarita na rozdiel od niektorých ostatných strán, ktoré či už otvorene sa stavajú proti, alebo nemajú názor, ako napríklad OĽANO, teda minimálne tento názor má a ja dúfam, že aj iné strany ho prejavia, že budeme vedieť konštruktívne, na základe konštruktívneho a férového prístupu ďalej diskutovať a rozvíjať budúcnosť Slovenska v Európskej únii.
Ďakujem pekne.
Skryt prepis
 

Vystúpenie v rozprave 15.5.2018 14:02 - 14:11 hod.

Katarína Cséfalvayová Zobrazit prepis
Ďakujem pekne. Vážený pán predsedajúci, vážené panie poslankyne, páni poslanci, vážený pán minister, máme na stole viaceré správy, ktoré sa venujú zahraničnej a európskej politike Slovenskej republiky v zložitom období, ktoré prežíva Európa aj svet.
Som rada, že správa o plnení úloh zahraničnej a európskej politiky konštatuje, že priority našej zahraničnej a európskej politiky ostávajú v tomto zložitom prostredí nezmenené. V uplynulom roku sa realizovali v súlade s programovým vyhlásením vlády na roky 2016 až 2020.
Chcem oceniť na tomto mieste aj zahraničnopolitické vyjadrenia pána predsedu vlády Petra Pellegriniho po jeho nástupe do funkcie. Teší ma, že zmena na poste predsedu vlády ani na moment nespochybnila náš zahraničnopolitický kurz.
Rovnako dôležité tiež je, že Slovenská republika v roku 2017 jasne deklarovala záujem participovať na pokračovaní integračných procesov v rámci Európskej únie tam, kde je to pre Slovenskú republiku prospešné a v súlade s jej záujmami. V tomto kontexte Slovenská republika pristúpila k stálej štruktúrovanej spolupráci Európskej únie v oblasti bezpečnosti a obrany.
Európska únia bude rešpektovanejším globálnym hráčom a bude silnejšia, keď bude k bezpečnostným hrozbám pristupovať jednotne.
Chcem tiež oceniť pomoc Slovenska v boji s migráciou. Keď sme sa prihlásili k európskym riešeniam problémom migrácie prostredníctvom mimoriadneho príspevku do Núdzového zvereneckého fondu Európskej únie pre stabilitu a riešenie príčin nelegálnej migrácie a vysídlených osôb v Afrike vo výške 1 mil. eur. Všetci tí, ktorým sa táto suma zdá priveľká, by si mali uvedomiť, že každé euro vynaložené v súčasnosti nám môže ušetriť desiatky eur v budúcnosti a že ich investujeme do bezpečnosti našich vlastných občanov.
Za nesmierne dôležité v súvislosti s migráciou tiež považujem zachovanie a upevnenie schengenského systému. Slovensko by malo podporovať všetky aktivity smerujúce k posilneniu vonkajšej ochrany hraníc spoločnými silami EÚ a prijatie takých opatrení, ktoré by zamedzili k svojvoľnému obnovovaniu hraničných kontrol vnútri schengenského priestoru zo strany jednotlivých členských štátov, tak ako sa to deje v súčasnosti.
Správa o plnení úloh zahraničnej politiky Slovenskej republiky sa zaoberá na rozdiel od Programového vyhlásenia vlády aj Ruskou federáciou. V súvislosti s Ruskom možno nie vždy vieme promptne zareagovať, ale oceňujem, že ministerstvo zahraničných vecí konštatuje, že limitujúcim faktorom v rozvoji bilaterálnej spolupráce zostáva anexia Krymu a destabilizácia situácie na Donbase a s tým spojené sankčné opatrenia Európskej únie voči Ruskej federácie.
V tejto súvislosti je tiež dôležité konštatovanie o tom, že Ukrajina je našim susedom a nesmierne významným záujmom Slovenskej republiky je udržanie jej suverenity a teritoriálnej integrity. Slovenská republika zachovávala pozíciu založenú na odsúdení anexie Krymu a destabilizácie Donbasu. Uznávame európske ašpirácie Kyjeva a jeho snahu o politickú asociáciu, hospodársku integráciu s Európskou úniou. Odsúdenie anexie Krymu a destabilizácie Donbasu by slovenská diplomacia a politici mali robiť pri každej možnej príležitosti. Nielen preto, že Ukrajina je našim priamym susedom, ktorý má európskej integračné ambície, ale najmä preto, že aj v našej histórii máme bohatú skúsenosť so svojvôľou agresívnych veľmocí pri ukrajovaní z nášho územia.
Za najdôležitejšie pre našu budúcnosť však považujem to, ako bude vyzerať budúca Európska únia, aby bola pružnejšia, akcieschopnejšia a mala silnejšie slovo vo svete. Dlhodobo hovorím, že v Európskej únii nebude priestor pre čiernych pasažierov. Myslím tým najmä štáty, ktoré chcú požívať výhody, vyberať si hrozienka, ale odmietajú pomôcť tam, kde si to solidarita vyžaduje. Potvrdzuje to aj príprava nového rozpočtu a postoje niektorých členských štátov. Tí, čo odmietajú pre Slovensko užšiu spoluprácu, nepredstavujú podľa môjho názoru žiadnu zmysluplnú alternatívu. Vezú sa na populárnej vlne, nemajú však žiaden plán a podľa mňa ani najmenšiu predstavu o tom, čo by sme robili, ak by sme zostali mimo. Už sme videli, ako rýchlo sa rozutekali tí, ktorí najvehementnejšie presadzovali brexit.
Ja osobne vidím až štyri dôvody, resp. skupiny dôvodov, prečo treba pokračovať v hlbšej integrácii do Európskej únie. Sú to geopolitické a bezpečnostné dôvody, ďalej ekonomické dôvody, ochrana liberálnej demokracie a v neposlednom rade aj spoločenské benefity, ako voľný pohyb osôb, či možnosť študovať pre našich mladých v rámci programu Erasmus kdekoľvek v Európe a mimo nej. V minulosti existovala na otázkach zahraničnopolitickej orientácie až na pár výnimiek zhoda medzi koalíciou a opozíciou. Dnes to, bohužiaľ, tak celkom nie je. Dovolím si povedať, že v proeurópskych stanoviskách je MOST - HÍD dnes jedinou stranou, ktorá ich skutočne dôsledne presadzuje, hoci to možno nie je vždy populárne, a nepomáha si zbieraním politickým bodov nadávaním na zlý Brusel, či našich spojencov. A práve to ma viedlo aj k tomu, že som minulý týždeň do tejto politickej strany vstúpila a aktívne sa zapojila do prác na jej európskom programe, pretože celá programová debata o Európskej únie je niečo, čo nám najmä v tomto dynamickom a pre budúcnosť Európy dôležitom období veľmi chýba.
Doteraz európsky program predstavila minulý rok strana Sloboda a Solidarita, ktorej názor rešpektujem, vrátane niektorých jeho euroskeptických odtieňov. Oceňujem otvorenosť. MOST - HÍD už čoskoro predstaví program, ktorý bude proeurópsky, pretože som presvedčená, že táto orientácia je základným národnoštátnym aj geopolitickým záujmom Slovenska. V MOST-e - HÍD chceme, aby bolo Slovensko dobre pripraveným a konštruktívnym partnerom v debate pri hľadaní odpovedí na aktuálne výzvy, ktoré stoja pred Európou, a to aj v politicky senzitívnych debatách, ako napr. o budúcnosti menovej únie, spoločnej daňovej politike, riešením migrácie či globálnych environmentálnych tém. Treba sa k tomu postaviť oveľa zodpovednejšie ako doteraz z dôvodu, že sme svedkami rôznych rozvratných trendov, spochybňovania nášho členstva v Európskej únii a v NATO, ako aj liberálnodemokratických hodnôt. Na tieto účely sú zneužívané aj nové informačné kanály, najmä internet a sociálne siete. Tieto fenomény majú schopnosť rozložiť našu spoločnosť, ako aj celú Európsku úniu. Je našou povinnosťou preto im čeliť so všetkými nástrojmi ktoré majú štáty aj Európska únia k dispozícii.
Je rok pred voľbami do Európskeho parlamentu, kde mávame dlhodobo najnižšiu účasť zo všetkých členských štátov, hoci členstvo v EÚ paradoxne našťastie podporuje drvivá väčšina našich spoluobčanov. Boli to vždy najmä politické strany, ktorým sa pripisovala zodpovednosť za nízku účasť. Tá je nielen zlou vizitkou a zdrojom kritiky pre naše médiá, ale aj problémom pre autoritu a legitimitu našich zvolených europoslancov. Zvýšenie volebnej účasti pri voľbách do Európskeho parlamentu by malo byť v záujme všetkých politických strán, a je teda najvyšší čas zaoberať sa tým, čo spoločne vieme urobiť pre vyššiu účasť pri zachovaní demokratických pravidiel a všetkých aspektov férovej politickej súťaže.
Zvlášť by som v tomto kontexte chcela oceniť iniciatívu Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky, ktoré znova spustilo diskusiu o Európskej únii v rámci Národného konventu o EÚ. Som presvedčená, že práve aktívna diskusia s mladými ľuďmi i širšou verejnosťou je nástrojom, ako zvyšovať povedomie o Európskej únii, prínosom nášho členstva a zároveň bojovať proti dezinformačným kampaniam, ktorým sa u nás, bohužiaľ, tak darí.
Spoločenskú diskusiu však musí sprevádzať i tá politická. Je preto najvyšší čas zamyslieť sa nad hľadaním spoločných platforiem pre formovanie postojov v európskych záležitostiach i na úrovni politických strán. Už nie sme v roku 2004, keď v tom najzásadnejšom bola zhoda naprieč politickým spektrom. No myslím, že o to intenzívnejšie by sme mali začať hľadať najmenší spoločný menovateľ našich postojov k EÚ a k ďalšej integrácii. Je to dôležité pre krajinu. Sme malým štátom, ale jednotná reprezentácia a konzistentné postoje nám môžu pomôcť posilňovať postavenie spoľahlivého a rešpektovaného partnera. To posilní silu hlasu Slovenska pri spoločnom európskom stole na všetkých úrovniach, aj v europarlamente. A potom nech už je to súťaž vízií, osobností a programov. Účasť na eurovoľbách nezvýšime, ak kampaň bude o neustálych útokoch, očierňovaní, vyhrážkach, na čo sme si už, bohužiaľ, pri slovenskej politike v posledných rokoch asi zvykli. V prípade Európskej únie však potrebujeme programovú, zmysluplnú debatu a budem rada, keď väčšina politických strán na nej bude participovať najmä svojimi postojmi a programom.
Slovenská republika potrebuje, aby sme v otázkach zahraničnej politiky a európskych záležitostí prekonávali vnútropolitické zákopy a bariéry a hľadali spoločnú cestu v záujme ľudí.
Ďakujem pekne.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 15.5.2018 11:30 - 11:30 hod.

Katarína Cséfalvayová
Ďakujem pekne. Pripomínam členom zahraničného výboru, že rokovanie výboru sa uskutoční dnes o 12.05 hod. v miestnosti európskeho výboru. Ďakujem pekne.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 15.5.2018 11:03 - 11:04 hod.

Katarína Cséfalvayová Zobrazit prepis
Ďakujem pekne, pán predsedajúci. Ja by som chcela reagovať, pani poslankyňa, na to, čo ste povedali k viacročnému finančnému rámcu novému, a konkrétne, že kohézny fond bude významne krátený vinou tejto vlády. Tak by som vás chcela opraviť, že, naopak, práve aj vďaka tejto politickej reprezentácii a vďaka úspešnému predsedníctvo Slovenska v Rade Európskej únie máme vôbec pokračovanie kohéznych fondov v podobe nenávratných finančných prostriedkov, tak ako ich poznáme teraz, pretože pôvodným plánom a dlhodobým plánom Európskej komisie a Európskej únie bolo od roku 2021 poskytovať už len návratné finančné prostriedky, takže by Slovenská republika dostávala len pôžičky, ktoré by musela vracať, takto bude dostávať kohézne fondy. A je to práve aj zásluhou tejto vlády a tejto politickej reprezentácie. Takže by som vás chcela poprosiť, aby sme zasadzovali veci do takého kontextu férovo, do akého patria.
Ďakujem pekne.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 26.3.2018 11:38 - 11:39 hod.

Katarína Cséfalvayová Zobrazit prepis
Ďakujem pekne. Pán poslanec Klus, tu v niektorých veciach s vami dokážem súhlasiť. Chcela by som však v tomto kontexte zdôrazniť, že programové vyhlásenie tejto vlády na rozdiel od prípadného programového vyhlásenia akejkoľvek inej vlády, ktorá by na Slovensku vznikla aj za účasti strany Sloboda a Solidarita, jasne deklaruje proeurópske a protransatlantické smerovanie a ukotvenie zahraničnej politiky Slovenskej republiky a podľa toho sa Slovenská republika aj správa, čo je v tejto chvíli najpodstatnejšie. Ďakujem.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s procedurálnym návrhom 23.3.2018 10:20 - 10:20 hod.

Katarína Cséfalvayová
Ďakujem pekne. Zvolávam členov zahraničného výboru ihneď do miestnosti č. 183.
Skryt prepis
 

Vystúpenie 1.2.2018 18:07 - 18:12 hod.

Katarína Cséfalvayová Zobrazit prepis
Zápisnica o výsledku tajného hlasovania o návrhu na voľbu člena Rady pre vysielanie a retransmisiu, ktoré sa konalo 1. februára 2018.
Na tajné hlasovanie o návrhu na voľbu člena Rady pre vysielanie a retransmisiu bolo vydaných a poslanci si osobne prevzali 130 hlasovacích lístkov, teda na voľbe bolo prítomných 130 poslancov.
Po vykonaní tajného hlasovania overovatelia Národnej rady Slovenskej republiky spočítali hlasy a zistili, že v tajnom hlasovaní o návrhu na voľbu člena Rady pre vysielanie a retransmisiu všetci poslanci odovzdali hlasovacie lístky. Zo 130 odovzdaných hlasovacích lístkov bolo 16 neplatných a 114 platných.
Podľa platných hlasovacích lístkov overovatelia zistili, že:
– za Petra Alekšu hlasovali 2 poslanci, proti 68 hlasov, zdržalo sa hlasovania 44 poslancov,
– za Milana Blahu hlasovalo 43 poslancov, proti hlasovalo 45 poslancov, zdržalo sa hlasovania 26 poslancov,
– za Dušana Budzaka hlasovali 3 poslanci, proti hlasovalo 70 poslancov, zdržalo sa 41 poslancov,
– za Jána Dianišku hlasovali 2 poslanci, proti hlasovalo 72 poslancov, hlasovania sa zdržalo 40 poslancov,
– za Jána Ikrényiho hlasovalo 27 poslancov, proti hlasovalo 52 poslancov, hlasovania sa zdržalo 35 poslancov.
Na voľbu člena Rady pre vysielanie a retransmisiu je potrebný súhlas nadpolovičnej väčšiny prítomných poslancov.
Overovatelia konštatujú, že v tajnom hlasovaní za člena Rady pre vysielanie a retransmisiu nebol zvolený žiaden z navrhovaných kandidátov.
Keďže člen rady nebol zvolený, vykoná sa opakovaná voľba, do ktorej postupujú dvaja kandidáti, ktorí získali najvyšší počet hlasov, teda Milan Blaha a Ján Ikrényi.
Overovatelia poverujú svojho člena Katarínu Cséfalvayovú oznámiť výsledok hlasovania Národnej rade Slovenskej republiky.

(Výsledky tajného hlasovania o návrhu na voľbu kandidátov na člena Regulačnej rady, tlač 842.)

Zápisnica o výsledku tajného hlasovania o návrhu na voľbu kandidátov na člena Regulačnej rady, ktoré sa konalo 1. februára 2018, nová voľba.
Na tajné hlasovanie o návrhu na voľbu kandidátov na člena Regulačnej rady bolo vo voľbe vydaných a poslanci si osobne prevzali 130 hlasovacích lístkov, teda na voľbe bolo prítomných 130 poslancov.
Po vykonaní tajného hlasovania overovatelia Národnej rady Slovenskej republiky spočítali hlasy a zistili, že v tajnom hlasovaní o návrhu na voľbu kandidátov na člena Regulačnej rady všetci poslanci odovzdali hlasovacie lístky. Zo 130 odovzdaných hlasovacích lístkov bolo 15 neplatných a 115 platných.
Podľa platných hlasovacích lístkov overovatelia zistili, že
– za Ľubomíra Blaška hlasovalo 29 poslancov, proti 59 poslancov, zdržalo sa hlasovania 27 poslancov,
– za Jána Ďuriša hlasovalo 58 poslancov, proti hlasovalo 41 poslancov, hlasovania sa zdržalo 16 poslancov,
– za Ivana Galbičku hlasovalo 58 poslancov, proti hlasovalo 41 poslancov, hlasovania sa zdržalo 16 poslancov,
– za Eduarda Hulíka hlasovalo 10 poslancov, proti 64 poslancov, hlasovania sa zdržalo 41 poslancov,
– za Milana Jarása hlasovalo 6 poslancov, proti hlasovalo 67 poslancov, zdržalo sa hlasovania 42 poslancov,
– za Jozefa Mihalčina hlasovalo 15 poslancov, proti 70 poslancov, hlasovania sa zdržalo 30 poslancov.
Na voľbu kandidátov na člena Regulačnej rady je potrebný súhlas nadpolovičnej väčšiny prítomných poslancov.
Overovatelia konštatujú, že v tajnom hlasovaní za kandidátov na člena Regulačnej rady nebol zvolený žiaden z navrhovaných kandidátov.
Keďže nebol zvolený požadovaný počet kandidátov, vykoná sa opakovaná voľba, do ktorej postupujú všetci nezvolení kandidáti.
Overovatelia poverujú svojho člena Katarínu Cséfalvayovú oznámiť výsledok hlasovania Národnej rade Slovenskej republiky.

(Výsledky hlasovania o návrhu na voľbu člena Súdnej rady Slovenskej republiky, tlač 843.)

Do tretice zápisnica o výsledku tajného hlasovania o návrhu na voľbu člena Súdnej rady Slovenskej republiky.
Na tajné hlasovanie o návrhu na voľbu člena Súdnej rady Slovenskej republiky bolo vydaných a poslanci si osobne prevzali 130 hlasovacích lístkov, teda na voľbe bolo prítomných 130 poslancov.
Po vykonaní tajného hlasovania overovatelia Národnej rady Slovenskej republiky spočítali hlasy a zistili, že v tajnom hlasovaní o návrhu na voľbu člena Súdnej rady Slovenskej republiky všetci poslanci odovzdali hlasovacie lístky. Zo 130 odovzdaných hlasovacích lístkov bolo 15 neplatných.
Zo 115 platných hlasovacích lístkov overovatelia zistili, že
– o návrhu na voľbu Michala Mišíka za člena Súdnej rady Slovenskej republiky hlasovalo za 66 poslancov, proti 40 poslancov, hlasovania sa zdržalo 15 poslancov.
Na voľbu člena Súdnej rady Slovenskej republiky je potrebný súhlas nadpolovičnej väčšiny prítomných poslancov.
Overovatelia konštatujú, že v tajnom hlasovaní bol za člena Súdnej rady Slovenskej republiky zvolený Michal Mišík.
Overovatelia poverujú svojho člena Katarínu Cséfalvayovú oznámiť výsledok hlasovania Národnej rade Slovenskej republiky.
Ďakujem, pán predsedajúci, skončila som.
Skryt prepis
 

12.12.2017 18:07 - 18:16 hod.

Katarína Cséfalvayová Zobrazit prepis
Ďakujem pekne za slovo. Zápisnica o výsledku tajného hlasovania o návrhu na voľbu člena Súdnej rady Slovenskej republiky, ktoré sa konalo 12. decembra 2017.
Na tajné hlasovanie o návrhu na voľbu člena Súdnej rady Slovenskej republiky bolo vydaných a poslanci si osobne prevzali 133 hlasovacích lístkov, teda na voľbe bolo prítomných 133 poslancov. Po vykonaní tajného hlasovania overovatelia Národnej rady Slovenskej republiky spočítali hlasy a zistili, že v tajnom hlasovaní o návrhu na voľbu Súdnej rady Slovenskej republiky všetci poslanci odovzdali hlasovacie lístky. Zo 133 odovzdaných hlasovacích lístkov bolo 5 neplatných.
Zo 128 platných hlasovacích lístkov overovatelia zistili, že o návrhu na voľbu Allana Böhma za člena Súdnej rady Slovenskej republiky hlasovalo za 30 poslancov, proti 54 poslancov, hlasovania zdržalo sa 44 poslancov.
Na voľbu kandidátov na člena Súdnej rady Slovenskej republiky je potrebný súhlas nadpolovičnej väčšiny prítomných poslancov.
Overovatelia konštatujú, že v tajnom hlasovaní nebol na člena Súdnej rady Slovenskej republiky zvolený nikto. Overovatelia poverujú svojho člena Katarínu Cséfalvayovú oznámiť výsledok hlasovania Národnej rade Slovenskej republiky.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

12.12.2017 18:01 - 18:07 hod.

Katarína Cséfalvayová Zobrazit prepis
Zápisnica o výsledku tajného hlasovania o návrhu na voľbu kandidátov na člena Regulačnej rady, ktoré sa konalo 12. decembra 2017.
Na tajné hlasovanie o návrhu na voľbu kandidátov na člena Regulačnej rady bolo vydaných a poslanci si osobne prevzali 133 hlasovacích lístkov, teda na voľbe bolo prítomných 133 poslancov. Po vykonaní tajného hlasovania overovatelia Národnej rady Slovenskej republiky spočítali hlasy a zistili, že v tajnom hlasovaní o návrhu na voľbu kandidátov na člena Regulačnej rady všetci poslanci odovzdali hlasovacie lístky. Zo 133 odovzdaných hlasovacích lístkov bolo 8 neplatných a 125 platných.
Podľa platných hlasovacích lístkov overovatelia zistili, že za:
– Ľubomíra Blaška hlasovalo 31 poslancov, proti 47 poslancov, zdržalo sa 47 poslancov,
– za Milana Jarása hlasovalo 8 poslancov, proti hlasovalo 61 poslancov, hlasovania sa zdržalo 56 poslancov,
– za Jozefa Mihalčina hlasovalo 17 poslancov, proti hlasovalo 53 poslanci, hlasovania sa zdržalo 55 poslancov.
Na voľbu kandidátov na člena Regulačnej rady je potrebný súhlas nadpolovičnej väčšiny prítomných poslancov. Overovatelia konštatujú, že v tajnom hlasovaní za kandidátov na člena Regulačnej rady nebol zvolený žiaden z navrhovaných kandidátov. Keďže nebol zvolený požadovaný počet kandidátov, vykoná sa opakovaná voľba, do ktorej postupujú všetci nezvolení kandidáti. Overovatelia poverujú svojho člena Katarínu Cséfalvayovú oznámiť výsledok hlasovania Národnej rade Slovenskej republiky.
Ďakujem.
Skryt prepis
 

12.12.2017 18:01 - 18:06 hod.

Katarína Cséfalvayová Zobrazit prepis
Zápisnica o výsledku tajného hlasovania o návrhu na voľbu člena Rady pre vysielanie a retransmisiu, ktoré sa konalo 12. decembra 2017.
Na tajné hlasovanie o návrhu na voľbu člena Rady pre vysielanie a retransmisiu bolo vydaných a poslanci si osobne prevzali 133 hlasovacích lístkov, teda na voľbe bolo prítomných 133 poslancov. Po vykonaní tajného hlasovania overovatelia Národnej rady Slovenskej republiky spočítali hlasy a zistili, že v tajnom hlasovaní o návrhu na voľbu člena rady pre vysielanie a retransmisiu všetci poslanci odovzdali hlasovacie lístky. Zo 133 odovzdaných hlasovacích lístkov bolo 9 neplatných a 124 platných.
Podľa platných hlasovacích lístkov overovatelia zistili, že za:
– Petra Alakša hlasovalo 10 poslancov, proti 63 poslancov, zdržalo sa hlasovania 51 poslancov,
– za Ľubomíra Dubňa hlasovalo, hlasovali 4 poslanci, proti hlasovalo 70 poslancov, hlasovania sa zdržalo 50 poslancov,
– za Zoltána Péka hlasovalo 70 poslancov, proti hlasovali 26 poslanci, hlasovania sa zdržalo 28 poslancov.
Na voľbu člena Rady pre vysielanie a retransmisiu je potrebný súhlas nadpolovičnej väčšiny prítomných poslancov.
Overovatelia konštatujú, že v tajnom hlasovaní bol za člena Rady pre vysielanie a retransmisiu zvolený Zoltán Pék. Overovatelia poverujú svojho člena Katarínu Cséfalvayovú oznámiť výsledok hlasovania Národnej rade Slovenskej republiky.
Skryt prepis