Videokanál poslanca

 
 
Loading the player...

Prosím povoľte Vášmu prehliadaču prehrávať videá vo formáte flash:
Google Chrome | Mozilla Firefox | Internet Explorer | Edge

Vystúpenie s faktickou poznámkou

5.2.2019 o 16:39 hod.

Ing. Mgr.

Marian Kotleba

Videokanál poslanca
Zobraziť prepis Poslať e-mailom Stiahnut video
 
 
 

Videokanál poslanca

Vystúpenie s faktickou poznámkou 6.2.2019 9:43 - 9:45 hod.

Marian Kotleba Zobrazit prepis
Rasťo, ďakujem ti za tvoje vystúpenie. Ja mám teraz na teba takú jednu špeciálnu otázku, pretože možno mnohí neviete, ešte dnes sa koná v Bratislave medzinárodná konferencia o boji proti antisemitizmu za účasti špeciálneho amerického splnomocnenca. Táto konferencia bola zvolaná do Bratislavy z dôvodu, že za celý minulý rok bolo na celom svete zabitých 13 Židov, 13 Židov. Konferencie po Európe, po celom svete, lebo treba poukazovať na toto obrovské riziko, a sedem tisíc zabitých, legálne zabitých slovenských detí každý rok. A v podstate všetci sa tvária, že úplne je všetko v pohode. Obrovský kontrast, obrovský kontrast, ktorý by nás mal len vyzvať alebo posilniť k tomu, aby sme ešte viac bojovali za ochranu týchto detí.
A preto, Rasťo, ja sa chcem teba spýtať ako jedného z predkladateľov a zároveň nášho člena v Ústavnoprávnom výbore Národnej rady Slovenskej republiky, či by sa zlepšenie, nami navrhované zlepšenie ochrany života nenarodených detí dotklo aj všetkých detí rodičov cigánskych a židovských na Slovensku. Povedz ty ako člen ústavnoprávneho výboru. Aby navždy skončili hlúpe poznámky o nejakej genocíde, fašizme, holokauste a veciach, ktoré ľudia, ktorí nechcú podporiť tieto veci, používali ako nejaké barličky, lebo nie je lepšie, nie je lepšie miesto a lepší čas odpovedať na túto otázku inokedy ako dnes.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 6.2.2019 9:13 - 9:14 hod.

Marian Kotleba Zobrazit prepis
Natálka, ďakujem ti zase za kultivovaný úvod do dnešného rokovacieho dňa k tejto téme. Včera sa na mňa nedostalo s tou faktickou poznámku, tak to vybavím takto. Chcem sa poďakovať ako predseda nášho klubu poslancovi Adamčíkovi z MOST – HÍD aj Podmanickému zo SMER-u zato, že verejne proste povedali, že jednoducho ten zákon podporia, lebo je dobrý a dobré veci v takýchto zásadných otázkach treba podporovať. A vzhľadom na to, že ide poslancov vládnej koalície, tak je to obrovská odvaha, čiže chcem sa za to poďakovať.
A k tomu, čo si povedala, tak možnože niektorí kolegovia nevedia, ale v americkom štáte New York je už súdne rozhodnutie o tom, že ľudia majú na potrat právo. To je katastrofa, to je katastrofa. Hlavne keď si uvedomíme, že o právo na potrat bojujú tí, ktorí žijú len preto, že ich mama s nimi na potrat nešla. To je, to je úplná zvrátenosť. A aj kvôli tomu si myslím, že tí, ktorí tu dnes sedíme a máme záujem v tejto veci niečo spraviť, tak je to našou povinnosťou a musíme odolávať za každú cenu týmto úplne zvráteným liberálnym snahám postaviť niekedy veci na absolútnu rovinu, ktorá sa ale prieči aj základným myšlienkam zdravého rozumu.
Čiže, Natálka, ešte raz, veľmi pekne povedané a ďakujem ti.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 5.2.2019 18:24 - 18:40 hod.

Marian Kotleba Zobrazit prepis
Pán kolega Vašečka, pár vecí ma zaujalo v tom vašom vystúpení, ktoré v podstate celkovo hovorí o tom, o čom hovoríme my už pol roka. Takže nebudem to celé hodnotiť, ale jedna vec, tá, že ste dokonca v tej svojej reči uviedli také, taký politicky nekorektný argument, ktorý si viem predstaviť, že úplne vytočil tých LGBT fanatikov a rôznych týchto, tieto také nie celkom psychicky v poriadku skupiny, že od muža je spermia a od ženy je vajíčko. Všetko, čo je nám normálnym všetkým jasné, tak dnes sa nájdu v tomto svete ľudia, ktorí dokážu aj takéto úlohy, ktoré sú jedinečné pre muža a pre ženu ako pre otca, pre matku spochybňovať. Tak len toľko, že to je taká zaujímavá vec v tej vašej reči, lebo je to prirodzené, je to prirodzené, ale v dnešnej zdegenerovanej spoločnosti už aj takéto niečo sa pokladá dobre že nie za nejaký extrémizmus.
Potom sa vám chcem poďakovať za jednu vec, že ste aj pani kolegyni Smolíkovej vysvetlili úplne kultivovane, že živé dieťa, ktoré rastie v matke, nie je jej telo. Nie je telo ženy a nemôže sa tá žena rozhodovať o tom dieťati, čo s ním spraví, lebo to nie je ani jej telo, ani jej majetok. Jednoducho je to, keď už, tak je to dieťa aj toho otca, ktorý má takisto právo sa k tomu vyjadriť. To znamená, žiadne také jednostranné rozhodnutia, že čo s tým ďalej.
No a na záver, pán kolega Vašečka, by som vás chcel naozaj slušne a jemne poprosiť, či by sa nedalo používať aj v tejto diskusii menej tej angličtiny. Sme na pôde Národnej rady a pro-choice a pro-life. Je to v poriadku, okej, ale nemusíme tú angličtinu do toho silou-mocou. Naozaj neberte to v zlom, len ma to trošku vyrušuje, vadí mi to, pretože si myslím, že tie termíny sa dajú úplne v pohode vyjadriť po slovensky a nemusíme sem miešať tie niekedy aj také trošku zákerné pojmy.
Ďakujem pekne.
Skryt prepis
 

5.2.2019 17:39 - 17:55 hod.

Marian Kotleba Zobrazit prepis
Miňo, konečne prišiel čas, že sme teda mohli znova predložiť v Národnej rade zákon na obmedzenie tých nezmyselných potratov a potratovej turistiky. A keď si tak uvedomíme, všetci poslanci, najmä teda vládni, aké rôzne zákony boli prijaté počas tohto volebného obdobia, ktoré chránia naozaj akékoľvek práva, dokonca pred chvíľkou sme počuli o tom, že je potrebné rozhodovať – v istom zmysle oprávnene – o tom, aké spôsoby obalov potrebujeme na tovary, aké bedničky a tak ďalej, jednoducho toto všetko vieme upraviť zákonom, keď príde nejaká, nazvime to, spoločenská požiadavka a keď je dlhodobý volajúci hlas po tom, aby naozaj parlament prijal aspoň nejaké obmedzenie zabíjania tých detí, ktorých tu, ako bolo povedané, bola zabitá už štvrtina, štvrtina populácie Slovenskej republiky za platnosť tohto zákona, tak úplne alibisticky na návrh vládneho poslanca Blanára sa to zmietne zo stola a dokonca mnohí, dokonca mnohí, ktorí sami seba označujú za prolife aktivistov a podobné iné nálepky si dávajú, majú nejakú tendenciu tieto snahy kritizovať, pričom nie je žiadna vyššia úroveň posunutia týchto snáh na ochranu týchto najnevinnejších detí ako predloženie zákona v Národnej rade.
Čiže dnes sme aj nezodpovednosťou všetkých vlád pred nami, ale aj súčasnej vládnej koalície alebo teda vládneho obdobia, alebo volebného obdobia dospeli do takého štádia, že chránime na Slovensku už práva zvierat, mačičiek, psíkov, dokonca majiteľa je možné stíhať za to, že po narodení utratí nejakú, nejaké mačiatko alebo nejaké šteniatko, ale pokračujeme v tom, že potratová turistika a zabíjanie je úplne legálne a pokračuje tuná ďalej. Zmeňme to!
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 5.2.2019 16:39 - 16:55 hod.

Marian Kotleba Zobrazit prepis
Stano, ďakujem ti za taký kultivovaný, kultivovaný prejav na tému previazania poslaneckých a iných, nazvem to papalášskych, platov s úrovňou minimálnej mzdy na Slovensku, a to znamená so životnou úrovňou tých, ktorí zarábajú najmenej. A ja to chápem, že mnohým sa to nepočúva dobre, pretože v tomto pléne sme za toto volebné obdobie počuli aj o tom, že poslanci by mali mať aj 10-tisíc eur plat a bolo by to v pohode a boli by tu kvalitní ľudia. No ale vidíme, vidíme, že tá korupcia v štátnych orgánoch funguje bez ohľadu na to, aký vysoký plat tí funkcionári a rôzni iní papaláši poberajú, takže asi to nie je správna cesta. Skôr by sme asi mali opakovane predkladať tento návrh a opakovane hovoriť o tom, že musí tam byť, musí tam byť priama úmera medzi tým, ako žijú ľudia, a tým, ako budú žiť aj poslanci, aj iní funkcionári štátu, lebo nemôžme to úplne odtrhovať a spraviť dva virtuálne svety a jednoducho najprv z rozpočtu dať sebe a potom sa pozrieť, že koľko ostane ostatným. Tak normálny funkčný štát fungovať jednoducho nemôže.
A keď vidíme, že dnes stále, stále si pacienti musia nosiť aj do, žiaľ, aj do štátnych nemocníc toaletný papier, mydlo, uteráky, jednoducho hygienické potreby, ktoré sú výsmechom, výsmechom toho, že žijeme v nejakom systéme zdravotného poistenia a nejakej starostlivosti, tak v takejto, v takejto chvíli hovoriť o tom, že je primerané, aby si poslanci a ministri a vládni činitelia zdvihli platy, je absolútne nespravodlivé a smiešne, a preto ak to neprejde, budeme dávať ten zákon znova a znova.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 5.2.2019 16:39 - 16:55 hod.

Marian Kotleba Zobrazit prepis
Ďakujem za slovo. Maťo, tá tvoja žiadosť o podporu, vieš, tu je aj mnoho poslancov, ktorí ani neakceptujú inštitút minimálnej mzdy a ktorí by ju najradšej zrušili ako takú. A ja chápem, že im sa veľmi ťažko počúva o tom, že by sme chceli aj tie poslanecké platy aj platy všetkých tých ostatných činiteľov teda nastaviť teda v závislosti od minimálnej mzdy. Ale čo je teraz také naozaj aktuálne v súvislosti s týmto návrhom naším, aby teda naozaj platy poslancov nejakým spôsobom odpovedali, odpovedali tej životnej úrovni tých, tých najmenej zarábajúcich, ktorí sa ale živia poctivou prácou a nie ako paraziti, že iba natŕčajú ruky a žijú zo sociálnych dávok.
Je to, že my už teraz v januári, všetci poslanci, celá Národná rada robí za tie zvýšené platy a vidíme, že pred chvíľkou mal tu byť, predkladať, alebo teda spravodajcom v našom návrhu poslanec Marosz, ktorý proste nebol ani, ktorý nebol ani v pléne, jednoducho neprišiel tu, bol tu za vyšší plat, nesplnil si svoju povinnosť a to ukazuje tú úctu, respektíve neúctu poslancov aj voči tomu zvýšeniu platu. Zdvihneme si plat, však sami o tom rozhodneme, o 800 eur, o 1 000 eur, ale keď treba, tak ani tu nie sme a neplníme si svoje úlohy. A naozaj potom, ako sa majú cítiť tí ľudia, ktorí chodia poctivo do roboty, sedem a pol hodiny alebo aj na dvanástky a zarobia minimálnu mzdu, a tu sa zdvihne ľuďom plat za, o viac ako dvojmesačný, viac ako dvojmesačný čistý príjem ľudí žijúcich z minimálnej mzdy a niektorí si to ani proste nevážia.
Čiže toto je maximálne potrebná úprava. Ja som nechcel ísť znova do rozpravy, lebo by som to musel celé aj nanovo povedať, čo si povedal ty, a asi by som sa dostal do emócií. Ale keď si to ľudia, čo ľudia, poslanci keď si to uvedomia, tak musia jednoducho povedať, že niečo na tom bude.
Ďakujem ti za tvoj príspevok.
Skryt prepis
 

Vystúpenie v rozprave 1.2.2019 12:23 - 12:33 hod.

Marian Kotleba Zobrazit prepis
Vážené kolegyne, kolegovia, pán podpredseda, človek by si povedal, že takto v piatok poobede, možno to tak povedať, ak niečo tu bude na rokovaní v Národnej rade, tak to bude niečo naozaj zmysluplné a užitočné. A nakoniec sú tu také veci, že si musia tí občania, ktorí to sledujú, povedať, že ten parlament sa prepadáva z mesiaca na mesiac a že za čo tých poslancov tu vlastne platia.
Budem v mojom vystúpení reagovať na tie vystúpenia poslancov Dostála a Osuského, lebo naozaj tie ich argumenty nemohli, nemohli nechať normálneho človeka chladným. Na začiatok, aby sme si vysvetlili, že nie som nejako zaujatý v tejto veci, teda v negatívnom zmysle slova, musím povedať, že som mal vo svojom živote tri psy, čau-čaua, to je špičkový pes, jak poznáte to plemeno, to je super, veľkého bradáča, to je zase z iného súdka a nakoniec teraz v súčasnosti zlatého retrievera. Takže naozaj z každého rožka troška.
Ale nikdy v živote ma nenapadlo zobrať či čau-čaua, bradáča alebo retrievera do reštaurácie. Do reštaurácie normálny človek ide s manželkou, s priateľkou, s deťmi, ale nie so psom. Ja chápem, že boli tu argumenty, že mnohí v západnej Európe chodia so psami do reštaurácií, do jedální, ale pozrime sa na západnú Európu, veď tá vymiera, tam už nikto nemá deti. Tam už nikto nemá deti, a keď, tak sú to deti imigrantov, ale nie pôvodných Európanov. Jasné, že potom sú tu takí, ktorým to nevadí a ktorí ako barličky hovoria, načo sú vám deti, zoberte si psíky, mačičky, škorpióny –myslím nie tie so zásobníkom.
Vieme, ale vieme, kam toto celé smeruje. Smeruje to k relativizácii hodnôt. K tomu, aby bolo normálne vodiť psov do reštaurácií, možno o pár rokov ich budeme môcť vodiť alebo ľudia ich budú môcť vodiť na cintoríny a bude sa to zdať všetko v pohode. A potom ich zoberieme do nemocnice, potom začnú deti chodiť so psami do školy a nakoniec skončia v školských jedálňach, a keď sa pozrieme na to spätne, tak si povieme, niekomu muselo riadne v tých hlavách prepnúť, keď s tým začali.
Ale ja chápem aj to, že poslanci SaS, ktorí majú obľubu v tomto parlamente predkladať také, takéto neštandardné návrhy, sa inšpirovali na najvyšších miestach. Totiž nepoznám iného prezidenta štátu v súčasnom svete, ktorý by prijal v prezidentskom paláci ako oficiálneho hosťa kozu, tak ako to spravil prezident Kiska. Ak niekto môže, rozumiem tomu, ak niekto môže ako prezident prijať kozu v prezidentskom paláci, prečo by ľudia by nemohli ísť do reštaurácie so psami? Je to určitá logika. Nedá sa povedať, že nie je, ale nemôžme s týmito závermi súhlasiť. A som presvedčený, že väčšina ľudí chápe, že tak jako koza v prezidentskom paláci nemá čo robiť, tak nemajú čo robiť psy, mačky, pytóny a krokodíly v reštaurácii.
Čo je ale na celej veci najhoršie a naozaj na zamyslenie je to, aké argumenty použili poslanci Dostál a Osuský. Budem ich brať v jednom, v jednom balíku, lebo oni sú tu ako také dvojčatá, s tým rozdielom, že jeden bije ľudí po uliciach a druhý sa zatiaľ k tomu ešte nedostal. Veď tu bol použitý úplne scestný argument, scestný argument, že keď môžu nevidiaci a zrakovo postihnutí ľudia prísť do reštaurácie so svojimi vodiacimi psami, prečo by nemohli ostatní. Ako keby títo, títo poslanci Osuský a Dostál závideli, závideli tým zrakovo postihnutým ľuďom, že majú právo mať svojho vodiaceho špeciálneho psa a ísť s ním do tej reštaurácie, lebo bez toho psa sú stratení.
Tak ja vám, páni poslanci Osuský a Dostál, chcem povedať, že som presvedčený o tom, že drvivá väčšina týchto zrakovo postihnutých ľudí by s obrovskou radosťou vymenili svojich vodiacich psov a právo vodiť ich, vodiť ich do reštaurácie za to, aby mali zdravé oči. A vy, vy nemáte, vy, ktorí tu rozprávate o demokracii, o slobode, o úcte k ľudským právam, vy nemáte ani trošku slušnosti alebo nejakej, nejakej úcty k týmto ľuďom a vy sa im doslova vysmievate a hovoríte, keď môžu oni s vodiacimi psami, prečo nemôžu ostatní. Musím povedať, že toto som od vás naozaj nečakal. Je mi z toho na grcanie, poviem to tak, ako to je, a prerazili ste absolútne dno. Vy tu v tej tzv. štandardnej opozícii hovoríte, že čo sa už nedá strpieť a čo už, a čo už, za čo sa už, za akú hranicu sa nedá ísť, ale toto, čo vy ste dokázali dnes, to je koniec, to je koniec. To ako keby tí ľudia naschvál si požiadali o postihnutie očí, o nejaký zrakový problém, aby mohli s tými psami ísť do tej reštaurácie.
Ja, ja som trošku teraz v emóciách, ale to sa nedá s kľudom pochopiť, pretože poznám niekoľko takto zrakovo postihnutých ľudí a vcítil som sa do ich kože, a myslím si, že keby tu boli, stáli s vami, dostanete také facky, také facky, aké ste ešte nikdy v živote nedostali.
Kolegynka Nehézová povedala, že dokonca ste zašli tak ďaleko, že porovnávate psy s deťmi. To je naozaj už nonsens. To môže napadnúť len chorú hlavu, ktorá prispôsobí, pripodobní dieťa ku psovi. To je jedno, v akejkoľvek situácii. Jednoducho zviera je zviera. Malé dieťa je malý človek a nebudeme to porovnávať. To, že v SaS-ke vy s tým nemáte problém, že pre vás je pes ako dieťa, dieťa ako pes, to je váš problém. Ja som rád, že to ľudia sledujú, že to vidia. Jednoducho spravia si poriadok v tom, aké hodnoty vy tu presadzujete, aké hodnoty vy tu presadzujete.
Viete, ľudia na strednom a východnom Slovensku stále, ešte stále mnohí nemajú prácu. Mnohí ešte stále odchádzajú za prácou na týždňovky aj na dlhšie obdobia preč, aj do Bratislavy, ale, žiaľ, aj na západ od Slovenska. A mnohí, keď tú prácu majú, tak pracujú za mzdu, ktorá sa blíži tej minimálnej mzde. A vy dnes ako najväčšia opozičná strana, ktorá má predstavovať alternatívu voči tejto vláde, vy dnes idete bojovať za to, aby psy mohli chodiť do reštaurácií. Potom, potom, priatelia zo SaS-ky, sa nemôžte čudovať, že ľudia aj napriek všetkým prehmatom a škandálom vládnej koalície si povedia, že koho majú voliť, keď toto je štandardná opozícia, toto sú tie alternatívy, ktoré by mali vládnuť v štáte. Sami, sami si to robíte. Sami si to takýmito psychopatickými návrhmi robíte, lebo toto nie sú problémy normálnych, bežných ľudí, toto je možno problém nejakej vašej, nejakého vášho výkvetu v úzkej skupine, možno naozaj jedno percento ešte aj tu v Bratislave. (Zaznievanie gongu.) Ja musím to normálne trošku už sa nadýchnuť, lebo ste ma fakt, fakt ste ma vytočili ako už dávno nie.
A chcem povedať ešte, ešte jednu vec. Keď to ľudia počúvajú, vyslovene ja rozprávam o tých argumentoch poslanca Osuského a Dostála, tak si musia mnohí a podľa mňa to tak aj mnohí robia, ťukať na čelo, že či toto sú poslanci Národnej rady Slovenskej republiky, zákonodarného zboru, ktorý má svojimi múdrymi a správnymi rozhodnutiami, ktoré sú predsa realizované formou zákonov, ovládať štát a ovládať aj ich životy. A vy namiesto toho, aby ste boli príkladom pre týchto ľudí a riešili ich problémy a naozaj skutočné, závažné otázky štátu a praktického života, tak vy idete bojovať za to, aby nejaký doberman mohol slintať pri stole ľudí, aby niekto spolu s rezňom dostal aj psie chlpy na tanier. Kde je tá vaša úcta voči všetkým ľuďom? Voči alergikom, voči ostatným? Vy proste máte svoje elitárske, svoje elitárske nápady, ktoré vyplývajú z jedného percenta populácie možno v Bratislave, a to chcete zaviesť na celé Slovensko.
Mne to môže byť jedno, vy sa sami strápňujete v očiach ľudí. Ale za našich voličov vám hovorím, za našich voličov a za všetkých ľudí so zdravým rozumom vám hovorím, spamätajte sa, spamätajte sa!
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 6.12.2018 12:21 - 12:23 hod.

Marian Kotleba Zobrazit prepis
Pán kolega Dostál, čiastočne sa dá s vašou argumentáciou súhlasiť v tom, že možno to nie je najšťastnejší spôsob, ako by sme mali regulovať a všeobecne obmedziť tie reťazce, ktoré - musíme si na rovinu povedať - skutočne likvidujú tých malých producentov a malých obchodníkov, ak ich už teda väčšinou aj úplne definitívne nezlikvidovali.
Ale na druhej strane ja som až žasol, keď som počúval tú vašu argumentáciu o tom, že čo na to povie Európska únia, že čo keď sa začnú súdiť a predsa európske právo je nadradené slovenskému - a čo teraz? A čo teraz?
Ak toto má byť dôvod, aby sme nešli do vecí, ktoré môžu priniesť nejakú nádej aj pre tých malých, že sa jednoducho nebude štát na to pozerať ľahostajne, ako sú zadupávaní do zeme, tak hádam sa nebudeme pozerať na to, že tá prašivá Únia, čo nám na to ona povie?! Toto som nepochopil, prečo ste túto argumentáciu použili. Lebo ak má byť ten bruselský diktát naozaj nad všetkým a máme sa báť čokoľvek tu povedať a pokúsiť sa urobiť, a to teraz neobhajujem návrh ako taký, lebo však nie so všetkým v ňom súhlasíme, tak ale potom nerobme nič. Veď vy ste vlastne povedali, nerobme nič, lebo Únia nám povie bububu.
Pán Dostál, toto, toto bolo obrovské prepísknutie vo vašej reči a úplne ste dehonestovali všetky aj tie rozumné argumenty, ktoré ste predtým povedali.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 28.11.2018 17:37 - 17:39 hod.

Marian Kotleba Zobrazit prepis
Takže vidíme, že ani po celodennej debate niektorí zadubení kolegovia nechápu, že naozaj účasťou sa tam ten dokument jednoducho schvaľuje. Ja to prečítam aj pre tých, ktorí nechápu alebo sú možno na veľmi silných nejakých prípravkoch. (Prerušenie vystúpenia predsedajúcim.)

Danko, Andrej, predseda NR SR
Pán poslanec...

Kotleba, Marian, poslanec NR SR
„My hlavy štátov a vlád a vysokí predstavitelia, ktorí sa stretli v Maroku 10. a 11. decembra 2018, opätovne potvrdzujúc Newyorskú deklaráciu pre utečencov a migrantov a odhodlaní významne prispieť k posilneniu spolupráce v oblasti medzinárodnej migrácie vo všetkých jej rozmeroch, sme prijali tento Globálny rámec pre bezpečnú, riadenú a legálnu migráciu.“
O žiadnych pripomienkach tam nie je ani slovo, o ničom o žiadnych výhradách, o ničom, jednoducho všetci tí, ktorých štáty tam budú iba na prezenčnej listine tohto, tohto zvratku podpísaní, tak s tým jednoducho budú súhlasiť. To znamená, naozaj, ako povedala Natália Grausová, ak niekto za Slovenskú republiku tam pôjde, dopúšťa sa vlastizrady, a keď to spraví s tým, že vie, že je proti tomu skoro celý parlament, verím, že aj vláda sa proti tomu postaví, tak sa to inak hodnotiť nedá.
Ale keď vidíte mediálne vyhlásenie už aj premiéra dnes, už sa to pomaličky začína otáčať. Bolo by dobre, keby možno niekto, jednoducho z tejto pozície sa nedá ustúpiť, z tejto pozície, že za Slovensko tam nikto ísť nemôže.
Skryt prepis
 

Vystúpenie s faktickou poznámkou 28.11.2018 17:19 - 17:21 hod.

Marian Kotleba Zobrazit prepis
Pán kolega Klus, ja naozaj musím povedať, že vašom prípade asi naozaj Boh spravil nejaký zázrak, že vám sa takto otvorili oči a takto ste v SaS-ke otočili. To je nádhera a postupne asi vo všetkých stranách ľudia pochopia, že naozaj boj proti tej migrácii je nutný, ak si chceme Slovensko zachrániť.
Spomínali ste tam tie problémy legálna, nelegálna migrácia. No ono je to tam trošku ešte viac toho, veď však samotný ten dokument hovorí, že vlastne cieľom je transformácia tej ilegálnej, neriadenej migrácie na legálnu, riadenú a tak ďalej a tak ďalej, čiže proste to je cieľ. Ideálny výsledok toho dokumentu by bol, aby všetci tí ľudia sem chodili legálne, riadene, organizovane, ale v konečnom dôsledku by to bola čistá smrť pre Slovensko a jednoducho nevratný proces. Čiže je to celé zle. Absolútne celé zle.
Takisto pred chvíľkou bývalý minister vnútra Kaliňák jasne povedal, že súhlas je už len samotnou súčasťou, účasťou, účasťou zástupcu štátu na tejto konferencii. Nemyslíme si asi a ja teda určite nie v tejto chvíli, že by mal nejaký dôvod si vymýšľať alebo preháňať. Takže keď to povie bývalý minister vnútra, asi niečo na tom bude, a preto nemôžme spochybňovať ten fanatizmus zo strany ministra Lajčáka, ktorý napriek tomu, že skoro celý parlament nesúhlasí s týmto paškvilom, sa to snaží za každú cenu presadzovať, pretláčať a docieliť to, aby niekto zo Slovenska tam aspoň išiel.
Preto sa vás chcem spýtať, pán poslanec Klus, keď ste v tejto veci viackrát dnes vystúpili, či, ak teda naozaj sa potom stane, že niekto zo Slovenska tam pôjde vďaka ministrovi Lajčákovi, či podporíte zvolanie mimoriadnej schôdze na jeho odvolanie, pretože inak sa už nebude dať porátať s týmito ľuďmi, aj keď to možno bude neskoro.
Skryt prepis